Mesa

Mesa

Son dakika mesa haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan mesa gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan mesa haber sayfamızda...

Mesa

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 608 mesa haberi bulunmuştur.
ABD ordusu fotoğrafları paylaştı! Türk savaş gemileri kadrajda
ABD ordusu fotoğrafları paylaştı! Türk savaş gemileri kadrajda NATO'nun resmi sitesinden 'Avcıları avlamak' başlığıyla duyurduğu savaş oyunuyla Akdeniz ısındı, Amerikan donanması ile Türk savaş gemilerinin aynı anda göründüğü fotoğraflar büyük ses getirdi.
27.02.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kübalı mevkidaşı ve Uganda Başbakanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kübalı mevkidaşı ve Uganda Başbakanı ile görüştü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Uganda'da Küba Cumhurbaşkanı Yardımcısı Salvador Valdes Mesa ve Uganda Başbakanı Robinah Nabbanja ile bir araya geldi.
19.01.2024 Gündem
Kenzül Arş Duası Oku: Kenzül Arş Duası Arapça Okunuşu, Türkçe Anlamı ve Fazileti Nedir?
Kenzül Arş Duası Oku: Kenzül Arş Duası Arapça Okunuşu, Türkçe Anlamı ve Fazileti Nedir? İslam alemi için önemli bir yere sahip olan Kenzül Arş duası birçok ayet ve hadisin bir araya getirilmesi ile oluşan duadır. Bu yüzden okuması ve dinlemesi oldukça faziletlidir. Uzun bir dua olan Kenzül Arş sıkıntılı durumlarda ve kendini çaresiz hisseden kişilerin okuması önerilir. Sabah namazından sonra veya gece yarısı dilek için okunabilir. Kenzül Arş duası Arapça okunuşu, Türkçe anlamı ve fazileti ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
2.11.2023 Dualar
Heykelin yeni keşifleri ödüllendirildif
Heykelin yeni keşifleri ödüllendirildif Milliyet Sanat dergisinin heykel sanatına büyük katkı sunan ve bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Heykelde Yeni Keşifler yarışmasında dereceye giren isimlere plaketleri düzenlenen törenle verildi. Yurt dışı sanat eğitimi ödülünü “Dialogue, Khronos” adlı eseriyle Furkan Depeli kazandı.
16.10.2023 Kültür Sanat
Yeni keşiflerle buluşma vakti
Yeni keşiflerle buluşma vakti Milliyet Sanat’ın “Heykelde Yeni Keşifler”ine yer açın! Türkiye’nin dört bir yanındaki sanatçılar ve heykel bölümü öğrencilerinden gelen eserlerin değerlendirildiği, üçüncüsü gerçekleşen Heykelde Yeni Keşifler yarışmasının finale kalan 10 eserinden oluşan sergi bugün açıldı.
26.09.2023 Kültür Sanat
'Shakira'nın kardeşi Tonino Mebarak ile Gerard Pique yumruk yumruğa kavga etti!'
'Shakira'nın kardeşi Tonino Mebarak ile Gerard Pique yumruk yumruğa kavga etti!' Gerard Pique ile Shakira'nın uzun yıllardır devam eden ilişkisi, eski futbolcunun ihaneti sebebiyle geçtiğimiz sene bitmişti. Özel hayatlarıyla gündemden düşmeyen ikiliden Pique'nin, iki çocuğunu da alarak Barcelona'dan ayrılan şarkıcı ile Miami'de tartıştığı ve Shakira'nın erkek kardeşi Tonino Meberak'ın kavgaya dahil olduğu iddia edildi. İşte detaylar...
5.05.2023 Cadde
KADİR GECESİ DUASI OKU, Kadir Gecesinde Okunacak Dualar, Ayetler, Sureler ve Tesbihler Nelerdir?
KADİR GECESİ DUASI OKU, Kadir Gecesinde Okunacak Dualar, Ayetler, Sureler ve Tesbihler Nelerdir? İslam alemi için önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesi Ramazan ayının 27. gecesidir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (S.A.V) Kur'an, Allah tarafından Cebrail aracılığı ile vahyedilmeye başlandığı gecedir. Bu mübarek günde müminler ibadet eder, namaz kılar ve dualar eder. Kadir gecesinde okunacak dualar ve Kur'an da yer alan sureler müminler tarafından okunur. Peygamber Efendimizin Kadir Gecesi duası ile Kadir Gecesinde okunacak dualar, ayetler ve tesbihler nelerdir? Kadir Gecesi duasını okumak ve detay bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
17.04.2023 Dualar
Heykelin yeni keşifleri açıklandı
Heykelin yeni keşifleri açıklandı Milliyet Sanat’ın heykel sanatının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiği III. Heykelde Yeni Keşifler Yarışması sonuçlandı.
