Miyop

Miyop

Son dakika miyop haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan miyop gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan miyop haber sayfamızda...

Miyop

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 353 miyop haberi bulunmuştur.
Bahçeli: 'Cam tavanı kırdık' diyenlere asla fırsat verilmeyecek
Bahçeli: 'Cam tavanı kırdık' diyenlere asla fırsat verilmeyecek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. CHP lideri Özgür Özel'e göndermede bulunan Bahçeli "'Cam tavanı kırdık' diyenlerin Türk devletinin çatısını ve Türk milletinin varlığını dinamitlemesine asla fırsat verilmeyecektir." ifadelerini kullandı.
9.04.2024 Haberler
Bahçeli: 'Cam tavanı kırdık' diyenlere asla fırsat verilmeyecek
Bahçeli: 'Cam tavanı kırdık' diyenlere asla fırsat verilmeyecek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. CHP lideri Özgür Özel'e göndermede bulunan Bahçeli "'Cam tavanı kırdık' diyenlerin Türk devletinin çatısını ve Türk milletinin varlığını dinamitlemesine asla fırsat verilmeyecektir." ifadelerini kullandı.
9.04.2024 Gündem
Femto Lazer: Görme kusurlarına yeni yöntem
Femto Lazer: Görme kusurlarına yeni yöntem Halk arasında ‘göz çizdirme’ olarak bilinen işlemler sayesinde yüz binlerce kişi sağlıklı görme keskinliğine kavuşabiliyor. Ancak hasta uygun aday değilse, işlem yapılmamalı.
30.03.2024 Pazar
Dina’nın ölümüyle ilgili davada ‘ırkçılık’ tartışması
Dina’nın ölümüyle ilgili davada ‘ırkçılık’ tartışması Karabük’te, Filyos Çayı'nda cesedi bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın (17) ölümüne ilişkin Dursun Acar’ın tutuklu yargılandığı davanın 2’nci duruşmasında genç kızın aile avukatlarından Gülyeter Aktepe ile mahkeme başkanı arasında ırkçılık tartışması yaşandı.
24.01.2024 Gündem
Miyopa karşı açık hava! 'En az 1 saat güneş ışığı gelişim riskini azaltıyor'
Miyopa karşı açık hava! 'En az 1 saat güneş ışığı gelişim riskini azaltıyor' Görme bozuklukları, teknolojinin hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesiyle birlikte artık daha sık karşılaşılan bir rahatsızlık türü. Çocuklarda da bu rahatsızlıkların arttığını belirten uzmanlar en az 1 saat güneş ışığının yararlarına dikkat çekiyor.
14.10.2023 Genel Sağlık
Her 4 çocuktan 1’i uzağı göremiyor! Miyopi okul başarısını düşürüyor: 5 sinyali var
Her 4 çocuktan 1’i uzağı göremiyor! Miyopi okul başarısını düşürüyor: 5 sinyali var Son yıllarda çocuklarda miyopi bir başka deyişle uzağı net görememe sorununda ciddi artış yaşandığını söyleyen Prof. Dr. Muhsin Eraslan, miyopinin 5 önemli sinyalini açıkladı.
5.09.2023 Genel Sağlık
Akıllı cihazlarda 'bilgisayar körlüğü' uyarısı! 'Sık kullanıyorsanız bu önlemlere dikkat edin'
Akıllı cihazlarda 'bilgisayar körlüğü' uyarısı! 'Sık kullanıyorsanız bu önlemlere dikkat edin' Her gün hayatın bir alanında, bilgisayar, telefon ya da tabletteki oyuna odaklanmış, çevresindeki olup bitenle ilişkisini tamamen kesmiş onlarca çocuk görmek mümkün hale geldi. Ancak uzmanlara göre bu durum, çocuklarda çok ciddi sağlık ve gelişme sorunlarına yol açıyor. Tablet, bilgisayarlar ve akıllı telefonlar nedeniyle çocuklarda boyun ve bel rahatsızlıkları başta olmak üzere çok sayıda rahatsızlığın ciddi biçimde artış gösterdiği belirtiliyor.
17.08.2023 Genel Sağlık
Sait Faik Armağanı için yarışacaklar
Sait Faik Armağanı için yarışacaklar Sait Faik Hikâye Armağanı’nın kısa listesi açıklandı.
20.04.2023 Kültür Sanat
Çocuklarda miyopu yavaşlatan tedavi: Ortokeratoloji
Çocuklarda miyopu yavaşlatan tedavi: Ortokeratoloji Çocuklarda miyop durdurma tedavisi olarak bilinen “ortokeratoloji”, aynı zamanda miyopinin (uzağı net görememe) ilerlemesini yavaşlatma tedavisi olarak da uygulanıyor. Tedavi kapsamında görmeyi iyileştirme amacıyla korneayı yeniden şekillendirmek için özel olarak tasarlanmış kontakt lenslerin kullanıldığına dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz detayları anlattı.
