Mandela

Mandela

Son dakika Mandela haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Mandela gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Mandela haber sayfamızda...

Mandela

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 768 mandela haberi bulunmuştur.
Trump: Modern Mandela olurum
Trump: Modern Mandela olurum Eski ABD Başkanı Donald Trump kendi şirketine ait sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, porno yıldızı Stormy Daniels’a ödediği “sus payı”nın gizlenmesi için belgede sahtecilik yaptığı iddiasıyla hakkında kısıtlı konuşma yasağı getiren yargıcı sert ifadelerle eleştirdi.
8.04.2024 Dünya
Haydar Aliyev’in hatıralarından oluşan kitap okuyucuyla buluştu
Haydar Aliyev’in hatıralarından oluşan kitap okuyucuyla buluştu Azerbaycan Cumhuriyeti'nin üçüncü cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in anılarından yola çıkarak hazırlanan ve Azerbaycan tarihine de ışık tutan ‘Hatıralar Işığında Haydar Aliyev’ kitabı okuyucuyla buluştu. Gazeteci-Yazar Seyfullah Türksoy’un Azerbaycanlı Gazeteci - Yazar Etibar Babayev ile birlikte yazdığı kitap, Aliyev’in 100. yılı anısına raflardaki yerini aldı. Kitapta, Haydar Aliyev’le yakın dostluğu olan önemli şahsiyetlerin ilginç hatıralarına yer veriliyor.
28.12.2023 Kültür Sanat
Unutulan darbe: Myanmar
Unutulan darbe: Myanmar Ege Doğaç Erdoğan -...
6.08.2023 Dünya
'Paralı asker'in kanlı gerçeği! 3'ü de Wagner gibi çalışıyor, kazancı dudak uçuklattı
'Paralı asker'in kanlı gerçeği! 3'ü de Wagner gibi çalışıyor, kazancı dudak uçuklattı Wagner isyanının ardından paralı askerlik hizmeti veren şirketler merak konusu oldu. Çoğu zaman gölgede kalan ve varlığına dair çok az şey bilinen bu şirketlerden bazıları var ki dünya tarihinde kanlı eylemleriyle ön plana çıkıyor. Hem bu grupların hem de bu gruplara katılan paralı askerlerin kazançları ise oldukça cazip.
6.07.2023 Dünya
Katıksız bir realist: Henry Kissinger
Katıksız bir realist: Henry Kissinger 1970’lerde ABD Dışişleri Bakanı olarak dünya siyasetine yön veren Kissinger, 100 yaşına bastı. Kissinger, Bismarck’ın ‘realpolitik’ anlayışını acımasızca pratiğe döken bir diplomat olarak tarihe geçti.
4.06.2023 Dünya
En büyük portreyi tarlaya kazıdı
En büyük portreyi tarlaya kazıdı İtalyan arazi sanatçısı Dario Gambarin, ölümünün 50. yıl dönümünde İspanyol ressam Pablo Picasso’nun portresini Verona Castagnaro’daki çorak araziye işledi.
12.04.2023 Kültür Sanat
Müzakere bir sanattır
Müzakere bir sanattır Harvard müzakere yöntemi dünyadaki tek müzakere yöntemi değil ama belki en etkilisi. Çok sade ve basit. Her duruma uygulanabiliyor. Tarafları herkesin kazandığı bir çözüme götürebiliyor.
9.04.2023 Milliyet Executive
Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyon Senegal
Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyon Senegal Afrika Uluslar Kupası'nda dev finalde Cezayir'i seri penaltı atışları sonucunda 5-4 deviren Senegal şampiyon oldu.
4.02.2023 Futbol
Bakan Özer: Ülkemizin Afrika politikası yeni döneme girmiştir
Bakan Özer: Ülkemizin Afrika politikası yeni döneme girmiştir Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Geçtiğimiz yıl aralık ayında İstanbul'da Sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde düzenlenen 3'üncü Türkiye- Afrika Ortaklık Zirvesi, Afrika'yla ilişkilerimizin ulaştığı stratejik seviyeyi ortaya koymuştur. Böylece ülkemizin Afrika politikası artık olgunlaşmış ve yeni döneme girmiştir. 2002 yılında Afrika'da sadece 12 büyükelçiliğimiz mevcutken bugün 44 büyükelçiliğimiz bulunmaktadır" dedi.
23.09.2022 Gündem
Dünyanın gözü Londra'da... 'Yüzyılın resepsiyonu!'
Dünyanın gözü Londra'da... 'Yüzyılın resepsiyonu!' 73 yaşınaki Kral Charles, Buckingham Sarayı'nda 'yüzyılın resepsiyonu'na ev sahipliği yapıyor: Charkes, 96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe'nin cenaze töreninin arifesinde kendisine taziyelerini ileten ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa'dan Emmanuel Macron da dahil olmak üzere dünya liderlerini selamlıyor.
19.09.2022 Dünya
Evliliğini Mandela’nın mücadelesiyle kıyaslayan Meghan’a: Sadece beyaz prensle evlendin
Evliliğini Mandela’nın mücadelesiyle kıyaslayan Meghan’a: Sadece beyaz prensle evlendin Prens Harry’nin ABD’lı melez eşi Meghan Markle, İngiliz kraliyet ailesine gelin gitmesini Nelson Mandela’nın mücadelesiyle kıyasladı. Torun Mandela ise ‘Irkçı rejimi yenmekle beyaz prensle evlenmek eşdeğer değil’ yanıtını verdi.
1.09.2022 Dünya