11.04.2023 Kültür Sanat
Türkiye Tek Yürek oldu! 115 milyar TL'yi aşan rekor bağışlar
Türkiye Tek Yürek oldu! 115 milyar TL'yi aşan rekor bağışlar Türkiye’nin yüreğinde derin yaralar açan, son yüzyılın en büyük deprem felaketinin yaşandığı günlerde, televizyon kanalları yardım için ortak yayında bir araya geldi. Sekiz kanalın katıldığı yayında 115 milyar 146 milyon 528 bin lirayı aşan nakdi yardım toplanırken, 9 milyonu aşan SMS gönderildi.
16.02.2023 Gündem
'İmza yetkisi' tartışması sürüyor! Davutoğlu: Sözümüzü dinlemezse kriz olur
'İmza yetkisi' tartışması sürüyor! Davutoğlu: Sözümüzü dinlemezse kriz olur 'Altılı Masa'da seçim sonrası 'imza yetkisi' olacağı yönündeki açıklamalar sonrası tartışmalar sürüyor. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun son açıklamaları dikkat çekti.
12.01.2023 Gündem
Cenaze evi sahibi iki kadın, 560 ölünün naaşını parçalayıp satmaktan mahkum oldu
Cenaze evi sahibi iki kadın, 560 ölünün naaşını parçalayıp satmaktan mahkum oldu ABD’de sahip oldukları cenaze evi aracılığıyla kendilerine teslim edilen 560 merhumun naaşlarını parçalara ayırıp satan anne-kız iki kadın, hapis cezasına çarptırıldı. İki kadın, ABD federal kanununda ceset parçalarını satma suçu açık olmadığından merhumların ailelerini ‘dolandırmaktan’ hüküm giydi.
4.01.2023 Dünya
Malzemeden tasarıma çevreci konuta kılavuz...
Malzemeden tasarıma çevreci konuta kılavuz... MESA, yarım asrı aşan konut üretimindeki yol haritasını sürdürülebilirlik ilkeleriyle şekillendirirken; malzeme kullanımından proje özelinde tasarıma kadar yeni çevreci yaklaşımları uyguluyor. Çevre ile olduğu kadar sosyal ve yönetişim süreçleri de sürdürülebilirlik kapsamında boyut atlayan MESA’nın mevcut ve gelecek projeleri için doğa dostu yaklaşımını MESA Holding CEO & MESA Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu anlatıyor…
9.11.2022 Milliyet Executive
Kaçırıldı, 22 gün sonra bulundu... Ama olayın ardındaki gerçek çok daha korkunçtu!
Kaçırıldı, 22 gün sonra bulundu... Ama olayın ardındaki gerçek çok daha korkunçtu! Kocası ve iki küçük çocuğuyla paylaştığı evden kaybolduğunda, genç kadın bir anda ülke çapında tanınan bir yüz haline geldi. Herkes onu aradı ve sonunda bulundu. Ancak gerçek daha da şok ediciydi.
6.11.2022 Dünya
Heykelde keşifler dünyaya açılıyor
Heykelde keşifler dünyaya açılıyor Milliyet Sanat’ın düzenlediği III. Heykelde Yeni Keşifler Yarışması yeni sanatçılarını bekliyor. Geçen yılın birincisi Burak Ayazoğlu, “Yarışma, sanatçılar için motivasyon kaynağı oluşturmakta, görünürlüğe katkı sağlamakta ve üretim süreci için motivasyon kaynağı yaratmakta” diyor.
16.08.2022 Kültür Sanat
Her aile ev sahibi olabilmeli
Her aile ev sahibi olabilmeli 45 yıldır gayrimenkul geliştiren Artaş İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, yaşanan konut sorununun çözümü için “Devlet uygun fiyata arazi geliştirip, dar gelirliye üretmek şartıyla müteahhide vermeli” dedi. ‘Her dar gelirli aile bir ev sahibi olabilmeli’ diyen Çetinsaya, sosyal devlet gereği bu şartın sağlanmasının önemine dikkat çekti...
4.08.2022 Milliyet Executive
WAF ve INSIDE Ödülleri’nin Finalistleri Açıklandı
WAF ve INSIDE Ödülleri’nin Finalistleri Açıklandı Dünyanın en önemli mimarlık buluşmalarından biri olan World Architecture Festival ve INSIDE Festival kapsamında gerçekleşen ödüllerin kısa listeleri açıklandı...
1.08.2022 Mimarlık
Güven ile öne çıktı pandemide yok sattı
Güven ile öne çıktı pandemide yok sattı Başta enflasyon ve döviz olmak üzere piyasada kırılganlık yaşanırken, sağladığı güven ve kalite ile öne çıkan Mesa; yakaladığı satış başarısıyla yatırımla büyümeyi planlıyor.
11.07.2022 Ekonomi
Heykele yoğun ilgi
Heykele yoğun ilgi 50 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en köklü sanat ve kültür dergisi Milliyet Sanat’ın bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Heykelde Yeni Keşifler yarışması için başvurular 10 Temmuz 2022’ye kadar uzatıldı. Heykelde Yeni Keşifler, geçen yıl olduğu gibi bu yıl yine Mesa Holding’in sponsorluğunda düzenleniyor. Katılımda yaş ve eğitim sınırının bulunmadığı yarışmaya heykel.milliyetsanat.com adresi üzerinden başvuru yapılabiliyor.
