Mersin Balığı

Mersin Balığı

Son dakika mersin balığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan mersin balığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan mersin balığı haber sayfamızda...

Mersin Balığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 321 mersin balığı haberi bulunmuştur.
2024'ün ilk güneş tutulması 8 Nisan'da
2024'ün ilk güneş tutulması 8 Nisan'da Yılın 8 Nisan'daki ilk Güneş tutulması yalnızca Amerika kıtasından izlenebilecek.
23.03.2024 Dünya
Nesli tükenme tehlikesi altında olan mersin balığını yakalayıp, denize saldı
Nesli tükenme tehlikesi altında olan mersin balığını yakalayıp, denize saldı Bartın'ın Amasra ilçesinde denize açılan Cem Yavuzyiğit (36), nesli tükenme tehlikesi altında olan mersin balığını yakaladı. Bu balığı ilk kez tuttuğunu anlatan Yavuzyiğit, daha sonra mersin balığını denize bıraktı.
3.12.2023 Haberler
Havyarı 2 milyon liraya kadar çıkan balık, şekli ve büyüklüğü ile şaşırttı
Havyarı 2 milyon liraya kadar çıkan balık, şekli ve büyüklüğü ile şaşırttı Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde bir balıkçının ağına takılan ve havyarı 2 milyon liraya kadar çıkan Sibirya Mersin Balığı büyüklüğü ve şekli ile şaşırttı.
29.11.2023 Haberler
Dinozorlar döneminden günümüze gelen bu balığın havyarı 2 milyon lira
Dinozorlar döneminden günümüze gelen bu balığın havyarı 2 milyon lira Keban Baraj Gölü'nde bir balıkçının ağına Sibirya Mersin balığı takıldı. Balığın havyarının ise 2 milyon liraya kadar satıldığı öğrenildi.
25.11.2023 Haberler
Bakan Yumaklı: Üretici ve alıcı arasında tip sözleşme imzalanacak
Bakan Yumaklı: Üretici ve alıcı arasında tip sözleşme imzalanacak Sinop'ta denize Mersin Balığı salım törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, üreticilerin ürettikleri ürünlerin satışıyla ilgili ortaya çıkabilecek sorunlara dikkat çekerek, "Üretim yapıldığında, ürünlerin satılacağı bir pazarın oluşturulması gerekir. Biz sözleşmeli üretimle ilgili bütün yasal düzenlemeleri hallettik. Tip sözleşmeler yaptık. Tip sözleşme ne demek; artık hem üreten hem de bunu alacak olan aralarında bir tane kağıt imzalayarak bu işi çözmeyecek" dedi.
24.11.2023 Haberler
Bakan Yumaklı: Üretici ve alıcı arasında tip sözleşme imzalanacak
Bakan Yumaklı: Üretici ve alıcı arasında tip sözleşme imzalanacak Sinop'ta denize Mersin Balığı salım törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, üreticilerin ürettikleri ürünlerin satışıyla ilgili ortaya çıkabilecek sorunlara dikkat çekerek, "Üretim yapıldığında, ürünlerin satılacağı bir pazarın oluşturulması gerekir. Biz sözleşmeli üretimle ilgili bütün yasal düzenlemeleri hallettik. Tip sözleşmeler yaptık. Tip sözleşme ne demek; artık hem üreten hem de bunu alacak olan aralarında bir tane kağıt imzalayarak bu işi çözmeyecek" dedi.
24.11.2023 Gündem
Çipli balıklar Yeşilırmak'a salındı
Çipli balıklar Yeşilırmak'a salındı Samsun Çarşamba'da nesli tükenmekte olan ve nadir görülen çipli Mersin balıkları Yeşilırmak'a bırakıldı.
24.11.2023 Gündem
‘Tereyağı mı, silah mı?’
‘Tereyağı mı, silah mı?’ Kuzey Kore denilince akıllara gelen şeylerden biri, Kim Jong Il öldükten sonra sokaktaki insanların histerik biçimde ağlayışları olabilir.
