Liselere Geçiş Sınavı

Liselere Geçiş Sınavı

Son dakika Liselere Geçiş Sınavı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Liselere Geçiş Sınavı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Liselere Geçiş Sınavı haber sayfamızda...

Liselere Geçiş Sınavı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 500 liselere geçiş sınavı haberi bulunmuştur.
Öğrenciler dikkat! LGS başvuruları başladı
Öğrenciler dikkat! LGS başvuruları başladı 2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başvuruları başladı. Başvurular, 29 Mart'ta kadar "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı yapılacak.
18.03.2024 Gündem
LGS MEB 2024 ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI 📌 MEB LGS örnek soruları ve çözüm videoları yayınlandı! (Sözel-Sayısal örnek sorular)
LGS MEB 2024 ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI 📌 MEB LGS örnek soruları ve çözüm videoları yayınlandı! (Sözel-Sayısal örnek sorular) Her yıl MEB tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için her ay düzenli olarak MEB tarafından örnek soru kitapçıkları yayınlanıyor. Şubat ayı MEB LGS soruları ve çözüm videoları yayınlandı. Peki MEB LGS örnek soru kitapçığına nasıl erişim sağlanır?
15.02.2024 Bilgi Rehberi
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ: LGS ❗ 2024'deki LGS ne zaman? 2024 LGS lise sınav tarihi MEB paylaşımı
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ: LGS ❗ 2024'deki LGS ne zaman? 2024 LGS lise sınav tarihi MEB paylaşımı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile ilgili araştırmalar arttı. Lise sınavı için hazırlıklar sürerken LGS ne zaman sorusu gündeme geldi. 2024 LGS sınav tarihi MEB tarafından paylaşıldı. Sınava katılım sağlayacak öğrenciler ise LGS ne zaman arayışına girdi. İşte MEB'den Liselere Geçiş Sınavı (LGS) tarihi...
10.02.2024 Bilgi Rehberi
MEB’den deprem seferberliği
MEB’den deprem seferberliği Depremlerden 11 ilde, yaklaşık 3.9 milyon öğrenci ile 220 bin öğretmen de etkilendi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bugün öğrenci sayısının 3 milyon 663 bin 546 olduğu bölgede, gidenlerin büyük bölümünün geri döndüğünü açıkladı. MEB, orta ve ağır hasarlı 12 bin 119 dersliğin iki katını inşa etmeyi hedefliyor.
6.02.2024 Gündem
LGS'de okunacak dualar! Kalem suresi Türkçe meali ve Arapça okunuşu! Kalem suresi faziletleri ve tefsiri
LGS'de okunacak dualar! Kalem suresi Türkçe meali ve Arapça okunuşu! Kalem suresi faziletleri ve tefsiri Kuran-ı Kerimde yer alan ikinci sure olan Kalem suresi Türkçe meali ve Arapça okunuşu vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Yarın LGS sınavına girecek olan binlerce aday ve veliler Kelam suresi Türkçe meali ve Arapça okunuşu konusunda araştırmalarını sürdürüyor. 52 ayeti kerimeden oluşan surenin faziletleri arasında zihin açıklığı vermesi için okunması gereken ilk beş ayeti sıkça aranıyor. Peki Kalem Suresi Türkçe meali, Arapça okunuşu ve Diyanet tefsiri...
24.10.2023 Sureler
Alkışlanacak hareket
Alkışlanacak hareket Merve Mermer, Liselere Geçiş Sınavı’ndan (LGS) 494 puan alarak, Türkiye ikincisi olan Elazığlı çoban Muhammet Halil Yazar’la İstinye Park’ta görüntülendi.
11.09.2023 Cadde
Bakan Göktaş: Türkiye Yüzyılı'na emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz
Bakan Göktaş: Türkiye Yüzyılı'na emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, deprem bölgelerindeki geçici barınma merkezlerinde başlatılan Kalp Kalbe Programı'na ilişkin konuştu.
