Kumaş

Kumaş

Son dakika kumaş haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kumaş gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kumaş haber sayfamızda...

Kumaş

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.799 kumaş haberi bulunmuştur.
Bebek İsimleri 2024: Farklı, Değişik, Yeni ve Anlamı Güzel Kız ve Erkek Unisex Bebek İsim Önerileri
Bebek İsimleri 2024: Farklı, Değişik, Yeni ve Anlamı Güzel Kız ve Erkek Unisex Bebek İsim Önerileri Dünyanın en güzel duygularından bir tanesi de hiç şüphesiz anne ve baba olmak. Aileye yeni katılması beklenen üyenin yanında çiftleri isim heyecanı da sarar. Bebek isimleri ile ilgili uzun ve derin bir araştırma sürecine giren anne ve adayları çocuklarının isminin en güzel ve en anlamlı olmasını isterler. Hamilelik döneminde cinsiyetin belli olmasının ardından en çok üzerine düşülen konulardan bir tanesidir. Ömür boyu taşıyacakları ismin kulağa hoş gelmesini tercih eden aileler bebeklerinin isminin keşfedilmemiş, en zor ve nadir bulunan, değişik, duyulmamış, özel ve farklı olmasını isterler. Bunun dışında kız ve erkek bebeklerine verecekleri ismin unisex olmasını isteyen aileler de var. Ancak ismin güzelliği kadar anlamlarının da güzel olmasını önemserler. En güzel, duyulmamış, modern, değişik kız ve erkek bebekler için unisex isimler sözlüğü ve anlamları hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız “Bebek İsimleri 2024” içeriğimize bakabilirsiniz.
18.04.2024 Bebek
Çarşaflar kaç derecede yıkanmalı? Her kumaş aynı değil, işte en doğru yöntem
Çarşaflar kaç derecede yıkanmalı? Her kumaş aynı değil, işte en doğru yöntem Nevresim takımları teri, yağları, ölü deri hücrelerini, belki biraz evcil hayvan tüyünü içinde barındıran çok hızlı ve sık kirlenen ev eşyalarıdır. Böylesine kirlenen bir ürünün sık değiştirilmesi gerektiği kadar doğru şekilde de temizlenmesi çok önemli. Peki çarşaflar kaç derecede yıkanmalı?
15.04.2024 Püf Noktası
İstanbul-Edirne otoyolunda TIR alev alev yandı
İstanbul-Edirne otoyolunda TIR alev alev yandı İstanbul'dan Edirne'ye giden bir TIR, otoyolda seyir halindeyken yanmaya başladı. Kumaş yüklü TIR cayır cayır yandı ve küle döndü.
7.04.2024 Gündem
Penceredeki güneşten saatlerce bedava elektrik! 'Perdeyi kornişe, fişini prize takın'
Penceredeki güneşten saatlerce bedava elektrik! 'Perdeyi kornişe, fişini prize takın' Liseyi birincilikle bitiren Ahmet Fuat Yalçın, makine mühendisliği okuduktan sonra hemen yüksek lisans eğitimine başladı. İşte hayatını değiştiren gelişme tam da burada yaşandı. Tezini yenilenebilir enerji üzerine yapan genç adamın aklına, güneş panellerini perdeye dönüştürme fikri geldi. Her mekanda kullanılabilen, hiçbir yere başvuru yapmadan direkt kullanılabilen perde rahatlıkla 28 saat televizyon, 14 saat buzdolabı ve 2 saat fırın çalıştırabiliyor!
4.04.2024 Yaşam
Deri kumaştan kalem lekesini söküp atan tüyo! Yeniden almaya gerek yok, onarıyor
Deri kumaştan kalem lekesini söküp atan tüyo! Yeniden almaya gerek yok, onarıyor En sevdiğiniz deri çantanız ya da deri koltuğunuz tükenmez bir kalemin istilasına uğradıysa muhtemelen o lekenin çıkmayacağını düşünür üzülürsünüz. Ancak doğru yöntem ve hızlı eylemle tükenmez kalem lekesi olmuş herhangi bir deri ürününüzü kurtarmanız oldukça kolay. Nasıl mı?
3.04.2024 Püf Noktası
19 yaşındaki gençten 3 gündür haber alınamıyor
19 yaşındaki gençten 3 gündür haber alınamıyor Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 19 yaşındaki İsmail Tamer isimli gençten 3 gündür haber alınamıyor. Tamer'in son olarak Suriye uyruklu bir gençle gezerken görüldüğü o günden sonra gezdiği gence de ulaşılamadığı bildirildi.
