Harikalar yaratan öğretmenler
Harikalar yaratan öğretmenler Kimi deprem bölgesinde öğrencilerini yalnız bırakmadı kimi okulu sevdirerek devamsızlığı azalttı kimi de düzenlediği yaratıcı etkinliklerle ‘Eğitimin Nobeli’ni aldı. Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmenler, harikalar yaratıyor.
24.11.2023 Eğitim
‘‘Sınıfın orkestra şefi olmalıyız’’
‘‘Sınıfın orkestra şefi olmalıyız’’ Öğretmenlerin, kara tahta başında, ellerinde tebeşir, öğrencilerini yetiştirdiği günlerden teknolojinin akıl almaz ilerlediği günümüze öğretmenlikten beklentiler de hızla değişiyor.
18.11.2023 Pazar
Baba-çocuk ilişkisini güçlendiren proje
Baba-çocuk ilişkisini güçlendiren proje Samsun’da bir anaokulunda uzun yıllardır idarecilik yapan Nurten Akkuş, “Baba Bana Masal Anlat” projesiyle çocuğu anaokulunda okuyan babalara eğitimler verdi. Nurten öğretmen, ilk başlarda sadece bir veliyle başladığı projeye daha sonra ilçede yaşayan onlarca babayı dahil etti ve onlara baba-çocuk ilişkisi konulu seminerler verdi.
24.11.2021 Eğitim
‘Küresel öğretmen ödülü’ onun oldu
‘Küresel öğretmen ödülü’ onun oldu Öğrencileri için sürekli kendini geliştiren öğretmen Keziban Kodaz, “Küresel Öğretmen Ödülleri” (Global Teacher Awards) yarışmasında ilk 100’e girmeyi başardı.
18.09.2021 Eğitim
İzmirli öğretmene küresel ödül
İzmirli öğretmene küresel ödül Hindistan’da bu yıl üçüncü kez düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından öğretmenin aday olduğu Küresel Öğretmen Ödülleri’nde (Global Teacher Award 2020), İzmir’den aday olan Yudum Özkan, büyük başarıya imza attı.  
30.10.2020 Eğitim
2019 yılında ‘ON’larla sevindik
2019 yılında ‘ON’larla sevindik Aldıkları ödüllerle, parçası oldukları projelerle, azimleri, çalışkanlıkları ve yaratıcılıklarıyla bu yıl göğsümüzü kabarttılar, ülke çapında bayram havası estirdiler. İşte 2019’da yaptıklarıyla 2020’ye umutla girmemizi sağlayan 10 isim:
29.12.2019 Pazar
“Bu ödül beni cesaretlendirdi”
“Bu ödül beni cesaretlendirdi” Küresel Öğretmen Ödülü sahibi Filistinli Hanan Al Hroub: “Bu ödül beni yeni fikirler için cesaretlendirdi” diyor.
11.05.2019 Cumartesi
Türkiye’den ve dünyadan eğitimciler buluşacak
Türkiye’den ve dünyadan eğitimciler buluşacak Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından öğretmen ve öğrenciler ile eğitim camiasını bir araya getirecek olan Okul Öncesi Eğitim Zirvesi, 'Yeteneğimi Keşfet' temasıyla 4 Mayıs'ta CRR Harbiye’de düzenlenecek..
2.08.2019 Eğitim
Samet öğretmen ‘Nobel’e aday oldu
Samet öğretmen ‘Nobel’e aday oldu Hint asıllı iş adamı Sunny Varkey’in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını ABD eski Başkanı Bill Clinton’ın üstlendiği Londra merkezli Varkey Gems Vakfı “Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi”nin 2019 yılı için seçtiği “Dünyanın en iyi 50 öğretmeni” açıklandı...
16.12.2018 Gündem
İlham veren kadınlar
İlham veren kadınlar Bu hafta dedim ki madem Kadınlar Günü, sesimizi duyuruyoruz, bu vesileyle ilham verenimiz çok olsun. Biz artık ‘kadın kadının kurdudur’ kafasından vazgeçelim, kadın kadının en büyük destekçisidir diyelim. Bana ilham olan kadınlardan kadın olmayı anlatmalarını istedim. Bugün sayfam o eşsiz kadınlara ait.
11.03.2018 Pazar
En iyi 10 öğretmen arasında bir Türk
En iyi 10 öğretmen arasında bir Türk Samsun’un Ayvacık ilçesindeki Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş (33), aralık ayında uluslararası bir vakıf tarafından ‘dünyanın en iyi 50 öğretmeni’ arasına seçilmesinin ardından, ikinci elemeyi de geçerek ilk 10’a girdi.
