Lampedusa

Lampedusa

Son dakika Lampedusa haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Lampedusa gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Lampedusa haber sayfamızda...

Lampedusa

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 174 lampedusa haberi bulunmuştur.
Lampedusa'ya hafta sonunda 1700 sığınmacı geldi
Lampedusa'ya hafta sonunda 1700 sığınmacı geldi Özellikle Libya'dan gelen düzensiz göçmenlerin ulaştığı İtalyan adası Lampedusa'ya, hafta sonu bir düzine tekne 1700'den fazla sığınmacı taşıdı.
24.03.2024 Dünya
İtalyanlar açıkladı! Mültecileri deniz komşularına gönderecekler
İtalyanlar açıkladı! Mültecileri deniz komşularına gönderecekler İtalya, ülkede sayılarının arttığı Afrikalı mültecileri göndereceği ülkeyi açıkladı.
30.01.2024 Dünya
Meloni ve Sunak'tan insan kaçakçılığı çetelerini çökertmek mücadele sözü
Meloni ve Sunak'tan insan kaçakçılığı çetelerini çökertmek mücadele sözü Londra ve Roma, tepkilere rağmen düzensiz göçmenlerin "güvenli" gördükleri üçüncü ülkelere sınır dışı edilmesi sürecini hızlandırmaya çalışıyor. Uluslararası toplum ise "güvenli" diye lanse edilen bu ülkelerin aslında savunmasız insanlar için hiç de güvenli olmadığı konusundaki ısrarını sürdürüyor.
7.10.2023 Dünya
Göçmenler İtalya Alpleri'ni yürüyerek geçmeye çalışıyor
Göçmenler İtalya Alpleri'ni yürüyerek geçmeye çalışıyor Afrika ve Ortadoğu'dan deniz yoluyla İtalya'ya geçen göçmenler, zorlu bir yolculukla Fransa ve oradan İngiltere'ye gitmek için tüm tehlikeleri göze alıyor.
2.10.2023 Dünya
İtalya'da feribot yangını
İtalya'da feribot yangını Göçmen akınıyla gündemde olan Lampedusa Adası’ndan Sicilya Adası’na giden feribot, 177 kişi taşıyordu. Yolculardan 83’ünün göçmen olduğu bildiriliyor.
30.09.2023 Dünya
İtalyan Başbakan Meloni: Göç ile mücadele konusunda umduğumuz noktada değiliz
İtalyan Başbakan Meloni: Göç ile mücadele konusunda umduğumuz noktada değiliz İtalyan Başbakan Meloni'nin lideri olduğu İtalya'nın Kardeşleri Partisi büyük ölçüde İtalya'ya kitlesel göçü azaltma vaadi sayesinde sandıktan ilk sırada çıkmıştı.
25.09.2023 Dünya
Papa Francis'ten Avrupalı hükümetlere: Limanlarınızı göçmenlere kapatmayın
Papa Francis'ten Avrupalı hükümetlere: Limanlarınızı göçmenlere kapatmayın Papa Francis, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve diğer Avrupalı liderlere limanlarını zorluklardan ve yoksulluktan kaçan insanlara açmaları çağrısında bulundu.
24.09.2023 Dünya
Steinmeier'den sığınmacı açıklaması: Sınıra dayandık
Steinmeier'den sığınmacı açıklaması: Sınıra dayandık Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İtalya gibi ülkesinin de sığınmacı kabulü konusunda sınıra dayandığını belirterek yük dağılımında AB ülkelerinin ortak çabasına ihtiyaç olduğunu vurguladı.
20.09.2023 Dünya
Peru'da korkunç kaza! Otobüs uçuruma yuvarlandı: 24 ölü, 21 yaralı
Peru'da korkunç kaza! Otobüs uçuruma yuvarlandı: 24 ölü, 21 yaralı Peru'da yolcu otobüsünün uçuruma yuvarlanması sonucu 24 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi de yaralandı.
18.09.2023 Dünya
Lampedusa vakası: İtalya’da gerçekten bir göç krizi yaşanıyor mu?
Lampedusa vakası: İtalya’da gerçekten bir göç krizi yaşanıyor mu? Kuzey Afrika'dan hareket eden göçmen tekneleri için Avrupa'daki en yakın güzergah olan Akdeniz adasında, son bir haftada nüfusu ikiye katlayan büyük bir 'yığılma' var. Roma yönetimindeki aşırı sağcı hükümeti zora sokan Lampedusa Adası, Avrupa'nın da gündeminde.
18.09.2023 Dünya
Avrupa'dan dikkat çeken ziyaret! 'İtalya büyük baskı altına alındı'
Avrupa'dan dikkat çeken ziyaret! 'İtalya büyük baskı altına alındı' Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, göçmen sorunuyla gündeme gelen İtalya’nın Lampedusa Adası’nı ziyaret etti.
17.09.2023 Dünya
İtalyan adasına bir günde 6 bin 800 kaçak geldi