17.09.2023 Dünya
Zirveyi gölgede bırakan görüntü! Koltuk telaşı kamerada
Zirveyi gölgede bırakan görüntü! Koltuk telaşı kamerada Dünyanın kilitlendiği buluşma sürpriz bir şekilde Rusya'nın en yeni uzay üssünde gerçekleşti. Vladimir Putin savaşın kaderini etkileyecek hassas bir soruya net bir yanıt verdi, Kim Jong-un bir numaralı önceliğini ilan etti. Kim'in oturacağı koltuğun görüntüleri ise, beklendiği gibi sosyal medyayı salladı.
13.09.2023 Dünya
Kültür balıkçılığı, alabalık, levrek ve çipura ile üretim rekoru kırdı
Kültür balıkçılığı, alabalık, levrek ve çipura ile üretim rekoru kırdı Türkiye'nin 849 bin 808 ton su ürünleri üretiminin yüzde 60'ını oluşturan kültür balıkçılığı, 2022'de 514 bin 805 tonla üretim rekoru kırdı. Yetiştiricilik yoluyla yapılan üretimin 368 bin 742 tonu denizlerde, 146 bin 63 tonu iç sularda gerçekleşti. Yetiştirilen en önemli balık türü iç sularda alabalık, denizlerde ise levrek ve çipura oldu.
22.06.2023 Ekonomi
Küçükçekmece Gölü'nün MR'i çekildi! 'Büyük sıkıntı var'
Küçükçekmece Gölü'nün MR'i çekildi! 'Büyük sıkıntı var' Küçükçekmece ile Avcılar ilçeleri arasında yer alan Küçükçekmece Gölü'nün eski sağlığına kavuşması için proje başlatıldı. 
3.01.2023 Gündem
'Paslanmış gemiler çölü'ne dönüştü! 'Benim için geç ama torunlarım görsün istiyorum'
'Paslanmış gemiler çölü'ne dönüştü! 'Benim için geç ama torunlarım görsün istiyorum' Gölü yıllarca besleyen ve varlığını sağlayan nehirlere baraj inşa edildi. İnsan eliyle başlatılan yok oluş tüm canlılar için acı bir sonun başlangıcıydı. Bir iç denizin yok oluşu ve çöldeki gemilerin sırrı Aral Gölü'nün 'pamuk' uğruna yok edilmesinde saklı.
9.12.2022 Dünya
ADIM ADIM TARIMA YATIRIM
ADIM ADIM TARIMA YATIRIM Hazine’den kiralık tarla bulmak mümkün.
7.09.2022 Milliyet Executive
1950'li yıllarda 15 bin ton balık avlanıyordu! Şimdiki hali içler acısı
1950'li yıllarda 15 bin ton balık avlanıyordu! Şimdiki hali içler acısı İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meriç Albay, yıllarca atıkların bırakılması nedeniyle Küçükçekmece Gölü'nün ciddi bir restorasyona ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, "Küçükçekmece Lagünü, yaklaşık 20 metre derinliği, 10 kilometre uzunluğu olan şehir içerisinde müthiş bir alan. 1950'li yıllarda 15 bin ton balık avlanıyormuş, tür çeşitliliği varmış. Şu anda sadece birkaç tür var. Geçenlerde yolunu şaşıran mersin balığı burada ölmüştü" dedi. 
23.03.2022 Gündem
Mersin balığından havyar üretimi başladı
Mersin balığından havyar üretimi başladı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, nesli tehlike altında olan Mersin balıklarından yetiştiricilik yoluyla havyar üretimi gerçekleştirdi.
22.02.2022 Ege
200 milyon geçmişi var! Oltaya takıldı
200 milyon geçmişi var! Oltaya takıldı Gümüşhane’de enerji üretimi amacıyla kurulan Torul Baraj gölünde nesli tehdit altında olan koruma altındaki 100 yıl yaşayabilen Mersin Balığı oltalara takıldı.
22.02.2022 Gündem
Havyarı 2 milyon liralık balık tekrar ağlara takıldı
Havyarı 2 milyon liralık balık tekrar ağlara takıldı Elazığ’da, Karakaya Baraj Gölünde bir balıkçının ağlarına Sibirya Mersin balığı takıldı. İlk defa böyle bir türle karşılaşan balıkçı, büyük şaşkınlık yaşadıktan sonra hayvanı tekrar suya bıraktı.
