Kuleli Askeri Lisesi

Kuleli Askeri Lisesi

Son dakika Kuleli Askeri Lisesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Kuleli Askeri Lisesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Kuleli Askeri Lisesi haber sayfamızda...

Kuleli Askeri Lisesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 412 kuleli askeri lisesi haberi bulunmuştur.
Sıtmalı çobandan Atatürk'e 20 kilo ceviz! Verdiği cevap yetti, ölene kadar aynı şeyi anlattı
Sıtmalı çobandan Atatürk'e 20 kilo ceviz! Verdiği cevap yetti, ölene kadar aynı şeyi anlattı Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini gelecek nesillerde gören ve her bulduğu fırsatta onların elinden tutmaya çalışan Atatürk, cephelerde geçen ömründe çocuklara olan sevgisini manevi evlatlarının elinden tutarak gösterdi. Bu çocuklardan biri de çobanlık yaparken Atatürk'le karşılaşan 'Sığırtmaç Mustafa' oldu.
23.04.2024 Gündem
Diyarbakırlı Tahsin’le derin maviye yolculuk
Diyarbakırlı Tahsin’le derin maviye yolculuk Deniz ressamlığının öncülerinden Diyarbakırlı Tahsin Bey’in Galeri Selvin’in aile koleksiyonunda kalan ve çoğu poşad niteliğinde 30 eserinden oluşan sergi sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.
16.04.2024 Kültür Sanat
Bakan Güler, gençlerin sorularını cevapladı
Bakan Güler, gençlerin sorularını cevapladı Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Bayburt Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.
22.03.2024 Gündem
Saldıray Berk, son yolculuğuna uğurlandı
Saldıray Berk, son yolculuğuna uğurlandı Ankara'da vefat eden eski 3'üncü Ordu Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk (76), son yolculuğuna uğurlandı.
15.02.2024 Gündem
'Kafdağı Esintisi' İstanbullu sanatseverle buluşuyor
'Kafdağı Esintisi' İstanbullu sanatseverle buluşuyor Kadim Çerkes Kültürü’ni tanıtmayı ve sanatın gücüyle geleceğe taşımayı hedefleyen Bezroko Keramettin Dönmez, resim ve heykelleriyle binlerce yıllık Kafkas mirasının panoramasını çiziyor. Sergi, 28 Ekim'de Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde sanatseverlere kapılarını açacak.
26.10.2023 Kültür Sanat
Türkiye Futbol Federasyonu'nda görev değişikliği!
Türkiye Futbol Federasyonu'nda görev değişikliği! Türkiye Futbol Federasyonu, Genel Sekreterlik görevini yürüten Kadir Kardaş'ın 15 Ekim'den itibaren TFF Dış İlişkilerden Sorumlu Danışman olarak görevini devam ettireceğini açıkladı. TFF Genel Sekreterlik görevine ise M. Taner Senseven getirildi.
14.09.2023 Futbol
'Yükselişimiz devam edecek'
'Yükselişimiz devam edecek' Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Zafer Bayramı kutlamalarında konuşan Erdoğan, “Günümüzde Türkiye Cumhuriyeti bir asır önce olduğundan, siyasi, ekonomik, askeri imkanlarıyla daha güçlü ve daha ileridedir. Güvenliği ve refahı konusundaki tehditleri bertaraf etmiş, gücünü dostlarıyla paylaşan Türkiye’nin yükselişi devam edecek” dedi.
31.08.2023 Gündem
İstanbul Boğazı'nda havai fişek gösterisi
İstanbul Boğazı'nda havai fişek gösterisi İstanbul Boğazı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla ışık ve havai fişek gösterisi yapıldı.
30.08.2023 Haberler
İstanbul Boğazı’nda havai fişek gösterisine vatandaşlardan yoğun ilgi
İstanbul Boğazı’nda havai fişek gösterisine vatandaşlardan yoğun ilgi İstanbul Boğazı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla ışık ve havai fişek gösterisi yapıldı.
30.08.2023 Gündem
Kayda geçmemişlerin hikâyesi
Kayda geçmemişlerin hikâyesi Reşad Ekrem Koçu’nun hazinesi “İstanbul Ansiklopedisi”nin yayımlanmamış bölümleri Salt Galata’daki “Başka Kayda Rastlanmadı” sergisinde gün yüzüne çıkıyor.
