Lehman Brothers

Lehman Brothers

Son dakika Lehman Brothers haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Lehman Brothers gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Lehman Brothers haber sayfamızda...

Lehman Brothers

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 435 lehman brothers haberi bulunmuştur.
Lider kadrolar daha güçlendi
Lider kadrolar daha güçlendi Türkiye’nin önde gelen şirketleri yönetici kadrolarını belirlemeye devam ediyor. Şirketler kurumsal hedeflerine yönelik atamalarını sürdürdü.
9.03.2023 Milliyet Executive
Milliyet Enerji tarihe not düştü
Milliyet Enerji tarihe not düştü Küresel bir krizile karşı karşıya kaldığımız 2022 yılında, Milliyet Enerji, Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinden uzmanlarla birlikte, krizin en başından beri yol gösterici içerikleriyle enerji gündeminin nabzını tuttu.
29.12.2022 Milliyet Enerji
FTX'in 3 milyar dolardan fazla borcu çıktı
FTX'in 3 milyar dolardan fazla borcu çıktı İflas başvurusu yapan kripto para borsası FTX’in en büyük 50 alacaklısına yaklaşık 3,1 milyar dolar borcu olduğu ortaya çıktı.
21.11.2022 Uzmanpara
Çöküşü kripto para piyasasını sarstı: 3 milyar dolar borcu çıktı
Çöküşü kripto para piyasasını sarstı: 3 milyar dolar borcu çıktı İflas başvurusu yapan kripto para borsası FTX’in en büyük 50 alacaklısına yaklaşık 3,1 milyar dolar borcu olduğu ortaya çıktı.
21.11.2022 Ekonomi
Para basma ve sübvansiyon işe yaramaz
Para basma ve sübvansiyon işe yaramaz İsviçreli enerji yatırımcısı ve Burggraben Holding AG kurucusu Alexander O. Stahel, Rusya’nın yeni pazarlar bulma ihtiyacından, AB’nin tavan fiyat tartışmasına kadar mevcut durumu Milliyet Enerji için değerlendirdi. Avrupa’nın yaşadığı krizi, “enerji sektörünün Lehman Brothers krizi” olarak nitelerken, AB’nin sorununun arz tarafında olduğunu vurguladı. Stahel, benzer sorunları yaşayan pek çok ülke için ders niteliğinde bir yaklaşımı anlatarak, stagflasyon ortamında, son 30 yılın para basma çözümünün, yangına benzin dökeceğini belirtti.
2.11.2022 Milliyet Enerji
'Celsius'un çöküşü soruşturulmalı'
'Celsius'un çöküşü soruşturulmalı' ABD hükümetinden yetkililer kripto para fonlama şirketi Celsius Network'ün çöküşünün Enron ve Lehman Brothers'ın çöküşleri gibi bağımsız bir denetçi tarafından soruşturulmasını istedi.
19.08.2022 Uzmanpara
Ekonominin çözüm bekleyen başlıkları G20'de masaya gelecek
Ekonominin çözüm bekleyen başlıkları G20'de masaya gelecek Dünyanın en büyük 20 ekonomisini bir araya getiren G20'nin Roma’da gerçekleştirilecek liderler zirvesinde, iklim değişikliğiyle mücadele, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi, dijital ekonominin vergilendirilmesi ve ticaret ve jeopolitik gerilimler gündeme gelecek.
28.10.2021 Ekonomi
Evergrande, Çin ekonomisini tehdit ediyor
Evergrande, Çin ekonomisini tehdit ediyor Çin’in önde gelen inşaat ve emlak şirketi Evergrande grubunun vadeli borçlarını ödemede yaşadığı sıkıntı, konut sektörünün ve kredi piyasasının tümünü etkileyebilecek bir kriz potansiyeli taşıyor.
1.10.2021 Uzmanpara
ECB'den Evergrande açıklaması
ECB'den Evergrande açıklaması Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkilisi, Avrupa bankalarının Çin'in en büyük emlak şirketlerinden Evergrande'nin yaşadığı finansal sıkıntıdan ciddi biçimde etkilenecek bir pozisyonları olmadığını söyledi.
