Lezzetli

Lezzetli

Son dakika lezzetli haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lezzetli gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lezzetli haber sayfamızda...

Lezzetli

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 8.650 lezzetli haberi bulunmuştur.
Turizmin yeni rotası Diyarbakır Ekspresi
Turizmin yeni rotası Diyarbakır Ekspresi Popüler Doğu Ekspresi treninin yaz versiyonu ilk seferini önceki gün tamamladı. Ankara Garı’ndan hareket eden tren Malatya, Diyarbakır, Elazığ ve Kayseri rotasını 4 günde tamamlandı. Yolcular kültürel yolculuğun yanı sıra uğradıkları kentlere özel lezzetleri tatma imkanı buldu.
24.04.2024 Ekonomi
İstifa edip bu işe girdi, topraksız yetiştiriyor! 'Yüzde 500 kâr edebiliyoruz'
İstifa edip bu işe girdi, topraksız yetiştiriyor! 'Yüzde 500 kâr edebiliyoruz' Özel sektördeki işinden istifa ederek topraksız tarım yapmaya başlayan Ziraat Yüksek Mühendisi Mesut Can, bu işin oldukça kazançlı olduğunu söylüyor. İşin ve pazarın iyi bilinmesi gerektiğine vurgu yapan Can, "20 bin marulu çöpe atanların da olduğunu da biliyorum" diyerek topraksız tarımdan yüzde 500 nasıl kar ettiğini anlattı.
24.04.2024 Yaşam
Asma yapraklarını böyle pişirin! En güzel sarmalar sofranızı süsleyecek
Asma yapraklarını böyle pişirin! En güzel sarmalar sofranızı süsleyecek Asma yapraklarını, hazırladığımız iç harç ile kavuşturmadan önce izlememiz gereken bir adım var. Daha lezzetli ve yumuşak yapraklar için uygulamanız gereken adımlar haberimizde!
23.04.2024 Püf Noktası
Raylarda yeni rota Diyarbakır
Raylarda yeni rota Diyarbakır Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini dün tamamladı.
23.04.2024 Ekonomi
Tane tane pirinç pilavının sırrı meğer buymuş! Tel tel dökülüyor, lapa olmuyor
Tane tane pirinç pilavının sırrı meğer buymuş! Tel tel dökülüyor, lapa olmuyor Türk kültüründe pirinç pilavı ayrı bir yere sahiptir. Hem lezzetiyle hem de yapımıyla insanların beğenisini kazanmış bu basit ancak etkileyici yemek, her sofranın vazgeçilmezidir. Ancak, mükemmel bir pirinç pilavı yapmak sanıldığı kadar kolay değildir. Tane tane pirinç pilavının sırrı meğer buymuş…
22.04.2024 Yemek
Dolapta çürüyüp ziyan olan çileklere son! Herkes bilmiyor, kağıt havlu gibisi yok
Dolapta çürüyüp ziyan olan çileklere son! Herkes bilmiyor, kağıt havlu gibisi yok Hem lezzetli hem de faydalı meyvelerden çilek, hızlıca çürüyebilir. Muhafaza edildiğini düşünsek de bazı durumlarda daha hızlı çürümeye başlayabilir. Bu yöntemleri uygulayarak çileği taze tutabilirsiniz.
22.04.2024 Püf Noktası
Cayır cayır yağ yaktıran karışım! Metabolizmayı hızlandırıyor, kilo verdiriyor
Cayır cayır yağ yaktıran karışım! Metabolizmayı hızlandırıyor, kilo verdiriyor Son yıllarda sağlıklı yaşam ve ideal kiloya ulaşma çabaları, birçok insanın öncelikli hedefi haline geldi. Bu hedefe ulaşmak için birçok farklı yöntem ve ürün denense de doğal ve etkili çözümler her zaman tercih ediliyor. Son dönemde popülerlik kazanan bu karışım ise metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olmasıyla dikkat çekiyor.
22.04.2024 Sağlık
Doğurganlığı artırıyor, bağırsakları güçlendiriyor! Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı
