Meslek Liseleri

Meslek Liseleri

Son dakika meslek liseleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan meslek liseleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan meslek liseleri haber sayfamızda...

Meslek Liseleri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.343 meslek liseleri haberi bulunmuştur.
Genç şefler ödüllendirildi
Genç şefler ödüllendirildi Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV), Milli Eğitim Bakanlığı ve Metro Türkiye iş birliğiyle, gastronomi turizmine katkı ve turizm meslek liselilere örnek oluşturması amacıyla ‘Sektör Yetenek Avında’ projesi yeniden başladı...
3.03.2024 Ekonomi
‘Yeşil yakalı’ eleman arayışı! Sektör personel bulamıyor
‘Yeşil yakalı’ eleman arayışı! Sektör personel bulamıyor İklim değişikliğiyle mücadele nedeniyle şirketler yeşil teknolojilere yatırım peşinde.
19.02.2024 Dünya
3 meslek lisesinin yıllık cirosu 15 milyon lira
3 meslek lisesinin yıllık cirosu 15 milyon lira Bitlis'te okulların ihtiyaç duyduğu sıra, masa, dolap, basketbol potası, tenis masası gibi malzemeleri üreten kentteki 3 meslek lisesinin 1 yıllık cirosu, 15 milyon liraya ulaştı.
15.02.2024 Ekonomi
Bakan Tekin: Birçok meslek lisemizde çocuklarımız istihdam garantili mezun oluyor
Bakan Tekin: Birçok meslek lisemizde çocuklarımız istihdam garantili mezun oluyor Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, attıkları adımlarla meslek liseleri ve meslek eğitim merkezlerinde ara elaman ihtiyacını giderdiklerini ifade ederek, “Şu an Türkiye'de 400 civarında bu şekilde sektöre hizmet eden, ayakkabıcılıktan konfeksiyonculuğa, tıbbi malzeme üretiminden enerjiye kadar her alanda sektörle iş birliği halinde meslek liseleri açıyoruz. Karşılığında sektörden istediğimiz şey de çocuklarımıza istihdam garantisi vermeleri. Yüksek öğretim, lisans programlarını küçümsemek için söylemiyorum ama bizim birçok meslek lisemizde çocuklarımız istihdam garantili olarak mezun oluyorlar” dedi.
4.01.2024 Eğitim
Bakan Tekin: Çocuklarımız istihdam garantili olarak mezun oluyor
Bakan Tekin: Çocuklarımız istihdam garantili olarak mezun oluyor Kastamonu’da konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, attıkları adımlarla meslek liseleri ve meslek eğitim merkezlerinde ara elaman ihtiyacını giderdiklerini söyledi.
4.01.2024 Gündem
Milli Eğitim Bakanı Tekin, mesleki eğitim seminerine katıldı
Milli Eğitim Bakanı Tekin, mesleki eğitim seminerine katıldı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Mesleki ve Teknik Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Semineri'ne katıldı.
14.12.2023 Eğitim
Fabrikalar okula dönüşecek
Fabrikalar okula dönüşecek Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu, bir dizi ziyarette bulunmak üzere İzmir’e geldi.
9.12.2023 Ege
‘Kurumları revize etmek istiyoruz’
‘Kurumları revize etmek istiyoruz’ Bakanlık olarak mesleki ve teknik eğitimi geliştirmek arzusunda olduklarının altını çizen Tekin, “Bunu yaparken de sektörle bağlantılı olarak, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda, onlara nitelikli eleman yetiştirmek üzere mesleki ve teknik eğitimimizdeki eğitim kurumlarımızı revize etmek istiyoruz” diye konuştu.
2.12.2023 Gündem
Milli Eğitim Bakanı Tekin, Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde: Mesleği bilen gençler yetiştiriyoruz
Milli Eğitim Bakanı Tekin, Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde: Mesleği bilen gençler yetiştiriyoruz Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Demirören Medya Lisesi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında CNN TÜRK'e açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, meslek liselerinin önemine dikkat çekerek, 'Mesleği bilen gençler yetiştiriyoruz diyelim. O kavram meslek liseleri ile ilgili oluşturmak istediğimiz büyük resim ile örtüşmüyor. Ben ara eleman kavramını sevmiyorum.' dedi.
1.12.2023 Haberler
Milli Eğitim Bakanı Tekin, Demirören Medya ve Teknoloji MTAL'i ziyaret etti
Milli Eğitim Bakanı Tekin, Demirören Medya ve Teknoloji MTAL'i ziyaret etti Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Burada öğrencilerle bir araya gelen Bakan Tekin, "Sektörle bağlantılı olarak, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda, onlara nitelikli eleman yetiştirmek üzere mesleki ve teknik eğitimimizdeki eğitim kurumlarımızı revize etmek istiyoruz. Sektörün ihtiyaçlarını, Türkiye'deki bu anlamda nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayabilecek bir program hayata geçirmek istiyoruz. Bugün de burada bunun güzel örneklerinden bir tanesini gördük" dedi.
1.12.2023 Gündem
Özel okullardaki öğretmenlerle ilgili SGK primi çalışması! Bakan Tekin açıkladı
Özel okullardaki öğretmenlerle ilgili SGK primi çalışması! Bakan Tekin açıkladı Özel okullarda çalışan öğretmenlerin SGK primleriyle ilgili problemleri Bakanlar Kurulu'nun gündemine getirdiğini açıklayan Bakan Tekin, 'Bunlarla ilgili de çalışmalarımızı yürütüyoruz, inşallah çözeceğiz' dedi.
31.10.2023 Gündem
MEB ile MSB arasında iş birliği protokolü! 'Meslek liselerinin ciddi katkısı olacak'
