Muafiyet

Muafiyet

Son dakika Muafiyet haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Muafiyet gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Muafiyet haber sayfamızda...

Muafiyet

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.495 muafiyet haberi bulunmuştur.
İtalya'da 'dijital göçebeler için çalışma vizesi' yürürlükte: Bu vize için kimler başvurabilir?
İtalya'da 'dijital göçebeler için çalışma vizesi' yürürlükte: Bu vize için kimler başvurabilir? İtalya'da dijital göçebeler için çalışma vizesine başvurmak isteyenlerin yılda en az 28 bin euro kazanması gerekiyor.
12.04.2024 Dünya
Borçlanarak ev alacaklar dikkat: BDDK değişikliğe gitti! Kredi kısıtlamasından kimler muaf?
Borçlanarak ev alacaklar dikkat: BDDK değişikliğe gitti! Kredi kısıtlamasından kimler muaf? Geçtiğimiz yıl devreye alınan ikinci kez ev alacaklara kredi sınırlamasında bazı muafiyetler getirildi. Peki kredi sınırından kimler muaf tutulacak? Şu anda konut kredisinde faiz oranları ne durumda, 1 milyon TL kredi çekmek isteyen bir kişi ne kadar aylık taksit ödüyor? İşte detaylar...
5.03.2024 Ekonomi
Emekliye ‘vergi’ istisnası! Ev sahipleri dikkat: Süreç 1 Mart’ta başlıyor
Emekliye ‘vergi’ istisnası! Ev sahipleri dikkat: Süreç 1 Mart’ta başlıyor Ev sahiplerinin belediyelere ödediği emlak vergilerinde süreç 1 Mart itibarıyla başlıyor. Peki kimler emlak vergisi ödemiyor? Konuyla ilgili merak edilenleri Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, milliyet.com.tr’ye anlattı. Özelmacıklı emekliler için istisnayı da açıkladı. İşte detaylar...
27.02.2024 Ekonomi
Kiralık konutlara sıkı takip
Kiralık konutlara sıkı takip Mersin'de Hazine ve Maliye Bakanlığının kira geliri potansiyeli olan konutların tespiti için başlattığı çalışmalar sürüyor.
19.02.2024 Ekonomi
Ev sahipleri dikkat: Değerli konut vergisinde son tarih 20 Şubat
Ev sahipleri dikkat: Değerli konut vergisinde son tarih 20 Şubat Değerli konut vergisi için hatırlatmada bulunan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, '' 2024 yılına ilişkin değerli konut vergisinin beyanı için son gün 20 Şubat Salı günü iken, ilk taksit ödemelerinin de 29 Şubat’ta yapılması gerekiyor'' dedi.
16.02.2024 Ekonomi
‘Batı Anadolu Serbest Bölge çıkış kapımız’
‘Batı Anadolu Serbest Bölge çıkış kapımız’ Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, sanayicilerin yük olarak gördüğü bir çok konunun Batı Anadolu Serbest Bölgesinde muafiyet kapsamında olduğu için çok önemli avantajlar sağladığını belirtti.
13.02.2024 Ekonomi
Vergi bürokrasisinde yapay zekâ dönemi! Anlık bildirim
Vergi bürokrasisinde yapay zekâ dönemi! Anlık bildirim Devlette vergiyi yöneten Gelir İdaresi Başkanlığı, yapay zekayı etkin şekilde kullanacak. Manuel ve kişiye bağlı işler, yapay zeka uygulamaları ile robotik süreçlerde tasarlanarak iş gücü ve zaman tasarrufu sağlanacak.
8.02.2024 Ekonomi
Arsa ve tarlaya talep yağıyor: İşte İstanbul'da en çok tercih edilen ilçeler, fiyatlar katlandı...
Arsa ve tarlaya talep yağıyor: İşte İstanbul'da en çok tercih edilen ilçeler, fiyatlar katlandı... Konut satışları son dönemde azalırken, arsa ve arazi satışlarında ibre tam tersi yönde... Arsa ve arazi satışlar geçen yıla göre artış gösterdi. Peki bu artışın nedeni ne? En çok hangi bölgeler tercih ediliyor? Fiyatlar ne durumda? İşte detaylar...
