Küresel Piyasalar

Küresel Piyasalar

Son dakika küresel piyasalar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan küresel piyasalar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan küresel piyasalar haber sayfamızda...

Küresel Piyasalar

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.178 küresel piyasalar haberi bulunmuştur.
Ekonomistten çok çarpıcı altın tahmini
Ekonomistten çok çarpıcı altın tahmini İran’ın İsrail’e yönelik saldırıları sonrası devam eden gerginliğin piyasalara etkisini Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel yorumladı. “İran'ın İsrail'e yönelik saldırıları, küresel borsalarda satış dalgasını tetiklerken altın ve petrol fiyatlarında da önemli dalgalanmalara sebep oldu” şeklinde konuşan Öngel, “Yıl sonu altının ons fiyatı 2 bin 700 dolar seviyelerini görebilir” ifadelerini kullandı.
15.04.2024 Ekonomi
Japonya’dan 17 yıl sonra ilk faiz artışı
Japonya’dan 17 yıl sonra ilk faiz artışı Büyümeyi ve enflasyonu harekete geçirmek için gittiği negatif faiz uygulamasına son veren Japonya Merkez Bankası (BoJ) 17 yıl aradan sonra faiz artırdı.
20.03.2024 Ekonomi
S&P 500 endeksi günü rekorla kapattı
S&P 500 endeksi günü rekorla kapattı Wall Street'te S&P 500 endeksi tarihinde ilk kez 5000 seviyesinin üzerini test ettiği günü, gelen kar satışlarına rağmen rekor seviyeden kapatmayı başardı.
9.02.2024 Uzmanpara
Kripto paralarda yükseliş hareketi: 43 bin dolar sınırına yaklaştı
Kripto paralarda yükseliş hareketi: 43 bin dolar sınırına yaklaştı Kripto para birimleri ABD Merkez Bankası Fed'in faizi düşürme algısı yaratmasının ardından prim yaptı. Lider kripto para birimi Bitcoin'le başlayan yükseliş dalgası diğer kripto para birimlerini de etkiledi.
14.12.2023 Ekonomi
AÇIKLANDI! FED KARARI ne oldu? 📍 2023 Aralık FED toplantısı faiz kararı açıklandı...
AÇIKLANDI! FED KARARI ne oldu? 📍 2023 Aralık FED toplantısı faiz kararı açıklandı... FED faiz kararı için beklenen gün geldi. Aralık ayında FED toplantıları 12 Aralık tarihinde başladı. FED toplantıları 13 Aralık günü de sürdü. Küresel piyasalar FED faiz kararının açıklanmasına odaklanmıştı. Peki FED faiz kararı açıklandı mı, karar ne oldu?
13.12.2023 Bilgi Rehberi
FED FAİZ KARARI SON DURUMU 2023: 📍 FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? FED toplantısı ne zaman, aralık ayının kaçında yapılacak? FED faiz kararı gelişmeleri...
FED FAİZ KARARI SON DURUMU 2023: 📍 FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? FED toplantısı ne zaman, aralık ayının kaçında yapılacak? FED faiz kararı gelişmeleri... FED faiz kararı son dakika gelişmeleri dünyanın gündeminde bulunuyor. Küresel piyasalar, FED toplantısından çıkacak kararı bekliyor. FED toplantı tarihleri belli oldu. Peki aralık FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?
12.12.2023 Bilgi Rehberi
İngiliz yatırımcılar gayrimenkul fonlarından çıktı
İngiliz yatırımcılar gayrimenkul fonlarından çıktı İngiliz yatırımcılar gayrimenkul fonlarından para çekmeye devam etti.
6.12.2023 Uzmanpara
Almanya ekonomisi daraldı
Almanya ekonomisi daraldı Almanya'da üçüncü çeyrekle ilgili açıklanan nihai veriler ekonominin az da olsa daraldığını gösterdi.
24.11.2023 Uzmanpara
'S&P 500 yüzde 5,6'lık bir artış gösterecek'
'S&P 500 yüzde 5,6'lık bir artış gösterecek' UBS, S&P 500'ün 2024 yılı sonuna kadar 4.600'e çıkacağını öngören küresel ekonomi ve piyasa görünümü raporunu yayınladı.
10.11.2023 Uzmanpara
Altındaki yükselişin nedeni belli oldu
Altındaki yükselişin nedeni belli oldu Gram altın; ons altın ve dolardaki artışın etkisiyle yükselişe geçti. Orta Doğu’da yaşanan çatışma ortamı altına yükseliş olarak yansıdı. Spot piyasada gram altın bin 855 liradan satılıyor.
23.10.2023 Ekonomi
Savaş TCMB’nin faiz kararını nasıl etkiler? İşte piyasanın tahmini
Savaş TCMB’nin faiz kararını nasıl etkiler? İşte piyasanın tahmini Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini açıklayacak. Peki Orta Doğu’da yaşanan savaş sonrası piyasanın beklentisi ne? Son haftalarda sert yükseliş gösteren altın piyasasında yön ne olur? İşte detaylar...
23.10.2023 Haberler
Savaş TCMB’nin faiz kararını nasıl etkiler? İşte piyasanın tahmini
Savaş TCMB’nin faiz kararını nasıl etkiler? İşte piyasanın tahmini Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini açıklayacak. Peki Orta Doğu’da yaşanan savaş sonrası piyasanın beklentisi ne? Son haftalarda sert yükseliş gösteren altın piyasasında yön ne olur? İşte detaylar...
23.10.2023 Uzmanpara
Altın fiyatlarında son durum ne?
