Mehmet Ali Akben

Mehmet Ali Akben

Son dakika Mehmet Ali Akben haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Mehmet Ali Akben gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Mehmet Ali Akben haber sayfamızda...

Mehmet Ali Akben

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 218 mehmet ali akben haberi bulunmuştur.
Hatay'da tarihi eserlerin restorasyonu için kılavuz
Hatay'da tarihi eserlerin restorasyonu için kılavuz Vakıf Katılım'ın 2022 yazında başlattığı ve ilk durağı Hatay olan Vakıf Eserleri Envanter projesiyle şehirdeki tarihi yapılar ayrıntılı fotoğraflandı. Şimdi bu fotoğraflar, depremin büyük ölçüde hasar verdiği eserlerin ayağa kaldırılmasında kılavuzluk edecek.
15.04.2024 Milliyet Executive
Milliyet Executive ile teknoloji liderleri
Milliyet Executive ile teknoloji liderleri İş dünyasına dair haberleri ve yenilikleri modern bir perspektifle okurlarıyla buluşturan Milliyet Executive’in 28. sayısı, 5 Nisan tarihinde çıktı.
5.04.2024 Ekonomi
Kâr-Zarar ortaklığıyla 3 milyar TL finansman
Kâr-Zarar ortaklığıyla 3 milyar TL finansman Savunma sanayi, yenilenebilir enerji, endüstriyel otomasyon, tarım, gıda ve üretime dayalı daha birçok sektörde kâr-zarar ortaklığı modeliyle firmaların finansmana erişimini kolaylaştıran Vakıf Katılım, 2023 yılı içerisinde 1 milyar TL tutarında kâr-zarar ortaklığı yaparak bugüne kadar sunmuş olduğu desteği yaklaşık 3 milyar TL tutarına çıkardı.
29.03.2024 Ekonomi
Mehmet Ali Akben: İşlemlerin yaklaşık yüzde 94’ü dijital kanallarımız aracılığıyla yapılıyor
Mehmet Ali Akben: İşlemlerin yaklaşık yüzde 94’ü dijital kanallarımız aracılığıyla yapılıyor Dijital kanallardan kazandıkları müşteri sayısının 2023’te bir önceki yıla göre 5 kat artış gösterdiğini söyleyen Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akben, “Hedefimiz, başta finansman ürünleri olmak üzere dijital kanallar dışında kalan diğer tüm işlemlerimizin dijital mecralarda gerçekleştirilebilmesini sağlamak. Bugün geldiğimiz noktada işlemlerin yaklaşık yüzde 94’ü dijital kanallar aracılığıyla yapılıyor” dedi.
13.02.2024 Teknoloji
‘Dijital dönüşüme ağırlık vereceğiz’
‘Dijital dönüşüme ağırlık vereceğiz’ Bankaların, uzun yıllardır süregelen yatırımlarla inovasyon odaklı kurumlar haline geldiğini belirten Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akben, “2024 yılında dijital dönüşüm projelerine ağırlık vereceğiz” dedi.
29.12.2023 Ekonomi
Vakıf Katılım’da Akben dönemi
Vakıf Katılım’da Akben dönemi Katılım finans sektörünün referans kurumu olma Vakıf Katılım’ın dün yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı’nda Mehmet Ali Akben, Kurumun Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı.
1.11.2023 Ekonomi
TBB Başkanı Çakar: Mevduatın milli gelire oranı yüzde 63
TBB Başkanı Çakar: Mevduatın milli gelire oranı yüzde 63 Türkiye Bankalar Birliği'nin 66'ncı Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan TBB Başkanı Alpaslan Çakar, "Geçen yüzyılda, dünyada üretilen gelir 5,5 trilyon dolardan 106 trilyon dolara ulaşmıştır. Kişi başına gelir 7 kat artarak 14 bin dolara yaklaşmıştır. Gelişmekte olan ülkelerin dünya gelirinden aldıkları pay yüzde 25'ten yüzde 50'ye çıkmıştır. Önümüzdeki 25 yılda dünya gelirinin iki katına çıkacağı tahmin edilmektedir" dedi.
