Son dakika: Koronavirüs bitmeden yeni salgın! Alarm verildi...
Son dakika: Koronavirüs bitmeden yeni salgın! Alarm verildi... Dünya koronavirüs salgınıyla başa çıkmaya çalışırken, ortaya çıkan yeni salgın paniğe neden oldu. H5N8 vakalarının görülmesinin ardından virüsün önüne geçmeye çalışan ülkede alarm verildi.
11.01.2021 Dünya
Kuş giribi yayılıyor! Sayı yine yükseldi...
Kuş giribi yayılıyor! Sayı yine yükseldi... Japonya’da Shiga Eyaleti'ndeki bir tavuk çiftliğinde toplu kuş gribi vakalarının tespit edilmesiyle ülkede salgından etkilenen eyalet sayısı 10'a yükseldi. Şimdiye dek itlaf edilen tavuk sayısı ise 3 milyona ulaştı.
15.12.2020 Dünya
Dünyayı korkutan gelişme! 100 binden fazla kümes hayvanı itlaf edildi...
Dünyayı korkutan gelişme! 100 binden fazla kümes hayvanı itlaf edildi... Polonya'da kuş gribi (H5N8) nedeniyle 100 binden fazla kümes hayvanının itlaf edildiği açıklandı. Kuş gribi dolayısıyla Japonya, Çin, Güney Kore, Singapur, Hongkong ve Güney Afrika Cumhuriyeti, Polonya'dan kümes hayvanı ve yumurta ithalatını tamamen durdurdu.
14.01.2020 Ekonomi
Domuz gribi, Zika, Veba ve Ebola'dan sonra şimdi de X hastalığı tehlikesi
Domuz gribi, Zika, Veba ve Ebola'dan sonra şimdi de X hastalığı tehlikesi X hastalığı vakalarının yaklaşık yüzde 40'ı ölümle sonuçlanıyor. Peki ölüm oranı son derece yüksek X hastalığı nedir? X hastalığı, insanlığın soyunu kurutacak küresel çapta bir felaketin başlangıcı mı?
21.05.2019 Hayat
Kümes hayvanlarına inanılmaz zulüm (+18)
Kümes hayvanlarına inanılmaz zulüm (+18) Dünya çapında hatta Türkiye'de de şubeleri bulunan fast food zincirlerinin ABD'deki restoranlarına kümes hayvanları tedarik eden firmanın tesislerinde çekilen görüntüler büyük bir skandalı ortaya çıkardı. Hayvan hakları savunucuları başta olmak üzere görüntülere tepki yağıyor.
11.09.2019 İlginç Videolar
Hiç böyle horoz görmediniz!
Hiç böyle horoz görmediniz! Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde kümesteki tavuğu kıskanan horoz, kümese sahibi dahil kimseyi yaklaştırmıyor. Tufanpaşa Mahallesi'nde evindeki kümeste tavuk besleyen Ramazan Karataş,"Fizan" cinsi horozun bir tavuğu kıskandığını fark etti. Diğer tavuklara yaklaştığında herhangi bir tepki vermeyen horoz, kümesteki sadece bir tavuk için, tavuğa yaklaşıldığında tepki vererek saldırıyor. Bu durum ise ortaya ilginç görüntüler çıkarıyor. Horozun bu kıskançlığı için "Sanırım tavuğa aşık" diyen Ramazan Karataş, "Kümesteki bu tavuğu elime aldığımda kıskanç horoz bana da saldırıyor. Ayağımı kekiyor, kaçıyorum arkamdan geliyor. Normalde dövüş horozları daha fazla saldırır ama bu horoz daha çok kıskanıyor ve saldırıyor. Yıllardır tavuk ve horoz beslerim, ben böyle kıskanç bir horoz görmedim" diye konuştu.
11.09.2019 Yaşam