HDP'nin milletvekili aday listesi belli oldu! İşte il il aday listesi
HDP'nin milletvekili aday listesi belli oldu! İşte il il aday listesi HDP'nin de milletvekili aday listesi belli oldu. Halkların Demokratik Partisi (HDP), 1 Kasım'da yapılacak genel seçimler için hazırladığı listeyi bugün Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı'na verecek. İşte HDP'nin milletvekili aday listesi
20.09.2015 Siyaset
HDP'nin kesinleşmiş aday listesi belli oldu
HDP'nin kesinleşmiş aday listesi belli oldu Genel Seçimlerinde HDP'nin milletvekili aday listesi netleşti. Eşbaşkanlar Demirtaş İstanbul, Yüksekdağ ise Van'dan aday oldu. Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan ise Şanlıurfa'dan aday gösterildi.
8.04.2015 Siyaset
2. KCK’ya 3 Kürtçe tercüman
2. KCK’ya 3 Kürtçe tercüman Terör örgütü PKK’nın üst yapılanması KCK’ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, çoğunluğu avukatlardan oluşan, 23’ü tutuklu 50 sanığın yargılandığı davanın 7. duruşması görüldü.
20.06.2013 Siyaset
KCK’da avukatlara ‘BÜYÜK GÖZALTI’
KCK’da avukatlara ‘BÜYÜK GÖZALTI’ 16 ilde yapılan KCK baskınlarında ilk defa 50 avukat ile eski DEP’li vekil Alınak gözaltına alındı. Avukatlar, terörist ‘Öcalan’ın talimatlarını örgüte iletmek’ iddiasıyla suçlanıyor'Talimatlarla 132 şehit ’ Avukatların KCK Sözleşmesi’ndeki ‘Önderlik Komitesi’ne bağlı olarak çalıştıkları iddia edildi. Avukatların, Öcalan’dan aldıkları talimatları Kandil’e ilettikleri ve bu talimatlar doğrultusunda 132 kişinin şehit düştüğü saptandı.
23.11.2011 Gündem
YSK Bursa'da seçim sonuçlarının yeniden değrelendirilmesini istedi
YSK Bursa'da seçim sonuçlarının yeniden değrelendirilmesini istedi Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), Bursa İl Seçim Kurulundan sonuçları yeniden değerlendirmesini istediği öğrenildi.
21.06.2011 Siyaset
Seçilemeyen bağımsızlar ne kadar oy aldı?
Seçilemeyen bağımsızlar ne kadar oy aldı? Çetin Doğan, Ferhat Tunç, Doğu Perinçek, Hulki Cevizoğlu, Ferhat Tunç gibi isimler ne kadar oy aldı?
13.06.2011 Siyaset
BDP'nin milletvekili adayları belirlendi
BDP'nin milletvekili adayları belirlendi BDP, 12 Haziran seçiminde milletvekili adayı göstereceği isimleri açıkladı. Selahattin Demirtaş Hakkari’den, Emine Ayna Diyarbakır"dan bağımsız aday oldu. Leyla Zana ve Hatip Dicle’de Diyarbakır adayı olarak listede yer aldı. Acıklanan listeye göre KCK davasından tutuklu Hatip Dicle Diyarbakır’dan, Faysal Sarı Şırnak’tan, İbrahim Ayhan Şanlıurfa’dan, Kemal Aktaş Van’dan, Selma Irmak Şırnak’tan ve Gülseren Yıldırım Mardin’den aday göstericek. Hülya Avşar’ın amcasının kızı Yüksel Avşar da Ardahan’dan aday gösterildi
10.04.2011 Siyaset
Öcalan'ın avukatları İmralı'ya gitti
Öcalan'ın avukatları İmralı'ya gitti İMRALI Adası’nda ömür boyu hapis cezasını çeken bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın 3 avukatı, haftalık görüşmelerini yapmak üzere bu sabah İmralı’ya gitti...
6.04.2011 Gündem
Öcalan’ın kardeşi ve avukatları İmralı'ya gitti
Öcalan’ın kardeşi ve avukatları İmralı'ya gitti İMRALI Adası'nda yargılanarak ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ve 3 avukatı Bursa’nın Gemlik İlçesi'nden bu sabah İmralı Adası'na gitti...