Doğurganlığı artırıyor, bağırsakları güçlendiriyor! Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı Ceviz, lezzetli tadı ve doyuruculuğu sayesinde en popüler kuruyemişler arasında yer alıyor. Cevizin besin değeri açısından da çok zengin olduğunun altını çizen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, cevizin sağladığı en önemli 6 faydayı sıraladı.
21.04.2024 Genel Sağlık
81 ilden geliyorlar! Sadece cuma günleri pişiriliyor, tam 7 saat sürüyor
81 ilden geliyorlar! Sadece cuma günleri pişiriliyor, tam 7 saat sürüyor Haftada sadece bir kez köz ateşinde 7 saat pişen, 15. yüzyılda Osmanlı mutfağına giren ve Konya’da vatandaşların vazgeçilmezi haline gelen bu lezzet uzun kuyruklar oluşturuyor. 81 ilden gelip tadına bakanların hayran kaldığı bu yemeğin porsiyonu ise 140 lira.
21.04.2024 Haberler
81 ilden geliyorlar! Sadece cuma günleri pişiriliyor, tam 7 saat sürüyor
81 ilden geliyorlar! Sadece cuma günleri pişiriliyor, tam 7 saat sürüyor Haftada sadece bir kez köz ateşinde 7 saat pişen, 15. yüzyılda Osmanlı mutfağına giren ve Konya’da vatandaşların vazgeçilmezi haline gelen bu lezzet uzun kuyruklar oluşturuyor. 81 ilden gelip tadına bakanların hayran kaldığı bu yemeğin porsiyonu ise 140 lira.
21.04.2024 Gündem
Çaycılar çay demlenin doğru tekniği verdi! Bu tüyo çayın acısını alıyor
Çaycılar çay demlenin doğru tekniği verdi! Bu tüyo çayın acısını alıyor Türk mutfağının olmazsa olmazı sıcak içeceklerin başında çay geliyor. Kahvaltı sofrası yemek sonrası çay. En az günde iki demlik tüketiyoruz. Çayınız acı oluyorsa çaycıların size bir önerisi var.
17.04.2024 Püf Noktası
Kavun seçerken bu püf noktalara dikkat edin! Eğer bastırınca esniyorsa…
Kavun seçerken bu püf noktalara dikkat edin! Eğer bastırınca esniyorsa… Yaz aylarının sevilen meyvesi kavun alırken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır.
17.04.2024 Püf Noktası
Bardakta süt mısırı tencerede yapın! Aynı sokakta satılan gibi oluyor, meğer çok basitmiş
Bardakta süt mısırı tencerede yapın! Aynı sokakta satılan gibi oluyor, meğer çok basitmiş Haşlanmış mısır lezzetli ve besleyici bir atıştırmalık olarak tüketilir. Özellikle sokak lezzetlerinden biri olan sütlü mısırı evde hazırlamak çok basit. Bardakta mısır tadına benzemesi için tencereye bunu ekleyin.
17.04.2024 Yemek
Saçlarda mucize yaratıyor: Fındık yağı bakın ne işe yarıyor!
Saçlarda mucize yaratıyor: Fındık yağı bakın ne işe yarıyor! Fındık sevilen kuruyemişlerin başında geliyor. Hem faydalı hem de lezzetli besinler arasında. Fındığın kendisi kadar yağı da oldukça faydalı. Özellikle saçlarda yarattığı mucizeye inanamayacaksınız.
16.04.2024 Bilgi Rehberi
3 yufkası olan akşama mutlaka denesin! Ağızda dağılan çıtır börek
3 yufkası olan akşama mutlaka denesin! Ağızda dağılan çıtır börek Akşam yemeğinin yanında servis etmek için hem lezzetli hem de pratik bir börek tarifi bulunuyor. Çıtır çıtır bir börek elde etmek için yapmanız gerekenler oldukça basit. İşte tarifi.
14.04.2024 Yemek
Tam kıvamında tane tane kiraz reçeli! Birkaç damlası bile yetiyor
Tam kıvamında tane tane kiraz reçeli! Birkaç damlası bile yetiyor Yaz aylarının en sevilen meyveleri arasında kiraz başı çekiyor. Sadece meyve olarak değil reçel olarak da kahvaltı sofralarında tercih ediliyor. Tam kıvamında tane tane kiraz reçelinin püf noktası…