14.02.2018 Gündem
‘Dünyaya gücümüzü göstereceğiz’
‘Dünyaya gücümüzü göstereceğiz’ Dilek Livaneli 2014’te, Nurten Akkuş ise 2018’de uluslararası bir vakıf tarafından ‘Dünyanın en iyi 50 öğretmeni’ arasında gösterildi. Samsun’da görev yapan iki öğretmen bir araya geldi
13.01.2018 Gündem
1 milyon dolar ödülü alırsa mağdur çocuklar için kullanacak
1 milyon dolar ödülü alırsa mağdur çocuklar için kullanacak SAMSUN'un Ayvacık ilçesindeki Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş'un (33) uluslararası bir vakıf tarafından 'en iyi 50 öğretmen' arasına seçilmesinin ardından tüm Türkiye?den tebrik telefonları ve mesajları aldı. Bu başarıyı elde ettiği için çok gururlu olduğunu belirten Akkuş, en iyi öğretmen seçilmesi halinde alacağı 1 milyon dolarlık ödülü, başta Filistin, Suriye?deki savaş mağduru çocuklar olmak üzere dünyadaki tüm mağdur ve ihtiyaç sahibi çocuklar için kullanacağını söyledi. Samsun 22 bin nüfuslu Ayvacık ilçesinde bulunan Ayvacık Anaokulu Müdürü olan 11 yıllık öğretmen Nurten Akkuş, yaptığı projeler ve çalışmalar ile Türkiye'de çeşitli sivil toplum kuruluşlarından ödüller kazanırken, son olarak yaptığı başvuru sonucunda uluslararası bir başarı elde etti. Akkuş, Hint asıllı işadamı Sunny Varkey'in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını ABD eski Başkanı Bill Clinton?ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı (Varkey GEMS Foundation) tarafından düzenlenen 'Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin (The Global Teacher Prize) 2018 yılı için seçtiği 'En iyi 50 öğretmen' arasında yer aldı. İlk 50 öğretmen arasında yer almayı başaran ikinci Türk öğretmen olan Akkuş, bu haberin kamuoyunda duyulmasının ardından tüm Türkiye?den birçok kişi, kurum ve kuruluştan tebrik telefonları ve mesajları aldığını söyledi. Bu başarıyı elde ettiği için çok mutlu ve gururlu olduğunu dile getiren Akkuş, "Ülkeme bu gurur yaşattığım için çok mutluyum. Bir Türk öğretmeni olarak, Türk öğretmenin gücünü adını tüm dünyaya duyurmak, çalışmalarımızı tüm dünyaya duyurmak benim için onur verici bir durum. Ben ilçemizde okul projelerimizin yanında uzanabildiğim tüm hayatlara dokunmaya bir şeyler yapmaya çalıştım. Onlar için fark oluşturmaya özen gösterdim. İnsanların hayatlarında fark oluşturdukça daha büyük çalışmalara imza atmaya başladık. Daha büyük bir kitleye ulaştık." dedi.
11.09.2019 Yaşam
Dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasında bir Türk kadını!
Dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasında bir Türk kadını! Samsun'un Ayvacık ilçesinde anaokulu müdürlüğü yapan  Nurten Akkuş, uluslararası bir vakıf tarafından organize edilen "Küresel Öğretmen  Ödülü Komitesi"nin (The Global Teacher Prize) 2018 yılı için seçtiği "En iyi 50  öğretmen" arasında yer almanın mutluluğunu yaşıyor.
14.12.2017 Gündem
Dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasında bir Türk kadını!
Dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasında bir Türk kadını! Samsun'un Ayvacık ilçesinde anaokulu müdürlüğü yapan  Nurten Akkuş, uluslararası bir vakıf tarafından organize edilen "Küresel Öğretmen  Ödülü Komitesi"nin (The Global Teacher Prize) 2018 yılı için seçtiği "En iyi 50  öğretmen" arasında yer almanın mutluluğunu yaşıyor.
14.12.2017 Gündem
‘En iyi 50 öğretmen’ listesinde
‘En iyi 50 öğretmen’ listesinde Samsun’un Ayvacık ilçesindeki Ayvacık Anaokulu’nda müdür olan öğretmen Nurten Akkuş (33), yaptığı projeler ve çalışmalar ile Türkiye’de çeşitli sivil toplum kuruluşlarından birçok ödül kazandı.