13.11.2022 Çocuk Sağlığı
Sferik Ne Demek? Tıp Dilinde Sferik Hangi Anlamlarda Kullanılır?
Sferik Ne Demek? Tıp Dilinde Sferik Hangi Anlamlarda Kullanılır? Miyop ya da hipermetrop düzelmesi kapsamında, gözün tüm meridyenleri eşit olduğu anlamı sferik olarak bilinmektedir. Bu yönüyle tıp alanında ele alınır ve yaygın olarak kullanılır. Sferik ne demek? Tıp dilinde sferik hangi anlamlarda kullanılır? Sferik kelimesi hakkında merak edilenler.
6.10.2022 Eğitim
Fotoğrafın oyunu! İnsanların sadece yüzde 1'i görebiliyor... Siz de gördünüz mü?
Fotoğrafın oyunu! İnsanların sadece yüzde 1'i görebiliyor... Siz de gördünüz mü? "Resimdeki objeyi görebiliyor musunuz?" yazılarak yapılan paylaşımlara bir yenisi daha eklendi. TikTok fenomeninin paylaştığı görselde bakanların sadece yüzde 1'inin ilk bakışta fark ettiği 'gizli fil' detayı kullanıcıları resmen ikiye böldü.
20.09.2022 Dünya
Gözlük değiştiriyor ama hâlâ net görmüyorsanız sebebi: Keratokonus
Gözlük değiştiriyor ama hâlâ net görmüyorsanız sebebi: Keratokonus Sürekli göz doktorundasınız, gözlük numaranız devamlı değişiyor ama hâlâ net göremiyor musunuz? Bunun sebebi bir hastalık olabilir. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kemal Yıldırım, keratokonus hakkında merak edilenleri anlattı.
15.09.2022 Genel Sağlık
Göz Çizdirme Nedir? Lazer İle Göz Çizdirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Göz Çizdirme Nedir? Lazer İle Göz Çizdirme Ameliyatı Nasıl Yapılır? Göz çizdirme, lazer ile yapılan göz ameliyatıdır. Bunun hastaları yapılabilmesi için kornea şekillerinin ve kalınlıklarının uygun olması gerekmektedir. Bu nedenle göz çizdirme ameliyatı doktorun uygun görmesi halinde yapılabilir. Göz çizdirme nedir ve lazer ile göz ameliyatı nasıl yapılır sizler için derledik.
13.09.2022 Eğitim
Sph Nedir? Gözde Sph Kaç Olmalıdır, Normali Kaçtır?
Sph Nedir? Gözde Sph Kaç Olmalıdır, Normali Kaçtır? Göz değerleri kişinin görme derecesini ifade etmektedir. Artı ve eksi ile gösterilen bu derece ile kişinin miyop olup olmadığı anlaşılmaktadır. Normal göz derecesinin üzerine + ifade bulunuyorsa kişi hipermetrop, - derece bulunuyorsa miyoptur. Bu değerin ölçülemediği noktada ise kişiye sfreik tanısı konulmaktadır. SPH ölçümleri de gözün kaç derece olduğunu ifade etmeye yardımcı olur. Uzağı ve yakını görmek için artı ve eksi dereceler tanımlanmaktadır. SPH nedir, gözde SPH kaç olmalıdır ve normali kaçtır? İşte, tüm detaylar.
6.09.2022 Eğitim
Yanlış kontakt lens kullanımı göz kaybına sebep olabilir mi?
Yanlış kontakt lens kullanımı göz kaybına sebep olabilir mi? Kontakt lens kullanımının son yıllarda popülaritesi giderek arttı. Günümüzde ise en çok miyop, hipermetrop ve astigmatın düzeltilmesi ile göz renginin farklı gösterilmesi için estetik amaçlı kullanılıyor. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Enes Kesim kontakt lens kullanımıyla ilgili önemli bilgiler verdi.
24.08.2022 Genel Sağlık
Fotoğraf çektirmek için sıraya giriyorlar! Mahkemede de yanında otobüste de...
Fotoğraf çektirmek için sıraya giriyorlar! Mahkemede de yanında otobüste de... 30 yaşında görme yetisini kaybeden Avukat Nurdeniz Tunçer, yaşadığı tüm zorlukları altı yıl önce hayatına giren rehber köpeği Kara ile birlikte aştı.
25.06.2022 Gündem
Sosyal medyada viral oldu! Yüzde 1'lik kesim görüyor
Sosyal medyada viral oldu! Yüzde 1'lik kesim görüyor Sosyal medyada paylaşıldıktan sonra pek çok tartışmaya sebep olan optik illüzyon görsellerine bir yenisi daha eklendi. Bu defa viral olan bir kaplan görseli.
8.06.2022 Dünya
Vitrum Sphere Nedir, Neyi Belirtir? Sfer Kaç Olmalıdır?