29.03.2024 Gündem
Kıyafetleriniz cilt dostu mu? Kaşıntı ve koku yapıyor, bu kumaştan uzak durun
Kıyafetleriniz cilt dostu mu? Kaşıntı ve koku yapıyor, bu kumaştan uzak durun Sıcak tutan kazaklar, hafif elbiseler, en sevdiğimiz atletik taytlar, şekillendirici iç çamaşırları...Güzel ve rahat görünmelerine rağmen hem cildiniz hem de genel sağlığınız için tehlikeli olduklarını söylesek... İşte içeriğindeki kimyasallar sebebiyle cilt düşmanı olan 5 kumaş türü.
16.03.2024 Moda
Kuru temizlemeyi devreden çıkaran taktik! Etiketler yalan söylüyor, işin sırrı soğuk su
Kuru temizlemeyi devreden çıkaran taktik! Etiketler yalan söylüyor, işin sırrı soğuk su Size etiketinde 'yalnızca kuru temizleme' yazan çoğu kumaşın aslında normal yıkamayla da temizlenebileceğini söylesek... Kulağa imkansız gibi gelse de kumaş bakım şirketleri bakın ne diyor.
13.03.2024 Püf Noktası
Tekstile Ramazan Bayramı dopingi: Bayram öncesi istenilen ürünleri yetiştirmeye çalışıyoruz
Tekstile Ramazan Bayramı dopingi: Bayram öncesi istenilen ürünleri yetiştirmeye çalışıyoruz Kahramanmaraş'ta deprem nedeniyle binlerce tekstil atölyesi işlemez hale gelince, Adana'da Ramazan Bayramı öncesi tekstil atölyelerinde yoğunluk sürüyor. Adana'dan üretilen ürünler hem yurt içine hem de yurt dışına gönderiliyor.
13.03.2024 Ekonomi
Victoria Beckham sahneye koltuk değnekleriyle çıktı! Defileyi protestocular bastı
Victoria Beckham sahneye koltuk değnekleriyle çıktı! Defileyi protestocular bastı Dünyaca ünlü müzik grubu Spice Girls dağıldıktan sonra moda dünyasına adım atan Victoria Beckham, spor salonunda geçirdiği bir kaza sonucu ayağını kırmıştı. Önceki gün Paris Moda haftasında markasının 2024 sonbahar/kış koleksiyonunu defilesi düzenlenen Beckham, hayvan hakları aktivistlerinin protestosuna uğradı. Ünlü isim, defile sonunda sahneye koltuk değnekleriyle çıktı. İşte detaylar...
5.03.2024 Cadde
Norduz yününden ilk kumaşlar üretildi
Norduz yününden ilk kumaşlar üretildi Dünyada sadece Van’ın Gürpınar ilçesinde bulunan Norduz koyununun yününden ilk kumaşlar üretilmeye başlandı.
1.03.2024 Ekonomi
Kağıthane'de kayan kamyoneti durdurmaya çalışırken, iki araç arasında kaldı
Kağıthane'de kayan kamyoneti durdurmaya çalışırken, iki araç arasında kaldı Kağıthane'de kayan kamyoneti durdurmak için kapısını açan sürücü, park halindeki otomobille kamyonet arasında sıkışarak yaralandı. Kamyonet 6 araca çarparak durdu. Bir kadın ve çocuğun ezilmekten son anda kurtulduğu kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.
27.02.2024 Haberler
Feci görüntü: Kayan aracını durdurmak istedi, otomobille kamyonet arasına sıkıştı
Feci görüntü: Kayan aracını durdurmak istedi, otomobille kamyonet arasına sıkıştı Kağıthane'de kayan kamyoneti durdurmak için kapısını açan sürücü, park halindeki otomobille kamyonet arasında sıkışarak yaralandı. Kamyonet 6 araca çarparak durdu. Bir kadın ve çocuğun ezilmekten son anda kurtulduğu kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.
27.02.2024 Gündem
Sanatçı tanımına alternatif yorum
Sanatçı tanımına alternatif yorum Dövme stüdyosu ile sanat galerisi aynı mekânda buluştu. Günümüz pratikleri moda tabirle ‘hibrit’ sanat ve sanatçıya doğru evrilirken “İkinci Seans” dövme, eser, sanatçı arasındaki ayrımı kaldırıyor.
26.02.2024 Kültür Sanat
Halıdan çay lekesi nasıl çıkar? 1 çay bardağı lekeyi kökünden kazıyor
Halıdan çay lekesi nasıl çıkar? 1 çay bardağı lekeyi kökünden kazıyor Günün her saatinde çay tüketebilen bir milletiz. Bu sebeple bir yerlere çay dökülme olasılığı da yüksek. Halıya veya kumaş üstüne dökülen çaylar ise en büyük kabusumuz. Hele ki çay bir de şekerliyse. Ancak 1 çay bardağı çay lekesini halınızdan söküp atıyor.