30.09.2009 Siyaset
Son dakika: Bakan Bayraktar duyurdu! Karadeniz'de yeni keşif kuyusu
Son dakika: Bakan Bayraktar duyurdu! Karadeniz'de yeni keşif kuyusu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar yaptığı açıklamada "Nisan ayında elektrik ve doğalgaz fiyatlarında değişiklik olmayacak" ifadelerini kullandı. Bakan Bayraktar, Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz’de yeni bir keşif kuyusu kazmaya başladığını açıkladı.
28.03.2024 Ekonomi
Cevdet Yılmaz'dan spekülasyon yapanlara yanıt: Seçim sonrası görecekler...
Cevdet Yılmaz'dan spekülasyon yapanlara yanıt: Seçim sonrası görecekler... Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Asrın İşadamları Derneği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Yılmaz, "Dövize ulaşmakta bir problemimiz yok, dövize erişim finans erişim noktasında bir sorun yok. ihtiyacımız ne olmuş? Azalmış. Cari açığımız düşmüş. Döviz ihtiyacımız azalmış, dövize erişimimiz artmış, siyasi belirsizlikler azalmış ama buna rağmen bir takım çevreler spekülasyon yapmaya çalışıyorlar" dedi.
27.03.2024 Gündem
İYİ Parti İzmir adayı Ümit Özlale CNN Türk'te projelerini anlattı! 'İzmir CHP'nin kalesi değil'
İYİ Parti İzmir adayı Ümit Özlale CNN Türk'te projelerini anlattı! 'İzmir CHP'nin kalesi değil' İYİ Parti İzmir adayı Ümit Özlale CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında projelerini açıkladı. Özlale, "İzmir CHP'nin kalesi değildir. İzmir demokrasinin kalesidir. Sadece CHP'nin değil hiçbir partinin kalesi olduğunu düşünmüyorum. CHP İzmir'de her girdiği seçimde kazanır diye bir şey yok. Kale benzetmesine de şiddetle karşı çıkıyorum." ifadelerini kullandı.
27.03.2024 Gündem
Alparslan Erdem, Fenerbahçe'nin gündemindeki oyuncuya kefil: Müthiş katkılar verebilir
Alparslan Erdem, Fenerbahçe'nin gündemindeki oyuncuya kefil: Müthiş katkılar verebilir Fenerbahçe yönetimi yeni sezon transfer çalışmaları için kolları sıvadı. Sarı-lacivertlilerin gündemine Fatih Karagümrük forması giyen Levent Mercan geldi. Eski hocası Alparslan Erdem 23 yaşındaki oyuncu ile ilgili övgü dolu ifadeler kullandı.
27.03.2024 Fenerbahçe
'Bazıları vadettiklerini bile hatırlamıyor'
'Bazıları vadettiklerini bile hatırlamıyor' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Ne söylediysek onu sonuna kadar gerçekleştirmek için gece gündüz uğraştık. Bazıları bırakın vaatlerini yapmayı, ne vadettiklerini bile hatırlamıyorlar. Seçimden sonra unutuyorlar" dedi.
26.03.2024 Ekonomi
Mardin'de farklı dinlerin temsilcileri iftar sofrasında buluştu! ' Bu iftar kardeşliğimizin iftihar tablosudur'
Mardin'de farklı dinlerin temsilcileri iftar sofrasında buluştu! ' Bu iftar kardeşliğimizin iftihar tablosudur' Mardin'de Müslüman, Ezidi, Ermeni ve Süryanilerin temsilcileri, düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Programda konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, "Farklı etnik kökenden, dinlerden ve dillerden insanların bugün burada kardeşçe aynı sofrayı ve aynı duyguları paylaşması tüm dünyanın örnek alması gereken bir tablo." dedi.
24.03.2024 Gündem
'Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi büyüdü, delikanlı oldu!
'Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi büyüdü, delikanlı oldu! Kanal D'nin fenomen dizisi 'Öyle Bir Geçer Zaman ki'de canlandırdığı 'Osman' karakteriyle şöhreti yakalayan Emir Berke Zincidi, şimdilerde değişimiyle konuşuluyor. Ünlü oyuncu, sosyal medya paylaşımlarıyla ilgi odağı oluyor.