Vitrum Sphere Nedir, Neyi Belirtir? Sfer Kaç Olmalıdır? Vitrum sphere, göz reçetisini ifade etmektedir. Göz muayenesinin ardından, göz doktoru göz reçetesi vermektedir. Göz reçetesinde yer alan sayılar, vitrum sphere anlamını taşımaktadır. Peki, vitrum sphere nedir? Vitrum sphere neyi belirtir? Sfer kaç olmalıdır sizler için ayrıntıları ile birlikte derledik.
20.04.2022 Eğitim
Göze lazer tedavisinde dikkat edilmesi gereken 5 nokta
Göze lazer tedavisinde dikkat edilmesi gereken 5 nokta Kovid-19 pandemisinde en çok karşılaşılan sorunlardan biri de maskenin üzerine gözlük takılması oldu. Maskenin gözlükte buharlaşmaya yol açması ve yaşam kalitesini düşürmesi nedeniyle pek çok kişi gözlükten kurtulmak için lazer tedavisine yöneldi. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Sübay, görme kusurlarını gideren lazer tedavisinde bilinmesi gereken 5 noktayı açıkladı:
15.04.2022 Genel Sağlık
Yüksek derecedeki miyop, astigmat ve hipermetrop tedavisi nasıl yapılır?
Yüksek derecedeki miyop, astigmat ve hipermetrop tedavisi nasıl yapılır? Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Prof. Dr. Orkun Müftüoğlu, göz içi lenslerin kimlere uygun olduğunu ve yüksek görme bozukluklarında ne gibi faydalar sağladığını sizler için anlattı. lazer tedavileri 6 dereceye kadar miyop problemlerinde etkili oluyor. 6-8 derece arasındaki görme problemleri oldukça değişken olabilirken, 8 ve üstü derecelerde başka yöntemler kullanmak gerekiyor. Fakik göz içi lensler bu hastalarda çok daha başarılı olmak mümkün. Bu lenslerin özelliği ise kişiye özel olmasıdır. İkinci bir özelliği ise herhangi bir sorun olursa çıkarılabilmesidir, Genellikle çıkartılmasını isteyen çok az sayıda hasta oluyor çünkü planlama çok iyi yapılmaktadır.
12.04.2022 Sağlık
Tartışma yarattı! Uzmanlar: Doğru sayıları görüyorsanız...
Tartışma yarattı! Uzmanlar: Doğru sayıları görüyorsanız... Dünya çapında olay yaratan, 'bu elbise ve ayakkabı ne renk?' tartışmasına bu sefer de, 'hangi sayıyı görüyorsunuz?' illüzyonu eklendi. Kullanıcıları ikiye bölen bu görsel için dünyanın dört bir yanından gelen cevaplar sosyal medyada viral oldu. Peki bu tip illüzyonlara her bakanın farklı şekilde algılamasının sebebi ne? Optik illüzyon testleriyle bazı şeyleri ölçümlemek, vücudumuzla ilgili yanlış giden bir şeylerin olup olmadığını anlamak mümkün mü? Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, önemli açıklamalarda bulundu.
2.03.2022 Gündem
Berfu Yenenler aşka geldi: Ne çok sevmek be kocam
Berfu Yenenler aşka geldi: Ne çok sevmek be kocam Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla adından sıkça söz ettiren Berfu Yenenler, eşi Eser Yenenler ile verdiği mutluluk pozlarına bir yenisini daha ekledi. Özel bir gün olmadığını belirten iki çocuk annesi güzel, Yenenler'e adeta ilan-ı aşk etti.
20.01.2022 Cadde
Çocuğunuzun gözlerine iyi bakın
Çocuğunuzun gözlerine iyi bakın Ekol Hastanesi Göz Kliniği’nden Opr. Dr. Hasane Pehlivan Yoleri, çocukluk döneminde rastlanan göz problemlerinin ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.
7.01.2022 Ege
Sarıyer'de orman içinde kesilmiş atlara ait parçalar bulundu
Sarıyer'de orman içinde kesilmiş atlara ait parçalar bulundu Sarıyer'de yolun hemen kenarında ormanlık alanda kesilmiş atlara ait parçalar bulundu. Polis ekipleri, kesilen at etlerinin çevredeki kasap ya da lokantalara satıldığından şüphelenerek inceleme başlattı.
23.11.2021 Gündem
40 yaş sonrası gelişen görme problemlerine dikkat!
40 yaş sonrası gelişen görme problemlerine dikkat! Kadın erkek pek çok insan 40’lı yaşlara geldiğinde göz sağlığında birtakım değişiklikler yaşıyor. Miyop yani uzağı görme problemine sıklıkla erken dönemlerde rastlanırken, 45 yaş ve sonrasında genellikle yakın görme problemi ortaya çıkıyor. Uzmanlar 45 yaşını geçmiş olan hastaların miyop ya da astigmat gibi göz problemleri olabildiğine de dikkat çekti.
13.09.2021 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Miyop ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.