Miraç Gecesi

Miraç Gecesi

Son dakika Miraç gecesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Miraç gecesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Miraç gecesi haber sayfamızda...

Miraç Gecesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 366 miraç gecesi haberi bulunmuştur.
Bakan Yerlikaya: Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz
Bakan Yerlikaya: Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Adalet Sarayı’ndaki polis noktasına yapılan silahlı terör saldırısına ilişkin adliyede açıklama yaptı. Yerlikaya, "Deprem şehitlerimizin acısını yaşarken, bu mübarek gecede milletimiz için dua ederken hainler bir terör saldırısı girişiminde bulundular ama biz durmayacağız. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.
6.02.2024 Gündem
KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN MESAJLARI 2024: 🤲 MİRAÇ KANDİLİ mesajları için Ayetli, Dualı, Hadisli, Resimli HAYIRLI KANDİLLER mesajları ve sözleri...
KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN MESAJLARI 2024: 🤲 MİRAÇ KANDİLİ mesajları için Ayetli, Dualı, Hadisli, Resimli HAYIRLI KANDİLLER mesajları ve sözleri... Miraç Kandiliniz mübarek olsun! İslam aleminde önemli gün ve gecelerden biri de Miraç gecesi olarak bilinir. Bu anlamlı gecede Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya sonrasında yedi kat semaya yükselişini ve Allah'ın huzuruna kabul edildiği gece olarak bilinir. Bu anlamlı gecede sevdiklerinize ve aile fertlerinize en anlamlı Miraç Kandili mesajlarını gönderebilir, onların yüzünde tebessüm olabilirsiniz. İşte en yeni en farklı Miraç kandili mesajları...
6.02.2024 Bilgi Rehberi
MİRAÇ KANDİLİ FAZİLETİ - ÖNEMİ: 🤲 Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Miraç'a nasıl, ne zaman çıktı? Miraç Gecesinde ne oldu?
MİRAÇ KANDİLİ FAZİLETİ - ÖNEMİ: 🤲 Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Miraç'a nasıl, ne zaman çıktı? Miraç Gecesinde ne oldu? İslam aleminin mübarek zamanlarından Miraç Kandili faziletleri yoğun olarak araştırılıyor. Hz. Peygamber (s.a.s)' in göğe yükselerek Allah'ın huzuruna kabul edilmesi olayıdır. İki aşamada gerçekleşen bu mucize Kur'an'da yer almaz ancak birçok hadis ile anlatılır. Peki, miraç gecesi ne oldu, miraç kandili faziletleri neler? İşte, miraç anlamı...
6.02.2024 Bilgi Rehberi
İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul’da tek bir riskli yapı bırakmayacağız
İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul’da tek bir riskli yapı bırakmayacağız AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, "İstanbul'da tek bir riskli yapı bırakmayana kadar bu aziz milletle gece gündüz çalışacağız" dedi.
6.02.2024 Gündem
MİRAÇ NEDİR, NE ANLAMA GELMEKTEDİR? Miraç Kandili gecesi neler yaşandı? Miraç olayı Kuran'ı Kerim'de yer alıyor mu, hangi surelerde var?
MİRAÇ NEDİR, NE ANLAMA GELMEKTEDİR? Miraç Kandili gecesi neler yaşandı? Miraç olayı Kuran'ı Kerim'de yer alıyor mu, hangi surelerde var? Miraç Kandili için geri sayım devam ediyor. Mübarek üç aylar içerisinde önemli günlerden biri de Miraç Kandili gecesi olarak idrak edilecek. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Önce Mescid-i Haram'a oradan Mescid-i Aksaya ve oradan da Allah'ın huzuruna yükselişi Kuran-ı Kerim'de Miraç olayı olarak anlatılmaktadır. Peki Miraç Kandili ne zaman, hangi tarihte?