1.10.2021 Uzmanpara
Çin'de panik havası hakim! Piyasalarda 'iflas' korkusu
Çin'de panik havası hakim! Piyasalarda 'iflas' korkusu Çin'in en büyük gayrimenkul şirketlerinden biri olan Evergrande'nin içinde bulunduğu mali kriz yüzünden finansal piyasalarda panik havası hakim. Perşembe günü şirketin Çin'deki ve yurt dışındaki alacaklılarına milyonlarca dolarlık ödeme yapması gerekiyordu. Ülkedeki alacaklılarla bir anlaşma yapılmış olsa da dünyanın en borçlu gayrimenkul geliştiricisi konumunda olan Evergrande'in yurt dışındaki bono sahiplerine halen 83,5 milyon dolar ödeme borcu var.
28.09.2021 Ekonomi
Evergrande krizi kabusun habercisi mi?
Evergrande krizi kabusun habercisi mi? Çinli gayrimenkul devi Evergrande büyük bir darboğaz ile karşı karşıya kaldı. Şirketin 300 milyar doları aşan borcunun zamanında ödenmemesi durumunda temerrüde düşecek olmasıyla gayrimenkul piyasasında zincirleme bir kriz yaşanacağı belirtiliyor. Yaşanan bu gelişmeyle birlikte akıllara ilk olarak şu soru geliyor: 2008 yılında ABD’de başlayarak tüm finansal sistemin çökmesine neden olan mortgage krizinin bir ikincisi mi geliyor? Tüm dünya tarafından konuşulan kritik gelişmeyle ilgili Prof. Dr. Sefer Şener, Uzmanpara'ya önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar…
22.09.2021 Uzmanpara
Ahmet Ağaoğlu'ndan Galatasaray'a hakem cevabı
Ahmet Ağaoğlu'ndan Galatasaray'a hakem cevabı Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı.
21.04.2021 Trabzonspor
Finansal Krizlerle Dolu Bir On Yıl Dünyayı Nasıl Değiştirdi?
Finansal Krizlerle Dolu Bir On Yıl Dünyayı Nasıl Değiştirdi? VakıfBank Kültür Yayınları, günümüzün saygın ekonomi profesörlerinden, Columbia Üniversitesi Avrupa Enstitüsü Direktörü Adam Tooze’un yazdığı, “Çöküş: Finansal Krizlerle Dolu Bir On Yıl Dünyayı Nasıl Değiştirdi?” adlı kitabı yayımlıyor. Lehman Brothers’ın 600 milyar dolarlık borçla iflasının küresel ekonomide nasıl yüzyılın kâbusuna dönüştüğünü anlatırken, gelecekte kapıyı çalabilecek yeni krizlere karşı nasıl önlemler alınabileceğinin yanıtını arıyor.
6.04.2021 Kültür Sanat
Corona virüs 3 milyon kişiyi işsiz bırakabilir!
Corona virüs 3 milyon kişiyi işsiz bırakabilir! Japonya’daki bir araştırma enstitüsü, corona virüs pandemisinin ekonomi üzerindeki olumsuz etkisi nedeniyle ülkede 3.1 milyon kişinin işsiz kalabileceğini ortaya koydu.
21.05.2020 Dünya
Kovid-19 uluslararası bankalarda batık kredi endişesini artırdı
Kovid-19 uluslararası bankalarda batık kredi endişesini artırdı Uluslararası bankalar, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaşanan küresel ekonomik koşullardaki bozulmanın ardından artan batık kredi riskine karşı hareket geçerken, sorunlu krediler için ayrılan karşılıklar şimdiden 40 milyar doların üzerine çıktı.
14.05.2020 Ekonomi
Fed'in bitmeyen imtihanı: Parasal genişlemede 4. faz gelir mi?
Fed'in bitmeyen imtihanı: Parasal genişlemede 4. faz gelir mi? Dünya çapında gerek ekonomik gerekse siyasi anlamda biri bitmeden diğeri başlayan sıkıntılar karşısında merkez bankalarından destek beklentileri artarken, her ne kadar ortaya çıkan riskler "yeni" olsa da çözüm yöntemi eski... Yeni bir genişleme döngüsü, belki de QE4....