İtalyan adasına bir günde 6 bin 800 kaçak geldi Kızıl Haç, Tunus'tan yola çıkan yaklaşık 120 tekneyle küçük adaya ulaşan 6 bin 800 kişiden 4 bin 200'ünün hala göçmen merkezinde olduğunu açıkladı
16.09.2023 Dünya
Lampedusa’ya göçmen ‘aktı’ yetkililer çaresiz kaldı
Lampedusa’ya göçmen ‘aktı’ yetkililer çaresiz kaldı İtalya’nın güneyindeki Lampedusa adası, küçük teknelerle akın akın gelen göçmenler nedeniyle zor zamanlar yaşıyor.
16.09.2023 Dünya
İtalya açıklarında göçmen teknesi battı: 41 ölü
İtalya açıklarında göçmen teknesi battı: 41 ölü Akdeniz'in ortasındaki Sicilya Adası'na doğru Tunus'tan hareket eden tekne, şiddetli dalgaların etkisiyle Lampedusa açıklarında alabora oldu. İtalyan sahil güvenliği yalnızca dört kişiyi kurtarabildi.
9.08.2023 Dünya
2 göçmen teknesi battı: 2 ölü, 31 kayıp
2 göçmen teknesi battı: 2 ölü, 31 kayıp İtalya’nın Lampedusa Adası açıklarında toplam 90 göçmeni taşıyan iki teknenin batması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi kayboldu.
7.08.2023 Dünya
İtalya'da faica! İki göçmen teknesi battı: 2 ölü, 31 kayıp
İtalya'da faica! İki göçmen teknesi battı: 2 ölü, 31 kayıp İtalya'nın Lampedusa Adası açıklarında iki göçmen teknesinin batması sonucu 2 kişi öldü, 31 kişi kayboldu.
6.08.2023 Haberler
İtalya'da facia! İki göçmen teknesi battı: 2 ölü, 31 kayıp
İtalya'da facia! İki göçmen teknesi battı: 2 ölü, 31 kayıp İtalya'nın Lampedusa Adası açıklarında iki göçmen teknesinin batması sonucu 2 kişi öldü, 31 kişi kayboldu.
6.08.2023 Dünya
İtalya, Akdeniz’de göçmenleri kurtaran yardım gemisini limanda alıkoyuyor
İtalya, Akdeniz’de göçmenleri kurtaran yardım gemisini limanda alıkoyuyor İtalya, Akdeniz'de göçmenleri kurtarmak için çalışan sivil toplum kuruluşu (STK) gemisi Louise Michel’in operasyonlarını durdurdu. Sokak sanatçısı Banksy tarafından finanse edilen geminin limandan ayrılmasına izin verilmiyor.
27.03.2023 Dünya
İtalya’ya bir günde ulaşan göçmenlerin sayısı bin 200’ü buldu
İtalya’ya bir günde ulaşan göçmenlerin sayısı bin 200’ü buldu İtalyan yetkililer, hafta sonu 24 saat içinde ülkeye teknelerle ulaşan göçmen sayısının bin 200 civarında olduğunu açıkladı.
25.07.2022 Dünya
TikTok için yaşa dışı göçmenlere karıştılar!
TikTok için yaşa dışı göçmenlere karıştılar! Tunuslu 18 yaşındaki Sabee al Saidi’nin, Kasım ayında mülteci teknesiyle Sfax kentinden İtalya'nın Lampedusa Adası’na yasa dışı olarak giderken çektiği videoları sosyal medya platformu TikTok'ta paylaşmasından ilham alan bir başka Tunuslu fenomen Chaima Ben Mahmude de, nişanlısıyla yasa dışı kaçışını paylaştı.
15.02.2022 Dünya
‘Tek dalgamız utanç olacak’
‘Tek dalgamız utanç olacak’ Giulio Cavalli’nin etkisinden çıkması zor romanı “Dalga” kıyıya vuran “cesetlerin” ve yaşayanların çarpıcı öyküsü. Cavalli, “Bundan birkaç onyıl sonra itibarımızı alıp götürecek tek hakiki dalga utanç olacak,” diyor.
30.01.2022 Kültür Sanat
Salvini, göçmenleri denizde mahsur bırakmaktan yargılanıyor
Salvini, göçmenleri denizde mahsur bırakmaktan yargılanıyor İtalya'nın eski İçişleri Bakanı Matteo Salvini, göçmenleri kurtaran bir yardım gemisini günlerce denizde mahsur bıraktığı gerekçesiyle yargılanmaya başladı.
23.10.2021 Dünya
İtalya Sahil Güvenliği, 125 düzensiz göçmeni kurtardı
İtalya Sahil Güvenliği, 125 düzensiz göçmeni kurtardı İtalya Sahil Güvenliği, Lampedusa Adası açıklarındaki kayalıklara sığınan 125 düzensiz göçmeni kurtardı.
9.09.2021 Haberler
İtalya Sahil Güvenliği, 125 düzensiz göçmeni kurtardı
İtalya Sahil Güvenliği, 125 düzensiz göçmeni kurtardı İtalya Sahil Güvenliği, Lampedusa Adası açıklarındaki kayalıklara sığınan 125 düzensiz göçmeni kurtardı.
9.09.2021 Dünya
İtalya'da bir balıkçı teknesindeki 500'den fazla göçmen kurtarıldı
İtalya'da bir balıkçı teknesindeki 500'den fazla göçmen kurtarıldı Bir doktor en az 20 göçmende işkence izlerine rastlandığını söyledi.
29.08.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Lampedusa ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.