6.02.2024 Bilgi Rehberi
Kandil için en güzel MİRAÇ KANDİLİ MESAJLARI SÖZLERİ 2024: Miraç Kandili'ne özel dualı, ayetli, kısa Miraç Kandili mesajları ve sözleri
Kandil için en güzel MİRAÇ KANDİLİ MESAJLARI SÖZLERİ 2024: Miraç Kandili'ne özel dualı, ayetli, kısa Miraç Kandili mesajları ve sözleri Miraç kandili, İslam inancında büyük bir öneme sahiptir. Bu kutsal gecede Hz. Muhammed'in göğe yükselişi gerçekleşmiş ve bu olay, Müslümanlar için büyük bir sevinç kaynağı olmuştur. Miraç gecesi, peygamberimizin Allah'ın huzuruna çıktığı ve bizzat O'ndan ilahi mesajları aldığı anlamlı bir gece olarak kabul edilir. Bu özel gece, Müslümanlar arasında manevi bir olgunlaşma, ibadet, dua ve yakınlaşma zamanıdır. Miraç kandili mesajları aracılığıyla da sevdiklerimize Miraç'ın hikmet ve anlamlarını hatırlatır, bu mübarek gecenin hayırlarını ve bereketini paylaşırız. Bu kutsal gece, tüm Müslümanlar için manevi bir diriliş ve yeniden doğuş fırsatı sunar. Miraç kandili, İslam'ın temel prensiplerini hatırlamak, ibadetlerimizi güçlendirmek ve peygamberimizin yüce ahlakını yaşamak için önemli bir vesile olarak değerlendirilir. Miraç kandili, bizlere Allah'a yönelme, özlem duyulan Rabbimiz ile bağımızı güçlendirme ve dünyevi hayatın sınırlılıklarını bir kenara bırakarak manevi yükselişi gerçekleştirme fırsatı sunar. Bu nedenle, Miraç kandili, Müslümanlar için önemli bir dönüm noktasıdır ve yeniden doğuşa vesile olan bir kandildir. Siz de en güzel ve güçlü duygularınızı Miraç Kandili Mesajları ile sevdiklerinize gönderebilirsiniz.
6.02.2024 Bilgi Rehberi
İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul’da tek bir riskli yapı bırakmayacağız
İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul’da tek bir riskli yapı bırakmayacağız AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, "İstanbul'da tek bir riskli yapı bırakmayana kadar bu aziz milletle gece gündüz çalışacağız" dedi.
6.02.2024 Haberler
Emine Erdoğan'dan Miraç Kandili mesajı
Emine Erdoğan'dan Miraç Kandili mesajı Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından, "Ülkemizin ve tüm İslam âleminin Miraç Gecesi’ni tebrik ediyorum" paylaşımında bulundu.
6.02.2024 Gündem
Bakan Yerlikaya: Büyük bir seferberlik başlattık
Bakan Yerlikaya: Büyük bir seferberlik başlattık 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümünde Kahramanmaraş'ta konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Devletimizle milletimizle dimdik ayaktaydık. Dünyanın en büyük arama kurtarma ve iyileştirme çalışmasını başlattık. Gözümüzün yaşını silip hep birlikte el ele verdik. Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdük." dedi.
6.02.2024 Gündem
Bakan Tekin, 6 Şubat'ta hayatını kaybeden vatandaşları öğrencilerle birlikte andı
Bakan Tekin, 6 Şubat'ta hayatını kaybeden vatandaşları öğrencilerle birlikte andı Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşları anan Bakan Tekin, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak, ilk günden itibaren yaraların sarılması için üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çaba gösterdik" dedi.
6.02.2024 Eğitim
I ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: I Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
I ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: I Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Bebeğinin cinsiyetini öğrenen anne ve baba adaylarını isim telaşı alıyor. Erkek bebek bekleyen çiftler çocuklarına hayat boyu taşıyacağı ismi seçerken kararsız kalıyor. Ebeveynler çocuklarına en anlamlı ve en özel ismi vermek istiyor. Bunun için aileler derin bir isim araştırması sürecine giriyor. Kulağa hoş gelen isimlerin yanı sıra aileler anlamlarına da bakıyor. Keşfedilmemiş, nadir bulunan, duyulmamış, değişik ve en anlamlı isimleri vermek istiyor. İ harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “İ ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
5.01.2024 Bebek
İsra İsminin Anlamı Nedir? İsra Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?
İsra İsminin Anlamı Nedir? İsra Ne Demek, Hangi Anlama Gelir? Türkçede yeni bir isim olarak nitelendirilebilecek İsra adı aslında çok eskiden biri kullanılıyor. Özellikle son dönemlerde oldukça beğeni toplayan ve ilgi gören adlar içerisine girmiş durumda. Peki İsra isminin anlamı nedir? İsra ne demek, hangi anlama gelir? İşte bu güzel isim için merak edilen.
25.09.2023 Eğitim
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Ramazan ayı, zekat ayıdır
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Ramazan ayı, zekat ayıdır Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, TRT 1’de iftara doğru canlı yayınlanan “Ramazan Sevinci” programının konuğu oldu.
26.03.2023 Gündem
MİRAÇ KANDİL NAMAZI NASIL KILINIR? Miraç Kandili namazı kaç rekat, ne zaman kılınır? Miraç Kandili gecesine özel bir namaz var mı?