Lady Diana'nın kural tanımaz gelini isyan ettirdi! 'Kendini prenses sanıyor'
Lady Diana'nın kural tanımaz gelini isyan ettirdi! 'Kendini prenses sanıyor' İngiliz kraliyetinde gizli kapılar ardında yaşananları anlatan, 'İntikam: Meghan, Harry ve Windsors Arasındaki Savaş' kitabındaki iddialar gündeme bomba gibi düştü. Öte yandan Lady Diana ile ilgili bir gelişme ise dünya basınında geniş yer buldu.
23.07.2022 Cadde
Prens Harry, BM'de konuşacak
Prens Harry, BM'de konuşacak Prens Harry ve Meghan Markle'ın gelecek hafta New York'a dönerek Birleşmiş Milletler etkinliğine katılması bekleniyor.
13.07.2022 Dünya
Ruhunuzun kaptanı kim?
Ruhunuzun kaptanı kim? Kazanacak bir dünya zevkimiz var...
18.04.2022 Ege
Mandela Etkisi Nedir, Neden Olur? Mandela Etkisi Örnekleri Nelerdir?
Mandela Etkisi Nedir, Neden Olur? Mandela Etkisi Örnekleri Nelerdir? Son zamanlarda sıklıkla duyulmaya başlanan kelimelerden birisi de mandela etkisi olarak bilinmektedir. Özellikle kullanım alanları bakımından önemli taşıyan bir kelimedir. Bu bakımdan mandela etkisinin ne anlama geldiğini öğrenebilir ve rahatlıkla kullanabilirsiniz. Mandela etkisi nedir, neden olur? Mandela etkisi örnekleri nelerdir detayları ile derledik.
23.02.2022 Eğitim
Güney Afrika'nın en önemli isimlerinden biriydi! 1 haftalık yas ilan edildi
Güney Afrika'nın en önemli isimlerinden biriydi! 1 haftalık yas ilan edildi Güney Afrika’da ayrımcılık karşıtı Başpiskopos Desmond Tutu’nun dün hayatını kaybetmesinin ardından ülkede 1 haftalık yas ilan edildi.
27.12.2021 Dünya
Başarılı iş insanı Sadettin Saran: “Başarı tesadüf değildir.”
Başarılı iş insanı Sadettin Saran: “Başarı tesadüf değildir.” Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ile gençleri, yeni kitabını ve renkleri konuştuğumuz keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
23.11.2021 Vitrin
Güney Afrika'da apartheid rejiminin son lideri De Klerk öldü
Güney Afrika'da apartheid rejiminin son lideri De Klerk öldü Güney Afrika Cumhuriyeti'ni 1948-1994 yıllarında yöneten apartheid rejiminin son Cumhurbaşkanı Frederik Willem de Klerk, 85 yaşında yaşamını yitirdi.
11.11.2021 Dünya
Emine Erdoğan: Aydınlık geleceğe en önemli katkıdır
Emine Erdoğan: Aydınlık geleceğe en önemli katkıdır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kadınların dünya genelinde desteklenmesinin aydınlık geleceğe en önemli katkı olduğunu belirterek, "Geleceğin, kadın gücüyle imar edileceğine yürekten inanıyorum." dedi.
18.10.2021 Gündem
Üç başkentli ülke Güney Afrika Cumhuriyeti
Üç başkentli ülke Güney Afrika Cumhuriyeti Güney Afrika Cumhuriyeti yıllarca ülkede uygulanan apertheid rejimi ile dünya gündeminde yer aldı. Azınlıkta olan Avrupalıların, çoğunluktaki yerlilere karşı uyguladığı ve ırkçı politikalar Nelson Mandela'nın öncülük ettiği hareketle günümüzde büyük oranda geride kalmış durumda. Günümüzde Afrika kıtasının en gelişmiş ekonomilerinden biri olan Güney Afrika Cumhuriyeti, üç başkentiyle dünyanın en ilginç ülkelerinden biri. Ülkede yürütme başkenti Pretoria, yasama başkenti Cape Town ve yargı başkenti Bloemfontein.
14.10.2021 Tatil
Pamuk ipliğinden sanat
Pamuk ipliğinden sanat Meksikalı tekstil sanatçısı Victoria Villasana’nın rengarenk örgü ipliklerle yaptığı çalışmaları kusursuzluğa karşı manifestosu adeta.
20.06.2021 Pazar
Naomi Campbell kariyerinin en büyük hatasını açıkladı
Naomi Campbell kariyerinin en büyük hatasını açıkladı Dünyaca ünlü model Naomi Campbell, kariyeri boyunca yaptığı en büyük hatanın beyaz olmayan diğer kişilerin savunmasını üstlenmemek olduğunu söyledi.
22.04.2021 Cadde
New York'ta hücre cezası kısıtlandı
New York'ta hücre cezası kısıtlandı ABD'de hapishane yasalarına ilişkin reform çağrıları devam ederken New York eyaletinde mahkumlara 15 günün üzerinde hücre cezası vermek yasaklandı.
3.04.2021 Dünya
Emrah Bayraktar: İyi yoldayız
Emrah Bayraktar: İyi yoldayız Adanaspor Teknik Direktörü Emrah Bayraktar, "Bu bir süreçtir, 2-3 haftada her şeyi değiştiremezsiniz. Bir anlayışı yavaş yavaş değiştirirsiniz. İyi bir yolda olduğumuzu düşünüyorum" dedi.
18.02.2021 1.Lig
Sanatçı burada kimi tasvir ediyor?
Sanatçı burada kimi tasvir ediyor? Brezilya’nın Rolandia kentindeki Izidoro Armacollo adlı balmumu müzesinde sergilenen heykeller, sosyal medyada dalga konusu oldu. Bazı kullanıcılar Arlindo Armacollo’ya ait heykelleri ‘Brezilya korku hikâyesi’ olarak niteledi...
19.01.2021 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Mandela ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.