Lgs 2018

Lgs 2018

Son dakika lgs 2018 haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lgs 2018 gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lgs 2018 haber sayfamızda...

Lgs 2018

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 214 lgs 2018 haberi bulunmuştur.
LGS başvuru kılavuzu! LGS başvurusu nasıl yapılır? İşte 2019 LGS tarihi
LGS başvuru kılavuzu! LGS başvurusu nasıl yapılır? İşte 2019 LGS tarihi Liseye Geçiş Sınavı (LGS) başvuruları ile ilgili müjdeli haber geldi ve LGS başvuru kılavuzu yayımlandı. Peki LGS başvurusu nasıl yapılır? İşte merakla araştırılan hem bu sorunun cevabı hem de 2019 LGS tarihi...
3.04.2019 Gündem
E Okul giriş (E Okul lise nakil işlemleri ve tercih listesi)
E Okul giriş (E Okul lise nakil işlemleri ve tercih listesi) E okul sistemine giriş nasıl yapılır? LGS 2018'in ardından öğrenciler istedikleri liseye yerleşmek için nakil başvurusu yapıyorlar. Nakil başvurusu ve boş kontenjanları e-okul sisteminden görüntülemek mümkün.
26.08.2018 Gündem
LGS tercih sonuçları nasıl sorgulanır? MEB açıkladı...
LGS tercih sonuçları nasıl sorgulanır? MEB açıkladı... LGS tercih sonuçları az önce açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı resmi sayfası üzerinden duyurulan LGS tercih sonuçları E okul üzerinden de sorgulanıyor. Peki, nakil süreçleri ne zaman başlayacak?
30.07.2018 Gündem
LGS tercih sonuçlarını ne zaman açıklayacak? MEB duyurdu
LGS tercih sonuçlarını ne zaman açıklayacak? MEB duyurdu LGS tercih sonuçları heyecanla beklenmeye devam ediyor. Bu sene ilk kez düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı LGS sonuçlarının açıklanmasına kısa bir süre kaldı. İşte MEB tarafından açıklanan takvime göre LGS sonuçlarının belli olacağı o tarih...
29.07.2018 Gündem
Lise tercihi nasıl yapılır? E okul giriş | LGS tercih işlemleri
Lise tercihi nasıl yapılır? E okul giriş | LGS tercih işlemleri LGS tercih başvuruları devam ediyor. Öğrenciler tarafından tercih işlemleri yapılırken, yerleştirme sonuçlarının da ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. LGS tercihleri nasıl yapılacak? LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?
8.07.2018 Gündem
LGS tercihleri nasıl yapılır? 2018 liseye giriş tercih ve yerleştirme
LGS tercihleri nasıl yapılır? 2018 liseye giriş tercih ve yerleştirme LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci tercih işlemlerinin nasıl yapıldığını merak etmeye ve araştırmaya başladı. Sistemin yeni olmasından kaynaklı kafaları karışık olan öğrenciler MEB'in yayınladığı tercih kılavuzu ile sorularının yanıtını arıyor. Peki LGS tercih ve yerleştirme işlemleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar...
29.06.2018 Gündem
LGS sonuç tarihi açıklandı! LGS sonuçları ne zaman açıklanıyor?
LGS sonuç tarihi açıklandı! LGS sonuçları ne zaman açıklanıyor? Liseye Giriş Sınavı(LGS) sonuçları için öğrencilerin heyecanlı bekleyişi sürüyor. Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen LGS sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Adaylar alacakları puanlar doğrultusunda tercih işlemi yapacak. Peki LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercihler nasıl yapılacak? İşte detaylar...
21.06.2018 Gündem
LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (2018 LGS)
LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (2018 LGS) Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları için heyecan dorukta. Öğrenciler LGS sonuçları için sabırsızlanıyor ve gündemde sıkça araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ise 2018 LGS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi belli oldu. İşte detaylar...
17.06.2018 Gündem
LGS sınav yerleri açıklandı! LGS sınav yeri sorgula | E okul giriş yap
LGS sınav yerleri açıklandı! LGS sınav yeri sorgula | E okul giriş yap Liseye Geçiş Sınavı için heyecan dorukta. 2 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan LGS, sınav yerlerini belirledi. Peki Liseye geçiş Sınavı'na katılacak olan öğrenciler sınav yerlerini nereden öğrenebilirler?
30.05.2018 Gündem
LGS ne zaman? Liseye geçiş sınavı 2018 tarihi...
