Louvre Müzesi

Louvre Müzesi

Son dakika Louvre Müzesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Louvre Müzesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Louvre Müzesi haber sayfamızda...

Louvre Müzesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 581 louvre müzesi haberi bulunmuştur.
10 bin bağışçıdan Louvre’a hediye
10 bin bağışçıdan Louvre’a hediye Paris’teki ünlü Louvre Müzesi, 10 bin bireysel bağışçı sayesinde Chardin’in “Çilek” adlı tablosunu satın aldı...
8.03.2024 Kültür Sanat
Ne çektin Mona Lisa
Ne çektin Mona Lisa İklim aktivistlerinin çorba fırlattığı Mona Lisa’nın şöhreti saldırıları da peşinde sürüklüyor. Leonardo da Vinci’nin ikonik eseri; 521 yıllık geçmişinde pek çok saldırıyı göğüslemek zorunda kaldı.
30.01.2024 Kültür Sanat
Fransa Kültür Bakanı: Mona Lisa mirasımızdır, saldırı kabul edilemez
Fransa Kültür Bakanı: Mona Lisa mirasımızdır, saldırı kabul edilemez Paris’te bulunan Louvre Müzesi’nde sergilenen Mona Lisa tablosuna dün iki iklim aktivisti çorba fırlattı. Fransa Kültür Bakanı Rachida Dati olay ile ilgili, “Mona Lisa da mirasımızdır ve gelecek nesillere aittir. Hiçbir gerekçe onun hedef alınmasını haklı gösteremez” dedi.
29.01.2024 Dünya
‘Mona Lisa’ya saldırı
‘Mona Lisa’ya saldırı Riposte Alimentaire adlı çevreci grup, Louvre Müzesi’ndeki “Mona Lisa” tablosuna çorba attı.
29.01.2024 Kültür Sanat
Aktivistler Mona Lisa tablosuna çorba fırlattı
Aktivistler Mona Lisa tablosuna çorba fırlattı Fransa’nın başkenti Paris’teki Louvre Müzesi'nde sergilenen Leonardo da Vinci'nin 16. yüzyılda yaptığı Mona Lisa tablosuna, 'sağlıklı ve sürdürülebilir gıda hakkı' talep eden iki aktivist çorba fırlattı.
28.01.2024 Dünya
Piyale Mehmet Paşa...
Piyale Mehmet Paşa... Kanuni Sultan Süleyman “İşte tüm bunlar karşısında insan kibre kapılmamalı ve bunların Allah’ın dilemesiyle  gerçekleştiğini unutmamalı’’ der.  Ardından Piyale Mehmet Paşa’yı onurlandırmak için oğlu Şehzade II.Selim’in kızıyla evlendirir.
14.01.2024 Gündem
Louvre eski günlerine döndü
Louvre eski günlerine döndü Paris’teki dünyaca ünlü Louvre Müzesi pandemi öncesindeki ışıltılı günlerine döndü. 
8.01.2024 Kültür Sanat
Antik sürahi şimdilik evinde
Antik sürahi şimdilik evinde Yunanistan’ın Akropolis Müzesi, British Museum’dan ödünç aldığı M.Ö. 420’den kalma ünlü antik Yunan su sürahisini sergilemeye başladı.
9.12.2023 Kültür Sanat
Bu yılki eylemler
Bu yılki eylemler Gündem yarattıkları kadar eleştirel tepki de çeken iklim aktivistleri geride bıraktığımız yılda pek çok eyleme imza attı.
6.12.2023 Kültür Sanat
İklim aktivistleri yine sahnede! Louvre piramidine boyalı saldırı
İklim aktivistleri yine sahnede! Louvre piramidine boyalı saldırı Fransa'da iklim aktivistleri, dünyaca ünlü Louvre Müzesi'nin önündeki piramide turuncu boya püskürttü.
27.10.2023 Dünya
Simge yapı saplantısı
Simge yapı saplantısı Bir duru Türkçe sevdalısı olarak “ikon” ya da “ikonik” demeyeceğim için beni affedin. Zaten dilimize sızan “ikon” sözcüğü yapma kadın güzelliğine yapılan atıfla “ikoncan” olarak yerleşiverdi.
27.08.2023 Mimarlık
British Museum'daki hırsızlık olayları hakkında neler biliniyor?
British Museum'daki hırsızlık olayları hakkında neler biliniyor? İngiltere’nin en büyük turistik merkezlerinden dünyaca ünlü British Museum, bir süredir değerli bazı parçaların çalındığı haberleri ile gündemde.
23.08.2023 Dünya
Naile Akıncı’nın anısına burs ve ödül
Naile Akıncı’nın anısına burs ve ödül Naile Akıncı’nın oğlu ve gelini Cengiz ile Lale Akıncı, 700 parçalık koleksiyonlarını Cumhuriyet’in 100’üncü yılına ithafen İstanbul Resim Heykel Müzesi’ne bağışladı. Çift, Naile Akıncı anısına kız öğrenciler için özel burs programı ve sanat ödülünü de hayata geçirecek.
23.08.2023 Kültür Sanat
Büyük bir ‘Kristal Küre’ hikâyesi
