Lisans Yerleştirme Sınavları

Lisans Yerleştirme Sınavları

Son dakika Lisans Yerleştirme Sınavları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Lisans Yerleştirme Sınavları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Lisans Yerleştirme Sınavları haber sayfamızda...

Lisans Yerleştirme Sınavları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 513 lisans yerleştirme sınavları haberi bulunmuştur.
Devletin yetiştirdiği çocuklar başarı öyküsü yazıyor
Devletin yetiştirdiği çocuklar başarı öyküsü yazıyor Devlet koruması altına alınan çocukların hayata güçlü şekilde adım atmaları amacıyla onlara eğitim ve kariyer olanakları sağlayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çabaları meyvelerini veriyor...
8.09.2018 Gündem
Son dakika: ÖSYM duyurdu! Sınav soruları ve yanıtları erişime açıldı…
Son dakika: ÖSYM duyurdu! Sınav soruları ve yanıtları erişime açıldı… Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 1998-2017  yıllarında üniversiteye giriş sınavlarında sorulan tüm sorular ve cevap  anahtarları kurumun internet sitesinde yayımlandı.
21.05.2018 Gündem
Bir yıl böyle geçti
Bir yıl böyle geçti 2017’ye DAEŞ’in Reina katliamıyla giren Türkiye, yıl boyunca teröre birçok kurban verdi. Polis memuru Fethi Sekin, öğretmen Şenay Aybüke Yalçın ile Necmettin Yılmaz ve lise öğrencisi Eren Bülbül, terör olaylarında simgeleşen kayıplar oldu 2017’de siyasetin gündemi yoğundu. Anayasa değişikliği referandumu, Avrupa ülkeleri ile yaşanan kriz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 979 gün sonra genel başkan olması, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü siyasete damga vurdu
31.12.2017 Gündem
Üniversiteye giriş sınavı değişiyor! YGS-LYS kalkacak mı?
Üniversiteye giriş sınavı değişiyor! YGS-LYS kalkacak mı? Üniversite sınavında değişiklik. YGS-LYS ayrımı kalkıyor. Yükseköğretim Kurulundan yapılan açıklamaya göre üniversite giriş sisteminde değişiklikler yapılacak. Peki, yeni üniversite sınavı nasıl olacak?
27.09.2017 Gündem
ÖSYM ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?
ÖSYM ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversiteye ek yerleştirme başvuruları sona erdi. ÖSYM AİS üzerinden yapılan ek yerleştirme başvuruları dün sona ererken sonuçların ne zaman açıklanacağı da merak konusu.
6.09.2017 Gündem
Üniversitelere ek yerleştirme başvuruları için yarın son gün
Üniversitelere ek yerleştirme başvuruları için yarın son gün Üniversitelerde boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme tercih başvuruları yarın sona erecek.
4.09.2017 Gündem
ÖSYM ek yerleştirme başvurusu için son gün ne zaman? Üniversite ek yerleştirme...
ÖSYM ek yerleştirme başvurusu için son gün ne zaman? Üniversite ek yerleştirme... Üniversite ek yerleştirme başvuruları devam ediyor. 24 Ağustos itibariyle başlayan ÖSYM ek yerleştirme işlemleri 5 Eylül'e kadar devam edecek. Başvurular ÖSYM AİS üzerinden yapılacak.
30.08.2017 Gündem
2017 LYS ek yerleştirme başvuruları devam ediyor! Üniversite boş kontenjanları
2017 LYS ek yerleştirme başvuruları devam ediyor! Üniversite boş kontenjanları 2017 LYS ek yerleştirme başvuruları başladı. ÖSYM tarafından yayınlanan ek yerleştirme kılavuzuna göre adaylar tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek. ÖSYM'nin yaptığı duyuruya göre 2017 LYS'de ilk tercihini yapıp herhangi bir tercihine yerleşemeyen adaylar tercih yapabilecek.
26.08.2017 Gündem
Üniversitelerde boş kontenjanlar için ek yerleştirme tercihleri başladı
Üniversitelerde boş kontenjanlar için ek yerleştirme tercihleri başladı Tercihler, bugünden itibaren 5 Eylül'e kadar ÖSYM'nin internet  adresinden yapılacak
25.08.2017 Gündem
ÖSYM ek yerleştirme başvurusu nasıl yapılır? (Üniversite boş kontenjanlar)
ÖSYM ek yerleştirme başvurusu nasıl yapılır? (Üniversite boş kontenjanlar) 2017 Ek yerleştirme başvuruları bugün başlıyor. ÖSYM üniversite ek yerleştirme kılavuzunu yayımladı. Adaylar üniversitelerde kalan boş kontenjanlara göre tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Ek yerleştirme işlem ücreti 15 TL olup başvurular için son gün 5 Eylül Salı günü.
