Mimarlık

Mimarlık

Son dakika mimarlık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan mimarlık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan mimarlık haber sayfamızda...

Mimarlık

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.765 mimarlık haberi bulunmuştur.
4 cana umut olmuştu! 22 yaşındaki Melek'e acı veda
4 cana umut olmuştu! 22 yaşındaki Melek'e acı veda Yalova’da 12 nisan tarihinde geçirdiği trafik kazası sonrasında 5 günlük yaşam savaşını kaybeden 22 yaşındaki Melek Karakaş, organlarını bağışlayarak 4 cana umut olmuştu. Organları Ankara, Bursa ve Çanakkale’de hastalara ulaştırılan Melek, sevenlerinin gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.
19.04.2024 Gündem
Kazada hayatını kaybetmişti... Organlarıyla birçok hastaya umut olacak
Kazada hayatını kaybetmişti... Organlarıyla birçok hastaya umut olacak Yalova-Bursa karayolunda otomobille çarpışan motosiklette bulunan ve kazada ağır yaralanan üniversite öğrencisi Melek Karakaş (21), tedavi gördüğü hastanede 5 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Kazadan 3 gün önce organ bağışında bulunduğu ortaya çıkan Melek Karakuş’un organları birçok hastaya umut olacak.
18.04.2024 Gündem
AB’den 35 bin gence ücretsiz Avrupa turu: Türk vatandaşlarının da başvurabileceği programın şartları neler?
AB’den 35 bin gence ücretsiz Avrupa turu: Türk vatandaşlarının da başvurabileceği programın şartları neler? Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, “DiscoverEU” programı kapsamında, aralarında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da bulunduğu 35 bin genç için trenle ücretsiz Avrupa turu düzenleyecek.
17.04.2024 Dünya
Fossati’nin kaleminden Ayasofya
Fossati’nin kaleminden Ayasofya Demirören Yayınları tarafından yayımlanan Chevalier Caspard Fossati imzalı “Ayasofya” adlı kitap özel koleksiyon eseri olarak basıldı. Arşivlik kitap Ayasofya’nın görkemli tarihine ışık tutuyor.
9.04.2024 Kültür Sanat
Döngüsel ekonomi ve güneş enerjisine bol bol destek
Döngüsel ekonomi ve güneş enerjisine bol bol destek Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi kapsamında 4 milyon TL, KOBİ'lerinin Güneş Enerjisi Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında ise 14 milyon TL devlet desteği var. Gelin, 1 yıl geri ödemesiz desteklemeler için gerekli şartlara yakından bakalım...
5.04.2024 Milliyet Executive
Beşiktaş Belediyesi'nden 29 kişinin öldüğü yangınla ilgili açıklama
Beşiktaş Belediyesi'nden 29 kişinin öldüğü yangınla ilgili açıklama Tadilat yapılan gece kulübünde çıkan yangında 29 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili Beşiktaş Belediyesi'nden açıklama yapıldı.
4.04.2024 Gündem
Van’da mazbata Zeydan’a döndü
Van’da mazbata Zeydan’a döndü Yüksek Seçim Kurulu (YSK), DEM Parti’nin Van İl Seçim Kurulu’nun Abdullah Zeydan’ın Van Büyükşehir Belediye Başkanı “seçilmemiş sayılması” ve mazbatanın seçimi ikinci sırada tamamlayan AK Parti’nin adayı Abdulahat Arvas’a verilmesi kararına yaptığı itirazı, oy çokluğu ile kabul etti.
4.04.2024 Gündem
Penceredeki güneşten saatlerce bedava elektrik! 'Perdeyi kornişe, fişini prize takın'
Penceredeki güneşten saatlerce bedava elektrik! 'Perdeyi kornişe, fişini prize takın' Liseyi birincilikle bitiren Ahmet Fuat Yalçın, makine mühendisliği okuduktan sonra hemen yüksek lisans eğitimine başladı. İşte hayatını değiştiren gelişme tam da burada yaşandı. Tezini yenilenebilir enerji üzerine yapan genç adamın aklına, güneş panellerini perdeye dönüştürme fikri geldi. Her mekanda kullanılabilen, hiçbir yere başvuru yapmadan direkt kullanılabilen perde rahatlıkla 28 saat televizyon, 14 saat buzdolabı ve 2 saat fırın çalıştırabiliyor!
4.04.2024 Yaşam
Van'da mazbata DEM Parti'ye verilecek! YSK itirazı kabul etti...
Van'da mazbata DEM Parti'ye verilecek! YSK itirazı kabul etti... DEM Parti'nin yaptığı itirazı Yüksek Seçim Kurulu kabul etti. Van'da mazbata Abdullah Zeydan'a verilecek.
3.04.2024 Gündem
Tarih farklı, facia aynı! 29 kişiye mezar olan gece kulübünde ölümcül eksik
Tarih farklı, facia aynı! 29 kişiye mezar olan gece kulübünde ölümcül eksik İstanbul Gayrettepe’de yaşanan yangın faciası tarihte bir ilk değildi. 1982’de yine İstanbul Ataköy'deki gece kulübünde benzer bir yangın kayıtlara geçmiş ve saniyeler içinde pek çok kişi alevler arasında kalarak hayatını kaybetmişti. 2002 yılına dikkat çeken Prof. Dr. Füsun Demirel, "Eksikler var. Dayanımı yüzde 50 düşüyor" diyerek yangın ile yangının çıktığı binaya dair ölümcül gerçeği anlattı.
3.04.2024 Gündem
