Milli Güvenlik Kurulu

Milli Güvenlik Kurulu

Son dakika milli güvenlik kurulu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan milli güvenlik kurulu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan milli güvenlik kurulu haber sayfamızda...

Milli Güvenlik Kurulu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.439 milli güvenlik kurulu haberi bulunmuştur.
‘Bölgede terör örgütünün yeri yok’
‘Bölgede terör örgütünün yeri yok’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün Milli Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası yayınlanan bildiride, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki bölgenin geleceğinde terör örgütleri ve destekçilerine yer olmadığı belirtildi.
5.04.2024 Gündem
MGK'dan terörle mücadele vurgusu: Bölgemizde terör örgütleri ve destekçilerine yer yok
MGK'dan terörle mücadele vurgusu: Bölgemizde terör örgütleri ve destekçilerine yer yok Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası 6 maddelik MGK bildirisi yayımlandı. Bildiride, "Bölgemizin geleceğinde terör örgütlerine ve onların destekçilerine hiçbir surette yer verilmeyeceğinin altı çizilmiş; terör örgütlerini cesaretlendiren tüm aktörlerin aklıselimle hareket ederek terörle irtibatlarını kalıcı şekilde ve gecikmeksizin kesmesinin önemine işaret edilmiştir." ifadeleri yer aldı.
4.04.2024 Gündem
MGK Beştepe'de toplandı! İşte masadaki kritik başlıklar
MGK Beştepe'de toplandı! İşte masadaki kritik başlıklar Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de başladı.
4.04.2024 Gündem
MGK bugün Beştepe'de toplanıyor
MGK bugün Beştepe'de toplanıyor Milli Güvenlik Kurulu, iki aylık aranın ardından bugün Beştepe'de toplanacak. Toplantının öncelikli gündemi, Türkiye'nin sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları. MGK toplantısında, bölgesel ve uluslararası diğer güvenlik konuları da masaya yatırılacak.
4.04.2024 Haberler
MGK bugün Beştepe'de toplanıyor
MGK bugün Beştepe'de toplanıyor Milli Güvenlik Kurulu, iki aylık aranın ardından bugün Beştepe'de toplanacak. Toplantının öncelikli gündemi, Türkiye'nin sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları. MGK toplantısında, bölgesel ve uluslararası diğer güvenlik konuları da masaya yatırılacak.
4.04.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan Eylem Tok açıklaması
Bakan Tunç'tan Eylem Tok açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 kişinin ölümüne 4 kişinin de yaralanmasına neden olan oğlu T.C. ile yurt dışına kaçan Yazar Eylem Tok ile ilgili olarak açıklama yaptı.
8.03.2024 Gündem
‘Kırmızı Kitap’ta güncelleme
‘Kırmızı Kitap’ta güncelleme Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, ‘Kırmızı Kitap’ olarak adlandırılan Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi’nde güncelleme yapılması için çalışma yürütüyor.
4.03.2024 Gündem
Adalet Bakanı Tunç: Vatandaşlarımızın özgürlüklerini arttırdık
Adalet Bakanı Tunç: Vatandaşlarımızın özgürlüklerini arttırdık Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Türkiye'de demokrasinin standartlarını hep yükselttik. Vatandaşlarımızın özgürlüklerini arttırdık. Bundan sonra da yine demokrasimizin standardını yükseltmenin gayreti içerisinde olacağız” dedi.
1.03.2024 Gündem
Türkiye'nin 'Kırmızı Kitap'ı güncelleniyor
Türkiye'nin 'Kırmızı Kitap'ı güncelleniyor Devletin "gizli anayasası" olarak nitelendirilen ve kamuoyunda "Kırmızı Kitap" olarak adlandırılan Milli Güvenlik Siyaseti Belgesinin güncellenmesine yönelik çalışma başlatıldı.
29.02.2024 Haberler
Türkiye'nin 'Kırmızı Kitap'ı güncelleniyor
Türkiye'nin 'Kırmızı Kitap'ı güncelleniyor Devletin "gizli anayasası" olarak nitelendirilen ve kamuoyunda "Kırmızı Kitap" olarak adlandırılan Milli Güvenlik Siyaseti Belgesinin güncellenmesine yönelik çalışma başlatıldı.
29.02.2024 Gündem
Erdoğan'dan son dakika F-16 açıklaması: Alım süreci olumlu sonuçlandı
Erdoğan'dan son dakika F-16 açıklaması: Alım süreci olumlu sonuçlandı Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleşti. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "ABD ile yürüttüğümüz F-16 talebimimizin olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz." dedi. Netanyahu'nun Refah saldırısına tepki gösteren Erdoğan, "Her gün yeni bir kırmızı çizgiyi aşıyor." ifadelerini kullandı.
12.02.2024 Gündem
Bakan Tunç: Ülkemizi dünya projeleriyle tanıştırdık
Bakan Tunç: Ülkemizi dünya projeleriyle tanıştırdık Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “21 yılda ülkemizi dünya projeleriyle tanıştırdık. Enerjide bağımsızlığımızı ilan etmek için doğal gazından nükleer santraline kadar adımlar attık. Savunma sanayisinde hep dışa bağımlı olan Türkiye, bugün yüzde 80 yerlilik oranını yakaladı.” dedi.
10.02.2024 Gündem
‘Karar çok değerli takipçisi olacağız’