LGS ne zaman? Liseye geçiş sınavı 2018 tarihi... LGS ne zaman yapılacak? sorusu öğrenciler tarafından merakla araştırılıyor. Bu yıl ilk kez uygulanacak olan Liseye Geçiş Sınavı'na az bir süre kaldı. İyi bir lisede eğitimini tamamlamak isteyen öğrenciler LGS için arayışta. İşte 2018 LGS ayrıntıları haberimizde...
21.05.2018 Gündem
Liselere geçiş sınavı başvuruları - Sınavla öğrenci alan okullar belli oldu
Liselere geçiş sınavı başvuruları - Sınavla öğrenci alan okullar belli oldu Liselere geçiş için sınav başvuruları bugün başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, 8'inci sınıf öğrencilerinin 2 Haziran'da isteğe bağlı gireceği merkezi sınavla öğrenci alacak okulları ve kontenjanlarını açıkladı.
11.04.2018 Gündem
Liseye geçiş sınavı nasıl olacak? (2018) TEOG yerine gelen sınav...LGS'de merak edilenler...
Liseye geçiş sınavı nasıl olacak? (2018) TEOG yerine gelen sınav...LGS'de merak edilenler... LGS 2018 için meraklı bekleyiş başladı. Milyonlarca öğrenci liseye geçiş sınavı nasıl olacak sorusunun cevabını arıyor. Milyonlarca öğrenciye Milli Eğitim Bakablığı'ndan(MEB) duyuru geldi. Resmi ve özel ortaöğretim kurumlarına geçiş işlemleri ile ilgili usul ve esasları düzenleyen Ortaöğretime Geçiş Yönergesi hazırlandı. İşte LGS hakkında merak edilen bilgiler haberimizde...
28.03.2018 Gündem
Gözler Milli Eğitim Bakanlığı'nda: LGS’nin tarihi değişebilir
Gözler Milli Eğitim Bakanlığı'nda: LGS’nin tarihi değişebilir Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlerin bazı yerlerde iptal edilmesi durumunda, yenileme seçimlerinin 2 Haziran Pazar günü yapılmasına karar verdi.
29.03.2024 Gündem
LGS İnkılap Konuları 2024: LGS İnkılap Tarihi Konuları ve Soru Dağılımı
LGS İnkılap Konuları 2024: LGS İnkılap Tarihi Konuları ve Soru Dağılımı Her yıl MEB tarafından düzenlenen LGS ilköğretimden ortaöğretime geçiş sınavıdır. Sınav hazırlığındaki öğrencilerin aklına takılan sorulardan birisi de LGS İnkılap konularıdır. Sınavda T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük alanından 10 soru çıkmaktadır. Bu nedenle LGS İnkılap konuları ve soru dağılımı merak edilen başlıklar arasında yer almaktadır. LGS İnkılap konuları ve soru dağılımı nasıldır? 2024 LGS İnkılap konuları ile ilgili detaylı bilgilere sizin için hazırladığımız içerikten ulaşabilirsiniz.
5.01.2024 Eğitim
LGS Din Kültürü Konuları 2024: LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Konuları ve Soru Dağılımı
LGS Din Kültürü Konuları 2024: LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Konuları ve Soru Dağılımı LGS sınavı ilkokuldan liseye geçiş döneminde öğrencilerin girdiği sınavdır. Bu sınavda aldıkları puan türüne göre liselere yerleşen öğrencilerin aklına takılan sorulardan birisi de LGS konularıdır. MEB tarafından her yıl düzenlenen LGS’de öğrencilerin sorumlu olduğu bazı konu ve dersler bulunur. Bunlardan bir tanesi de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanıdır. Sınava hazırlık sürecindeki öğrenciler 2024 LGS Din Kültürü konuları hakkında araştırma içerisine girer. LGS Din Kültürü konuları ve soru dağılımı ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
5.01.2024 Eğitim
LGS İngilizce Konuları 2024: LGS İngilizce Konuları ve Soru Dağılımı
LGS İngilizce Konuları 2024: LGS İngilizce Konuları ve Soru Dağılımı LGS sınavı MEB tarafından düzenlenen ilköğretimden ortaöğretime geçiş sınavıdır. Toplamda 90 sorunun bulunduğu sınavda öğrenciler pek çok dersten sorumlu olmaktadır. Sınav aldıkları puan türüne göre liselere yerleşme hakkı kazanan öğrenciler sınav öncesi LGS konuları hakkında derin bir araştırma içerisine girmektedir. LGS’DE öğrencilerin çözmek zorunda olduğu dersler arasında İngilizce de yer alır. LGS İngilizce konuları ve soru dağılımı nasıldır? 2024 LGS İngilizce konuları ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
5.01.2024 Eğitim
LGS Türkçe Konuları 2024: LGS Türkçe Konuları ve Soru Dağılımı
LGS Türkçe Konuları 2024: LGS Türkçe Konuları ve Soru Dağılımı Her yıl MEB tarafından düzenlenen LGS ilköğretimden ortaöğretime geçiş sınavıdır. Sınav hazırlığındaki öğrencilerin aklına takılan sorulardan birisi de LGS Türkçe konularıdır. Sınavda Türkçe alanından 20 soru çıkmaktadır. Bu nedenle LGS Türkçe konuları ve soru dağılımı merak edilen başlıklar arasında yer almaktadır. LGS Türkçe konuları ve soru dağılımı nasıldır? 2024 LGS Türkçe konuları ile ilgili detaylı bilgilere sizin için hazırladığımız içerikten ulaşabilirsiniz.
