Milli Saraylar

Milli Saraylar

Son dakika milli saraylar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan milli saraylar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan milli saraylar haber sayfamızda...

Milli Saraylar

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 528 milli saraylar haberi bulunmuştur.
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkındaki kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı.
18.03.2024 Gündem
AKM’de erişilebilir yaşam için projeler
AKM’de erişilebilir yaşam için projeler Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları hayata geçiren Türk Telekom, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) de erişilebilirliği güçlendirdiğini duyurdu.
11.03.2024 Ekonomi
Ankara Palas Müzesi’ni ziyaret etti
Ankara Palas Müzesi’ni ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, restorasyonu tamamlanarak müzeye dönüştürülen Ankara Palas’ı ziyaret etti.
22.02.2024 Gündem
Emine Erdoğan'dan Ankara Palas Müzesi'ne ziyaret
Emine Erdoğan'dan Ankara Palas Müzesi'ne ziyaret Cumhuriyetin ilk yıllarının anıtsal yapılarından olan ve 2018'de başlatılan restorasyonu Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığınca tamamlanan Ankara Palas Müzesi'nin ilk ziyaretçisi Emine Erdoğan oldu.
21.02.2024 Gündem
Emine Erdoğan, Ankara'nın tarihi yapılarından Ankara Palas Müzesi'ni ziyaret etti
Emine Erdoğan, Ankara'nın tarihi yapılarından Ankara Palas Müzesi'ni ziyaret etti Cumhuriyetin ilk yıllarının anıtsal yapılarından olan ve 2018'de başlatılan restorasyonu Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığınca tamamlanan Ankara Palas Müzesi'nin, ilk ziyaretçisi Emine Erdoğan oldu.
21.02.2024 Haberler
2023'te 7 milyon 261 bin turist Milli Saraylar'ı ziyaret etti
2023'te 7 milyon 261 bin turist Milli Saraylar'ı ziyaret etti Milli Saraylar Başkanlığı'na bağlı saray, köşk, kasır ve müzeler 2023 yılında da yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası oldu.
2.01.2024 Haberler
2023'te 7 milyon 261 bin turist Milli Saraylar'ı ziyaret etti
2023'te 7 milyon 261 bin turist Milli Saraylar'ı ziyaret etti Milli Saraylar Başkanlığı'na bağlı saray, köşk, kasır ve müzeler 2023 yılında da yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası oldu.
2.01.2024 Kültür Sanat
Konuşan tablolara yoğun ilgi
Konuşan tablolara yoğun ilgi Konuşan tablolar, 10 bine yakın sanatseverle buluştu. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Atatürk Kültür Merkezi’nde kapılarını açan “Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi”ni bugüne kadar 10 bine yakın sanatseverin ziyaret ettiği açıklandı.
27.12.2023 Kültür Sanat
Konuşan tablolara 10 bin ziyaretçi
Konuşan tablolara 10 bin ziyaretçi Türk Telekom, teknoloji alanındaki bilgi birikimini kültür-sanat alanına aktardığı ve ana destekçisi olduğu Atatürk Kültür Merkezi’nde herkese erişilebilir bir sergi deneyimi sundu.
26.12.2023 Ekonomi
Yıldız Sarayı’nda büyük keşif! 5 kat boya raspasının altından çıktı
Yıldız Sarayı’nda büyük keşif! 5 kat boya raspasının altından çıktı Restorasyon çalışmalarının sürdüğü Yıldız Sarayı’nda büyük keşif. 19. yüzyıla ait süsleme ve resimler ortaya çıkarıldı. Konuya ilişkin Milli Saraylar Başkanı Yasin Yıldız açıklamalarda bulundu.
14.12.2023 Gündem
AKM’de ‘Tablolar Konuşuyor’ sergisi
AKM’de ‘Tablolar Konuşuyor’ sergisi Türk Telekom’un, görme engelliler için sesli içerik hizmeti sunan “Telefon Kütüphanesi” uygulamasının “Tablolar Konuşuyor” bölümüne eklediği Milli Saraylar Resim Müzesi Koleksiyonu Seçkisi’nden oluşan dijital resim sergisi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) açıldı.
5.12.2023 Kültür Sanat
Dolmabahçe’nin restorasyonu da bitiyor
Dolmabahçe’nin restorasyonu da bitiyor Boğaz’ın yanındaki mimarisiyle dikkatleri üzerine çeken Dolmabahçe Sarayı’nın restorasyonu da tamamlanıyor.
29.10.2023 Kültür Sanat
Tarihimiz onarılıyor
Tarihimiz onarılıyor Cumhuriyetimizin 100. yılında tarihimizin önemli yapıları Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı tarafından onarılarak halkla yeniden buluşturuldu.
29.10.2023 Kültür Sanat
