Malala Yusufzay

Malala Yusufzay

Son dakika Malala Yusufzay haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Malala Yusufzay gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Malala Yusufzay haber sayfamızda...

Malala Yusufzay

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 48 malala yusufzay haberi bulunmuştur.
Kraliçe Süreyya’dan Malala’nın kulağına
Kraliçe Süreyya’dan Malala’nın kulağına Eğitimi savunması nedeniyle Taliban’ın vurduğu Pakistanlı Malala, Oscar töreninde kadın hakları savunucusu Afgan Kraliçe Süreyya’nın küpeleriyle yüzüğünü takarak saygı duruşunda bulundu.
15.03.2023 Dünya
Doha’da eğitime destek!
Doha’da eğitime destek! Eski İngiliz futbolcu David Beckham, Doha’da düzenlenen forumda ümit vadeden gençlerle bir araya geldi
30.03.2022 Cadde
“Kadının Sesi Yok” raflarda! “Sessizliğin seni korumayacak”
“Kadının Sesi Yok” raflarda! “Sessizliğin seni korumayacak” “Bu hikâyeyi daha önce hiç duymadınız... Benim geldiğim yerde bu hikâyeleri kendimize saklarız. Başkalarına anlatmak duyulmuş şey değildir, tehlikelidir, büyük bir utançtır,” diyor Etaf Rum ilk romanı “Kadının Sesi Yok”ta…
4.03.2022 Kültür Sanat
Şok görüntü! Başörtülü öğrencilerin okula alınmaması Hindistan'ı karıştırdı
Şok görüntü! Başörtülü öğrencilerin okula alınmaması Hindistan'ı karıştırdı Son dakika haberlere göre, Karnataka'daki gösteriler başkent Yeni Delhi'ye sıçradı, yer yer çatışmaların yaşandığı protestolarda yaralananlar var. Başörtüsüyle okula gelen öğrencinin ellerinde safran şal olan kalabalık tarafından uğradığı taciz ise, sosyal medyada gündemi değiştirdi.
9.02.2022 Dünya
Afganistan uyarısı! 'Benimle aynı hikayeyi paylaşacaklar'
Afganistan uyarısı! 'Benimle aynı hikayeyi paylaşacaklar' Nobel Barış Ödülü sahibi Pakistanlı Malala Yusufzay, Afganistan'da kız çocuklarının eğitiminin barış ve güvenliğin inşasında güçlü bir araç olduğunu belirterek uluslararası toplum harekete geçmezse birçok Afgan kızının da kendisine olduğu gibi kafasına ateş açılacağı uyarısı yaptı.
9.09.2021 Dünya
Cem Sultan’ın sürgün hayatı
Cem Sultan’ın sürgün hayatı Çağla Ural politika, edebiyat ve aşkı birleştiren romanlarıyla ilgi çeken bir isim. Son kitabı “Sultanla Son Dans”da sürgünde büyüyen Şehzade Cem’in hikâyesini anlatan yazar “Sürgün edilen Osmanlı Hanedan üyeleri her ne kadar yeni Türkiye’yi uzaktan gururla izledilerse de Şehzade Cem’in yaşadığı ikilemi yaşamışlar, sürgünde yaşamayı kabullenememişlerdir” diyor
5.09.2021 Kültür Sanat
Malala ve Greta buluşmasının yıldızı kim?
Malala ve Greta buluşmasının yıldızı kim? 2014 Nobel Barış Ödülü'nünü sahibi olan Malala Yusuzay ile iklim değişikliğine yönelik çıkışıyla 2019'a damga vuran İsveçli Greta Thunberg ilk defa bir araya gelmiş. Peki Malala-Greta buluşmasının yıldızı kim sizce?
28.02.2020 Dünya
Son dakika... 17 yıllık savaş sona eriyor! Anlaştılar...
Son dakika... 17 yıllık savaş sona eriyor! Anlaştılar... Afganistan'da barış anlaşmasının taslağı üzerinde uzlaşan ABD ve Taliban örgütü, henüz bir takvim belirlemiş değil. Taliban, 14 bin Amerikan askerinin barış anlaşmasından önce ülkeyi terk etmesini istiyor.
28.01.2019 Dünya
Son dakika... Taliban ve ABD arasındaki barış görüşmeleri iptal
Son dakika... Taliban ve ABD arasındaki barış görüşmeleri iptal Afgan örgüt, tarafların masaya oturmamak için anlaşmaya vardığını ve Katar'daki buluşmanın gerçekleşmeyeceğini ilan etti.
8.01.2019 Dünya
Son dakika... Taliban ve İran pazarlığı başladı
Son dakika... Taliban ve İran pazarlığı başladı İran Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'daki örgütün temsilcilerinin hafta sonu Tahran'a geldiğini ve müzakerelerin başladığını duyurdu.
31.12.2018 Dünya
Son dakika... Nobel Barış Ödülü'nü onlar kazandı!
Son dakika... Nobel Barış Ödülü'nü onlar kazandı! Nobel Barış Ödülü'ne, cinsel şiddeti sona erdirme çabalarından ötürü Denis Mukwege ve Nadia Murad layık görüldü.
5.10.2018 Dünya
Son dakika... Nobel Barış Ödülü'nü onlar kazandı!
Son dakika... Nobel Barış Ödülü'nü onlar kazandı! Nobel Barış Ödülü'ne, cinsel şiddeti sona erdirme çabalarından ötürü Denis Mukwege ve Nadia Murad layık görüldü.
