Kuru Yemiş

Kuru Yemiş

Son dakika kuru yemiş haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kuru yemiş gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kuru yemiş haber sayfamızda...

Kuru Yemiş

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 382 kuru yemiş haberi bulunmuştur.
Meğer yıkadıkça lezzeti kaçıyormuş! Listede kuru yemiş, mantar, pirinç de var
Meğer yıkadıkça lezzeti kaçıyormuş! Listede kuru yemiş, mantar, pirinç de var Mutfağa soktuğumuz pek çok gıdayı kirli kabul edip bir yerlere yerleştirmeden ya da yemeden önce temizleme ihtiyacı hissederiz. Ancak yapılan bu hamlelerin birçoğu aslında yanlış, hatta lezzeti de neredeyse sıfırlıyor! İşte 'Yemeden önce neyi yıkamalıyım, neyi yıkamamalıyım?' diyenler için liste.
31.03.2024 Yemek
Zekayı artıran kuru yemiş! Kaşık kaşık yiyince beyni bombaya dönüştürüyor
Zekayı artıran kuru yemiş! Kaşık kaşık yiyince beyni bombaya dönüştürüyor Günün en önemli öğünü olan kahvaltıda tüketilenler oldukça önemlidir. Yumurta, gerekli proteinin alınmasını sağlarken kuru yemişler de bir o kadar sağlıklı içerikler verir. İşte zihni açan, hafızayı geliştiren kuru yemiş.
15.01.2024 Genel Sağlık
81 ilde gıda ve alkol denetimi
81 ilde gıda ve alkol denetimi Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri tarafından, yılbaşı öncesi 81 ilde market, kuru yemişçi ve restoranlara yönelik denetim gerçekleştirildi.
27.12.2023 Ekonomi
2 kolunu kaybetti, nişanlısı terk etti ama yılmadı! 'Yaparsam Türkiye'de ilk olacak'
2 kolunu kaybetti, nişanlısı terk etti ama yılmadı! 'Yaparsam Türkiye'de ilk olacak' Henüz 6 yaşındaydı, babası vefat edince ailesiyle birlikte Adana’ya yerleşti. Kendine ait bağlama atölyesi kurma hayalini gerçekleştiremeyince pek çok iş yaptı. En son da yüksek gerilim hattında çalışmaya başladı. Ancak 2009'da yaşadığı talihsiz kazada iki kolunu birden kaybetti, ardından da nişanlısı tarafından terk edildi. Bir başına kalan, kalem satarak işe başlayan Haluk Tokat'ın hayatını değiştiren ise tek bir cümle oldu.
6.12.2023 Yaşam
Kajunun bilinmeyen 5 faydası! Açlıkla mücadele etmenin yolu ondan geçiyor
Kajunun bilinmeyen 5 faydası! Açlıkla mücadele etmenin yolu ondan geçiyor Kaju, zengin bir sağlıklı yağ ve protein kaynağıdır. Tüketmesi oldukça basit olan bu yemiş türü lezzetli olduğu kadar faydaları da saymakla bitmiyor. İşte kajunun 5 faydası...
Kuru yemiş saklarken yapılan 3 büyük hata! 'Sadece buzdolabında, diğerleri sakıncalı'
Kuru yemiş saklarken yapılan 3 büyük hata! 'Sadece buzdolabında, diğerleri sakıncalı' Sevilen atıştırmalıkların başında gelen kuru yemişler hem sağlığa olan faydası hem de birbirinden eşsiz lezzetleriyle ideal bir atıştırmalık olma özelliğinde. Tüketmesi oldukça kolay olan kuru yemişlerle ilgili yapılan hata ise büyük. Peki kuru yemiş alırken ve onları saklarken yapılan 3 büyük hata ne?
16.11.2023 Püf Noktası
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Beslenme çantalarına obezite uyarısı! 'Çocuklarınıza alternatif oluşturun'
Beslenme çantalarına obezite uyarısı! 'Çocuklarınıza alternatif oluşturun' Günümüzde insanlık için en tehlikeli rahatsızlıkların başında obezite geliyor. Çocukluk çağı obezite oranlarının korkutucu boyuta ulaştığını belirten uzmanlar, çocukların beslenme çantalarının sağlıklı ürünlerden oluşması konusunda uyarıyor.
23.09.2023 Genel Sağlık
Türkiye’de çocuklar risk altında! Yüzde 35...