Manisa'da seçim sonuçları belli oldu! CHP’li Ferdi Zeyrek yarışı 1. tamamladı
Manisa'da seçim sonuçları belli oldu! CHP’li Ferdi Zeyrek yarışı 1. tamamladı Manisa'da, 1 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonculara göre Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ferdi Zeyrek oldu. 14 ilçede CHP, 2 ilçede AK Parti, 1 ilçede ise Yeniden Refah Partisi seçimi önde tamamladı.
1.04.2024 Gündem
Konya'da seçim sonuçları belli oldu! AK Parti'li Altay yeniden başkan
Konya'da seçim sonuçları belli oldu! AK Parti'li Altay yeniden başkan Konya'da 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti'li mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeniden başkan seçildi. İlçelerde ise AK Parti 16, CHP 5, YPR 5, BBP 2, MHP 1 belediye kazanırken, 1 ilçeyi de bağımsız aday kazandı.
1.04.2024 Gündem
Malatya'da AK Parti'li Sami Er başkan seçildi
Malatya'da AK Parti'li Sami Er başkan seçildi Malatya'da 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti'li Sami Er, Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. İlçelerde ise AK Parti 7, CHP 5 ve MHP 1 belediye başkanlığını kazandı.
31.03.2024 Gündem
Bursa'da yerel seçimin kazanan ismi Mustafa Bozbey oldu
Bursa'da yerel seçimin kazanan ismi Mustafa Bozbey oldu Bursa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde kesin olmayan sonuçlara göre CHP'li Mustafa Bozbey, büyükşehir belediye başkanı oldu. İlçelerde ise 6’sında CHP, 9’unda AK Parti, 2’sinde İYİ Parti kazandı.
1.04.2024 Gündem
Van'da seçim sonuçları belli oldu! İşte kazanan isim
Van'da seçim sonuçları belli oldu! İşte kazanan isim Van’da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı Abdullah Zeydan kazandı. 12 ilçede DEM Parti, 1 ilçede ise AK Parti başkan çıkardı.
31.03.2024 Gündem
Karaman'da son dakika seçim sonuçları! Karaman'da kazanan MHP'li  Savaş Kalaycı
Karaman'da son dakika seçim sonuçları! Karaman'da kazanan MHP'li Savaş Kalaycı Karaman'da 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre, MHP'li mevcut Belediye Başkanı Savaş Kalaycı tekrar kazandı. İlçelerin 3'ünde AK Parti, 1'inde MHP, 1'inde ise CHP kazandı.
31.03.2024 Gündem
Karaman'da MHP'li Kalaycı başkan seçildi!
Karaman'da MHP'li Kalaycı başkan seçildi! Karaman'da 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre, MHP'li mevcut Belediye Başkanı Savaş Kalaycı tekrar kazandı. İlçelerin 3'ünde AK Parti, 1'inde MHP, 1'inde ise CHP kazandı.
31.03.2024 Gündem
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi; Türkiye’de 4’üncü sırada
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi; Türkiye’de 4’üncü sırada Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 2023 yılı ikinci dönem çerçevesinde 208 Türk üniversitesi arasında 4’üncü sırada yer aldı.
28.03.2024 Eğitim
"Yapmamız gereken afetlere karşı dirençli şehirler oluşturmak”
"Yapmamız gereken afetlere karşı dirençli şehirler oluşturmak” Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem gibi afetlere karşı dirençli şehirler oluşturmak için kentsel dönüşümünün önemine değindi.
28.03.2024 Ekonomi
Devrim otomobilinin tasarımcısı, 99 yaşında hayatını kaybetti
Devrim otomobilinin tasarımcısı, 99 yaşında hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda (TCDD) çalışan, TCDD İnşaat Dairesi Başkanlığı görevinde bulunan ve Devrim otomobilinin kaporta üretim ekibinde yer alan yüksek mimar mühendis Gündüz Sait Güngen, 99 yaşında hayatını kaybetti. Güngen'in, 1961 yılında üretilen Devrim otomobilinin amblemini ve 'Devrim' yazısını son anda tasarlayıp, araca monte ettiği ortaya çıktı.
27.03.2024 Ekonomi
Gözde liselerin gözde öğrencilerini... ABD ve Avrupa  havada kapıyor
Gözde liselerin gözde öğrencilerini... ABD ve Avrupa havada kapıyor ABD ve Avrupa’daki üniversiteler, Türkiye’deki gözde liselerin öğrencilerine kapılarını ardına kadar açıyor. Bu durum yeni yönetmeliğe göre değişecek. Çünkü YKS’de başarısız olanların yurt dışından aldıkları diplomalar kabul edilmeyebilir.
26.03.2024 Eğitim
Alper Gezeravcı Erzurum’da gençlerin ilgisiyle karşılaştı
Alper Gezeravcı Erzurum’da gençlerin ilgisiyle karşılaştı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Erzurum’da öğrencilerle buluştu. Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’na girişte öğrenciler tarafından karşılanan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Alper Gezeravcı’ya yoğun bir ilgi oldu. Programda ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi birer konuşma yaptı.
25.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Mimarlık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.