17.08.2023 Ekonomi
‘Yeni ekonomi yönetimi piyasalara güven verecek’
‘Yeni ekonomi yönetimi piyasalara güven verecek’ Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, yeni ekonomi yönetiminin piyasalara güven vereceğini ifade etti.
11.06.2023 Ekonomi
14 kredi paketi kullanıma açıldı!
14 kredi paketi kullanıma açıldı! İmalat sanayi, ihracatçı, kadın girişimci, EYT tazminatı ödeyecek işletme, özel okullar, gayrimenkul sektörü gibi pek çok alana hitap eden 200 milyar lirası Hazine destekli, toplam 250 milyar liralık kredi paketi kullanıma açıldı.
12.01.2023 Ekonomi
Finansal İstikrar Komitesi yedinci toplantısı gerçekleştirildi
Finansal İstikrar Komitesi yedinci toplantısı gerçekleştirildi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'Finansal İstikrar Komitesi'nin 7'nci toplantısına başkanlık etti.
5.12.2022 Ekonomi
‘Sermaye kontrolü değil sürekli devam etmeyecek’
‘Sermaye kontrolü değil sürekli devam etmeyecek’ Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, döviz varlıkları 15 milyon lirayı aşan şirketlere kredi kullandırım sınırlaması getiren kararın, sermaye kontrolü amacı taşımadığını ve geçici bir karar olduğunu söyledi.
2.07.2022 Ekonomi
BDDK Başkanı Akben'den kredilerle ilgili önemli açıklama
BDDK Başkanı Akben'den kredilerle ilgili önemli açıklama Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben enflasyon ve kredilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
1.07.2022 Ekonomi
Bankacılık sektörü ilk kez 10 trilyonu geçti
Bankacılık sektörü ilk kez 10 trilyonu geçti Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, bankacılık sektörünün aktif büyüklüğünün ilk kez 10 trilyonun üzerine çıktığını belirterek “Mart ayı itibariyle 10.2 trilyon liraya ulaştı” dedi.
31.05.2022 Ekonomi
BDDK Başkanı Akben: "Bankalar, büyümeye ve istihdama en etkin şekilde katkı sunmaya devam edeceklerdir"
BDDK Başkanı Akben: "Bankalar, büyümeye ve istihdama en etkin şekilde katkı sunmaya devam edeceklerdir" BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, "Bankalarımız bundan sonraki süreçte de ekonomi yönetiminin belirlediği, döviz kurlarında istikrar ve enflasyonun düşürülmesi politikalarına uygun, doğru alanlara yönelik kredi faaliyetlerini artırarak ekonomik büyümeye ve istihdama en etkin şekilde katkı sunmaya devam edeceklerdir" dedi.
30.05.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den büyüme mesajı
Bakan Nebati'den büyüme mesajı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Öncü göstergeler dışında bu yılın ilk çeyreğinde güçlü ve dengeli büyüme eğiliminin sürdüğünü de rahatlıkla söyleyebiliriz. Yarın gayrisafi yurt içi hasıla ilk çeyrek verileri açıklandığında inşallah hep beraber şahit olacağız. Öncü veriler büyümenin bu yılın ilk çeyreğinde yıllık olarak 7 civarında bir şekilde gerçekleşeceğini işaret ediyor" dedi.
30.05.2022 Uzmanpara
Finansal Kurumlar Birliği’nde yeni başkan Ballı oldu
Finansal Kurumlar Birliği’nde yeni başkan Ballı oldu Finans sektörünün önemli oyuncularından olan Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Varlık Yönetim Şirketlerini temsil eden Finansal Kurumlar Birliği’nin (FKB) yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emre Ballı oldu.
28.05.2022 Ekonomi
‘Dijital finans, kapsayıcılığı artırıyor’
‘Dijital finans, kapsayıcılığı artırıyor’ Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, “Dijital finansal uygulamalar, operasyon maliyetlerinin azalmasına, finansal kapsayıcılığın artmasına ve yeni ürün ve hizmetlerin sunulmasına imkân veriyor” dedi.