7.03.2020 Ekonomi
İstanbul konumuyla da bölgenin "finansal merkezi" olacak
İstanbul konumuyla da bölgenin "finansal merkezi" olacak Labuan Uluslararası İş ve Finans Merkezi (IBFC) Üst Yöneticisi (CEO) Farah Jaafar Crossby, "Küreselleşen dünyada insanlar kültürel yakınlığın önemli olduğunu unutuyor. İstanbul, konumu itibarıyla civar bölgelerle kültürel benzeşmelere sahip. Bu durum İstanbul Finans Merkezi'nin başarılı olmasına katkı sağlayacaktır” dedi.
30.11.2019 Ekonomi
Türk bankacılık sektörü, Moody's raporunu yalanlıyor
Türk bankacılık sektörü, Moody's raporunu yalanlıyor Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's'in hafta başında duyurduğu Türk bankacılık sektörüne ilişkin negatif değerlendirmeye karşın sektör, söz konusu değerlendirmenin tersine işaret eden sağlam finansal rasyolarıyla dikkati çekiyor.
7.07.2019 Ekonomi
Ünlü yatırımcı Jim Rogers`tan tüm dünyaya uyarı
Ünlü yatırımcı Jim Rogers`tan tüm dünyaya uyarı ABD`li ünlü yatırımcı Jim Rogers, bir sonraki küresel ekonomik çöküşte dünyanın "en sağlam olarak bilinen ekonomilerinin dahi acı çekeceği" uyarısı yaptı.
21.01.2019 Ekonomi
Almanya'nın en büyük bankası borsada eriyor
Almanya'nın en büyük bankası borsada eriyor Almanya'nın bir numaralı bankacılık devi Deutsche Bank'ın hisse senetleri değer kaybediyor. Banka, 2018 yılbaşından itibaren son 10 ayda borsa değerinin yaklaşık yüzde 48'ini kaybederken, 2008 krizinden bu yana kayıp yüzde 90'lara ulaştı.
22.11.2018 Ekonomi
OECD`den 2008 finansal krizi itirafı
OECD`den 2008 finansal krizi itirafı Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı Genel Sekreteri Angel Gurria, 2008 finansal krizi öncesi küresel ekonominin eskisinden daha iyi olduğunu söylediklerini ve bu konuda yanıldıklarını itiraf etti.
15.09.2018 Ekonomi
Ünlü yatırımcıdan şok tahmin! Batı çökecek
Ünlü yatırımcıdan şok tahmin! Batı çökecek Küresel piyasaların en ünlü yatırımcılarından Jim Rogers, önümüzdeki birkaç yıl içinde Batı sisteminin tamamen çökeceğini söyledi. Rogers, “Bu yüzden Çin’e taşındım ve çocuklarım Çince öğreniyor” dedi
20.06.2017 Ekonomi
Adam gibi adam!
Adam gibi adam! Türkiye’nin efsanevi işadamlarından Hüsnü Özyeğin’in hayat hikayesi “Bir Dünya Kurmak” başlığıyla kaleme alındı. Kitap hazırlanırken Özyeğin’e, yaşamına sığdırdığı bunca deneyim ve başarıdan sonra en can alıcı soru yöneltildi: “Nasıl anılmak isterdiniz?” Özyeğin’in buna cevabı çok basit oldu: “Adam gibi adam” denilsin yeter”
19.05.2017 Ekonomi
Artık havadan para yok
Artık havadan para yok Piyasalara destek olmak için tahvil alımlarıyla 4.5 trilyon dolarlık bilançoya ulaşan Fed, artık havadan para dağıtmayacak. Vadesi gelen tahvillleri yenilemeyecek, politikasını sıkılaştıracak.
7.04.2017 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zarar etmezsiniz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zarar etmezsiniz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Biz Cevahir Haliç AVM'nin açılış töreninde konuştu. Konuşmasında "dövizleri bozdurup Türk lirasına çevirelim zarar etmezsiniz" çağrısını tekrarlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'e de Çin'e de "artık alışverişlerimiz kendi yerel paralarımızla yapalım" önerisinde bulunduğunu söyledi.
3.12.2016 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Lehman Brothers ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.