Büyük bir ‘Kristal Küre’ hikâyesi  Serkan Özkaya, ‘dünyanın en büyük kristal küresi’ sayılabilecek “O” isimli eseriyle, ABD’nin Missouri eyaletindeki St. Louis 21c Müzesi’nde. Dört yılda üretilen eser müzeye duvarlar inşa edilmeden önce yerleştirilmiş.
13.08.2023 Kültür Sanat
İtalya, Louvre’dan yedi eseri geri istiyor
İtalya, Louvre’dan yedi eseri geri istiyor İtalya, Louvre Müzesi’ne koleksiyonunda yer alan yedi arkeolojik esere dair iade çağrısı yaptı. İtalyan Kültür Bakanlığı, arkeologlar tarafından yapılan araştırmalar sonunda menşei şüpheli bulunan söz konusu yedi eserin kendilerine ait olduğunu iddia ediyor.
19.07.2023 Kültür Sanat
Zamane müzeleri
Zamane müzeleri Müzeler de zamana ayak uyduruyor. Ziyaretçi sayılarını artırmak, daha popüler olmak uğruna moda markalarından teknolojiye farklı iş birlikleriyle öne çıkıyor, genç kitleye ulaşmanın yollarını arıyorlar. Rembrandt Müzesi’nde açılan pop up dövme stüdyosuyla müzede bulunan sanat eserlerini üzerinizde taşıyabileceksiniz.
20.05.2023 Pazar
Mona Lisa da greve gitti
Mona Lisa da greve gitti Fransa’da emeklilik yaşını 62’den 64’e çıkaran reformu protesto eden çalışanlar 28 Mart’ta 10’uncu büyük genel greve giderken; grev yapanlara kültür sektöründen de destek geldi.
2.04.2023 Kültür Sanat
Tansiyon giderek yükseliyor! 'Fransa kızgın'
Tansiyon giderek yükseliyor! 'Fransa kızgın' Fransa'da tartışmalı emeklilik reformunun kabul edilmesinin ardından protestolar devam ediyor. Başkent Paris başta olmak üzere ülke genelinde devam eden protestolarda 27 kişi gözaltına alındı.
28.03.2023 Dünya
Fransa'da protestocular Louvre Müzesi'nin girişini kapattı
Fransa'da protestocular Louvre Müzesi'nin girişini kapattı Fransa'da hükümetin tartışmalı emeklilik reformunu Ulusal Meclis'te oylamaya sunulmadan geçirmesine tepki gösteren yüzlerce protestocu, başkent Paris'teki Louvre Müzesi'nin girişini kapattı.
27.03.2023 Dünya
Anadolu tarihinin değişmeyen acısı
Anadolu tarihinin değişmeyen acısı Anadolu, pek çok kez büyük depremlerle sarsıldı. Depremler İstanbul’dan İznik’e, İzmir’den Denizli’ye, geçmişte birçok kentte yıkımlara neden olurken, yaşadığımız son deprem felaketinde büyük hasar alan Antakya ve Kahramanmaraş gibi şehirler de tarihte defalarca yerle bir oldu.
20.03.2023 Arkeoloji
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde ‘Özel birisin’ Melis Sütşurup, 53 yaşına giren eşi Mustafa Sandal’ın doğum gününü, Instagram’dan kutladı...
12.01.2023 Cadde
Louvre’dan ziyaretçi sınırı
Louvre’dan ziyaretçi sınırı Louvre Müzesi günlük ziyaretçi kapasitesini sınırlandıracağını açıkladı.
9.01.2023 Kültür Sanat
Suriye sınırında operasyon! 51 parça tarihi eser ele geçirildi
Suriye sınırında operasyon! 51 parça tarihi eser ele geçirildi Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, Türkiye'ye giriş yapmak üzere Cilvegözü Gümrük Kapısı'na gelen bir araçta, Mezopotamya uygarlığına ait olduğu değerlendirilen 51 parça tarihi eser ele geçirildi.
4.01.2023 Gündem
Suriye sınırında binlerce yıllık tarihi eserler ele geçirildi
Suriye sınırında binlerce yıllık tarihi eserler ele geçirildi Gümrük Muhafaza ekiplerince Türkiye’ye giriş yapmak üzere Cilvegözü Gümrük Kapısı’na gelen bir araçta Mezopotamya uygarlığına ait olduğu değerlendirilen 51 parça tarihi eser ele geçirildi.
4.01.2023 Gündem
Şeyma Subaşı: Düğünüm Türkiye'de olmayacak!
Şeyma Subaşı: Düğünüm Türkiye'de olmayacak! Bir dargın bir barışık aşk yaşadığı Mısırlı iş insanı Mohammed Alsaloussi ile nikâh masasına oturmak için hazırlık yapan sosyal medya fenomeni Şeyma Subaşı, 9 yaşındaki kızı Melisa ile İstanbul'a geldi. Önceki gün birlikte bir AVM'de objektiflere yansıyan anne-kızdan Subaşı, muhabirlerin soruları üzerine yaklaşan düğünüyle ilgili açıklamalarda bulundu.
1.12.2022 Cadde

Benzer Haber Etiketleri

Louvre Müzesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.