5.10.2018 Dünya
Kanada, Suu Çii'nin fahri vatandaşlığını iptal etti
Kanada, Suu Çii'nin fahri vatandaşlığını iptal etti Arakanlı Müslümanların katledilmesini inkar eden Myanmar lideri için verilen karar, oy birliğiyle alındı.
28.09.2018 Dünya
Soykırıma sessiz kalınca, fahri vatandaşlığı iptal edildi
Soykırıma sessiz kalınca, fahri vatandaşlığı iptal edildi Kanada, Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara uygulanan soykırıma sessiz kalan Myanmar Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii'ye 2007'de verilen fahri vatandaşlığı iptal etti.
28.09.2018 Dünya
Taliban lideri Fazlullah öldürüldü
Taliban lideri Fazlullah öldürüldü Afganistan, Pakistan Talibanı lideri Molla Fazlullah’ın ülkenin kuzeydoğusundaki Kunar vilayetinde ABD’nin insansız hava aracıyla düzenlediği saldırıda öldürüldüğünü bildirdi...
15.06.2018 Dünya
Malala 6 yıl sonra memleketine döndü
Malala 6 yıl sonra memleketine döndü Pakistan’ın Nobel ödüllü eğitim gönüllüsü Malala Yusufzay, 2012 yılında Taliban’ın saldırısına uğradığı memleketi Mingora’yı ziyaret etti...
31.03.2018 Dünya
Nobel ödüllü Yusufzay, ilk kez memleketinde!
Nobel ödüllü Yusufzay, ilk kez memleketinde! Altı yıl önce Taliban'ın saldırısına uğrayan Malala Yusufzay'ın Pakistan'ın Svat Vadisi'ne ziyareti, dünyada son dakika oldu. Mingora şehrine giden yollar Cumartesi sabahı erken saatlerde kapatıldı, yüksek derecede güvenlik önlemi var.
31.03.2018 Dünya
Nobel ödüllü Yusufzay, ilk kez memleketinde!
Nobel ödüllü Yusufzay, ilk kez memleketinde! Altı yıl önce Taliban'ın saldırısına uğrayan Malala Yusufzay'ın Pakistan'ın Svat Vadisi'ne ziyareti, dünyada son dakika oldu. Mingora şehrine giden yollar Cumartesi sabahı erken saatlerde kapatıldı, yüksek derecede güvenlik önlemi var.
31.03.2018 Dünya
Nobel ödüllü Malala Yusufzay, 5 yıl sonra yeniden ülkesi Pakistan'da
Nobel ödüllü Malala Yusufzay, 5 yıl sonra yeniden ülkesi Pakistan'da 2012 yılında Taliban tarafından başından vurulan genç kız, yıllardır hayalini kurduğu memleketine dönme isteğini gerçekleştirdi. Kız çocuklarının okula gitmesi için kampanya yürüttüğü gerekçesiyle saldırıya uğrayan Yusufzay, 17 yaşında Nobel Barış Ödülü'nü almıştı.
29.03.2018 Dünya
Nobel ödülü alan en genç kişi: Malala Yousafzai
Nobel ödülü alan en genç kişi: Malala Yousafzai 1997 doğumlu Malala Yousafzai, Pakistanlı insan hakları aktivistidir. Pakistan'ın Svat Vadisi'nde yaşayan ve daha çocuk yaşlarından itibaren Pakistan'daki kız çocuklarının eğitim hakkı için yürüttüğü kampanyalarla adından söz ettiren Yousafzai, 2014 yılında Nobel Barış Ödülü'nü aldı.
2.04.2018 Kariyer
Asma Jahangir hayatını kaybetti
Asma Jahangir hayatını kaybetti Pakistanlı insan hakları aktivisti Asma Jahangir, geçirdiği kalp krizi nedeniyle 66 yaşında hayatını kaybetti.
11.02.2018 Dünya
Malala Trudeau’dan bir hayli etkilendi
Malala Trudeau’dan bir hayli etkilendi Pakistanlı eğitim aktivisti olan ve Nobel Barış Ödülü alan Malala Yusufzay’a, önceki gün Kanada’da fahri vatandaşlık verildi.
13.04.2017 Dünya
Hindistan'da çalınan Nobel Barış Ödülü bulundu
Hindistan'da çalınan Nobel Barış Ödülü bulundu Üç yıl önce ödülü alan Satyarthi'nin madalya ve diğer mücevherlerine ulaşıldı. Ünlü çocuk hakları savunucusunun kurduğu örgüt, bugüne kadar 80 binden fazla köle çocuğun serbest bırakılmasını sağladı.
13.02.2017 Dünya
ABD başkanlık seçimini Trump kazandı!
ABD başkanlık seçimini Trump kazandı! Cumhuriyetçi Parti'nin 2016 ABD başkanlık seçimleri adayı olan Donald Trump internette en çok aranan isimler arasına girdi. Sabah saatlerinde sona eren seçimlerin galibi Donald Trump oldu.
9.11.2016 Gündem
Örgütün elinden kaçan kız konuştu
Örgütün elinden kaçan kız konuştu İki yıl önce Chibok'ta Boko Haram'ın kaçırdığı kız öğrencilerden biri, Amerikalı milletvekilleriyle örgütten kaçışının hikayesini paylaştı. İşte kızın filmleri aratmayan kaçış ve hayatta kalma hikayesi...
12.05.2016 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Malala Yusufzay ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.