Kuraklık

Kuraklık

Son dakika kuraklık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kuraklık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kuraklık haber sayfamızda...

Kuraklık

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.427 kuraklık haberi bulunmuştur.
20 ton yerli ayçiçeği tohumu ihracatı
20 ton yerli ayçiçeği tohumu ihracatı Tekirdağ’da Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle yetiştirilen 20 ton yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu ikinci kez Rusya’ya ihraç edildi. Dünyanın tohum merkezi arasında bulunan Rusya’da yerli ve milli tohumlarında yayılması beklenirken, seneye ise Rusya’ya 120 ton transfer anlaşması yapılmış durumda.
28.03.2024 Ekonomi
Yumaklı: Su zengini değiliz
Yumaklı: Su zengini değiliz Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen Dünya Su Günü Programı’nda, iklim olaylarında rekor artışlar yaşandığını belirterek, “Bu durumun bir yansıması olarak ülkemizde bir yandan kuraklık, bir yandan orman yangınları diğer yandan sel felaketleriyle sık sık karşılaşıyoruz. Hatta aynı gün içinde bir yerde sel başka bir yerde orman yangınlarıyla mücadele ediyoruz” dedi.
26.03.2024 Ekonomi
'2050'de yüzde 55 daha fazla suya ihtiyacımız olacak'
'2050'de yüzde 55 daha fazla suya ihtiyacımız olacak' Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "2030’da ülkemizde su kaynakları yüzde 20 oranında azalırken, nüfusumuzun yüzde 10 oranında artması bekleniyor. 2050’de artan nüfusla birlikte gıda ihtiyacını karşılamak için yüzde 65-70 daha fazla gıdaya, bu gıdayı üretmek için de yüzde 55 daha fazla suya ihtiyacımız olacak" dedi.
25.03.2024 Ekonomi
Su özelinde belediyelerin iklim riskleri belirlenecek
Su özelinde belediyelerin iklim riskleri belirlenecek Ankara Üniversitesi Su Yönetimi Enstitüsü, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen proje ile yerel yönetimlerin iklim değişikliğine uyumları, “su” özelinde değerlendirilecek.
23.03.2024 Gündem
2100 yılına kadar su yüzde 25 azalacak! 22 mart dünya su günü kutlanıyor
2100 yılına kadar su yüzde 25 azalacak! 22 mart dünya su günü kutlanıyor Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Dünya Su Günü nedeniyle Milliyet’e açıklamalarda bulundu.
22.03.2024 Gündem
‘Çölleşme tehlikesi Türkiye’nin her yerinde’
‘Çölleşme tehlikesi Türkiye’nin her yerinde’ İklim değişikliği nedeniyle yıllık ortalama sıcaklığın artması, su kaynaklarındaki azalma çölleşmeyi ve erozyonu da tetikliyor.
22.03.2024 Ekonomi
Gazze ve Sudan'de kıtlık riski: Resmen kıtlık ilan edilmesi nedir ve ne zaman bu yola başvurulur?
Gazze ve Sudan'de kıtlık riski: Resmen kıtlık ilan edilmesi nedir ve ne zaman bu yola başvurulur? Gazze'de yiyecek bulamayan milyonlarca kişi kıtlığın eşiğinde. Birleşmiş Milletler (BM) ayrıca, Sudan'da süren savaşın da dünyanın en büyük açlık krizini tetikleyebileceğini söylüyor.
21.03.2024 Dünya
Trakya'nın kuruyan barajlarındaki doluluk oranı yüzde 70'lere ulaştı
Trakya'nın kuruyan barajlarındaki doluluk oranı yüzde 70'lere ulaştı Trakya’dan İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan ve kuraklık nedeniyle dip seviyeyi gören Kazandere, Pabuçdere ve Istrancalar barajlarındaki doluluk oranı, kış yağışları ile yüzde 70'lere ulaştı.
18.03.2024 Gündem
Bakan Yumaklı kuraklık tehlikesi ile ilgili konuştu
Bakan Yumaklı kuraklık tehlikesi ile ilgili konuştu Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kuraklık tehlikesine dikkat çekerek, “Akdeniz havzasında olmamız sebebiyle hepinizin malumu, küresel iklim değişikliğinden en çok etkilenecek ülkeyiz” dedi.
