Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Maşalyan'a mesaj: Bizi bir arada tutan ne çıkardır ne de hesaptır
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Maşalyan'a mesaj: Bizi bir arada tutan ne çıkardır ne de hesaptır Gelen son dakika haberine göre; Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan'a mesaj gönderdi. Erdoğan "Türkler ile Ermenilerin yüzyıllarca süren ve insanlığa örnek olan birlikte yaşama kültürünün unutulmasına izin veremeyiz." ifadelerini kullandı.
24.04.2021 Siyaset
Türkiye Ermenileri 85. Patriği Maşalyan: Barışmanın gecikmesine yol açıyor
Türkiye Ermenileri 85. Patriği Maşalyan: Barışmanın gecikmesine yol açıyor Türkiye Ermenileri 85. Patriği Sahak Maşalyan, "Halkımızın acısının ve ecdadımızın kutsal anısının bazı ülkelerce gündelik politik amaçlara alet edildiğini görmek bizi üzmektedir. 10 yıllardır bu konunun, parlamentoların gündemine taşınmasının yarattığı gerginlikler, iki halkın yakınlaşmasına hizmet etmemektedir, tersine hasmane duyguları kışkırtarak barışmanın gecikmesine yol açmaktadır. Öncelikle dostluk ve samimiyet köprüleri kurulmalıdır. Ancak böyle bir ortamda tarihi olayların değerlendirilmesi çok daha yapıcı ve tatminkar olacaktır. Üçüncü taraf ülkelerin işte bu yönde teşvik edici bir katkı sunması arzulanmaktadır." dedi.
23.04.2021 Gündem
85. Ermeni Patriği Maşalyan oldu
85. Ermeni Patriği Maşalyan oldu İstanbul Ermeni Patriği seçilen Maşalyan, çok sesli bir toplum olmanın önemini vurgulayarak “Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalmasını diler, bizlere bu seçim imkanını sağlayan devletimize teşekkür ederiz” dedi.
12.12.2019 Gündem