13.02.2024 Püf Noktası
Girişimciler doğuyor!
Girişimciler doğuyor! Türkiye'de bebek ve çocuk ürünleri pazarı 2 milyar doları aşıyor. Özellikle girişimci kadınlar biraz da 'kendi hayatlarından' aldıkları ilhamla, gördükleri 'eksikliklerle' harekete geçerek üretici oluyor.
12.02.2024 Milliyet Executive
Perdelerin makinede kırışmasını engelleyen tüyo! Ütülemeye gerek kalmıyor
Perdelerin makinede kırışmasını engelleyen tüyo! Ütülemeye gerek kalmıyor Evimizin tamamlayıcı eşyaları arasında yer alan perdelerin düzenli yıkanması gerekir. Makinede yıkanırken kırışması her ev hanımının canını sıkan bir durum. Ancak makinenin gözünü ekleyince kırışmasını engelliyor.
2.02.2024 Püf Noktası
Kuzey Marmara Otoyolu'nda yolcu otobüsü TIR'a çarptı: 1'i ağır 19 yaralı
Kuzey Marmara Otoyolu'nda yolcu otobüsü TIR'a çarptı: 1'i ağır 19 yaralı Kuzey Marmara Otoyolu, Çekmeköy mevkii, Edirne istikametinde yolcu otobüsü ile TIR'ın çarpıştığı feci kaza neticesinde 19 kişi yaralandı.
2.02.2024 Haberler
Kuzey Marmara Otoyolu'nda yolcu otobüsü TIR'a çarptı: 1'i ağır 19 yaralı
Kuzey Marmara Otoyolu'nda yolcu otobüsü TIR'a çarptı: 1'i ağır 19 yaralı Kuzey Marmara Otoyolu, Çekmeköy mevkii, Edirne istikametinde yolcu otobüsü ile TIR'ın çarpıştığı feci kaza neticesinde 19 kişi yaralandı.
2.02.2024 Gündem
Emisyonu ambalaj çözümüyle azaltacak
Emisyonu ambalaj çözümüyle azaltacak Edding, yeni ambalaj çözümleriyle karbon emisyonlarını 3 bin ton azaltmayı planlıyor. Edding Türkiye Genel Müdürü Yüce Tümer, Edding’in sürdürülebilir bir strateji benimsediğini bildirdi.
1.02.2024 Ekonomi
Uğraştıran kırışıklıklara son! Duşa kıyafetlerinizle girin
Uğraştıran kırışıklıklara son! Duşa kıyafetlerinizle girin Kıyafetlerimiz birbirinden farklı kumaş türlerinden üretilir. Bazısı hiç ütüye gerek duymayan bir kumaştan üretilirken bazıları daha üzerimize giymeden kırışmaya başlar. Ütü yapmak çoğu kişi için bir angarya olduğundan bazı pratik çözümlere ihtiyaç duyarız. İşte ütü gerektiren kumaşlara ütü gerektirmeyen çözümler!
30.01.2024 Püf Noktası
Dünya Mimarlığının En İyileri
Dünya Mimarlığının En İyileri Global mimarlık ortamının en kapsamlı etkinliklerinden biri olan Dünya Mimarlık Festivali (WAF) 29 Kasım-1 Aralık 2023 tarihleri arasında Singapur’da gerçekleşti. Mimarlık gündeminin nabzının tutulduğu festivalde farklı kategorilerde büyük ödüle layık görülen projeleri derledik.
28.01.2024 Mimarlık
Emine Erdoğan İstanbul'da Siirtli kadınlarla buluştu
Emine Erdoğan İstanbul'da Siirtli kadınlarla buluştu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Siirt gibi sayısız değere sahip tüm Anadolu şehirlerimizin yerel mirasına sahip çıktığımız ve gelecek nesillere aktarmayı başardığımız ölçüde, küresel değerler üreten bir ülke olacağımıza inanıyorum" dedi.
26.01.2024 Gündem
Sanayi için 1000 dijital elçi aranıyor
Sanayi için 1000 dijital elçi aranıyor 81 ildeki OSB’lerde faaliyet gösteren işletmelerin çalışanları ücretsiz olarak dijitalleşme eğitimlerine katılabilecek. Vodafone Business ve OSBÜK işbirliğiyle düzenlenen programda, eğitimler Yıldız Teknik Üniversitesi’nce verilecek. Hedef 1000 dijital elçiye ulaşmak.
26.01.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kumaş ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.