Kulak Çınlaması

Kulak Çınlaması

Son dakika kulak çınlaması haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kulak çınlaması gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kulak çınlaması haber sayfamızda...

Kulak Çınlaması

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 210 kulak çınlaması haberi bulunmuştur.
Vertigo iş gücü kaybına yol açıyor
Vertigo iş gücü kaybına yol açıyor Yoğun teknoloji kullanımı ve uzun çalışma saatleri gibi etkenlerle tetiklenebilen vertigo iş yaşamında olumsuz sonuçlar doğuruyor. Araştırmalara göre vertigosu olan kişilerin yüzde 63’ten fazlası bazı günler çalışamıyor, yüzde 6’sı işlerinden ayrılıyor.
20.04.2024 Pazar
Giderek yaygınlaşıyor! D vitamini eksikliği bile kulakta çınlama yapabiliyor
Giderek yaygınlaşıyor! D vitamini eksikliği bile kulakta çınlama yapabiliyor Yaşam kalitesini düşürebilecek şiddete ulaşabilen kulak çınlaması genellikle dış kulak yolundaki kir gibi basit ve kolayca müdahale edilebilen nedenlerden kaynaklansa da bazen ciddi bir hastalığa da işaret edebiliyor. Prof. Dr. Dilaver Özturan, kulak çınlamasına dair merak edilenleri anlattı.
16.04.2024 Genel Sağlık
Beyinleri hedef alan sonik silah! ABD doğruladı, Ruslardan akılalmaz plan
Beyinleri hedef alan sonik silah! ABD doğruladı, Ruslardan akılalmaz plan Yıllardır gizemini koruyan ve ABD'yi alt üst eden enerji saldırılarının arkasından Rusya çıktı. Uluslararası basına yansıyan haberlerde saldırının ve gizli silahın detayları dünyada ses getirdi.
1.04.2024 Dünya
Baş boyun kanserleri erkekleri vuruyor
Baş boyun kanserleri erkekleri vuruyor Baş ve boyunun herhangi bir kesiminde genellikle ağrısız ve gittikçe büyüyen şişlikler, ağız içinde, dilde veya dudakta iyileşmeyen yaralarla belirti veren baş boyun kanserleri en sık erkeklerde görülüyor. Erken teşhis edildiğinde yaşam oranı yükselirken yayılım engelleniyor.
3.02.2024 Pazar
Birçok kişinin günlük hayatını zindan edebiliyor! Kulak çınlamasına en iyi o geliyor
Birçok kişinin günlük hayatını zindan edebiliyor! Kulak çınlamasına en iyi o geliyor Kişinin kendisi tarafından algılanan ses veya gürültü olarak ortaya çıkan kulak çınlaması bazen hafif bir rahatsızlık yaratırken bazen de hayat kalitesini olumsuz etkileyecek kadar şiddetli seyredebiliyor. Uzmanlar ise kulak çınlamasını tetikleyen sıkıntılara dikkat çekerek önemli uyarılarda bulunuyor. Peki kulak çınlamasının olumsuz etkilerinden kurtulmak için nelere dikkat edilmeli? İşte cevabı.
25.09.2023 Genel Sağlık
20 yaşından sonra ortaya çıkıyor! Baş ağrılarınızın en büyük sebebi olabilir
20 yaşından sonra ortaya çıkıyor! Baş ağrılarınızın en büyük sebebi olabilir Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Hacer Fulya Üçem, baş ağrılarına neden olabilen ve baş boyun bölgesindeki ağrılarla karıştırılabilen çene eklem rahatsızlıkları hakkında daha önce pek bilinmeyen önemli bilgiler paylaştı.
17.09.2023 Genel Sağlık
Daha çekici bir gülüş isterken hayatı karardı! Kolunu kaldıramıyor, duş alamıyor
Daha çekici bir gülüş isterken hayatı karardı! Kolunu kaldıramıyor, duş alamıyor Daha çekici bir gülümsemeye sahip olmak için TikTok fenomenlerinden gördüğü işlemi dişlerine yaptırmaya karar verdi. Ancak başına gelenler yüzünden hayatı bir anda kâbusa döndü. Sadece 2 hafta sonra vücudundaki değişimlerle acı içinde kıvranan genç kadın, tanınmaz hale geldi. "Sebebi anlaşılamayan aşırı yorgunluğa dikkat" diyen Prof. Dr. Ahmet Akçay çarpıcı gerçeği açıkladı.
