Uzun süre mide koruyucu ilaç kullananlarda görülüyor! Beyni resmen bitiriyormuş...
Uzun süre mide koruyucu ilaç kullananlarda görülüyor! Beyni resmen bitiriyormuş... Dünyada milyonlarca insan çok sık bir şekilde mide koruyucu ilaçlar kullanıyor. Ancak yapılan araştırmalara göre uzun süre mide koruyucu ilaç kullanmak erken bunamaya sebep olabilir. İşte mide koruyucu ilaçlar hakkında bilinmesi gerekenler.
17.08.2023 Genel Sağlık
Mide ve sindirim sisteminden kaynaklanan ağız kokusunu gidermenin yolları
Mide ve sindirim sisteminden kaynaklanan ağız kokusunu gidermenin yolları Ağız kokusu problemi, boğaz ve diş sorunlarından kaynaklanabileceği gibi sindirim sistemindeki sorunlardan dolayı da ortaya çıkabiliyor. Akciğer ve böbrek hastalıklarının da ağız kokusuna yol açabildiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. A. Murat Koca, mide ve sindirim sistemi rahatsızlıklarında çürük yumurta kokusu, böbrek rahatsızlığında ise amonyak benzeri koku oluştuğunu ifade ederek bunu gidermek için yapılabilecekleri sıraladı.
27.04.2022 Genel Sağlık
Mide kanseri nedenleri nelerdir?
Mide kanseri nedenleri nelerdir? Yiyecekler ağızda bir miktar parçalanıp öğütüldükten sonra yemek borusu aracılığı ile midemize gelirler. Mide üç ayrı sıra güçlü kas lifi içeren ve iç yüzü mukoza ile kaplı olan bir organdır. Mideye gelen besinleri salgılamış olduğu yüksek asit içerikli sıvı ile karıştırarak güçlü kas lifleri ile iyice yoğurup kimüs dediğimiz çorba haline getirir. Bu yüksek asit içeriği ile besinlerle alınan çoğu mikroorganizmaya karşıda bizleri korumuş olur. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Fahri Yetişir konu hakkında bilgiler verdi.
15.09.2021 Genel Sağlık
Endoskopi nedir? Kimlere uygulanır?
Endoskopi nedir? Kimlere uygulanır? Endoskopinin sindirim sistemi rahatsızlıklarının teşhis ve tedavisinde oldukça önemli olduğunu belirten Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Doç. Dr. Eylem Karatay, endoskopi ile ilgili merak edilenleri açıkladı. Endoskopi, ucundaki ışıklı bir kamera ile yemek borusu, mide, oniki parmak bağırsağı ve kalın bağırsağı incelemeyi sağlayan bir cihazdır. Sindirim sistemi rahatsızlıklarını ortaya çıkaran faktörlerin anlaşılmasında en önemli yardımcı yöntemdir ve güvenle yapılabilmektedir. Midenin incelenmesi için yapılan işleme gastroskopi, kalın bağırsağın incelenmesi için yapılan işleme ise kolonoskopi denmektedir. Üst gastrointestinal sistemin incelendiği gastroskopi için hastaların 5-6 saatlik aç olarak gelmeleri yeterlidir. İşlem inceleme olarak 5 - 10 dakika arasında sürmektedir. Kolonoskopi işlemi için hastaların işlem öncesi belirli bağırsak hazırlığı diyetleri ve belirli ilaçları kullanmaları gerekmektedir. Kolonoskopi işleminde inceleme için süre 45 dakika ve 1 saat arasında değişebilmektedir. Bazı durumlarda gastroskopi ve kolonoskopi ile tedavi de yapılabilmektedir. Özellikle mide kanaması ya da kalın bağırsakta saklanmış bir polip, bu yöntemlerle kolaylıkla çıkarılabilmektedir. Mide şikayetleri olan, ağızdan ve makattan kan gelmesi yaşayan hastalara gastroskopi ve kolonoskopi uygulanabilir. Gastroskopi ve kolonoskopi işlemi anestezi altında yapılabilmektedir. İşlemler sonrasında anestezi etkisi geçtikten sonra hastalar güvenli bir şekilde taburcu edilebilir. Taburcu olan hastalar ağrı ve acı hissetmemektedirler.
11.07.2021 Sağlık
Mide rahatsızlıklarınızın sebebi bu bakteri olabilir
Mide rahatsızlıklarınızın sebebi bu bakteri olabilir Tedavi edilmediğinde ömür boyu kalıcı olabilen ve her iki kişiden birinde bulunabilen Helikobakter pilori (Hp) bakterisi mide rahatsızlıklarınızın sebebi olabilir.
11.07.2019 Genel Sağlık
Mide hastalıkları ve tedavisi
Mide hastalıkları ve tedavisi Uzm. Dr. Salim Bereket, mevsim geçişlerinde yaşanan mide sorunları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler veriyor.
27.05.2015 Genel Sağlık
Reflünün belirtileri ve tedavisi
Reflünün belirtileri ve tedavisi Reflü hastalığı bazı durumlarda ciddiye alınması gereken ve takip edilmesi gereken bir hastalıktır.
4.05.2015 Genel Sağlık
Midenizi dinleyin!
Midenizi dinleyin! Karnın üst orta kesiminde ağrı, halsizlik, iştahsızlık ve özellikle geceleri gelen mide şikayetleri mide hastalığının habercisi olabilir.
13.12.2012 Genel Sağlık