Türkiye’de çocuklar risk altında! Yüzde 35... Obezite tüm dünyada bir salgın gibi yayılıyor. Tüm dünyada 12 yıl sonra aşırı şişman kişi sayısının 4 milyarı bulması bekleniyor. Uzmanlar, Türkiye’de yüzde 35’i bulan obezitenin çocuklarda hızla yayıldığını söylüyor. Gıda güvenliği ve beslenme bilincinin ilkokulda ders olarak okutulmasını öneriyor.
14.09.2023 Gündem
Yıllardır çöpe atanları şaşırtan bilgi! Çinko eksikliği için çözüm karpuz çekirdeğinde saklı
Yıllardır çöpe atanları şaşırtan bilgi! Çinko eksikliği için çözüm karpuz çekirdeğinde saklı Vücudumuzda üretilmeyen ancak sağlığa faydalı olan birçok mineral bulunuyor. Bu minerallerin başındaysa çinko geliyor. Yıllardır yerken tabakta bir kenara ayırıp sonra çöpe attığımız karpuz çekirdeğiyle ilgili şaşırtıcı bir bilgi ortaya çıktı. Meğer çinko eksikliği için çözüm içinde saklıymış!
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır?
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır? Kimyasal elementlerin sınıflandırılması ile oluşan periyodik tablo özellikle lise öğrencilerinin karşısına çıkan konulardan bir tanesidir. Özellikle p, k, s elementi en çok merak edilen elementlerdendir. Periyodik cetvel, periyodik çizelge, periyodik sistem, element tablosu gibi pek çok farklı isimle de bilinmektedir. Periyodik tablo grup, periyot ve bloklara göre ayrılmaktadır. Artan atom numaralarına göre sıralanan elementler atom yarıçapı, iyonlaşma enerjisi, elektronegatiflik özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Periyodik cetveldeki elementlerin özellikleri nelerdir? Periyodik tablo ve grup isimleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
26.08.2023 Eğitim
Mideyi bozan yanlış! Tavuk ve süt aynı anda tüketilirse ne olur?
Mideyi bozan yanlış! Tavuk ve süt aynı anda tüketilirse ne olur? Günlük hayatımız içerisinde kimi zaman sağlıklı besinlere ağırlık verirken kimi zaman daha farklı tercihlerde bulunabiliyoruz. Ancak sağlık açısından bakıldığında her gıdanın doğru bir zamanı var. Peki aynı anda ya da kısa zaman aralıklarıyla tüketmekten kaçınmanız gereken besinler olduğunu söylesek... İşte mide problemlerine yol açabilen zararlı ikililer...
20.03.2023 Genel Sağlık
Bir gecede her şeyini kaybetti: Ağalık, paşalık, mal varlığı sökmüyor
Bir gecede her şeyini kaybetti: Ağalık, paşalık, mal varlığı sökmüyor Gaziantepli depremzede Hayri Aslan (71), "4 dairemiz olduğu halde içine giremedik. Bu işte ağalık, paşalık, mal varlığı sökmüyor. ATM'lerden paramızı çekemedik. Ağlaya ağlaya gözümden oldum. Şimdi bir gözüm görmüyor" dedi.
27.02.2023 Haberler
Bir gecede her şeyini kaybetti: Ağalık, paşalık, mal varlığı sökmüyor
Bir gecede her şeyini kaybetti: Ağalık, paşalık, mal varlığı sökmüyor Gaziantepli depremzede Hayri Aslan (71), "4 dairemiz olduğu halde içine giremedik. Bu işte ağalık, paşalık, mal varlığı sökmüyor. ATM'lerden paramızı çekemedik. Ağlaya ağlaya gözümden oldum. Şimdi bir gözüm görmüyor" dedi. 
27.02.2023 Gündem
571 sefer sayılı uçuşun korkunç detayları! Hayatta kalmak için arkadaşlarını yediler
571 sefer sayılı uçuşun korkunç detayları! Hayatta kalmak için arkadaşlarını yediler Ölümcül bir uçak kazasından sağ çıkmak birçok kişi tarafından 'mucize' olarak kabul edilir. Ancak 571 sefer sayılı uçuştan sağ kurtulanlar için feci kaza başka korku dolu bir hikâyenin sadece başlangıcıydı. 16 kişinin hayatta kalmak için yaptığı şey parça parça arkadaşlarını yemek oldu!