5.01.2024 Eğitim
2023’te de eğitim çok konuşuldu
2023’te de eğitim çok konuşuldu Eğitimde yaşanan gelişmeler yıla damgasını vurdu. Milli Eğitim Bakanı değişti. Liselerde sınıfta kalma geri geldi. İlkokullarda sınav kaldırıldı. Akran zorbalığı müfredata girdi. Açık liseye geçişler sınırlandırıldı. Üniversiteye girişte 34 yaş üstü kadınlara özel kontenjan ayrıldı...
29.12.2023 Eğitim
LGS Matematik Konuları 2023: LGS Matematik Konuları ve Soru Dağılımı
LGS Matematik Konuları 2023: LGS Matematik Konuları ve Soru Dağılımı LGS sınavı ilkokuldan liseye geçiş döneminde öğrencilerin girdiği sınavdır. Bu sınavda aldıkları puan türüne göre liselere yerleşen öğrencilerin aklına takılan sorulardan birisi de LGS konularıdır. MEB tarafından her yıl düzenlenen LGS’de öğrencilerin sorumlu olduğu bazı konu ve dersler bulunur. Bunlardan bir tanesi de Matematik alanıdır. Sınava hazırlık sürecindeki öğrenciler 2023 LGS matematik konuları hakkında araştırma içerisine girer. LGS matematik konuları ve soru dağılımı ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
5.06.2023 Eğitim
5 yıl sonra  yuvaya döndü
5 yıl sonra yuvaya döndü Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) Bakan koltuğuna oturan Prof. Dr. Yusuf Tekin, aslında MEB’e çok uzak bir isim değil.
5.06.2023 Eğitim
LGS’de son viraj
LGS’de son viraj 8’inci sınıf öğrencilerinin 4 yıllık eğitim hayatlarını belirleyecek LGS’ye (Liselere Geçiş Sistemi) bir hafta kaldı. Hazırlıkları yıllar önceden başlayan bu uzun maratonda öğrenciler kadar veliler de çabalıyor, zorlanıyor. Son virajda en az çocuklar kadar stres yüklü olan ebeveynlere kulak verdik ve uzmanlardan öneriler aldık.
27.05.2023 Pazar
Bakan Özer'den 'Hababam Sınıfı' paylaşımı: Öğrenmenin ve bilginin olduğu her yer okuldur
Bakan Özer'den 'Hababam Sınıfı' paylaşımı: Öğrenmenin ve bilginin olduğu her yer okuldur Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 'Hababam Sınıfı' serisinde bir sahnede geçen sözleri paylaşarak, "Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Öğrenmenin, bilginin var olduğu her yer okuldur" ifadelerine yer verdi.
30.03.2023 Gündem
LGS yerleştirme sonuçlarına ilişkin raporlar erişime açıldı
LGS yerleştirme sonuçlarına ilişkin raporlar erişime açıldı Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezî ve yerel yerleştirme sonuçlarına ilişkin raporları erişime açtı.
25.07.2022 Gündem
Salgının eğitime hasarı ağır oldu
Salgının eğitime hasarı ağır oldu TEDMEM’in raporuna göre okul öncesinde ve ilkokulda okullaşma oranı önceki yıla göre yüzde 16,57 oranında azaldı. Zorunlu eğitim çağındaki 676 bin çocuk, sistemin dışında kaldı. Salgında ortaya çıkan öğrenme kayıplarının etkisinin sürdüğünü gösteren rapora göre eğitimdeki hasarı gidermek için ek bir bütçe planlaması yapmak şart
2.02.2022 Eğitim
Devlet korumasında yetişen 985 gencin kamuya ataması yapıldı
Devlet korumasında yetişen 985 gencin kamuya ataması yapıldı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca devlet korumasında yetişen 985 gencin kamu kurumlarına yerleştirilmesi kura çekilişi ile gerçekleştirildi.
30.12.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Lgs 2018 ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.