Lehman

Lehman

Son dakika lehman haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lehman gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lehman haber sayfamızda...

Lehman

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 538 lehman haberi bulunmuştur.
Lider kadrolar daha güçlendi
Lider kadrolar daha güçlendi Türkiye’nin önde gelen şirketleri yönetici kadrolarını belirlemeye devam ediyor. Şirketler kurumsal hedeflerine yönelik atamalarını sürdürdü.
9.03.2023 Milliyet Executive
Milliyet Enerji tarihe not düştü
Milliyet Enerji tarihe not düştü Küresel bir krizile karşı karşıya kaldığımız 2022 yılında, Milliyet Enerji, Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinden uzmanlarla birlikte, krizin en başından beri yol gösterici içerikleriyle enerji gündeminin nabzını tuttu.
29.12.2022 Milliyet Enerji
FTX'in 3 milyar dolardan fazla borcu çıktı
FTX'in 3 milyar dolardan fazla borcu çıktı İflas başvurusu yapan kripto para borsası FTX’in en büyük 50 alacaklısına yaklaşık 3,1 milyar dolar borcu olduğu ortaya çıktı.
21.11.2022 Uzmanpara
Çöküşü kripto para piyasasını sarstı: 3 milyar dolar borcu çıktı
Çöküşü kripto para piyasasını sarstı: 3 milyar dolar borcu çıktı İflas başvurusu yapan kripto para borsası FTX’in en büyük 50 alacaklısına yaklaşık 3,1 milyar dolar borcu olduğu ortaya çıktı.
21.11.2022 Ekonomi
Para basma ve sübvansiyon işe yaramaz
Para basma ve sübvansiyon işe yaramaz İsviçreli enerji yatırımcısı ve Burggraben Holding AG kurucusu Alexander O. Stahel, Rusya’nın yeni pazarlar bulma ihtiyacından, AB’nin tavan fiyat tartışmasına kadar mevcut durumu Milliyet Enerji için değerlendirdi. Avrupa’nın yaşadığı krizi, “enerji sektörünün Lehman Brothers krizi” olarak nitelerken, AB’nin sorununun arz tarafında olduğunu vurguladı. Stahel, benzer sorunları yaşayan pek çok ülke için ders niteliğinde bir yaklaşımı anlatarak, stagflasyon ortamında, son 30 yılın para basma çözümünün, yangına benzin dökeceğini belirtti.
2.11.2022 Milliyet Enerji
'Celsius'un çöküşü soruşturulmalı'
'Celsius'un çöküşü soruşturulmalı' ABD hükümetinden yetkililer kripto para fonlama şirketi Celsius Network'ün çöküşünün Enron ve Lehman Brothers'ın çöküşleri gibi bağımsız bir denetçi tarafından soruşturulmasını istedi.
19.08.2022 Uzmanpara
Tony gecesi...
Tony gecesi... Tony Ödülleri, bu yıl 75’inci kez sahiplerini buldu. Renkli geçen gecede, iş, sanat ve cemiyet hayatının ünlü isimleri boy gösterdi.
14.06.2022 Cadde
BİTCOİN-ETHEREUM | Kripto paralar (BTC) neden düşüyor, daha da düşecek mi?
BİTCOİN-ETHEREUM | Kripto paralar (BTC) neden düşüyor, daha da düşecek mi? Kiripto paralarda deyim yerindeyse deprem yaşanıyor. Bitcoin ve Ethereum başta olmak kripto paralar çakılmış durumda... Yatrımcılar düşüşün sebebini öğrenmeye çalışırken sıkça "Bitcoin ve Ethereum neden düşüyor, daha da düşecek mi? Kripto paralarda son durum nedir?" diye soruyor.
12.05.2022 Ekonomi
Bitcoin'de büyük çöküş! Kan kaybı sürüyor
Bitcoin'de büyük çöküş! Kan kaybı sürüyor ABD enflasyonunun beklentilerin üzerinde gerçekleşmesinin ardından kripto varlıklarda yaşanan dalgalanma etkisini devam ettiriyor. Kripto paralarda büyük kayıp yaşandı.