13.12.2017 Gündem
Dilek Öğretmen 1 milyon doları kaybetti
Dilek Öğretmen 1 milyon doları kaybetti Dünyada en iyi 50 öğretmen" arasında yer alan Dilek Öğretmen, 1 milyonluk ödülü kaybetti ama gönüllerimizin şampiyonu oldu.
16.03.2015 Gündem
Dilek Hoca’ya ‘dünya’ hayran!
Dilek Hoca’ya ‘dünya’ hayran! Samsun’da İlkokul öğretmeni Dilek Livaneli, eğitim alanında ürettiği projelerle uluslararası bir vakıf tarafından dünyadaki en iyi 50 öğretmen arasında gösterildi.
9.12.2014 Gündem
En iyi 50 öğretmenden biri Türk
En iyi 50 öğretmenden biri Türk Samsun’un Çarşamba ilçesine bağlı Kumköy İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği yapan Dilek Livaneli, "Küresel Öğretmen Ödülü" yarışmasında ilk 50’ye kalma başarısını gösterdi.
9.12.2014 Gündem
‘Dünyanın en güçlü kadını’
‘Dünyanın en güçlü kadını’ ‘Bu yazı Janet Yellen örneği üzerinden kadınların yönetim kademelerinde neden önünün açılması gerektiğini açıklamayı amaçlıyor. Kadınların dev kurumları yönetmekte başarılı olup olmayacağını düşünmek bile abesle iştigaldir...’
14.03.2023 Ekonomi
Bireysel Genç Girişimci Spor Ödülleri sahiplerini buldu!
Bireysel Genç Girişimci Spor Ödülleri sahiplerini buldu! Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, farklı kategorilerde ürünler geliştiren işletmelere ödüllerini verdi.
24.01.2023 Gündem
‘İnsanın tabiatla bağını pekiştirdi’
‘İnsanın tabiatla bağını pekiştirdi’ ‘Sıfır Atık’ projesinin 5. yıl dönümünde dün ‘3. Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni’ düzenlendi. Törende konuşan Erdoğan, projenin modern insanın unuttuğu tabiatla arasındaki bağı pekiştirmek için atılan bir adım olduğunu vurguladı, projenin zamanla kar topu gibi gönülden gönüle büyüdüğünü söyledi...
24.12.2022 Gündem
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Cevapları 2022-2023
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Cevapları 2022-2023 Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile öğrenciler yoğun bir ders dönemine girdi. Eğitim öğretim hayatının önemli derslerinden birisi de Türkçe’dir. Türkçe kitaplarında birbirinden farklı konular ve etkinlikler yer almaktadır. 7. sınıf öğrencilerinin kendilerini geliştirmesi için bu etkinlikler genellikle ev ödevi olarak verilir. Kitaplardaki etkinlikler ve örnekler MEB kararı ile yıldan yıla farklılık göstermektedir. Öğrencinin dilsel becerilerini geliştirmeyi amaçlayan 7. sınıf Türkçe ders kitabı MEB ve Özgün Yayınları olarak ikiye ayrılıyor. 7. sınıf Türkçe ders kitabı Özgün Yayınları cevapları için “7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 2022-2023” içeriğimize göz atabilirsiniz.
1.12.2022 Eğitim
Çevreci öğretmen, dünya finalinde
Çevreci öğretmen, dünya finalinde Ankara Altındağ Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bilişim teknolojileri öğretmeni Selçuk Yusuf Arslan, Avrupa Birliği’ne bağlı Avrupa Eğitim Vakfı’nın (ETF) düzenlediği Yeşil Beceri Ödülü’nün finalisti oldu. 39 ülkeden 134 başvurunun değerlendirildiği ödüle, Arslan, kodlama eğitimi verirken çevre temalı etkinlikler de yaptığı için aday gösterildi. 10 farklı ülkeden finalistin yarıştığı ödül için 24 Haziran’a kadar ec.europa.eu/eusurvey/runner/GreenSkillsAward adresinden halk oylaması yapılıyor, sonuçlar 25 Haziran’da açıklanacak.
18.06.2021 Eğitim
'Ölüm kalım meselesi'
'Ölüm kalım meselesi' Uluslararası Sıfır Atık Zirvesi’ne katılan Emine Erdoğan, “Çevre krizi, sadece bir çevre kirliliği meselesi değil, hayatın tüm yönlerini etkileyen bir konu. Daha da önemlisi, insan neslinin devamlılığı ile ilgilidir. Yani bir nevi ölüm kalım meselesidir” dedi.
2.11.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri