MALAZGİRT SAVAŞI kaç yılında, kimler arasında oldu? Malazgirt Meydan Muharebesi sonuçları neler?
MALAZGİRT SAVAŞI kaç yılında, kimler arasında oldu? Malazgirt Meydan Muharebesi sonuçları neler? Malazgirt Meydan Muharebesi önemi, nedenleri ve savaş sonrası meydana gelen siyasi gelişmeleri gündemde bulunuyor. Malazgirt Savaşı; Büyük Selçuklu İmparatorluğu ile Bizans İmparatorluğu arasında geçmiş ve bir dönem kapatıp yenisini açmıştır. Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde de sahnelenen Malazgirt Savaşı önemi ve sonuçları nelerdir?
31.10.2023 Bilgi Rehberi
2 bine yakın gömü, 30'a yakın mezar! Ölüm nedenleri travmatik
2 bine yakın gömü, 30'a yakın mezar! Ölüm nedenleri travmatik Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Savaşı'nın gerçekleştiği alanın tespit edilmesi için başlatılan kazı çalışmalarının 2023 yılı ikinci etabı, Selçuklu Karargahı olarak bilinen bölgede yapılacak.
23.07.2023 Gündem
Anadolu'daki ilk Türk camisi Ebu'l Manuçehr restore edilecek
Anadolu'daki ilk Türk camisi Ebu'l Manuçehr restore edilecek Ani Harabeleri olarak bilinen yerde inşa edilen Anadolu'nun ilk Türk camisi Ebu'l Manuçehr restorasyon projesi için Türkiye genelinde bölgesel bazda faaliyet yürüten 26 kalkınma ajansı maddi destek verecek.
23.06.2020 Tatil
Türkiye'de bir ilk! Malazgirt'i arayacaklar
Türkiye'de bir ilk! Malazgirt'i arayacaklar Bir grup bilim insanı ülkemizde ilk kez uygulanacak 'savaş alanı arkeolojisi' ile Türklere Anadolu'nun kapısını açan 1071 Malazgirt Savaşı'nın yapıldığı alanı arayacak.
5.12.2019 Gündem
Malazgirt Savaşı nedir?
Malazgirt Savaşı nedir? Türk tarihinin en önemli zaferlerinden birisi olan Malazgirt Savaşı’nın 948. senesini kutluyoruz. 26 Ağustos 1071’de neler oldu? Malazgirt Savaşı nedir? Detaylar haberimizde…
26.08.2019 Tarih
Ahalt'ta Malazgirt Zaferi coşkusu
Ahalt'ta Malazgirt Zaferi coşkusu Bitlis'in Ahlat ilçesinde, Malazgirt Zaferi'nin 948. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
11.09.2019 Haberler