22.03.2024 Cadde
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale'den alacağımız dersler var
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale'den alacağımız dersler var Şehitler Abidesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı'nın inşasında Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz." dedi.
18.03.2024 Haberler
Donanmadan zafer geçişi! Erdoğan: Çanakkale'den alacağımız dersler var
Donanmadan zafer geçişi! Erdoğan: Çanakkale'den alacağımız dersler var Şehitler Abidesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı'nın inşasında Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz." dedi.
18.03.2024 Gündem
Memleketiniz adını nereden alıyor? Her şehrin farklı hikayesi var
Memleketiniz adını nereden alıyor? Her şehrin farklı hikayesi var Türkiye’de toplamda 81 il bulunuyor. Her biri farklı güzelliklere ve tarihi dokulara sahip olan bu şehirlerin isimlerinin de köklü bir geçmişi var. Peki memleketiniz adını nereden alıyor diye hiç düşündünüz mü? İşte yanıtı…
18.03.2024 Bilgi Rehberi
Bir millletin destanı: Çanakkale
Bir millletin destanı: Çanakkale Bir milletin çocuğu, genci, kadını, erkeği ve yaşlısı ile cephe önünde ve gerisinde topyekûn varlığını ortaya koyduğu Çanakkale’de deniz savaşlarının kahramanlarından biri de Kıdemli Yüzbaşı Ahmet Saffet Bey’di.
17.03.2024 Gündem
24 saat açık kreş!
24 saat açık kreş! Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, sağlık çalışanlarının talebi üzerine, “İnşallah özellikle hastanelerin yakınlarında açmış olduğumuz kreşleri 24 saat çalıştırırız” dedi.
16.03.2024 Ege
Turizmde Türkiye birinci
Turizmde Türkiye birinci Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, İngiltere, Benelüks ve İskandinav ülkeleri ile Almanya pazarında tur operatörü satışlarında Türkiye'nin birinci sırada olduğunu açıkladı. Kavaloğlu, Antalya'ya bu yıl ilk defa 4 milyonun üzerinde Alman turist geleceğini de söyledi.
16.03.2024 Ekonomi
Bakan Bayraktar: Hatay’ımızda tüm ilçelerimize doğalgazı kazandıracağız
Bakan Bayraktar: Hatay’ımızda tüm ilçelerimize doğalgazı kazandıracağız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'ın Erzin ilçesindeki Cumhur İttifakı Seçim Koordinasyon Merkezi ziyaretinde AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Öntürk'e oy isteyerek, "Hatay’ımızda da tüm ilçelerimize doğal gazı kazandıracağız. Burada en büyük görev de siz değerli halkımıza düşmektedir. Sizlere hizmet etmeye talip olan Mehmet Öntürk’e yetkiyi vererek, 15 ilçemizde hizmetlerin önünü açarak Hatay’ımızın kalkınmasını sağlayacağız" dedi.
16.03.2024 Gündem
Göç yolundaki denizanaları çıyanların avı oldu
Göç yolundaki denizanaları çıyanların avı oldu Antalya Körfezi'nde sıklıkla görülen, kıyıya kadar yaklaştığı için tedirginliğe neden olan denizanaları, çıyanların saldırısına uğruyor. Deniz çıyanlarının denizanasını yediği anları görüntüleyen Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Bir denizanasının üzerinde 30 çıyan saydık. Şu anda çıyanların denizanalarına yoğun saldırısı var" dedi.
12.03.2024 Haberler
Bakan Kacır'dan İmamoğlu'na eleştiri: Kendisini hayali cumhurbaşkanı yardımcısı ilan ederek mitingler yapıyordu
Bakan Kacır'dan İmamoğlu'na eleştiri: Kendisini hayali cumhurbaşkanı yardımcısı ilan ederek mitingler yapıyordu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirdi. Kacır, “Geçtiğimiz yıl 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde, kendisini hayali cumhurbaşkanı yardımcısı ilan ederek, İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu” şeklinde konuştu.
11.03.2024 Gündem