27.05.2022 Ekonomi
BDDK Başkanı Akben: Kripto parada yasal düzenleme için çalışıyoruz
BDDK Başkanı Akben: Kripto parada yasal düzenleme için çalışıyoruz Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, kripto para konusunda, dünyada çoğu ülkede yasal düzenleme olmadığını söyledi. Akben, kafalardaki karışıklığın giderilmesi için Türkiye'de yasal düzenlemeler yapılmaya çalışıldığını belirtti.
26.05.2022 Ekonomi
Finansal İstikrar Komitesi, üçüncü kez Bakan Nebati başkanlığında toplandı
Finansal İstikrar Komitesi, üçüncü kez Bakan Nebati başkanlığında toplandı Finansal İstikrar Komitesi’nin 3. toplantısı, son haftalarda yaşanan jeopolitik ve iktisadi gelişmelerin Türkiye’nin finansal sistemine muhtemel yansımalarının kapsamlı şekilde ele alındığı gündemiyle Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati başkanlığında toplandı.
11.03.2022 Ekonomi
İkinci el araç alacaklar dikkat! Kredi faizleri...
İkinci el araç alacaklar dikkat! Kredi faizleri... Sıfır araçlarda yaşanan tedarik sıkıntısı dolayısıyla fiyatları tavan yapan ikinci el araçlar son yılların en durgun dönemini geçiriyor. Milliyet Otomotiv Yazarı Levent Köprülü canlı yayında ikinci el araçlarla ve taşıt kredisi ile ilgili önemli bilgiler verdi.
19.02.2022 Ekonomi
Araç alacaklar dikkat! Kredi ve taksit sayısıyla ilgili BDDK'dan flaş açıklama
Araç alacaklar dikkat! Kredi ve taksit sayısıyla ilgili BDDK'dan flaş açıklama Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, otomobil kredilerinde tutar ve taksit sayısının artırılmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...
4.02.2022 Haberler
Araç alacaklar dikkat! Kredi ve taksit sayısıyla ilgili BDDK'dan flaş açıklama
Araç alacaklar dikkat! Kredi ve taksit sayısıyla ilgili BDDK'dan flaş açıklama Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, otomobil kredilerinde tutar ve taksit sayısının artırılmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...
4.02.2022 Ekonomi
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz kuru ve fahiş fiyat açıklaması
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz kuru ve fahiş fiyat açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde ekonomist ve akademisyenlerle sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Merkez Bankası'nın rezervinin 115 milyar doların üstünde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, rezervlerin daha iyi bir konuma geleceğini belirtti. Fahiş fiyatlarla ilgili Erdoğan, 'Kurdaki fiyatları bahane ederek, fahiş fiyat artışları yapanlar oldu. Günde birkaç defa fiyat listesi düzenleyenlerin etiket değiştirenlerin millet adına takipçisi olacağımızı hatırlatmak istiyorum. İndirimi de özellikle yükselişteki hızdaki gibi bekliyoruz.' açıklamasını yaptı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Körfez ülkeler ve Azerbaycan ile swap görüşmeleri var olumlu haberler geliyor. Kripto para yasası hazır, gecikmeden Meclis'e göndererek bu konuda adım atacağız. Kura dayalı TL mevduatında vatandaş Merkez Bankası'nın garantör olduğunu görecek." dedi.
24.12.2021 Siyaset
Son dakika: Bakan Nebati'den Türkiye Bankalar Birliği ile kritik toplantı!
Son dakika: Bakan Nebati'den Türkiye Bankalar Birliği ile kritik toplantı! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) üyeleri ile toplantı yaptı. Toplantıda küresel ve yurt içi ekonomi ile bankacılık sektöründeki gelişmeler görüşüldü.
18.12.2021 Ekonomi
Irak Merkez Bankası heyeti BDDK'yı ziyaret etti
Irak Merkez Bankası heyeti BDDK'yı ziyaret etti Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, 26 Kasım 2021 Cuma günü Irak Merkez Bankası Başkanı Mustafa Ghaleb Mukhif ve aralarında Irak Merkez Bankası üst düzey yetkilileri ve Irak bankacılık sektörü temsilcilerinin yer aldığı heyeti kabul etti.
29.11.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Mehmet Ali Akben ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.