MİRAÇ KANDİL NAMAZI NASIL KILINIR? Miraç Kandili namazı kaç rekat, ne zaman kılınır? Miraç Kandili gecesine özel bir namaz var mı? Miraç Kandili namazı nasıl kılınır kaç rekat soruları araştırma konusu olmaya devam ediyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in göğe yükselişi ve Allah'ın huzuruna çıkışı olarak bilinen Miraç gecesi islam aleminde önemli bir yere sahiptir. Bu geceyi müslümanlar ibadet ile geçirecek. Peki Miraç Kandili namazı kaç rekat, nasıl kılınır?
17.02.2023 Bilgi Rehberi
MİRAÇ KANDİLİ DUASI (Anlamı ile Türkçe okunuşu) || Miraç Kandili'nde okunacak dualar ve sureler neler? Eller semaya yükselecek! Miraç Kandili duaları...
MİRAÇ KANDİLİ DUASI (Anlamı ile Türkçe okunuşu) || Miraç Kandili'nde okunacak dualar ve sureler neler? Eller semaya yükselecek! Miraç Kandili duaları... Miraç Kandili duası, İslam alemi için önemli günler arasında bulunan Miraç Kandili'nin gelmesiyle beraber araştırılmaya başlandı. Hz. Muhammed'in (S.A.V) göğe yükselmesi olayı olan Miraç gecesi Müslüman dünyası tarafından ibadetlerle geçirilir. Miraç Kandili'nde eller semaya yükselerek dualar okunuyor. Miraç Kandili'nde okunacak duaları ve sureleri sizler için habere ekledik. Peki Miraç Kandili'nde okunacak dualar ve sureler neler? İşte Miraç Kandili duası...
17.02.2023 Bilgi Rehberi
CUMA NAMAZI SAATİ KAÇTA 17 ŞUBAT? İstanbul, Ankara, İzmir il il cuma namazı vakitleri || Diyanet'ten Miraç Gecesi ve Cuma Namazı düzenlemesi!
CUMA NAMAZI SAATİ KAÇTA 17 ŞUBAT? İstanbul, Ankara, İzmir il il cuma namazı vakitleri || Diyanet'ten Miraç Gecesi ve Cuma Namazı düzenlemesi! Mübarek cuma günü cemaat, cuma namazı için bulundukları illerin namaz saati sorgusuna başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı ise il il cum namazı vakitlerini paylaşıyor. İstanbul, Ankara, İzmir illerin namaz vakitlerini derledik! Öte yandan Diyanet tarafından Miraç Kandili ve cuma namazı düzenlemesi açıklandı. Peki, 17 Şubat cuma namazı saati kaç?
17.02.2023 Bilgi Rehberi
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Cuma namazı ve Miraç Gecesi düzenlemesi
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Cuma namazı ve Miraç Gecesi düzenlemesi Diyanet İşleri Başkanlığı, ülke genelindeki camilerde ve depremden etkilenen illerde “Cuma namazı” ve “Miraç Gecesi”ne yönelik düzenlemeye gidildiğini duyurdu.
16.02.2023 Gündem
Diyanet İşleri Başkanlığından 'Cuma namazı' ve 'Miraç Gecesi' düzenlemesi
Diyanet İşleri Başkanlığından 'Cuma namazı' ve 'Miraç Gecesi' düzenlemesi Diyanet İşleri Başkanlığı, ülke genelindeki camilerde ve depremden etkilenen illerde “Cuma namazı” ve “Miraç Gecesi”ne yönelik düzenlemeye gidildiğini duyurdu.
16.02.2023 Gündem
MİRAÇ KANDİLİ DUASI (Türkçe okunuşu/anlamı) || Miraç Kandili'nde okunacak dualar ve Miraç gecesi sureleri neler? İşte Miraç Kandili duaları...
MİRAÇ KANDİLİ DUASI (Türkçe okunuşu/anlamı) || Miraç Kandili'nde okunacak dualar ve Miraç gecesi sureleri neler? İşte Miraç Kandili duaları... Miraç Kandili duası Türkçe anlamları ile birlikte öne çıkıyor. 2022 Miraç Kandil'inde okunacak dualar ve sureler İslam dünyası tarafından araştırılmaya başlandı. Miraç gecesi, Hz. Muhammed'in (S.A.V) göğe yükselmesi olayıdır. Üç aylar içerisinde yer alan önemli Miraç Kandili'nde dualar okunacak ve ibadetler gerçekleştirilecek. İşte Miraç Kandili duası...Miraç Kandili'nde okunacak dualar ve sureler nedir?