MEB ile MSB arasında iş birliği protokolü! 'Meslek liselerinin ciddi katkısı olacak' Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, savunma sanayiinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek, çalışanları belgelendirmek ve belirlenen okullardan mezun olan öğrencilerin imkanlar dahilinde istihdamını sağlamak amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.
4.10.2023 Haberler
MEB ile MSB arasında iş birliği protokolü! 'Meslek liselerinin ciddi katkısı olacak'
MEB ile MSB arasında iş birliği protokolü! 'Meslek liselerinin ciddi katkısı olacak' Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, savunma sanayiinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek, çalışanları belgelendirmek ve belirlenen okullardan mezun olan öğrencilerin imkanlar dahilinde istihdamını sağlamak amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.
4.10.2023 Gündem
Bakan Tekin'den yerel yönetime tebrik: Parti ayrımı yapmadan takdir ediyorum
Bakan Tekin'den yerel yönetime tebrik: Parti ayrımı yapmadan takdir ediyorum Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, parti ayrımı yapmadan yerel yönetimin eğitim ve öğretim süreçlerine desteklerini gerçek çok önemsediğini ve takdir ettiğini söyledi.
29.09.2023 Gündem
1 milyon aday tercih yapmadı
1 milyon aday tercih yapmadı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’yla (YKS) üniversiteye yerleşenlerden 481 bin 33’ü lisans, 416 bin 991’i ön lisans olmak üzere 898’bin 24’ü örgün; 41 bin 261’i açıköğretim lisans, 124 bin 522’si açıköğretim ön lisans olmak üzere 165 bin 783’ü açıköğretim programlarına girdi.
21.08.2023 Gündem
Bakan Kacır: “2032'ye kadar Togg, 1 milyon araç üretecek”
Bakan Kacır: “2032'ye kadar Togg, 1 milyon araç üretecek” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sanayicilerin krediye erişim engelinin ilerleyen dönemde iyileşeceğini, vize sorunu konusunda Avrupa Birliği ile her platformda konuştuklarını ve ara eleman sorununa çözüm olacak meslek okulları, meslek liseleri ve meslek yüksekokullarının sayısını artırdıklarını belirterek, “Sanayicilerin gönülleri ferah olsun” dedi. Kacır ayrıca bugüne kadar yollara çıkan TOGG sayısını da açıkladı.
14.07.2023 Haberler
Bakan Kacır açıkladı! İşte bugüne kadar piyasaya sürülen TOGG sayısı
Bakan Kacır açıkladı! İşte bugüne kadar piyasaya sürülen TOGG sayısı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sanayicilerin krediye erişim engelinin ilerleyen dönemde iyileşeceğini, vize sorunu konusunda Avrupa Birliği ile her platformda konuştuklarını ve ara eleman sorununa çözüm olacak meslek okulları, meslek liseleri ve meslek yüksekokullarının sayısını artırdıklarını belirterek, “Sanayicilerin gönülleri ferah olsun” dedi. Kacır ayrıca bugüne kadar yollara çıkan TOGG sayısını da açıkladı.
14.07.2023 Ekonomi
‘Mesleki eğitimde sektör iş birliği şart’
‘Mesleki eğitimde sektör iş birliği şart’ Sanayicilerin ara eleman sorunu devam ediyor. Ara eleman sorununu aşmak isteyen sektörler, bu yönde pek çok çalışmaya imza atarken mesleki eğitimde sektör iş birliğinin önemine vurgu yapılıyor.
9.06.2023 Ekonomi
MEB ile Baykar arasında imzalar atıldı! Başarılı öğrencilere 'Baykar Bursu'
MEB ile Baykar arasında imzalar atıldı! Başarılı öğrencilere 'Baykar Bursu' Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için protokol imzalandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Baykar CEO'su Haluk Bayraktar'dan açklama geldi.
31.05.2023 Ekonomi
Bakan Özer: 5 yaşındaki okullaşma oranı şu anda yüzde 99.9
Bakan Özer: 5 yaşındaki okullaşma oranı şu anda yüzde 99.9 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Ben göreve geldiğim zaman 5 yaşındaki okullaşma oranı yüzde 65'ti. Şu anda yüzde 99.9. 5 yaştaki okullaşma oranını çözmeyi Allah bana nasip etti" dedi.
30.05.2023 Gündem
29 Mayıs'ta okullar tatil olacak! Bakan Özer açıkladı
29 Mayıs'ta okullar tatil olacak! Bakan Özer açıkladı 28 Mayıs seçiminin ardından 29 Mayıs pazartesi günü okulların tatil olacağını açıklayan Bakan Özer detayları da paylaştı.
22.05.2023 Gündem
45 bin öğretmen ataması yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
45 bin öğretmen ataması yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Cumhuriyet tarihinin en büyük öğretmen atama töreni gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, atamaların yaklaşık yarısının deprem bölgesine yapıldığını söylerken önemli açıklamalar yaptı.
8.05.2023 Gündem
Filyos’ta doğal gaz temalı meslek lisesi kurulacak
Filyos’ta doğal gaz temalı meslek lisesi kurulacak Zonguldak'ta bulunan Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi’ne nitelikli eleman yetiştirmek için Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında doğal gaz temalı mesleki ve teknik eğitim lisesi yapılması amacıyla protokol imzalandı.
3.05.2023 Ekonomi
12. sınıflara devam şartı yok
12. sınıflara devam şartı yok Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
3.05.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Meslek Liseleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.