14.03.2024 Haberler
Bakan Yumaklı kuraklık tehlikesi ile ilgili konuştu
Bakan Yumaklı kuraklık tehlikesi ile ilgili konuştu Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kuraklık tehlikesine dikkat çekerek, “Akdeniz havzasında olmamız sebebiyle hepinizin malumu, küresel iklim değişikliğinden en çok etkilenecek ülkeyiz” dedi.
14.03.2024 Ekonomi
Rapor: Avrupa 'yıkıcı' iklim risklerine karşı daha fazla adım atmalı
Rapor: Avrupa 'yıkıcı' iklim risklerine karşı daha fazla adım atmalı Avrupa Çevre Ajansı tarafından hazırlanan analiz, Avrupa'nın risklere uyum sağlamak için acil ve kararlı adımlar atmaması halinde iklim değişikliğinin 'feci' sonuçlarına maruz kalabileceği uyarısında bulunuyor.
12.03.2024 Dünya
Avrupa’da su savaşları ihtimali var
Avrupa’da su savaşları ihtimali var Avrupa Birliği’nin (AB) yürütme organı Avrupa Komisyonu’ndan sızdırılan rapor taslağında, gelecekte su kıtlığı nedeniyle üye ülkeler arasında savaşlar çıkabileceği bildirildi.
10.03.2024 Dünya
Sıcaklıklar yükseliyor, kuraklık kapıda
Sıcaklıklar yükseliyor, kuraklık kapıda Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava tahmin raporunu yayımladı. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen; İstanbul, Ankara, İzmir de hafta boyu sürecek hava durumunu yorumladı. Prof. Dr. Şen, " Türkiye'de yağış yok. Türkiye'nin hiçbir yerinde yağış yok ve sıcaklıklar yükseliyor. Marmara, Ege ve Akdeniz'de 20 derecenin üzerine çıkıyor. Önümüzdeki haftada bu şekilde gidecek gibi gözüküyor." dedi.
25.02.2024 Haberler
Sıcaklıklar yükseliyor, kuraklık kapıda! İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu: Havalar nasıl olacak?
Sıcaklıklar yükseliyor, kuraklık kapıda! İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu: Havalar nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava tahmin raporunu yayımladı. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen; İstanbul, Ankara, İzmir de hafta boyu sürecek hava durumunu yorumladı. Prof. Dr. Şen, " Türkiye'de yağış yok. Türkiye'nin hiçbir yerinde yağış yok ve sıcaklıklar yükseliyor. Marmara, Ege ve Akdeniz'de 20 derecenin üzerine çıkıyor. Önümüzdeki haftada bu şekilde gidecek gibi gözüküyor." dedi. İşte detaylar...
25.02.2024 Gündem
Mehmet Özhaseki: Deprem bölgelerinde 110 bin kişilik bir işçi ordusu var
Mehmet Özhaseki: Deprem bölgelerinde 110 bin kişilik bir işçi ordusu var Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, muhalefetin deprem bölgeleriyle ilgili açıklamalarına tepki göstererek, deprem bölgelerinde 110 bin kişinin çalıştığını ve 950 şantiyede çalışmaların sürdüğünü söyledi.
23.02.2024 Gündem
Unutulmuş krallığın başkenti Aççana
Unutulmuş krallığın başkenti Aççana Hatay’da 4 bin yıllık geçmişe sahip Aççana Höyük’teki kazılarla Mukiş Krallığı’nın başkenti Alalah’ın tarihi aydınlatılıyor. Kazılarda iklime bağlı gelişen büyük değişikliklerin, insan hareketlerinin izleri de sürülüyor.
19.02.2024 Arkeoloji
Yer: Çanakkale! Sahte mehdi 200 müridiyle otel kiraladı: Kaçak kazı, ahit sandığı, kız kaçırma...
Yer: Çanakkale! Sahte mehdi 200 müridiyle otel kiraladı: Kaçak kazı, ahit sandığı, kız kaçırma... Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Külcüler köyünde yaklaşık 200 sözde müridiyle birlikte yaşayan Mustafa Çabuk, kendisini sosyal medyada mehdi olarak ilan etti. Mustafa Çabuk geçen yıl çoğunluğu kadın arkadaşlarıyla "depremzede aileyiz" diyerek termal kiraladı. Hilafeti Muhammediye Tarikatı üyeleri olarak kendilerini tanıtan grupla ilgili detaylar şoke etti.