16.09.2023 Genel Sağlık
Kulak kiriyle ilgili doğru bilinen yanlışları açıkladı! 'Kendiniz çözmeye çalışmayın!'
Kulak kiriyle ilgili doğru bilinen yanlışları açıkladı! 'Kendiniz çözmeye çalışmayın!' Kulak Burun Boğaz Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Faik Sağun, kulak kiri temizliği hakkında yapılan yanlışlar hakkında önemli bilgiler verdi. Sağun, kulakların yıkanmasının doğru olmadığını ve ciddi sorunlara yol açabildiğini dile getirdi.
31.08.2023 Genel Sağlık
Şah damarındaki 'bomba'yı nabzı atmayınca öğrendi! Prof. Dr. Akgül: 3 sinyali var
Şah damarındaki 'bomba'yı nabzı atmayınca öğrendi! Prof. Dr. Akgül: 3 sinyali var Birsen İlarslan için her şey 5 ay önce başladı. Sık sık epilepsiye benzer nöbetler geçiriyor, ne yaşadığına anlam veremiyordu. Hastaneye başvurdu, tam epilepsi tanısı konacakken hemşire nabız alamadığını söyleyince işin rengi değişti. 55 gün hastanede yatan genç kadın artık yataktan kalkıp tuvalete bile gidemez haldeydi. Sol şah damarının yüzde 100’ü, sağ şah damarının ise yüzde 70’i tıkalı olan İlarslan'ın yaşadıklarını Prof. Dr. Ahmet Akgül anlattı.
18.06.2023 Gündem
‘Sessiz pandemi’ Lyme: 350 hastalığı taklit edebiliyor
‘Sessiz pandemi’ Lyme: 350 hastalığı taklit edebiliyor Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Turhan, enfekte kenenin insanları ısırması ile ortaya çıkan bakteriyel bir enfeksiyon hastalığı olan Lyme’a yönelik bilgi verdi. Prof. Dr. Turhan, “Pek çok hastalıkla karıştırıldığı için teşhisi zordur. Türkiye’de muzdarip 7 ila 10 milyon kişi bulunduğu tahmin ediliyor. Dünya üzerinde 350 civarı hastalığı taklit edebilen Lyme hastalığı taşıyan kişileri teşhis etme konusunda zorluyor” dedi.  
17.04.2023 Gündem
Almanya’da 301 kişiye her ay Covid-19 aşı tazminatı ödeniyor
Almanya’da 301 kişiye her ay Covid-19 aşı tazminatı ödeniyor Almanya’da Covid-19 aşılarının yol açtığı ağır yan etkiler nedeniyle mahkemeye başvuran 301 kişiye her ay ömür boyu tazminat ödenmesine başlandığı belirtildi.
14.04.2023 Dünya
Berat Özdemir'den transfer itirafı: Abdullah Avcı veto etti
Berat Özdemir'den transfer itirafı: Abdullah Avcı veto etti Sezon başında Trabzonspor'dan ayrılarak Suudi Arabistan Ligi takımlarından El İttifak’a transfer olan Berat Özdemir, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Transfer itirafında bulunan 24 yaşındaki futbolcu, Trabzonspor'da geçirdiği günlerden gelecek hedeflerine kadar birçok konuya değindi. İşte detaylar...
26.11.2022 Trabzonspor
Uykuda gelen mucize: Melatoninin muhteşem faydaları
Uykuda gelen mucize: Melatoninin muhteşem faydaları Bugün birçok insan uyku problemleriyle boğuşuyor. Sanayileşme ve modern hayatın etkisiyle daha fazla uyarana maruz kalarak uyuyan ya da hiç uyumayan kişilerde melatonin salgılanması kısıtlı oluyor. Bu da uyku bozukluklarına yol açıyor. Peki melatonin neye iyi geliyor? Vücudumuzun biyoritmik önemine dikkat çeken Dr. Elif Pahsa, melatonin üretimi için gerekli olan etmenleri ve faydalarını anlattı.