13.04.2024 Yemek
Porsiyonu 300 liradan satılıyor! 3 günde 24 ton tüketildi
Porsiyonu 300 liradan satılıyor! 3 günde 24 ton tüketildi Diyarbakır’ın coğrafi işaret tescilli ürünleri arasında yer alan ve porsiyonu 300 liradan satılan ‘ciğer kebabı’, Ramazan Bayramı’nın 3 gününde 24 ton tüketildi.
13.04.2024 Gündem
Sivri biber deyip geçmeyin, 1 tane yemek bile etkiliymiş! İçindeki 'kapsaisin' bakın neleri etkiliyor
Sivri biber deyip geçmeyin, 1 tane yemek bile etkiliymiş! İçindeki 'kapsaisin' bakın neleri etkiliyor Birçok biberin kendine has görüntüsü, tadı ve kokusu vardır. Uzun ve ince bir yapıya sahip olan sivri biber, genellikle çiğ olarak tüketilir. Yemeklerin yanında lezzetli olan sivri biberin bir tanesi bile bakın nasıl etkiler veriyor.
13.04.2024 Genel Sağlık
Saray mutfağının gizli sırrı ortaya çıktı! Hünkar beğendi böyle yapılmalıymış
Saray mutfağının gizli sırrı ortaya çıktı! Hünkar beğendi böyle yapılmalıymış Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen hünkar beğendi yemeği sofralara yakışan geleneksel lezzetlerden bir tanesi. Geçmişten günümüze hala severek yenilen bu yemeğin yapımı karmaşık gibi gözükse de aslında oldukça basit. Ancak yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor.
11.04.2024 Yemek
Bu krepin içinde un yok! Mercimekli glütensiz krep tarifi
Bu krepin içinde un yok! Mercimekli glütensiz krep tarifi Günümüzde sağlıklı beslenme trendleri giderek yaygınlaşmakta ve insanlar daha bilinçli tercihler yapmaya özen göstermektedir. Özellikle glüten içeren gıdalardan uzak durmak isteyenler için alternatif tarifler oldukça önemlidir. İşte size, içinde un bulunmayan ve mercimek ile hazırlanan sağlıklı ve besleyici bir krep tarifi.
11.04.2024 Yemek
Dev kalkan balığı 11 bin 500 lira
Dev kalkan balığı 11 bin 500 lira Sinop açıklarında balıkçılar tarafından tutulan 11,5 kilogram ağırlığındaki dev kalkan balığı, kilogramı bin liradan satışa sunuldu.
9.04.2024 Ekonomi
Lezzetli yemekler
Lezzetli yemekler Kendine has üslubu, sunum tarzı ve hazırladığı birbirinden lezzetli yemeklerle izleyicinin beğenisini kazanan şef Arda Türkmen, ‘Arda’nın Ramazan Mutfağı’ ile bugün ekrana geliyor.
9.04.2024 Cadde
‘Uçuran’ lezzet! İstanbul Havalimanı'nda kıtalar arası menü
‘Uçuran’ lezzet! İstanbul Havalimanı'nda kıtalar arası menü CNN International’in yayımladığı listeye göre, İstanbul Havalimanı yemek konusunda dünyanın en iyi lezzetlerine sahip havalimanları arasında ilk 5 içinde yer alıyor.
8.04.2024 Dünya
‘Mış’ gibi ürünler raflardan kalkacak
‘Mış’ gibi ürünler raflardan kalkacak Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğinin sağlanması için savaş açtığı etiket oyunlarına ilişkin kritik tarihi belirledi.
7.04.2024 Ekonomi
Sevmiyorum diyen bile bayılacak! Pırasa sevdiren tarif
Sevmiyorum diyen bile bayılacak! Pırasa sevdiren tarif Klasik pırasa tariflerinden sıkılanlar için daha farklı bir önerimiz var. Pırasa sevmiyorum diyen birçok insan bile bu tarife bayılacak. Pırasanın hafif acılığı, yumuşaklığı ve lezzeti, bu tarifle birleşerek lezzetli bir yemeğe dönüşecek. İşte yumurtalı pırasa tarifi
6.04.2024 Yemek

Benzer Haber Etiketleri

Lezzetli ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.