16.02.2024 Gündem
Yer: Çanakkale! Sahte mehdi 200 müridiyle otel kiraladı: Kaçak kazı, ahit sandığı, kız kaçırma...
Yer: Çanakkale! Sahte mehdi 200 müridiyle otel kiraladı: Kaçak kazı, ahit sandığı, kız kaçırma... Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Külcüler köyünde yaklaşık 200 sözde müridiyle birlikte yaşayan Mustafa Çabuk, kendisini sosyal medyada mehdi olarak ilan etti. Mustafa Çabuk geçen yıl çoğunluğu kadın arkadaşlarıyla "depremzede aileyiz" diyerek termal kiraladı. Hilafeti Muhammediye Tarikatı üyeleri olarak kendilerini tanıtan grup, kaçak kazı yaparken yakalandı.
16.02.2024 Haberler
Barajlar dolsa da yeraltı su fakiri! ‘Sünger şehirler planlanmalı’
Barajlar dolsa da yeraltı su fakiri! ‘Sünger şehirler planlanmalı’ İstanbul’da barajların doluluk oranı yüzde 70 seviyesine ulaşarak rahat bir nefes aldırsa da günlük ortalama su tüketimi 3 milyon metreküp düzeyinde gerçekleşen megakent, nüfusun su ihtiyacını karşılayabilecek kaynaklara sahip değil.
9.02.2024 Gündem
Tüketim döngüsü dünyayı yok ediyor
Tüketim döngüsü dünyayı yok ediyor Arek Qadrra ve Berka Beste Kopuz’un deneysel bir haritalama süreci ile başlayan projesi “Batarken Güneş Ardında Tepelerin” adıyla sergi oldu.
7.02.2024 Kültür Sanat
Avrupa Birliği'nden geri adım! Çiftçi protestoları işe yaradı
Avrupa Birliği'nden geri adım! Çiftçi protestoları işe yaradı Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, kıta genelinde çıkan çiftçilerin protestoları nedeniyle tarım ilacı (pestisit) kullanımını azaltma planından vazgeçtiklerini duyurdu.
6.02.2024 Dünya
MHP'nin seçim beyannamesi açıklandı! '3 ana başlık 100 madde' sloganı
MHP'nin seçim beyannamesi açıklandı! '3 ana başlık 100 madde' sloganı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, seçim beyannamesini açıklandı.
5.02.2024 Haberler
MHP'nin seçim beyannamesi açıklandı! '3 ana başlık 100 madde' sloganı
MHP'nin seçim beyannamesi açıklandı! '3 ana başlık 100 madde' sloganı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, seçim beyannamesini açıklandı.
5.02.2024 Gündem
Bakan Özhaseki: Çok üretiyor ve kirletiyoruz
Bakan Özhaseki: Çok üretiyor ve kirletiyoruz Çevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Çok üretiyor ve kirletiyoruz. Bunun neticesinde de bir felaketler zinciri bizi bekliyor. Cenabıallah bu dünyayı dengeliyor. Biz bu dengeyi bozarsak, işte o zaman felaketler zinciri karşımıza çıkıyor. Cenabıhak'ın takdiri ve emriyle tabiat velidir. Cömerttir. Sizden de hiçbir şey istemeden sonuna kadar cömert bir tavırla bu halini binlerce yıldır sürdürüyor. Peki biz ne yapıyoruz? Alıyoruz. İstifade ediyoruz. Yaşamımızı sürdürüyoruz. Ama, ona ihanet ediyoruz” dedi.
2.02.2024 Ekonomi
Tarımsal kuraklıkla mücadalede çözüm yolları! Gece sulama verimi artırdı
Tarımsal kuraklıkla mücadalede çözüm yolları! Gece sulama verimi artırdı Tarımsal kuraklıkla mücadelede akıllı uygulamaların yanı sıra gece sulama, yağmur hasadı ve damla sulama gibi teknikler önemli rol oynuyor. Prof. Dr Akça, su tasarrufu sağlayan kuraklıkla mücadele yöntemlerini Milliyet’e anlattı.
29.01.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kuraklık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.