Leonardo Da Vinci

Leonardo Da Vinci

Son dakika Leonardo da Vinci haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Leonardo da Vinci gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Leonardo da Vinci haber sayfamızda...

Leonardo Da Vinci

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 754 leonardo da vinci haberi bulunmuştur.
Ne çektin Mona Lisa
Ne çektin Mona Lisa İklim aktivistlerinin çorba fırlattığı Mona Lisa’nın şöhreti saldırıları da peşinde sürüklüyor. Leonardo da Vinci’nin ikonik eseri; 521 yıllık geçmişinde pek çok saldırıyı göğüslemek zorunda kaldı.
30.01.2024 Kültür Sanat
Fransa Kültür Bakanı: Mona Lisa mirasımızdır, saldırı kabul edilemez
Fransa Kültür Bakanı: Mona Lisa mirasımızdır, saldırı kabul edilemez Paris’te bulunan Louvre Müzesi’nde sergilenen Mona Lisa tablosuna dün iki iklim aktivisti çorba fırlattı. Fransa Kültür Bakanı Rachida Dati olay ile ilgili, “Mona Lisa da mirasımızdır ve gelecek nesillere aittir. Hiçbir gerekçe onun hedef alınmasını haklı gösteremez” dedi.
29.01.2024 Dünya
Aktivistler Mona Lisa tablosuna çorba fırlattı
Aktivistler Mona Lisa tablosuna çorba fırlattı Fransa’nın başkenti Paris’teki Louvre Müzesi'nde sergilenen Leonardo da Vinci'nin 16. yüzyılda yaptığı Mona Lisa tablosuna, 'sağlıklı ve sürdürülebilir gıda hakkı' talep eden iki aktivist çorba fırlattı.
28.01.2024 Dünya
Sanat eserlerinin fiyatını kim belirliyor?
Sanat eserlerinin fiyatını kim belirliyor? Rus milyarder Dmitry Rybolovlev, dolandırıldığını öne sürerek Sotheby’s’e dava açtı. Rybolovlev’in iddiaları doğrulanırsa sanat piyasasında kartlar yeniden dağıtılacak.
16.01.2024 Kültür Sanat
Uçmadan önce padişaha şaka yaptı! İlk insanlı roketin az bilinen hikâyesi
Uçmadan önce padişaha şaka yaptı! İlk insanlı roketin az bilinen hikâyesi Wright kardeşler, adını dünyaya ilk defa motorlu uçak uçuran kişiler olarak duyurdu. Ancak onlardan tam 271 yıl önce kendi icadıyla uçan Hezarfen Ahmed Çelebi ve ilk insanlı roketi icat eden Lagari Hasan Çelebi var ki hem yaptıklarıyla hem de şakalarıyla tarihe geçti.
14.01.2024 Yaşam
Soğuk Espriler 2024: En Komik, İğrenç, Güldüren, Kötü, Sorulu ve Cevaplı Espriler
Soğuk Espriler 2024: En Komik, İğrenç, Güldüren, Kötü, Sorulu ve Cevaplı Espriler Espriler özellikle günlük hayatta arkadaş veya aile ortamlarında eğlence amaçlı yapılmaktadır. Her yaş grubuna hitap eden espriler bazen sorulu cevaplı olacağı gibi komik, güldüren ve soğuk espri olarak da karşımıza çıkmaktadır. Esprilerin kendi içerisinde çeşitli kategorileri vardır. İnsanların doğaçlama olarak yaptığı espriler bir yana, herkesin bildiği popülermiş soğuk ve tabiri caizse iğrenç espriler de bulunmaktadır. Derlediğimiz bu içerikte okurken sizleri güldüren, arkadaşlarınıza sorduğunuzda kötü, iğrenç diyebileceği, kahkaha atabileceği ve birbirinden farklı tepkiler vermelerini sağlayacak iyi sorulu cevaplı esprileri yer almaktadır. En komik, iğrenç, güldüren, kötü, sorulu ve cevaplı espriler ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için "Soğuk Espriler 2023" içeriğimize göz atabilirsiniz.