28.05.2023 Kültür Sanat
FETÖ üyeliğinden yargılanan 11 askeri tabip hakkında mütalaa
FETÖ üyeliğinden yargılanan 11 askeri tabip hakkında mütalaa Sahte sağlık kurulu raporları düzenleyerek Kuleli Askeri Lisesi'nde eğitim gören 33 öğrencinin Harp Okullarına geçişine engel oldukları iddiasıyla aralarında elebaşı Fethullah Gülen'in de bulunduğu 11 askeri tabibin "FETÖ üyeliği" ve "Resmi belgede sahtecilik" suçlarından yargılandıkları davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, 3 sanık hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talebinde bulunurken, 9 sanığın beraatini istedi. Firari elebaşı Fethullah Gülen'in dosyasının ise ayrılması talep edildi.
23.05.2023 Gündem
Boğaziçi tarihî geçidi
Boğaziçi tarihî geçidi Osmanlı’nın en büyük fotoğraf stüdyosu “Sébah & Joaillier”nin arşivinden bilinmeyen İstanbul kareleri “Eye of the Bosphorus” sergisinde buluştu. 1890’lara ait kareler Boğaziçi’nin dünü ve bugünü üzerine düşündürüyor.
14.05.2023 Kültür Sanat
Atatürk'ün manevi evlatları! Kaç yaşında olursa olsun hep böyle seslenirdi
Atatürk'ün manevi evlatları! Kaç yaşında olursa olsun hep böyle seslenirdi Bugün, Atatürk'ün çocuklara karşı duyduğu derin şefkatin nişanesi olan 23 Nisan Çocuk Bayramı'nın 103'üncü yıl dönümü. Mustafa Kemal Atatürk çocukları geleceğin gülü, yıldızı, bahtının aydınlığı olarak görüyordu. Öyle ki bu sevgisini göstermek için onlara bir bayram hediye etti. Bunun yanı sıra Anadolu'nun farklı yerlerinden adeta pırlanta gibi yetiştirdiği 11 çocuğu da manevi evlat edindi.
20.04.2024 Gündem
Emekli Orgeneral Eruygur vefat etti
Emekli Orgeneral Eruygur vefat etti Eski Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur (81), İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
21.02.2023 Gündem
2100'de deniz 2 metre yükselecek, boğazdaki yalılar su altında kalacak
2100'de deniz 2 metre yükselecek, boğazdaki yalılar su altında kalacak Ankara Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. İhsan Çiçek, iklim değişikliği sonucu deniz suyunun 2100 yılında 2 metre, 2150'de 5 metreye kadar yükselebileceğini belirterek, "Deniz seviyesinin 2 metre yükselmesi, bu yalıların birinci katlarının tamamıyla su altında kalmasına neden olur" dedi.
19.11.2022 Haberler
FETÖ itirafçısı her şeyi anlattı! 'Evlinin maaşının yüzde 10'u, bekarın ise yüzde 20'si örgüte'
FETÖ itirafçısı her şeyi anlattı! 'Evlinin maaşının yüzde 10'u, bekarın ise yüzde 20'si örgüte' İzmir merkezli 12 ilde eş zamanlı düzenlenen FETÖ operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden 2'si, itirafçı olup örgütün bilinmeyenlerini anlattı. İtirafçılardan A.Ö. (27), “Askeri okuldan mezun olunca cemaate mensup kişilerle atandığım yerde beraber kalacağımı, kendilerinin seçtiği kadınlardan biri ile evlenmem gerektiğini, bekarsam alacağım maaşın yüzde 20'sini, evliysem yüzde 10'unu örgüte vermem gerektiğini söylediler" dedi.
15.11.2022 Gündem
Bakan Akar: Kuleli Askeri Lisesi binası bakanlığın kullanımında
Bakan Akar: Kuleli Askeri Lisesi binası bakanlığın kullanımında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kuleli Askeri Lisesi binasının satıldığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.
15.09.2022 Gündem
Tecrübesiyle değer katacak
Tecrübesiyle değer katacak EBSO Yönetim Kurulu Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Mustafa Karabağlı “Deneyimlerim, vizyonum, enerjimle odayı en iyi noktaya getireceğiz” dedi
15.09.2022 Ege
Ata’ya armağan özlenen vals...