Sofranın Yüzyılı...Cumhuriyet sofralarında ağırlama kültürü
Sofranın Yüzyılı...Cumhuriyet sofralarında ağırlama kültürü Devlet arşivlerinde yapılan çalışmalarla ortaya çıkan menüler bize dönemin yemek kültürünü en ince ayrıntılarına kadar anlatıyor. Atatürk’ün resmi ziyaretlerde konukların ağırlanmasına verdiği önemi gösteren en dikkat çekici örneklerden biri İngiltere Kralı VIII. Edward’ın Dolmabahçe Sarayı’nı ziyareti...
28.10.2023 Yemek
Kapalı kapılar ardındaki sırlı dünya: Harem
Kapalı kapılar ardındaki sırlı dünya: Harem Harem batı dünyasının hayalinde canlandırdığı masalsı, sınırsız ve gerçeküstü bir zevk dünyası değildi. Stratejik öneme sahip, kendi doğruları ve düzeni olan devlet düzeni altında özel bir alandı.
17.09.2023 Gündem
Dolmabahçe Sarayı'ndaki restorasyonda geri sayım
Dolmabahçe Sarayı'ndaki restorasyonda geri sayım Dolmabahçe Sarayı'nın dış bölümünde yer alan Saltanat Kapısı'nın da bulunduğu duvarlarda restorasyon çalışması devam ediyor. Restorasyon sürecinin Ekim ayı sonunda tamamlanacağı öğrenildi.
12.09.2023 Gündem
Milli Saraylar Başkanlığı'na devredilen tarihi cezaevinde, Edirne Sarayı eserleri sergilenecek
Milli Saraylar Başkanlığı'na devredilen tarihi cezaevinde, Edirne Sarayı eserleri sergilenecek Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanı Yasin Yıldız, geçen yıl Milli Saraylar Başkanlığı'na devredilmesinin ardından restorasyonun hız kazandığı Edirne Sarayı sınırları içindeki, yakın zamana kadar kapalı cezaevi olarak kullanılan tarihi Asakir-i Mansure-i Muhammediye Kışlası'nın müzeye dönüştürüleceğini açıkladı.
29.08.2023 Kültür Sanat
Müzekart satışında rekor
Müzekart satışında rekor Türkiye’de müze ve ören yerlerine bir yıl boyunca 60 liraya sınırsız giriş olanağı sunan Müzekart satışı rekor düzeye ulaştı.
28.08.2023 Kültür Sanat
Yılın ilk 7 ayında satılan müze kart sayısı belli oldu
Yılın ilk 7 ayında satılan müze kart sayısı belli oldu Kültür ve Turizm Bakanlığı müze ve ören yerleri ile Milli Saraylar Başkanlığı'ndaki müzelerde geçerli olan müze kart satışlarının 2023 yılının ilk 7 ayında 2 milyon 151 bin 988'e ulaştığını açıkladı.
27.08.2023 Ekonomi
Topkapı Sarayı 2 milyon ziyaretçiyi ağırladı
Topkapı Sarayı 2 milyon ziyaretçiyi ağırladı İstanbul’un kültürel ve tarihi mekanlarından biri olan Topkapı Sarayı yoğun ilgi görmeye devam ediyor. En çok rağbet gören kültürel miraslar arasında yer alan Topkapı Sarayı bu yılın ilk 6 ayında yaklaşık 2 milyon kişiyi ağırladı.
22.07.2023 Kültür Sanat
Milli Saraylar’a ziyaretçi akını
Milli Saraylar’a ziyaretçi akını Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlı saray, köşk ve kasırları ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı yılın ilk altı ayında geçen yıla oranla yüzde 18 artarak 3 milyon 800 bini aştı.
20.07.2023 Kültür Sanat
MüzeKart ücreti bu yıl da 60 TL
MüzeKart ücreti bu yıl da 60 TL Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerlerine sınırsız ziyaret imkânı sağlayan MüzeKart’ın bu yıl da 60 lira olacağını duyurdu.
17.07.2023 Gündem
Son dakika: Topkapı Sarayı'nın içindeki tarihi restoranda yangın!
Son dakika: Topkapı Sarayı'nın içindeki tarihi restoranda yangın! Topkapı Sarayı'ndaki tarihi restoranda çıkan yangın paniğe neden oldu. İtfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi sonucunda yangın söndürüldü
9.07.2023 Gündem
Erdoğan, Beştepe’deki A takımını değiştirmedi
Erdoğan, Beştepe’deki A takımını değiştirmedi Yakın çalışma ekibinden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ı MİT Başkanlığı’na atayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, A takımındaki diğer isimlerle yeni dönemde de çalışmaya devam edecek.
10.06.2023 Gündem
Son dakika: TCMB Başkanı Erkan, görevi Kavcıoğlu'ndan devraldı! İşte ilk açıklama
Son dakika: TCMB Başkanı Erkan, görevi Kavcıoğlu'ndan devraldı! İşte ilk açıklama Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı görevine atanan Hafize Gaye Erkan, düzenlenen devir teslim töreni ile görevini Şahap Kavcıoğlu’ndan devraldı.
9.06.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Milli Saraylar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.