7.01.2024 Eğlence
Mezopotamya’nın İrfan Mimarisi
Mezopotamya’nın İrfan Mimarisi İnsanlık tarihinin gelişiminde Mezopotamya başlangıçların coğrafyası olageldi. Kuşkusuz bu gelişimin en somut görüldüğü alanların başında mimari geliyor. Neolitik dönemlerden başlayan bu süreç coğrafyanın da etkisiyle oluşan ihtiyaçları malzeme ile bir araya getirip yorumladı ve kendi eşsiz çözümlerini oluşturdu.
12.11.2023 Kültür Sanat
Leonardo'dan '20 altın' ders
Leonardo'dan '20 altın' ders Yeteneklerimiz Leonardo ile asla boy ölçüşemeyecek olsa bile ondan bir şeyler öğrenebilir, biraz daha onun gibi olmaya çalışabiliriz. Onun yaşamından çıkarılacak pek çok ders var...
10.11.2023 Milliyet Executive
‘Düzelir’ deyip geçiştirmeyin!
‘Düzelir’ deyip geçiştirmeyin! Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) ile disleksi sorunu yaşayan çocuklar, anlaşılamadıkları için okulda engellerle karşılaşabiliyorlar. Uzmanlara göre DEHB’de ilaç kullanımı, dislekside bireysel eğitimlere katılım ileride yaşanabilecek sorunları önemli ölçüde azaltabiliyor.
3.11.2023 Eğitim
Mona Lisa’da otomobil boyası kimyası çıktı!
Mona Lisa’da otomobil boyası kimyası çıktı! İtalyan ressam ve mucit Leonardo da Vinci’nin, ünlü tablosu “Mona Lisa”yı oluşturmadan önce ilk boya katmanında sıra dışı bir teknik kullandığı ortaya çıktı.
13.10.2023 Dünya
Kahvenizin yanında ‘sanat’ alır mıydınız?
Kahvenizin yanında ‘sanat’ alır mıydınız? Verrmer’in “İnci Küpeli Kızı”ndan Leonardo da Vinci’nin “Mona Lisa”sına dünyaca ünlü ressamların eserleri yeni ‘kahveli’ yorumuyla İzmirlilerle buluştu.
6.10.2023 Kültür Sanat
Google, Da Vinci’nin zihnine kapı araladı
Google, Da Vinci’nin zihnine kapı araladı Leonardo elbette bir kaplumbağa değildi… Mimar, müzisyen, heykeltıraş, yazar, ressam ve daha pek çok şeydi.
24.08.2023 Kültür Sanat
Bu esprileri hala yapanlar var! Geçmişten bu yana en kötü espri olarak biliniyorlar
Bu esprileri hala yapanlar var! Geçmişten bu yana en kötü espri olarak biliniyorlar Espriler günlük hayatta arkadaş, aile gibi ortamlarda daha çok eğlence amaçlı yapılır. Her yaş grubuna dair hitap edebilen bu espriler kimi zaman sorulu cevaplı olduğu gibi kimi zamanda diyalog şeklinde karşımıza çıkabiliyor. Ancak bazı espiriler var ki.. Hâlâ yapıldığına şaşıracaksınız! İşte, merak edilen tüm detaylar.
21.08.2023 Oyun
Büyük bir ‘Kristal Küre’ hikâyesi
Büyük bir ‘Kristal Küre’ hikâyesi  Serkan Özkaya, ‘dünyanın en büyük kristal küresi’ sayılabilecek “O” isimli eseriyle, ABD’nin Missouri eyaletindeki St. Louis 21c Müzesi’nde. Dört yılda üretilen eser müzeye duvarlar inşa edilmeden önce yerleştirilmiş.
13.08.2023 Kültür Sanat
En pahalı tablo NFT oluyor
En pahalı tablo NFT oluyor Dünyanın en pahalı tablosu olan Salvator Mundi, NFT alemine dahil oluyor.