‘Karar çok değerli takipçisi olacağız’ Uluslararası Adalet Divanı’nın İsrail’in soykırım suçuyla yargılanması yönündeki ihtiyati tedbir kararının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kararı değerli buluyor, memnuniyetle karşılıyorum. Filistinli masum sivillere yönelik işlenen savaş suçlarının cezasız kalmaması için sürecin takipçisi olmayı sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.
27.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika İsveç ve F-16 açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika İsveç ve F-16 açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanması ve F-16 alım sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.
26.01.2024 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika İsveç ve F-16 açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika İsveç ve F-16 açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanması ve F-16 alım sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.
26.01.2024 Gündem
MGK’da terörle mücadeleden geri adım yok mesajı: Tüm terör unsurları hedef alınacak
MGK’da terörle mücadeleden geri adım yok mesajı: Tüm terör unsurları hedef alınacak 2024 yılının ilk MGK toplantısının ardından yayımlanan bildiride “Türkiye’nin kararlılıkla uyguladığı millî güvenlik siyasetinin, proje terör örgütleri üzerinden kurgulanan planlarla akamete uğratıla-mayacağının altı çizilmiştir” ifadelerine yer verildi.
26.01.2024 Gündem
MGK'dan terörle mücadele vurgusu: Tüm terör örgütlerini hedef almaya devam edeceğiz
MGK'dan terörle mücadele vurgusu: Tüm terör örgütlerini hedef almaya devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nun toplantısı sona erdi. MGK sonrası 9 maddelik bildiri yayımlandı. Bildiride "Türkiye'nin kararlılıkla uyguladığı milli güvenlik siyasetinin, proje terör örgütleri üzerinden kurgulanan planlarla akamete uğratılamayacağının altı çizilmiştir." ifadeleri yer aldı.
25.01.2024 Gündem
Yılın ilk MGK'sı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı
Yılın ilk MGK'sı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı MGK, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Toplantının ardından yazılı açıklama yapılması bekleniyor.
25.01.2024 Gündem
Yılın ilk MGK'sında kritik gündem
Yılın ilk MGK'sında kritik gündem Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak.
25.01.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan yargı birliği vurgusu: Önemli reformlar gerçekleştirildi
Bakan Tunç'tan yargı birliği vurgusu: Önemli reformlar gerçekleştirildi Cumhuriyet'in 100. Yılında Türk Medeni Kanunu Çalıştayında konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Askeri mahkemelerin kaldırılması, askeri yüksek yargının, Yargıtayın, Askeri Yüksek İdari Mahkemesi'nin kaldırılması ülkede yargı birliğinin sağlanması noktasında da önemli reformlar gerçekleştirildi" şeklinde konuştu.
4.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşmeleri Genel Kurul'da başladı
Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşmeleri Genel Kurul'da başladı TBMM Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçeleri üzerine görüşmeler başladı.
22.12.2023 Gündem
Adalet Bakanı Tunç: Türk yargısı, her zamankinden daha tarafsız ve bağımsızdır
Adalet Bakanı Tunç: Türk yargısı, her zamankinden daha tarafsız ve bağımsızdır Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Anayasa’nın 138’inci maddesi gereğince devam eden yargı süreçleriyle ilgili bir değerlendirme yapmamız doğru olmayacaktır. Yargının hatalı kararları yine yargı mekanizması içerisinde düzeltilme imkanı vardır. Bu da yapılmaktadır." dedi.
21.12.2023 Gündem
Oktay Memiş, Moğolistan heyetini ağırladı
Oktay Memiş, Moğolistan heyetini ağırladı AFAD Başkanı Oktay Memiş, Moğolistan Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Jadamba Enkhbayar ile bir araya geldi.
11.12.2023 Gündem
'İsrail işlediği suçların neticeleri ile yüzleşecek'
'İsrail işlediği suçların neticeleri ile yüzleşecek' Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) kasım ayı olağan toplantısı dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşti. Toplantıdan sonra yayınlanan bildiride, özetle şu ifadelere yer verildi:
30.11.2023 Gündem
Yılın son MGK'sından İsrail'e Gazze tepkisi: İşlediği suçların neticeleri ile er ya da geç yüzleşecek
Yılın son MGK'sından İsrail'e Gazze tepkisi: İşlediği suçların neticeleri ile er ya da geç yüzleşecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MGK toplantısı sonrası 7 maddelik MGK bildirisi yayımlandı. Bildiride 'İsrail Gazze’de işlediği ve tarihe kara bir leke olarak geçen insanlık dışı suçların neticeleri ile er ya da geç yüzleşmek zorunda kalacak' ifadeleri yer aldı.
29.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Milli Güvenlik Kurulu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.