6.03.2022 Gündem
Miraç Kandili'nde okunacak dualar (Türkçe okunuşu) || Miraç Kandili duası, Miraç gecesi sureleri neler?
Miraç Kandili'nde okunacak dualar (Türkçe okunuşu) || Miraç Kandili duası, Miraç gecesi sureleri neler? Miraç Kandili duaları ve ibadetlerle geçiriliyor. Bu yılın ikinci kandili olan Miraç Kandili İslam dünyası tarafından bugün idrak ediliyor. Miraç Kandili gecesi okunacak dualar ile sureler ise araştırılmaya başlandı. Peki Miraç Kandili'nde okunacak dualar ve sureler neler? İşte Miraç gecesi yani Miraç Kandili duaları ve Türkçe okunuşları...
6.03.2022 Gündem
Miraç Kandili 2022 tarihi ne zaman? Miraç Kandili'nde oruç tutulur mu, kaç gün tutulur? Miraç Kandili'nde ne yapılır, hangi ibadetler yapılmalı?
Miraç Kandili 2022 tarihi ne zaman? Miraç Kandili'nde oruç tutulur mu, kaç gün tutulur? Miraç Kandili'nde ne yapılır, hangi ibadetler yapılmalı? Miraç Kandili ile ilgili meraklı arayış devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, Miraç Kandili 2022 tarihini açıkladı. Milyonlarca Müslüman vatandaş ise Miraç Kandili ne zaman aramasına geçti. Aynı zamanda bu anlamlı günde dini görevlerini yerine getirmek isteyenler, Miraç Kandili'nde oruç tutulur mu, kaç gün tutulur sorularını araştırmaya başladı. İşte Miraç Kandili hakkında bilinmesi gerekenler...
26.02.2022 Gündem
Yarın kandil mi, ne kandili? Diyanet 2022 Kandil Günleri: Miraç Kandili ne zaman?
Yarın kandil mi, ne kandili? Diyanet 2022 Kandil Günleri: Miraç Kandili ne zaman? Miraç Kandili ne zaman idrak edilecek? Kandil tarihlerini merak edenler Diyanet tarafından yayınlanan 2022 kandil tarihlerini araştırıyor. Peki, yarın kandil mi, yarın ne kandili? İşte 2022 Kandil tarihleri.
26.02.2022 Gündem
MİRAÇ KANDİLİ ne zaman, hangi gün, ayın kaçında idrak edilecek 2022? Miraç Kandili ibadetleri neler, mübarek gecede hangi ibadetler yapılır?
MİRAÇ KANDİLİ ne zaman, hangi gün, ayın kaçında idrak edilecek 2022? Miraç Kandili ibadetleri neler, mübarek gecede hangi ibadetler yapılır? Miraç Kandili için geri sayılıyor. İslam alemi için önemli günler arasında bulunana Miraç Kandili'ne kısa bir süre kaldı. Kandil yaklaşırken Miraç Kandili gecesi yapılacak ibadetler ve tarihi araştırılıyor. Peki Miraç kandili ne zaman 2022?Miraç Kandili gecesi hangi ibadetler yapılacak?
25.02.2022 Gündem
Miraç Kandili ne zaman, hangi gün? 2022 Miraç Kandili tarihi...
Miraç Kandili ne zaman, hangi gün? 2022 Miraç Kandili tarihi... Miraç Kandili için meraklı arayış başladı. Yeni yılın ilk Kandili geçtiğimiz günlerde yaşandı. Üç aylara girmemizle birlikte ardından Regaip Kandili yaşandı. sırada ise Miraç Kandili var. Peki Miraç Kandili 2022 tarihi ne zaman? Mübarek Miraç Kandili bu yıl hangi ayda, hangi gün idrak edilecek? Miraç Kandili'nin önemi nedir? İşte Dini günler takvimi ve Miraç Kandili'nin önemi...
16.02.2022 Gündem
Üç Aylar takvimi 2022 Diyanet paylaşımı |  Üç Aylar başlangıcı ne zaman, önemi nedir?
Üç Aylar takvimi 2022 Diyanet paylaşımı | Üç Aylar başlangıcı ne zaman, önemi nedir? 2022 Yılının ikinci ayında bu yıl üç aylar ne zaman başlıyor sorusu ilgi görmeye başladı. Milyonlarca Müslüman vatandaş, üç aylar takvimi 2022 Diyanet aramasında bulunuyor. Peki 2022 yılının üç aylar başlangıcı ne zaman, üç aylar Receb, Şaban, Ramazan aylarının önemi nedir?
12.01.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Miraç Gecesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.