21.08.2022 Genel Sağlık
Hipertansiyon her zaman belirti vermeyebilir! Uzmanından çok önemli uyarı
Hipertansiyon her zaman belirti vermeyebilir! Uzmanından çok önemli uyarı Yaş ilerledikçe görülme sıklığı artan hipertansiyon ülkemizde her 3 erişkinden birinde görülüyor. "50'li yaşlardaki her 2 kişiden birinde, 60'lı yaşlardaki her 3 kişiden ikisinde hipertansiyon var" diyen ve hipertansiyonu olanlarda kalp damar hastalıkları riskinin de arttığını söyleyen Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Ecder anlattı. 
16.07.2022 Genel Sağlık
3 kişiden 1’i  hipertansif hastası
3 kişiden 1’i  hipertansif hastası Türk Kardiyoloji Derneği  Başkanı Prof. Dr. Vedat Aytekin, hipertansiyonun dünyada ve Türkiye’de bir numaralı ölüm nedeni olan kardiyovasküler hastalıklar için önemli risk faktörlerinden biri olduğunu söyledi.
7.05.2022 Gündem
Bayılan çocuğa doğru şekilde nasıl müdahale edilir?
Bayılan çocuğa doğru şekilde nasıl müdahale edilir? Beyne gelen kan akışının azalmasıyla ortaya çıkan bir şuur kaybı olan bayılma, ciddi sağlık problemlerinin yanı sıra yorulma gibi daha basit nedenlerle de meydana gelebilir. Çocuk Nörolojisi Uzmanı Doç. Dr. Sinan Çomu, "Bayılma beynin bir sigortası gibidir. Bayılan hasta veya çocuk düşmesin diye dik tutulursa, kan akımı daha da zorlaşacağından kasılma, gözlerde dönme gibi durumlara neden olabilir" diyerek ne yapılması gerektiğiyle ilgili bilgi verdi.
26.04.2022 Çocuk Sağlığı
İstanbul için toplu taşımaya zam teklifi reddedildi
İstanbul için toplu taşımaya zam teklifi reddedildi İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), olağanüstü toplanan Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında toplu taşıma fiyatlarına yüzde 50, servislere yüzde 40 zam talebinde bulundu. İBB'nin zam talebi oy çokluğuyla reddedildi. Adalar'da bin 500 bisikleti saatlik, günlük kiralama yöntemi yerine "kullandıkça öde" teklifi oy birliğiyle kabul edildi.
4.04.2022 Ekonomi
Rus patenci Valieva kısa programda zirvenin sahibi oldu
Rus patenci Valieva kısa programda zirvenin sahibi oldu Pekin 2022 Kış Olimpiyatları'nda Kadınlar Bireysel Artistik Buz Pateni Kısa Program'da mücadele eden Rus sporcu Kamila Valieva, 82.16 puan elde ederek birinci oldu ve serbest programa katılmaya hak kazandı. İkinci sırayı 80.20 puanla yine Rusya Olimpiyat Komitesi'nden (ROC) Anna Shcherbakova alırken, üçüncü sıra ise 79.84 puanla Japonya'dan Kaori Sakamoto'nun oldu.
15.02.2022 Diğer
VERTİGO belirtileri ve sebepleri nelerdir? Vertigo hastalığı ve tedavi yöntemi...
VERTİGO belirtileri ve sebepleri nelerdir? Vertigo hastalığı ve tedavi yöntemi... Vertigo nedir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Birçok insanın hayat kalitesini düşüren baş dönmesi, denge kaybı ve kusma gibi belirtiler gösteren Vertigo merkezi sinir sistemi ve iç kulakta bulunan hastalıklardan kaynaklı ortaya çıkmaktadır. Peki Vertigo sebepleri ve belirtileri nelerdir?
1.02.2022 Genel Sağlık
Evde yalnız kalamayanlar dikkat! 'Monofobi' bu işaretlerle başlıyor...