Ata’ya armağan özlenen vals... Kuleli Askeri Lisesi ve Kandilli Kız Lisesi öğrencilerin 19 Mayıs kutlamalarında sergilediği ve Atatürk’ün en sevdiği danslardan valsin de arasında bulunduğu gösteriler hâlâ hafızalarda... Her 19 Mayıs’ta akıllara gelen o gösterilerin mimarı ve kahramanları Milliyet’e konuştu: “Büyük titizlik ve disiplinle hazırlanıyorduk. Coşkusuluyduk, bayramlar bayram gibi kutlanıyordu...”
19.05.2022 Gündem
Darbe girişiminin kilit noktası İstanbul'da yaşananlar
Darbe girişiminin kilit noktası İstanbul'da yaşananlar Fetullahçı Terör Örgütü üyesi askerlerin 15 Temmuz 2016'da düzenlediği ve ülke genelinde 251 vatandaşın şehit olduğu darbe girişimi sırasında İstanbul, olayların kilit noktası oldu.
15.07.2021 Gündem
FETÖ "ihanete" böyle hazırlandı
FETÖ "ihanete" böyle hazırlandı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) aralarında güvenlik güçlerinin de olduğu 251 kişinin şehit edildiği, yüzlerce vatandaşın yaralandığı 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine yaklaşık bir yıl öncesinden hazırlandı.
12.07.2021 Gündem
Son dakika... FETÖ elebaşının yeğeni itirafçı oldu!
Son dakika... FETÖ elebaşının yeğeni itirafçı oldu! Gelen son dakika haberine göre; FETÖ elebaşının yeğeni Selahaddin Gülen'in ifadesi ortaya çıktı. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen Selahattin Gülen, "FETÖ bir terör örgütüdür. Lideri Fetullah Gülen'dir.' ifadelerini kullandı.
5.06.2021 Gündem
Cengiz Topel kimdir? Bir Zamanlar Kıbrıs Cengiz Topel'i Kemal Uçar kaç yaşında, kim?
Cengiz Topel kimdir? Bir Zamanlar Kıbrıs Cengiz Topel'i Kemal Uçar kaç yaşında, kim? Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde Kemal Uçar tarafından canlandırılan Cengiz Topel'in hayatı merak konusu oldu. Kıbrıs'ta gerçekleştirilen uyarı uçuşu sırasında uçağı vuruldu ve esir düştü. Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel kim sorusu gündemde.
3.06.2021 Cadde
FETÖ askeri öğrencilerle dünyaca ünlü oyunda iletişim kurdu
FETÖ askeri öğrencilerle dünyaca ünlü oyunda iletişim kurdu Konya'da savcılıkça yürütülen FETÖ/PDY'nin 'Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki yapılanması'na yönelik soruşturmada, geçen yıl gözaltına alınan ve itirafçı olan eski askeri lise öğrencisi Y.H.'nin ifadesiyle terör örgütünün, askeri öğrenciler ile 'Clash Of Clans' adlı oyundaki mesaj odalarında irtibata geçip, talimat verdiği ortaya çıktı. Y.H., ifadesinde, ''Oyunda mesajlaşma odaları vardı. Buradan mesajlaşarak görüşüyorduk. Bu şekilde tedbir uygulanıyordu. 2014 yılında oyun üzerinden haberleşmeye başladık. Bu oyun çıktıktan sonra ankesörlü telefonları kullanmamaya başladık” dedi.
27.02.2021 Haberler
FETÖ askeri öğrencilerle dünyaca ünlü oyunda iletişim kurdu
FETÖ askeri öğrencilerle dünyaca ünlü oyunda iletişim kurdu Konya'da savcılıkça yürütülen FETÖ/PDY'nin 'Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki yapılanması'na yönelik soruşturmada, geçen yıl gözaltına alınan ve itirafçı olan eski askeri lise öğrencisi Y.H.'nin ifadesiyle terör örgütünün, askeri öğrenciler ile 'Clash Of Clans' adlı oyundaki mesaj odalarında irtibata geçip, talimat verdiği ortaya çıktı. Y.H., ifadesinde, ''Oyunda mesajlaşma odaları vardı. Buradan mesajlaşarak görüşüyorduk. Bu şekilde tedbir uygulanıyordu. 2014 yılında oyun üzerinden haberleşmeye başladık. Bu oyun çıktıktan sonra ankesörlü telefonları kullanmamaya başladık” dedi.
27.02.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kuleli Askeri Lisesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.