12.05.2022 Ekonomi
Ekonominin çözüm bekleyen başlıkları G20'de masaya gelecek
Ekonominin çözüm bekleyen başlıkları G20'de masaya gelecek Dünyanın en büyük 20 ekonomisini bir araya getiren G20'nin Roma’da gerçekleştirilecek liderler zirvesinde, iklim değişikliğiyle mücadele, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi, dijital ekonominin vergilendirilmesi ve ticaret ve jeopolitik gerilimler gündeme gelecek.
28.10.2021 Ekonomi
Evergrande, Çin ekonomisini tehdit ediyor
Evergrande, Çin ekonomisini tehdit ediyor Çin’in önde gelen inşaat ve emlak şirketi Evergrande grubunun vadeli borçlarını ödemede yaşadığı sıkıntı, konut sektörünün ve kredi piyasasının tümünü etkileyebilecek bir kriz potansiyeli taşıyor.
1.10.2021 Uzmanpara
ECB'den Evergrande açıklaması
ECB'den Evergrande açıklaması Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkilisi, Avrupa bankalarının Çin'in en büyük emlak şirketlerinden Evergrande'nin yaşadığı finansal sıkıntıdan ciddi biçimde etkilenecek bir pozisyonları olmadığını söyledi.
1.10.2021 Uzmanpara
Çin'de panik havası hakim! Piyasalarda 'iflas' korkusu
Çin'de panik havası hakim! Piyasalarda 'iflas' korkusu Çin'in en büyük gayrimenkul şirketlerinden biri olan Evergrande'nin içinde bulunduğu mali kriz yüzünden finansal piyasalarda panik havası hakim. Perşembe günü şirketin Çin'deki ve yurt dışındaki alacaklılarına milyonlarca dolarlık ödeme yapması gerekiyordu. Ülkedeki alacaklılarla bir anlaşma yapılmış olsa da dünyanın en borçlu gayrimenkul geliştiricisi konumunda olan Evergrande'in yurt dışındaki bono sahiplerine halen 83,5 milyon dolar ödeme borcu var.
28.09.2021 Ekonomi
Evergrande krizi kabusun habercisi mi?
Evergrande krizi kabusun habercisi mi? Çinli gayrimenkul devi Evergrande büyük bir darboğaz ile karşı karşıya kaldı. Şirketin 300 milyar doları aşan borcunun zamanında ödenmemesi durumunda temerrüde düşecek olmasıyla gayrimenkul piyasasında zincirleme bir kriz yaşanacağı belirtiliyor. Yaşanan bu gelişmeyle birlikte akıllara ilk olarak şu soru geliyor: 2008 yılında ABD’de başlayarak tüm finansal sistemin çökmesine neden olan mortgage krizinin bir ikincisi mi geliyor? Tüm dünya tarafından konuşulan kritik gelişmeyle ilgili Prof. Dr. Sefer Şener, Uzmanpara'ya önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar…
22.09.2021 Uzmanpara
Kanada’nın güneydoğusunu kasırga vurdu
Kanada’nın güneydoğusunu kasırga vurdu Kanada’nın Ontario eyaletinde dün akşam saatlerinde meydana gelen kasırga nedeniyle çok sayıda kişi yerinden olurken, 8 kişi yaralandı.
16.07.2021 Dünya
Ahmet Ağaoğlu'ndan Galatasaray'a hakem cevabı
Ahmet Ağaoğlu'ndan Galatasaray'a hakem cevabı Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı.
21.04.2021 Trabzonspor
Finansal Krizlerle Dolu Bir On Yıl Dünyayı Nasıl Değiştirdi?
Finansal Krizlerle Dolu Bir On Yıl Dünyayı Nasıl Değiştirdi? VakıfBank Kültür Yayınları, günümüzün saygın ekonomi profesörlerinden, Columbia Üniversitesi Avrupa Enstitüsü Direktörü Adam Tooze’un yazdığı, “Çöküş: Finansal Krizlerle Dolu Bir On Yıl Dünyayı Nasıl Değiştirdi?” adlı kitabı yayımlıyor. Lehman Brothers’ın 600 milyar dolarlık borçla iflasının küresel ekonomide nasıl yüzyılın kâbusuna dönüştüğünü anlatırken, gelecekte kapıyı çalabilecek yeni krizlere karşı nasıl önlemler alınabileceğinin yanıtını arıyor.