Altın fiyatlarında son durum ne? Geçen hafta sert yükseliş gösteren altın fiyatları yeni haftada ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki hareket ve Orta Doğu’daki gelişmelerin etkisiyle fiyatlanmaya devam ediyor. Peki bugün piyasada son durum ne? İşte detaylar...
17.10.2023 Uzmanpara
Leyen'den 'Avrupa Birliği genişleyecek' mesajı
Leyen'den 'Avrupa Birliği genişleyecek' mesajı Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Birliğin Durumu konuşmasında genişlemeyle ilgili "Eğer inandırıcı olmak istiyorsak, bir takvimden bahsetmeliyiz" dedi.
13.09.2023 Dünya
Startup'lar küresel girişimcilik etkinliklerine davet ediliyor
Startup'lar küresel girişimcilik etkinliklerine davet ediliyor Girişimlerini globale taşımak isteyen girişimciler Portekiz, Finlandiya, ABD ve Katar'da gerçekleştirilecek etkinliklere katılmaları için Kalkınma Ajansı destek sunuyor.
7.09.2023 Ekonomi
Küresel Girişimcilik Etkinlikleri Çağrısı’na başvurular başladı
Küresel Girişimcilik Etkinlikleri Çağrısı’na başvurular başladı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışan Kalkınma Ajansları 100'ü aşkın teknoloji girişimini ABD, Portekiz, Finlandiya ve Katar'daki global etkinliklere taşıyacak.
25.08.2023 Teknoloji
Citi en büyük birimini bölmeyi planlıyor
Citi en büyük birimini bölmeyi planlıyor Citigroup bankanın en büyük birimi olan Kurumsal Müşteriler Grubu'nu 3'e bölmeyi planlıyor.
21.08.2023 Uzmanpara
Kripto para piyasasında dengeler değişiyor! 'Ciddi miktarda para çektiler'
Kripto para piyasasında dengeler değişiyor! 'Ciddi miktarda para çektiler' Kripto para piyasasının düşük hacimle seyretmesi akıllara ‘yatırımcılar piyasadan kaçtı mı?’ sorusunu getirirken, 2023 yılı başlarından itibaren Bitcoin’de oluşan ‘Altın Haç’ formasyonu büyük merak uyandırıyor. Peki ‘Altın Haç’ nedir? Bitcoin’de tahminler neler? İşte detaylar...
9.08.2023 Uzmanpara
Borsada rekor bayramı
Borsada rekor bayramı Borsa İstanbul dün günü yüzde 0.46’lık artışla 5.759 puandan tamamlarken tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdi. BIST 100 endeksi gördüğü en yüksek seviye rekorunu da 5.766 puana taşıdı.
28.06.2023 Ekonomi
Seçim sona erdi! İşte piyasalarda son durum
Seçim sona erdi! İşte piyasalarda son durum Türkiye’nin önümüzdeki 5 yılını belirleyen seçimler ikinci turda sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,16’lık resmi olmayan seçim sonuçlarına göre yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. Peki seçim sonrası piyasalarda son durum ne? İşte detaylar..
29.05.2023 Ekonomi
Bu ay FED toplantısı var mı? Nisan ayı Fed faiz kararı hangi tarihte açıklanacak?
Bu ay FED toplantısı var mı? Nisan ayı Fed faiz kararı hangi tarihte açıklanacak? Fed'in faiz toplantıları küresel piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. Amerika'daki enflasyon oranları düşerken gelecek toplantıdaki karar merak ediliyor. Tarihi bilmeyenler ise "FED toplantısı ne zaman?" diye soruyor. İşte tarihler...
5.04.2023 Bilgi Rehberi
Piyasaların gözü kulağı FED faiz kararında! Altın için çarpıcı tahmin
Piyasaların gözü kulağı FED faiz kararında! Altın için çarpıcı tahmin Piyasaların gözü kulağı bugün açıklanacak FED faiz kararında! Peki ABD Merkez Bankası ne karar verecek? Dinamik Yatırım Baş Ekonomist Enver Erkan ve BLG Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Belgin Maviş piyasaları değerlendirdi.
22.03.2023 Ekonomi
2023 ABD enflasyon rakamları açıklandı mı, oranlar ne zaman açıklanacak?
2023 ABD enflasyon rakamları açıklandı mı, oranlar ne zaman açıklanacak? ABD enflasyon rakamları için bekleyiş devam ediyor. Piyasaların gözü kulağı bu verilerde olacak. Enflasyonun düşüp düşmediği merak edilirken net tarihi öğrenmeye çalışanlar "ABD enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?" diye soruyor. 
13.03.2023 Bilgi Rehberi
FED TUTANAKLARI TOPLANTI SAATİ: || FOMC toplantı tutanakları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?
FED TUTANAKLARI TOPLANTI SAATİ: || FOMC toplantı tutanakları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Küresel piyasalar FED tutanaklarına odaklanmış durumda... Oradan gelecek detaylar piyasanın yönünü tayin edecek. Yatırımcılar, net saati öğrenmek adına "FED (FOMC) tutanakları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?" sorusuna cevap bulmaya çalışıyor. İşte ayrıntılar...
22.02.2023 Bilgi Rehberi
‘Borsa İstanbul fırsatlar barındırıyor’
‘Borsa İstanbul fırsatlar barındırıyor’ Yapı Kredi Yatırım, 2023 yılı için hazırladığı ‘Taktiksel Esneklik & Seçici Yaklaşım’ başlıklı hisse senedi strateji raporunu yayımladı.
23.01.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Küresel Piyasalar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.