Midedeki şişkinliği bitiren yöntem! Göbek deliğine dokununca ne gaz ne de ağrı kalıyor
Midedeki şişkinliği bitiren yöntem! Göbek deliğine dokununca ne gaz ne de ağrı kalıyor Farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan mide ağrısı genellikle tüketilen besinlerden kaynaklı olabiliyor. Sindirime yardımcı olmak için yapacağınızmide masajı ise birçok sağlık sorununu önleyebilir. Detaylar haberimizde.
30.12.2023 Genel Sağlık
Aylarca erteledi, canından olacaktı! Peş peşe 10 kez geğirince hayatı kurtuldu
Aylarca erteledi, canından olacaktı! Peş peşe 10 kez geğirince hayatı kurtuldu Henüz 24 yaşındaydı, sağlığı yerindeydi. Her gün düzenli spor yapıyor ve sağlıklı besleniyordu. Hemşire olmasından ötürü birçok vakaya tanıklık ediyor, hiçbir zaman da hasta koltuğunda oturacağını düşünmüyordu. Ancak öyle olmadı. İşte peş peşe 10 kez geğirince kendinde bir tuhaflık hisseden genç kadının başına gelenler.
17.11.2023 Genel Sağlık
Limonlu su, salatalık suyu, nane çayı! Mide gazına savaş açarak hızlıca rahatlatıyor
Limonlu su, salatalık suyu, nane çayı! Mide gazına savaş açarak hızlıca rahatlatıyor Özellikle beslenme şeklimizde yaptığımız değişiklikler sonrası ortaya çıkan şişkinlik ve mide gazı daha da oldukça rahatsız edici bir hâl alabiliyor. Özellikle fasulye, armut, brokoli, mantar, süt, kepekli tahıllar ve elma şişkinlik, geğirme ve karın ağrısına sebep olan mide gazına yol açabilir. Peki hem hazmı kolaylaştırmak hem de mide şişkinliğini önlemek için neler yapılabilir? İşte 5 basit çözüm yolu.
20.04.2023 Genel Sağlık
Hızlı yemek yemenin vücuda verdiği inanılmaz zararlar ve çözümü
Hızlı yemek yemenin vücuda verdiği inanılmaz zararlar ve çözümü İnsanlar hızlı yaşam temposuna ayak uydurmak için çabuk ve aceleyle yemek yiyorlar. Oysa hızlı yemek yeme, başta kilo artışı olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Peki, hızlı yemek yemenin verdiği zararlar nelerdir? "Hızlı yemek yemeyi nasıl durdurabilirim?" diye soruyorsanız Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak'ın sözlerine kulak verin
Gaz problemini çözmek için 4 kolay ve etkili ipucu
Gaz problemini çözmek için 4 kolay ve etkili ipucu Sindirim sisteminizi altüst eden gaz, çoğu insanın yaşadığı en yaygın sorunlardan biridir. Bu sorun, genellikle yaşam tarzından beslenme biçimine, ruh durumdan içinde bulunduğunuz koşullara pek çok şeyden kaynaklanabilir. Bazen nerede yanlış yaptığınızı bile anlamadan gelip geçebilen bu can sıkıcı tabloya son demenin zamanı sizce de gelmedi mi? İşte gaz problemi yaşadığınızda size yardımcı olacak 4 ipucu... PEMBENAR ÖZEL
30.12.2020 Genel Sağlık
Mide gazına doğal tedavi yöntemleri
Mide gazına doğal tedavi yöntemleri Mide gazının altında yatan her hangi bir rahatsızlık söz konusu değilse evde basit yöntemler ile kontrol altına alınabilir.
20.07.2015 Sağlık