6.04.2021 Kültür Sanat
Corona virüs 3 milyon kişiyi işsiz bırakabilir!
Corona virüs 3 milyon kişiyi işsiz bırakabilir! Japonya’daki bir araştırma enstitüsü, corona virüs pandemisinin ekonomi üzerindeki olumsuz etkisi nedeniyle ülkede 3.1 milyon kişinin işsiz kalabileceğini ortaya koydu.
21.05.2020 Dünya
Kovid-19 uluslararası bankalarda batık kredi endişesini artırdı
Kovid-19 uluslararası bankalarda batık kredi endişesini artırdı Uluslararası bankalar, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaşanan küresel ekonomik koşullardaki bozulmanın ardından artan batık kredi riskine karşı hareket geçerken, sorunlu krediler için ayrılan karşılıklar şimdiden 40 milyar doların üzerine çıktı.
14.05.2020 Ekonomi
Merkez bankaları para olup yağdı
Merkez bankaları para olup yağdı Yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınının tüm dünyayı etkisi altına almasının ardından likidite ihtiyacının ortaya çıkmasıyla merkez bankaları bilançolarında trilyon dolarlık artışa sebep olacak politikaları devreye aldı.
25.03.2020 Ekonomi
Fed'in bitmeyen imtihanı: Parasal genişlemede 4. faz gelir mi?
Fed'in bitmeyen imtihanı: Parasal genişlemede 4. faz gelir mi? Dünya çapında gerek ekonomik gerekse siyasi anlamda biri bitmeden diğeri başlayan sıkıntılar karşısında merkez bankalarından destek beklentileri artarken, her ne kadar ortaya çıkan riskler "yeni" olsa da çözüm yöntemi eski... Yeni bir genişleme döngüsü, belki de QE4....
7.03.2020 Ekonomi
İstanbul konumuyla da bölgenin "finansal merkezi" olacak
İstanbul konumuyla da bölgenin "finansal merkezi" olacak Labuan Uluslararası İş ve Finans Merkezi (IBFC) Üst Yöneticisi (CEO) Farah Jaafar Crossby, "Küreselleşen dünyada insanlar kültürel yakınlığın önemli olduğunu unutuyor. İstanbul, konumu itibarıyla civar bölgelerle kültürel benzeşmelere sahip. Bu durum İstanbul Finans Merkezi'nin başarılı olmasına katkı sağlayacaktır” dedi.
30.11.2019 Ekonomi
Lisede öğretmen dehşeti: Dövdü, tekmeledi, yerlerde sürükledi!
Lisede öğretmen dehşeti: Dövdü, tekmeledi, yerlerde sürükledi! Bir vekil öğretmenin, öğrencisine uyguladığı şiddetin görüntüleri tüm dünyada gündem yarattı. 15 yaşındaki öğrencisini feci şekidle döven öğretmen tutuklandı.
12.11.2019 Haberler
Lisede öğretmen dehşeti: Dövdü, tekmeledi, yerlerde sürükledi!
Lisede öğretmen dehşeti: Dövdü, tekmeledi, yerlerde sürükledi! Bir vekil öğretmenin, öğrencisine uyguladığı şiddetin görüntüleri tüm dünyada gündem yarattı. 15 yaşındaki öğrencisini feci şekidle döven öğretmen tutuklandı.
12.11.2019 Dünya
Türk bankacılık sektörü, Moody's raporunu yalanlıyor
Türk bankacılık sektörü, Moody's raporunu yalanlıyor Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's'in hafta başında duyurduğu Türk bankacılık sektörüne ilişkin negatif değerlendirmeye karşın sektör, söz konusu değerlendirmenin tersine işaret eden sağlam finansal rasyolarıyla dikkati çekiyor.
7.07.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Lehman ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.