25.08.2017 Gündem
Koruyucu aileden, tıp fakültesine
Koruyucu aileden, tıp fakültesine 9 yıldır koruyucu ailenin baktığı 19 yaşındaki Dilara Akarsu, LYS'de 453 puan alarak hayâli olan tıp fakültesini kazandı.
15.08.2017 Gündem
Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? (ÖSYM kesin kayıt işlemleri)
Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? (ÖSYM kesin kayıt işlemleri) LYS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin gözü kayıt tarihlerinde. Tercih ettiği üniversitede okumaya hak kazanan öğrenciler 14 Ağustos tarihi itibari ile kayıt işlemlerini gerçekleştirmeye başlayacaklar.
10.08.2017 Gündem
LYS üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? (ÖSYM giriş)
LYS üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? (ÖSYM giriş) LYS tercih sonuçları dün akşam saatlerinde açıklandı. Tercih ettiği üniversitelerden birisine yerleşen adaylar kayıt işlemlerinin başlamasını bekliyor. Peki üniversite tercih kayıtları ne zaman başlayacak?
9.08.2017 Gündem
ÖSYM duyurdu: 2017 LYS tercih sonuçları açıklandı!
ÖSYM duyurdu: 2017 LYS tercih sonuçları açıklandı! LYS tercih sonuçları açıklandı. ÖSYM, üniversite adaylarının merakla beklediği LYS tercih sonuçlarını duyurdu. Milyonlarca üniversite adayı sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden sorgulayabilir. İşte 2017 LYS tercih sonuçları...
8.08.2017 Gündem
ÖSYM tercih işlemleri başladı - 2017 Üniversite tercihleri nasıl yapılır?
ÖSYM tercih işlemleri başladı - 2017 Üniversite tercihleri nasıl yapılır? LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite tercih işlemleri de başladı. 18 Temmuz itibari ile başlayan ÖSYM tercihleri 26 Temmuz'a kadar devam edecek. Adaylar ÖSYM AİS üzerinden üniversite tercihlerini tamamlayabilecek.
19.07.2017 Gündem
LYS tercih işlemleri yarın başlıyor... Peki LYS tercih işlemleri ne zaman sona erecek?..
LYS tercih işlemleri yarın başlıyor... Peki LYS tercih işlemleri ne zaman sona erecek?.. Üniversite adayarının merakla beklenen 2017 LYS üniversite tercihleri 18 Temmuz´da (yarın) başlıyor. Adaylar tercih işlemlerini ´https://ais.osym.gov.tr´ üzerinden yapabilecekler. LYS tercih işlemleri 26 Temmuz´a kadar devam edecek...
17.07.2017 Eğitim
LYS tercih işlemleri ne zaman sona erecek? (Tercihler ÖSYM AİS üzerinden yapılacak)
LYS tercih işlemleri ne zaman sona erecek? (Tercihler ÖSYM AİS üzerinden yapılacak) LYS tercihleri bugün başladı. Yüzbinlerce üniversite adayı bugün puan ve sıralamalarına göre üniversite tercihlerinde bulunacak. ÖSYM AİS üzerinden yapılacak LYS üniversite tercihleri 26 Temmuz'a kadar devam edecek.
18.07.2017 Gündem
ÖSYM'den flaş duyuru! Yeniden hesaplandı...
ÖSYM'den flaş duyuru! Yeniden hesaplandı... LYS ek yerleştirme puanları yeniden hesaplandı. Sınav sonrası yapılan kontrollerde, hiçbir adayın sınav puanlarında  bir değişiklik olmamakla birlikte, LYS ve YGS yerleştirme puanlarının  hesaplanmasında kullanılan ek puan ve puan kesintisi kayıtlarının  güncellenmesinde oluşan hata nedeniyle bazı adayların eğitim durumlarının güncel  haliyle hesaba katılmadığının tespit edildiği belirtildi.
