Mevlid-i Nebi haftası ne zaman, önemi nedir? 2022 Mevlid-i Nebi haftası teması-konusu
Mevlid-i Nebi haftası ne zaman, önemi nedir? 2022 Mevlid-i Nebi haftası teması-konusu Mevlid-i Nebi haftası geldi ve Müslüman dünyası ise 2022 yılı Mevlid-i Nebi haftası konusu-temasına yoğunlaştı. Bu sene iki önemli zamanın yakın olması nedeniyle Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası olarak birlikte idrak edileceği Diyanet tarafından duyuruldu. Peki, Mevlid-i Nebi önemi nedir, nasıl ortaya çıktı?
4.10.2022 Bilgi Rehberi
Ali Erbaş: Mevlid-i Nebi haftamızın konusu, 'Peygamberimiz ve Vefa Toplumu'
Ali Erbaş: Mevlid-i Nebi haftamızın konusu, 'Peygamberimiz ve Vefa Toplumu' Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mevlid-i Nebi Haftası kutlamalarının 16 Ekim'de İstanbul Büyük Çamlıca Camii konferans salonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak bir toplantıyla başlayacağını belirterek, "Mevlid-i Nebi haftamızın konusu, 'Peygamber Efendimiz ve Vefa' olacak" dedi.
14.10.2021 Gündem
Diyanet İşleri Başkanı Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'nda konuştu
Diyanet İşleri Başkanı Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'nda konuştu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 'Çocukları mutsuz ve sahipsiz bir ev, şehir, ülke ve dünya rahmetten, bereketten ve nice güzellikten her daim mahrum kalır. Bunun için çocuklarımıza yönelik hizmetlerimize tüm hocalarımızla ve seferberlik ruhuyla devam edeceğiz' dedi.
26.10.2020 Gündem
Diyanet’ten Mevlid-i Nebi Haftası kısa filmlerine ilişkin iddialara yanıt
Diyanet’ten Mevlid-i Nebi Haftası kısa filmlerine ilişkin iddialara yanıt Diyanet İşleri Başkanlığından, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında hazırlanan kısa filmler için ödenen ücret konusunda gerçeği yansıtmayan haber ve yorumlara yer verildiğine işaret edilerek, söz konusu haberlerde yer alan rakamların sadece kısa filmlerin değil etkinlikler için yapılan hizmet alımının tamamını kapsadığı bildirildi.
13.11.2019 Gündem
Bakan, Diyanet'in aldığı kararı açıkladı
Bakan, Diyanet'in aldığı kararı açıkladı Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ: "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aldığı yeni bir kararla, Peygamber Efendimizin doğduğu, dünyamızı ve alemleri şereflendirdiği günün içinde yer aldığı hafta, 'Mevlid-i Nebi Haftası' adıyla Miladi Takvime göre değil, Hicri Takvime göre kutlanacaktır. Önümüzdeki hafta bu konudaki yönetmelik değişikliği yayınlanacak ve 2018'den itibaren de Hicri Takvime göre Peygamber Efendimizin dünyayı şereflendirdiği hafta, 'Mevlid-i Nebi Haftası' adıyla kutlanmaya başlanacaktır."
11.09.2019 Haberler