11.08.2023 Kültür Sanat
Sergi
Sergi Putları yıkıyor Disiplinlerarası üretim yapan İtalyan sanatçı Daniele Sigalot, “Around the WORD” adlı sergisiyle parçası olduğu sanat dünyasına eleştirel bir bakış atıyor...
9.07.2023 Kültür Sanat
7.Ulusal Mimari Koruma Proje ve Uygulamaları Sempozyumu
7.Ulusal Mimari Koruma Proje ve Uygulamaları Sempozyumu Mimarlar Odası, kültürel mirası oluşturan yapı ve yapı gruplarının bilimsel ölçütler gözetilerek onarılması ve günlük yaşamımıza katılması süreçlerini değerlendirmek amacıyla 2010 yılından beri ulusal ölçekte Mimari Koruma Proje ve Uygulamaları Sempozyumları düzenliyor.
26.06.2023 Mimarlık
Leonardo da Vinci’nin bilim güncesi
Leonardo da Vinci’nin bilim güncesi Leonardo da Vinci‘nin 12 ciltlik “Codex Atlanticus”u ilk kez ABD’de görülecek.
13.06.2023 Kültür Sanat
Sergi
Sergi Zamanlar arasında Sanatçı Mehmet Yılmaz kendini Leonardo da Vinci yerine koyarak oluşturduğu “Post-Portre” serisini izlemeye çağırıyor...
4.06.2023 Kültür Sanat
Dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'i rekor fiyata satıldı
Dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'i rekor fiyata satıldı Sotheby's Müzayede Evi, dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'inin 38,1 milyon dolarlık fiyata satıldığını duyurdu.
18.05.2023 Dünya
Günlük bin 500 euro ceza
Günlük bin 500 euro ceza İtalyan mahkemesi Alman oyuncak şirketine verdiği yüklü miktar ceza ile gündem oldu. Oyuncak markası  Ravensburger, Venedik’teki Gallerie dell’Accademia tarafından Leonardo da Vinci’nin ikonik “Vitruvius Adamı” çizimini içeren yapbozlar üretmesi nedeniyle mahkemeye verildi.
4.04.2023 Kültür Sanat
Türkiye'nin dört bir yanında var! El Cezeri'den Mimar Sinan'a deprem terazisinin 2 sırrı
Türkiye'nin dört bir yanında var! El Cezeri'den Mimar Sinan'a deprem terazisinin 2 sırrı Deprem terazileri bundan asırlar önce Anadolu'daki depremler sonrasında yapılardaki hasar tespiti için önemli bir yere sahipti. Deprem sonrası hayati ipuçları veren buluşun tarihi ise bir hayli karışık. El Cezeri’den Mimar Sinan’a uzanan deprem terazilerinin sırrını uzmanlara sorduk.
20.03.2023 Gündem
Leonardo’nun annesi Kafkasyalı köleymiş!
Leonardo’nun annesi Kafkasyalı köleymiş! Ünlü “Mona Lisa” tablosunun yaratıcısı, Rönesans döneminin sembolü, İtalyan ressam Lenorda da Vinci, 1452 - 1519 yılları arasında yaşamıştı.
16.03.2023 Dünya
5 çocuğunu canice katletti! Yıllar sonra pişman oldu, ötanaziyle öldü
5 çocuğunu canice katletti! Yıllar sonra pişman oldu, ötanaziyle öldü Belçika’nın Nivelles kasabasında 5 çocuğunu öldüren Geneviève Lhermitte adlı kadın, “dayanılmaz psikolojik acılar” nedeniyle, 16 yıl önceki cinayetin yıl dönümünde ötanaziyle yaşamına son verdi.
2.03.2023 Dünya
40. yıl pozu
40. yıl pozu ABD’li şarkıcı Madonna, müzik kariyerindeki 40. yılını dünya turuyla kutlayacağını açıklamasının ardından “Vanity Fair” dergisinin ilk kez yayınlanan “İkon” sayısının kapağı için Meryem Ana’yı tasvir eden tabloların temasıyla poz verdi.
20.01.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Leonardo Da Vinci ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.