15.08.2023 Gündem
Çoban Muhammet LGS'de Türkiye ikincisi oldu! Ailesi başarının altındaki gerçekleri anlattı
Çoban Muhammet LGS'de Türkiye ikincisi oldu! Ailesi başarının altındaki gerçekleri anlattı Elazığ'da yaşayan 14 yaşındaki Muhammet Halil Yazar, yaylada çobanlık yaparak LGS'ye hazırlandı. Keçilerini otlatırken ders çalışan çocuk, sınavda Türkiye ikincisi oldu. Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'ni kazanarak herkesi gururlandıran Muhammet Halil’in ailesi ise mutlu olduklarını belirterek, bundan sonraki sürekte izleyecekleri yolu anlattı.
27.07.2023 Gündem
Çobanlık yapan Muhammet, LGS’de Türkiye 2'ncisi oldu
Çobanlık yapan Muhammet, LGS’de Türkiye 2'ncisi oldu Elazığ'da 2 bin 500 rakımlı Akdağ’ın yaylasında ailesiyle birlikte hayvancılık yapan 14 yaşındaki Muhammet Halil Yazar, bir yandan çobanlık yapıp bir yandan da ailesine yardım ediyor. Keçileri güderken kitabı elinden bırakmayan Yazar, Liselere Geçiş Sınavı'ndan (LGS) 494 puan alarak Türkiye ikincisi oldu.
24.07.2023 Haberler
Çobanlık yapan Muhammet, LGS’de Türkiye 2'ncisi oldu! 'Keçileri sürerken çalışıyordum'
Çobanlık yapan Muhammet, LGS’de Türkiye 2'ncisi oldu! 'Keçileri sürerken çalışıyordum' Elazığ'da 2 bin 500 rakımlı Akdağ’ın yaylasında ailesiyle birlikte hayvancılık yapan 14 yaşındaki Muhammet Halil Yazar, bir yandan çobanlık yapıp bir yandan da ailesine yardım ediyor. Keçileri güderken kitabı elinden bırakmayan Yazar, Liselere Geçiş Sınavı'ndan (LGS) 494 puan alarak Türkiye ikincisi oldu.
24.07.2023 Gündem
Vali Gül’den LGS’de tam puan alan öğrencilere ödül
Vali Gül’den LGS’de tam puan alan öğrencilere ödül İstanbul Valisi Davut Gül’ün ev sahipliğinde Liselere Geçiş Sınavı’ndan (LGS) tam puan alan öğrencilere ödülleri takdim edildi.
30.06.2023 Eğitim
LGS TERCİH EKRANI AÇILDI MI? 2023 MEB LGS tercih kılavuzu yayımlandı! Tercihler hangi tarihler arasında alınacak? Kaç tercih yapılacak?
LGS TERCİH EKRANI AÇILDI MI? 2023 MEB LGS tercih kılavuzu yayımlandı! Tercihler hangi tarihler arasında alınacak? Kaç tercih yapılacak? 2023 LGS tercih kılavuzu MEB tarafından yayımlandı. Binlerce öğrencinin merakla beklediği LGS tercih kılavuzu ve tercihlerin alınacağı tarihleri MEB adaylara duyurdu. Peki Liselere Geçiş Sınavı tercihleri hangi tarihler arasında alınacak?
26.06.2023 Bilgi Rehberi
LGS heyecanı başladı! Herkes kimliklerini unutan öğrenciler için seferber oldu
LGS heyecanı başladı! Herkes kimliklerini unutan öğrenciler için seferber oldu Türkiye genelinde 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) ilk oturumu saat 09.30'da başladı. Sınavın ilk oturumu 10.45'te sona ererken, ikinci oturum ise 11.30'da başlayıp, 12.50'de tamamlanacak. Kimliklerinin yanlarına almayı unutan öğrenciler için ise yakınları ter döktü.