Evde yalnız kalamayanlar dikkat! 'Monofobi' bu işaretlerle başlıyor... Son yapılan araştırmalara göre, psikolojik destek almak için başvuranların çoğunda yalnız kalma korkusu olarak tanımlanan 'monofobi'ye rastlanıyor. Hastalar arasında yaşadıkları korkuyu doğaüstü varlıklarla açıklamaya çalışanlar da var, deprem endişesine bağlayanlar da... Uzmanlar ise monofobiye giden yolda ortaya çıkan küçük belirtilere dikkat çekerek uyarıyor: Bu işaretler hastalığın gelişmeye başladığının habercisi.
26.02.2022 Gündem
Gece Uykuda Tansiyon Yükselmesi Belirtileri Nelerdir? Gece Tansiyon Yükselmesi Tehlikeli Midir?
Gece Uykuda Tansiyon Yükselmesi Belirtileri Nelerdir? Gece Tansiyon Yükselmesi Tehlikeli Midir? Tansiyon yükselmesi yani hipertansiyon pek çok kişide görülen yaygın bir hastalık olarak bilinir. Pek çok etkene göre tansiyon yükselmesi görülebilir. Bu etkenler; genetik faktörler, aşırı kilo olması, şeker hastalığı, yaş, cinsiyet, stres, fazla alkol, aşırı tuz tüketmek, hareketsiz yaşam sürdürmek gibi faktörler olarak sıralanabilir. Bu faktörler tansiyon yükselmesinde etkin olarak rol oynar. Tansiyon yükselmesi, kulak çınlaması, baş dönmesi, kusma, baş ağrısı, burun kanaması ve çarpıntı gibi belirtiler ile kendini gösterebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
17.09.2021 Sağlık
Bu belirtilere dikkat! Demir eksikliği olabilir
Bu belirtilere dikkat! Demir eksikliği olabilir Anemi yani kansızlık kandaki alyuvar olarak adlandırılan kırmızı kan hücrelerinin azalmasıdır. Kırmızı kan hücrelerinin yapımı için demir gereklidir. Dünya nüfusunun 4’te 1’inde demir eksikliği bulunduğunu belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer, demir eksikliği hakkında bilgi verdi.
13.09.2021 Sağlık
Boyunda Kas Gerilmesi Neden Olur, Nasıl Geçer? Boyunda Kas Spazmı Hangi Hastalıklardan Olabilir?
Boyunda Kas Gerilmesi Neden Olur, Nasıl Geçer? Boyunda Kas Spazmı Hangi Hastalıklardan Olabilir? Boyun bölgesinde oluşabilecek bazı gerilmeler olur. Özellikle yaşanan kas gerilmesi insanları rahatsız edebiliyor. Boyunda yaşanan kas gerilmelerin neden oluştuğu ve kimlerde görüldüğü merak ediliyor. Boyunda kas gerilmesi neden olur, nasıl geçer? Boyunda kas spazmı hangi hastalıklardan olabilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
10.09.2021 Sağlık
Denge Bozukluğu Neden Olur, Belirtileri Nelerdir? Denge Bozukluğunun Tedavisi Nasıl Yapılır?
Denge Bozukluğu Neden Olur, Belirtileri Nelerdir? Denge Bozukluğunun Tedavisi Nasıl Yapılır? İnsanlar bazı durumlarda dengeleriyle alakalı sorunlar yaşayabilir. Bu denge bozuklukları bazen insanları korkutabiliyor. Neden böyle bir durumun oluştuğu çok merak edilen bir konu oluyor. Herhangi bir hastalık olup olmadığı da merak ediliyor. Denge bozukluğu neden olur, belirtileri nelerdir? Denge bozukluğunun tedavisi nasıl yapılır? Soru başlıklarına sizler için tüm detayları derledik.
9.09.2021 Sağlık
Kulak Zarı Çökmesi Nedir, Neden Olur? Kulak Zarı Çökmesi İşitme Kaybına Neden Olur Mu?
Kulak Zarı Çökmesi Nedir, Neden Olur? Kulak Zarı Çökmesi İşitme Kaybına Neden Olur Mu? Kulak zarı çökmesi nedir, neden olur? Kulak zarı çökmesi işitme kaybına neden olur mu? Kulak zarı çökmesinin sebepleri nelerdir? Kulak zarı çökmesi tedavi edilebilir bir hastalık mıdır? Tüm sorularınızın cevabını ve çok daha fazlasını sizler için derledik.
8.09.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kulak Çınlaması ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.