17.07.2017 Gündem
LYS sonuçları hakkında son dakika! Sıralamalar yeniden güncellendi
LYS sonuçları hakkında son dakika! Sıralamalar yeniden güncellendi LYS sonuçları ek puanların eklenmesiyle yeniden hesaplandı. ÖSYM'den yapılan açıklamada 7 bin 84 üniversite adayının puanlarının yeniden hesaplandı ve tüm adayların başarı sıralaması yeniden güncellendi.
14.07.2017 Gündem
LYS sonuçları açıklandı - ÖSYM 2017 LYS sonuçları sorgula!
LYS sonuçları açıklandı - ÖSYM 2017 LYS sonuçları sorgula! LYS sonuçları 11 Temmuz 2017 tarihinde saat 21:05’de ÖSYM tarafından açıklandı. LYS sonuçlarını ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden  ya da ÖSYM Mobil cihazlarından T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. ÖSYM, LYS'de iki soruyu da iptal etti. İşte LYS sonuçları ile ilgili tüm detaylar...
11.07.2017 Gündem
LYS sonuçları sorgulama (ÖSYM AİS LYS sonuçları 2017)
LYS sonuçları sorgulama (ÖSYM AİS LYS sonuçları 2017) LYS sonuçları açıklandı. Milyonlarca öğrencinin beklediği 2017 LYS sonuçları dün akşam saatlerinde ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden ilan edildi. Adaylar kimlik bilgileri ile sisteme giriş yaparak LYS sonuçlarını sorgulayabiliyor.
12.07.2017 Gündem
Edebiyat-Coğrafya’da zor soru yok gibiydi
Edebiyat-Coğrafya’da zor soru yok gibiydi Üniversiteye giriş sınavları, dün düzenlenen LYS-3 Edebiyat-Coğrafya oturumuyla tamamlandı. Dünkü sınavda, sorular müfredata uygun ve beklenenden daha kolaydı. Hatalı soru iddiaları da bulunmuyorbr> Bu yılki sınavların en zoru LYS-1 Matematik oldu. O nedenle, tıp, hukuk gibi gözde programlara yerleşirken, Matematik belirleyici olacak. Sonuçlar 11 Temmuz’da açıklanacak ve adaylar için tercih maratonu başlayacak
18.06.2017 Gündem
LYS'ye geç kalınca gözyaşları içinde sınav belgesini çöpe attı
LYS'ye geç kalınca gözyaşları içinde sınav belgesini çöpe attı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın(LYS)  ilk oturumu başladı. 15 dakika kuralının uygulandığı sınava 09.45'ten sonra gelenler içeri alınmadı. Geç kaldıkları için sınava alınmayan öğrenciler büyük üzüntü yaşarken, bir üniversite adayı gözyaşları içinde sınav belgesini yırtarak çöpe attı. LYS'nin ikici oturumu yarın son oturumu ise 18 hazran Pazar günü yapılacak.
10.06.2017 Gündem
LYS'ye geç kalınca gözyaşları içinde sınav belgesini çöpe attı
LYS'ye geç kalınca gözyaşları içinde sınav belgesini çöpe attı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın(LYS)  ilk oturumu başladı. 15 dakika kuralının uygulandığı sınava 09.45'ten sonra gelenler içeri alınmadı. Geç kaldıkları için sınava alınmayan öğrenciler büyük üzüntü yaşarken, bir üniversite adayı gözyaşları içinde sınav belgesini yırtarak çöpe attı. LYS'nin ikici oturumu yarın son oturumu ise 18 hazran Pazar günü yapılacak.
10.06.2017 Gündem
LYS'lerde "cevap kağıtları" çift taraflı olacak
LYS'lerde "cevap kağıtları" çift taraflı olacak ÖSYM Başkanı Ömer Demir, üniversiteye girişin ikinci basamağı olan ve 10 Haziran'da başlayacak Lisans Yerleştirme Sınavları'nda (LYS) kısa cevaplı sorular için ayrı cevap kağıdı verilmeyeceğini belirterek, "Kısa cevaplı sorular için LYS'de kullanılacak cevap kağıtlarında bu amaçla tasarım değişikliğine gidildi. Matematik oturumu dışındaki diğer oturumların cevap kağıtları, arkalı önlü (çift taraflı) olacak ve her iki yüzüne (ön ve arka) de kodlama yapılabilecek." dedi.
8.06.2017 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Lisans Yerleştirme Sınavları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.