4.06.2023 Gündem
LGS'ye girecek öğrenciler dikkat! LGS sınavı saat kaçta başlayacak, kaç dakika sürecek? Öğrenciler hangi oturumda kaç soruya yanıt verecek?
LGS'ye girecek öğrenciler dikkat! LGS sınavı saat kaçta başlayacak, kaç dakika sürecek? Öğrenciler hangi oturumda kaç soruya yanıt verecek? Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sınavı bu hafta sonu gerçekleştirilecek. 4 Haziran Pazar günü iki oturumda gerçekleştirilecek olan sınava katılım sağlayacak olan adaylar kimlik belgeleri ile birlikte sınava girecekleri bina ve salonların önünde sınav saatinden önce hazır bulunacak. Peki LGS sınavı saat kaçta başlayacak/sona erecek? Sınavda adaylara hangi dersten kaç soru yöneltilecek?
2.06.2023 Bilgi Rehberi
LGS'ye kaç gün kaldı? LGS sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? MEB LGS takvimi 2023
LGS'ye kaç gün kaldı? LGS sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? MEB LGS takvimi 2023 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 2023 yılında Haziran ayında uygulanacak. Binlerce ortaokul öğrencisi, iyi bir liseye gidebilmek için LGS sınavına girecek. MEB takvimine göre LGS sınavı ne zaman, sınav yerleri hangi tarihte açıklanacak?
16.05.2023 Bilgi Rehberi
2023 LGS ne zaman, saat kaçta? Liselere Geçiş Sınavı (LGS)'ye kaç gün kaldı? MEB duyurdu
2023 LGS ne zaman, saat kaçta? Liselere Geçiş Sınavı (LGS)'ye kaç gün kaldı? MEB duyurdu Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 2023 her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. sınıf öğrencilerine düzenleniyor. Yaşanan Kahramanmaraş depremi çevresindeki 10 ili etkiledi. Deprem nedeniyle bölgedeki okullarda eğitime ara verilirken LGS ve YKS'deki konularla ilgili son dakika açıklamalar yapıldı. Peki, 2023 YKS tarihi ne zaman?
29.03.2023 Bilgi Rehberi
2023 LGS sınavı ne zaman, ertelenecek mi? LGS'ye kaç gün kaldı, hangi tarihte yapılacak? MEB sınav takvimi
2023 LGS sınavı ne zaman, ertelenecek mi? LGS'ye kaç gün kaldı, hangi tarihte yapılacak? MEB sınav takvimi Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 2023 tarihi araştırılıyor. Kahramanmaraş depremleri nedeniyle 10 ilde üç grupta okulların açılışı ertelenmişti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS ve YKS sınavı için detayları paylaşarak 2. dönem konularından öğrencilerin muaf olmadığını belirtti. Peki, 2023 LGS ne zaman, hangi tarihte yapılacak?
2.03.2023 Bilgi Rehberi
Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 2023 sınav tarihi belli oldu mu, ne zaman yapılacak? 8. Sınıf 1. dönem LGS konuları neler?
Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 2023 sınav tarihi belli oldu mu, ne zaman yapılacak? 8. Sınıf 1. dönem LGS konuları neler? Liselere Geçiş Sınavı (LGS)'ye her yıl yüz binlerce öğrenci katılım sağlıyor. Bu yıl hangi tarihte yapılacağı merak edilen LGS sınavı ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamada 8. sınıf öğrencilerinin LGS sınavında 1. dönem konularından sorumlu tutulacağı açıklamasında bulunmuştu. Peki 2023 LGS sınavı ne zaman yapılacak? 8. sınıf 1. dönem konuları neler?
23.02.2023 Bilgi Rehberi
LGS ne zaman, hangi tarihte yapılacak? 2023 Liselere Geçiş Sınavı (LGS) tarihini MEB açıkladı mı?