15.02.2022 Haberler
Havyarı 2 milyon liraya kadar çıkıyor! Keban'da bir kez daha görüldü
Havyarı 2 milyon liraya kadar çıkıyor! Keban'da bir kez daha görüldü Son zamanlarda Keban Baraj gölünde görülmeye başlanan Sibirya Mersin balığı bir balıkçının daha ağına takıldı. İlk defa böyle bir türle karşılaşan balıkçı, şaşkınlık yaşarken, ağa takılan balığı yeniden göle bıraktı.
15.01.2022 Ekonomi
Balık Yağının Faydaları Nelerdir? Omega 3 Deposu Balık Yağı Ne İşe Yarar?
Balık Yağının Faydaları Nelerdir? Omega 3 Deposu Balık Yağı Ne İşe Yarar? Hayvansal yağ çeşidi olan balık yağı Omega 3 yağ asidi, D vitamini ve DHA açısından zengindir. Balık dokusundan elde edilen balık yağı sağlık açısından yararlıdır ve faydaları saymakla bitmez. Çocuklarda oldukça fazla kullanılan balık yağı beyin gıdası olarak tanımlanmaktadır. Balık yağı doktor tavsiyesi ile şurup veya kapsül şeklinde hap olarak kullanılabilir. Omega 3 yağ asitleri gibi yararlı yağları içeren balıklar arasında orkinos, ton balığı, mersin balığı, sardalye ve lüfer yer alır. Balık yağının yararları kadar fazla tüketildiğin de zararları bulunur bu yüzden miktarı iyi ayarlanmalıdır. Balık yağının faydaları nelerdir? diyorsanız “Omega 3 deposu balık yağı ne işe yarar?” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
İlk kez iki beyaz katil balina görüldü
İlk kez iki beyaz katil balina görüldü Japonya kıyılarında ilk kez iki beyaz katil balinanın birlikte görüldüğü açıklandı.
28.07.2021 Dünya
Yürekler ağza geldi! Sosyal medyayı yıktı
Yürekler ağza geldi! Sosyal medyayı yıktı Sosyal medya üzerinden paylaşılan ve sonrasında yüz binlerce kişiye ulaşan videolara bir yenisi daha eklendi. Ömrünüzde bir kez görebileceğiniz anlara sahne olan video kaydı kısa süre içinde viral hale gelmeyi başardı.
23.07.2021 Haberler
Yürekler ağza geldi! Sosyal medyayı yıktı
Yürekler ağza geldi! Sosyal medyayı yıktı Sosyal medya üzerinden paylaşılan ve sonrasında yüz binlerce kişiye ulaşan videolara bir yenisi daha eklendi. Ömrünüzde bir kez görebileceğiniz anlara sahne olan video kaydı kısa süre içinde viral hale gelmeyi başardı.
23.07.2021 Dünya
Evrencan Gündüz: Müzisyen olmasam marangoz olurdum
Evrencan Gündüz: Müzisyen olmasam marangoz olurdum Merhum gitarist Asım Can Gündüz'ün şarkıcı oğlu Evrencan Gündüz, samimi açıklamalarda bulundu. "Müzisyen olmasam marangoz olurdum!" diyen Gündüz, "Sokak müzisyenliğinden bu yana gençliğimi özverili ve üretken kullanarak hayatımı daha verimli ve kaliteli hale getirmeye çalıştım" diye konuştu.
7.06.2021 Cadde
100 yaşında 109 kiloluk mersin balığı yakalandı
100 yaşında 109 kiloluk mersin balığı yakalandı ABD’nin Detroit kentinde, 100 yaşından büyük mersin balığı yakalandı. ABD Balık ve Vahşi Yaşam yetkilileri, Detroit Nehri’nde yakalanan balığın 109 kilo olduğunu ve 2.1 metre uzunluğunda olduğunu belirtti.
1.05.2021 Dünya
Dünyanın en pahalı yiyeceği! Kilosu 85 bin lira
Dünyanın en pahalı yiyeceği! Kilosu 85 bin lira Dünyanın en pahalı yiyeceği olarak bilinen havyarı vücudunda üreten Mersin balığı, artık Fırat Nehri'nde kurulan kapalı havuzlarda yetiştirilecek. Canlı satılan Mersin balığının kilosu 85 bin lira...
13.01.2021 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Mersin Balığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.