5.07.2022 Kültür Sanat
Sabah Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Sabahın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler
Sabah Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Sabahın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler Gündüz vaktinin ilk saatlerine sabah denir. Sabah saatlerinde yapılan eylemler, isim tamlamalarında belirtilir. Örneğin: "Sabah namazı." Bu sözcüğün içinde geçtiği deyimlerden bazıları şunlardır: 1- "Sabah ola, hayrola." 2- "Sabaha çıkamamak." Sabah kelimesiyle eş ve zıt anlamlı sözcükleri sizler için ayrıntıları ile derledik.
Akşam Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Akşamın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler
Akşam Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Akşamın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler Dilimizde sıkça kullanılan eş anlamlı kelimeler birçok açıdan avantaj sağlamaktadır. Çünkü eş anlamlı olan kelimeler birbirlerinin yerini kolayca tutabilirler. Böylelikle cümlenin anlamı değişmeden sözcüğü değiştirme şansı elde edilir. Akşam sözcüğünün eş anlamlısı ise gece ve mesa kelimeleridir. Bu kelimelerin yazılışları her zaman için farklıdır. İşte, tüm detaylar.
Duyguların anatomisini çıkaran heykeller
Duyguların anatomisini çıkaran heykeller Şebnem Buhara’nın Galeri Selvin’de düzenlenen “Vital” sergisi bronz suretleri buluşturuyor. Kadim yüzler, kırılgan suretler ve baskın ifadeler duyguların anatomisini çıkarıyor
19.06.2022 Kültür Sanat
Heykelde yeni  keşifler aranıyor
Heykelde yeni keşifler aranıyor Milliyet Sanat’ın heykel sanatının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiği Heykelde Yeni Keşifler yarışmasının üçüncüsü için başvurular devam ediyor.
10.06.2022 Kültür Sanat
Çöpün gücü adına
Çöpün gücü adına 11 şehirde 14 noktada katı atık tesisleri işleten Ali Kantur, “Türkiye’de üretilen katı atığın yüzde 22-25’ini biz bertaraf edip, saatte yaklaşık 100 MW elektrik üretiyoruz” diyor
6.06.2022 Milliyet Executive
Altı futbol sahası uzunluğunda: Polis baskınında ortaya çıktı!
Altı futbol sahası uzunluğunda: Polis baskınında ortaya çıktı! 550 metre uzunluğunda ve 18 metre derinliğindeki tünel polis yetkililerini şoka uğrattı. Bir ucu eve, diğer ucu ise bir depoya çıkan tünele baskın yapan polis memurları, operasyonu büyük bir başarı olarak nitelendirdi. AP'nin geçtiği fotoğraflar ise dünya gündemine bomba gibi düştü.
17.05.2022 Dünya
KADİR GECESİ 2022: Kadir Gecesi Mesajları, Kandil Sözleri, Kadir Gecesi Duası, Kadir Suresi Nedir ve İbadetleri Nelerdir?
KADİR GECESİ 2022: Kadir Gecesi Mesajları, Kandil Sözleri, Kadir Gecesi Duası, Kadir Suresi Nedir ve İbadetleri Nelerdir? 2022 Kadir Gecesi mesajları, sözleri ve kandil mesajı seçenekleri! Kadir Gecesi her yıl İslam aleminin heyecanla karşıladığı mübarek günlerden bir tanesidir. Allah tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V) Kur’an-ı Kerim’in vahdedilmeye başladığı gece olması nedeniyle Müslüman dünyası için önemli bir yere sahiptir. Bu mübarek gecece müminler namaz kılar, Kur’an-ı Kerim okur, tesbih ve zikirler çekerek vakitlerini ibadet ederek geçirir. Sevdiklerinin Kadir Gecesini kutlamak isteyenler en anlamlı resimli Kadir Gecesi mesajları araştırması içerisine girerler. Kadir Gecesinin ne zaman olduğu ise hep merak konusu olmuştur. Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün, tarihi nedir, mesajları, suresi, duası, namazı, ibadetleri, tesbihi, okunacak dualar, kılınacak namazlar ve kısaca yapılacak ibadetler hakkında detaylı bilgi almak için “Kadir Gecesi 2022” içeriğimize göz atabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler

Benzer Haber Etiketleri

Mesa ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.