LGS ne zaman, hangi tarihte yapılacak? 2023 Liselere Geçiş Sınavı (LGS) tarihini MEB açıkladı mı? Liselere Geçiş Sınavı (LGS) tarihi merak edilmeye devam ediyor. 2023 yılına girilmesiyle birlikte en çok merak edilen tarihlerden biri de LGS sınavı olarak dikkat çekiyor. Peki 2023 LGS ne zaman hangi tarihte yapılacak?
19.01.2023 Bilgi Rehberi
Eğitimde fark yarattı
Eğitimde fark yarattı Turgutlu Belediyesi Eğitim Merkezi (TURBEM), Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) önemli başarılara imza attı.
15.12.2022 Ege
LGS sınav sonuçları meb.gov.tr sorgulama ekranı! LGS 2022 sonuçları MEB tarafından açıklandı
LGS sınav sonuçları meb.gov.tr sorgulama ekranı! LGS 2022 sonuçları MEB tarafından açıklandı LGS 2022 sınav sonuçları az önce adayların erişimine açıldı. Binlerce öğrenci ve velinin merak ettiği Liselere Geçiş Sınavı sonuçları MEB tarafından açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar LGS sınav sonuçları nasıl sorgulanır sorusuna yanıt aramaya başladı. Adaylar LGS sonuçlarını http://sonuc.meb.gov.tr/ adresi üzerinden TC kimlik numarası Doğum tarihi bilgilerini girdikten sonra görüntüleyebilecek.
30.06.2022 Galeri
Meraklı bekleyiş! LGS 2022 sonuçları açıklanıyor! LGS MEB sonuç sorgulama ekranı...
Meraklı bekleyiş! LGS 2022 sonuçları açıklanıyor! LGS MEB sonuç sorgulama ekranı... Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 5 Haziran tarihinde MEB tarafından 81 ilde uygulandı. LGS sınavının tamamlanmasının ardından gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Binlerce adayın merak içerisinde beklediği LGS sonuçlarının açıklanacağı tarihi MEB duyurdu. Peki LGS sonuçları ne zaman hangi tarihte saat kaçta açıklanacak?
29.06.2022 Bilgi Rehberi
LGS sonuç tarihini MEB duyurdu! LGS MEB sonuç sorgulama ekranı
LGS sonuç tarihini MEB duyurdu! LGS MEB sonuç sorgulama ekranı LGS sonuçları için adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. 5 Haziran tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sınavının hemen ardından sınav soru kitapçıkları ve cevap anahtarları adayların erişimine açıldı. Sonuçların açıklanacağı tarihi bekleyen adaylara sevindiren haber MEB'den geldi. Peki LGS 2022 sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak?
28.06.2022 Gündem
2022 LGS sonuçları ne zaman hangi tarihte açıklanacak? MEB LGS sonuç tarihini duyurdu!
2022 LGS sonuçları ne zaman hangi tarihte açıklanacak? MEB LGS sonuç tarihini duyurdu! İyi bir kariyer için Lise eğitiminin öneminin farkında olan adaylar Liselere Geçiş Sınavı (LGS)'de 5 Haziran tarihinde ter döktü. Sınavın tamamlanmasının ardından soru ve cevaplar adayların erişimine açılırken gözler şimdilerde LGS sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi. Peki LGS 2022 sonuçları hangi tarihte açıklanacak?
24.06.2022 Gündem
LGS sonuçları bu hafta açıklanır mı? MEB LGS sonuç tarihini duyurdu
LGS sonuçları bu hafta açıklanır mı? MEB LGS sonuç tarihini duyurdu LGS sonuçları için geri sayım devam ediyor. 5 Haziran tarihinde gerçekleştirilen LGS sınavının ardından sonuçların açıklanacağı tarihi merak içerisinde bekleyen adaylar MEB'in yapacağı sonuç açıklama takvimine gözünü dikti. Peki LGS sonuçları ne zaman hangi tarihte açıklanacak?
21.06.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Liselere Geçiş Sınavı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.