22.12.2022 Dünya
İran’da Şeb-i Yelda hazırlıkları başladı
İran’da Şeb-i Yelda hazırlıkları başladı İran’da yılın en uzun gecesi olan "Şeb-i Yelda” için hazırlıklar başladı. Başkent Tahran’da halk alışveriş için Büyük Pazar’a akın etti.
18.12.2022 Haberler
İran’da Şeb-i Yelda hazırlıkları başladı
İran’da Şeb-i Yelda hazırlıkları başladı İran’da yılın en uzun gecesi olan "Şeb-i Yelda” için hazırlıklar başladı. Başkent Tahran’da halk alışveriş için Büyük Pazar’a akın etti.
18.12.2022 Dünya
40'lı yaşlarda merdiven çıkarken zorlanıyorsanız dikkat! Mitral kapakta problem olabilir
40'lı yaşlarda merdiven çıkarken zorlanıyorsanız dikkat! Mitral kapakta problem olabilir Kalp kapak hastalıkları, çoğu zaman hastaneye başvurmayı gerektirmeyecek gibi görünen bazı belirtilerle kendini gösteriyor. Halsizlik, çabuk yorulma ve bitkinlik gibi durumlar, genelde ‘kan değerlerindeki eksiklikler nedeniyle’ diye düşündürse de bu belirtiler kalp kapak hastalıklarının da habercisi olabiliyor.
19.11.2022 Genel Sağlık
Çocuklarda zeka geliştiren ve zihni açan favori besinler
Çocuklarda zeka geliştiren ve zihni açan favori besinler Sağlıklı ve doğru gıdaların tüketilmesi çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimini doğrudan etkileyerek, daha başarılı olmalarına yardımcı oluyor. Beslenmenin çocukların fiziksel gelişiminde olduğu gibi zihinsel gelişiminde de belirleyici bir rol üstlendiğinin altını çizen Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Tapik, zeka geliştiren ve zihni açan favori besin gruplarını sıraladı.
25.09.2022 Çocuk Sağlığı
Kısa kısa Cadde
Kısa kısa Cadde Çocuklarıyla tatilde Alessandra Ambrosio, şu sıralar çocuklarıyla tatil yapıyor...
16.08.2022 Cadde
Antep fıstığı tüketmenin daha önce hiç duymadığınız 14 faydası
Antep fıstığı tüketmenin daha önce hiç duymadığınız 14 faydası Antep fıstığı yeterli şekilde tüketildiğinde birçok sağlık sorununun ortaya çıkmasını engelliyor, tokluk hissi oluşturduğu için kilo kontrolü sağlıyor. Diğer kabuklu yemişlere göre düşük bir yağ ve enerji içeriği olan Antep fıstığı antioksidan özelliğiyle de ön plana çıkıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Betül Merd, Antep fıstığının faydalarını sıraladı.
13.08.2022 Genel Sağlık
Bayram yoğunluğu yaşanan sahilde 'izmarit' kirliliği
Bayram yoğunluğu yaşanan sahilde 'izmarit' kirliliği Kurban Bayramı'nı Antalya'da geçirenlerin uğrak yeri Konyaaltı Sahili'nde tatilcilerin plajda söndürüp, çakıl taşları arasına gizlediği izmaritler, kirliliğe neden oldu.
15.07.2022 Gündem
Bayram yoğunluğu yaşanan sahilde 'izmarit' kirliliği
Bayram yoğunluğu yaşanan sahilde 'izmarit' kirliliği Kurban Bayramı'nı Antalya'da geçirenlerin uğrak yeri Konyaaltı Sahili'nde tatilcilerin plajda söndürüp, çakıl taşları arasına gizlediği izmaritler, kirliliğe neden oldu.
15.07.2022 Gündem
Hafızayı güçlendirerek unutkanlıkla savaşan 7 muhteşem besin
Hafızayı güçlendirerek unutkanlıkla savaşan 7 muhteşem besin Birçok kişinin sıklıkla karşılaştığı unutkanlık sorunu, bazı besinlerin tüketilmesiyle giderilebiliyor. Peki bu besinler hangileri? Uzman Diyetisyen Mazlum Tan sağlık deposu olan 7 besini sıraladı.
Hastane koridorunda ilginç koleksiyon: Yutulan cisimler
Hastane koridorunda ilginç koleksiyon: Yutulan cisimler Antalya'da, çocukların solunum ve sindirim yollarından çıkarılan yabancı cisimler, hastane koridorunda sergileniyor.
10.06.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kuru Yemiş ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.