MS hastalığı hakkında doğru olarak kabul edilen 10 yanlış
MS hastalığı hakkında doğru olarak kabul edilen 10 yanlış MS (Multipl Skleroz), genetik yatkınlık zemininde çevresel faktörlerin etkisiyle ortaya çıkan, etkisini merkezi sinir sisteminde gösteren bağışıklık sisteminde düzensizliğin neden olduğu kronik bir hastalık. Yüzyılın salgın hastalığı Kovid-19 pandemisi, son yıllarda gerek dünyada gerekse ülkemizde giderek yaygınlaşan MS hastalarını da olumsuz etkiliyor. Nöroloji Uzmanı Prof.Dr. Ayşe Sağduyu Kocaman, 30 Mayıs Dünya MS Günü kapsamında MS hastalığı hakkında doğru bilinen 10 yanlışı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
29.05.2021 Genel Sağlık
Ms hastalıklarına karşı 8 etkili öneri
Ms hastalıklarına karşı 8 etkili öneri MS’in görülme sıklığı hem ülkemizde hem de dünyada giderek artıyor. Dünyada yaklaşık 3 milyon, ülkemizde ise 50 bin Multipl Skleroz (MS) hastası olduğu tahmin ediliyor. Kadınlarda erkeklere oranla yaklaşık 2,5 kat daha fazla görülüyor. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Sağduyu Kocaman, 30 Mayıs Dünya MS Günü kapsamında yaptığı açıklamada, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
28.05.2019 Genel Sağlık
MS çocukları da tehdit ediyor!
MS çocukları da tehdit ediyor! Bir yetişkin hastalığı olarak bilinen Multipl Skleroz yani MS, çocukları da tehdit ediyor. Dünya MS Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Akın İşcan, “MS hastalığı, erişkinliğe geçiş yılları olan 13-18 yaşlarında, özellikle de kız çocuklarında daha sık ortaya çıkıyor” dedi.
28.05.2019 Çocuk Sağlığı