18.01.2024 Ekonomi
Rejim arayışı yok olması düşünülemez
Rejim arayışı yok olması düşünülemez MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 19. Dönem Sertifika Töreni’ndeki konuşmasında güncel tartışmalara ilişkin çarpıcı mesajlar verdi.
6.01.2024 Gündem
Bahçeli'den Kelime-i Tevhid bayrağı yorumu! 'Tarihe not düşüyorum' diyerek açıkladı
Bahçeli'den Kelime-i Tevhid bayrağı yorumu! 'Tarihe not düşüyorum' diyerek açıkladı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde 'Liderlik ve Siyaset Okulu 19. Dönem Sertifika Töreni"nde açıklamalarda bulundu.
6.01.2024 Haberler
Bahçeli'den Kelime-i Tevhid bayrağı yorumu! 'Tarihe not düşüyorum' diyerek açıkladı
Bahçeli'den Kelime-i Tevhid bayrağı yorumu! 'Tarihe not düşüyorum' diyerek açıkladı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde 'Liderlik ve Siyaset Okulu 19. Dönem Sertifika Töreni"nde açıklamalarda bulundu.
6.01.2024 Gündem
Noter Ücretleri 2024: Vekaletname, Pasaport, Araç Satış Noterlik Ücreti Ne Kadar Oldu?
Noter Ücretleri 2024: Vekaletname, Pasaport, Araç Satış Noterlik Ücreti Ne Kadar Oldu? Noterler kişiler arası yapılan işlemleri hukuki ve güvenli çerçevede yaparak resmiyete kazandırırlar. Araç alım satım işlemleri, tapu devri, tespit işleri, vasiyetname ve ölüme bağlı diğer işlemlerle birlikte tebligat işlemlerinden sorumlu olmaktadırlar. Günümüzde pek çok insanın uğrak noktası olan noterlerde işlem yaptırmak için belli bir miktar ücret ödemek gerekir. Bu kapsamda en çok araç satış ve ev satış işlem ücretleri merak edilir. Noter, vekaletname, pasaport ve araç satış ücretleri ne kadar oldu? 2024 noter ücretleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
5.01.2024 Bilgi Rehberi
Kalem kalem yeni harç ve tarifeler! 2024 trafik cezaları, cep telefonu kaydı...
Kalem kalem yeni harç ve tarifeler! 2024 trafik cezaları, cep telefonu kaydı... Yeni yılla birlikte yürürlüğe giren düzenlemelerle köprü geçişinden cep telefonu kaydına, değerli kâğıtlardan trafik cezalarına kadar birçok şeye zam geldi.
3.01.2024 Ekonomi
Dil Bölümleri ve Meslekleri 2024: Üniversite Yabancı Dil Bölümü ve Meslekleri Nelerdir?
Dil Bölümleri ve Meslekleri 2024: Üniversite Yabancı Dil Bölümü ve Meslekleri Nelerdir? Dil bölümleri yurt dışında çalışmak isteyen, farklı kültür ve dillere ilgisi olan kişilerin tercih ettiği bölümler arasında yer alır. Tercih edilen bölüme göre öğrenciler İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça gibi dillerin gramer bilgisi, kültürü ve edebiyatına dair eğitim verilmektedir. Ayrıca Mütercim-Tercümanlık, Turist Rehberliği gibi alanlarda bu puan türüne ait mesleklerdendir. Dil bölümü mesleklerini tercih eden öğrenciler üniversite geçiş sınavlarında dil testine tabi tutulur. Yabancı dil bölümü ve meslekleri nelerdir? 2024 dil bölümleri ile ilgili detaylı bilgilere sizin için hazırladığımız içerikten ulaşabilirsiniz.
1.01.2024 Eğitim
ÖTV muafiyetli araç alacaklar dikkat! Artık daha yüksek fiyatlı araçlar da alınabilecek
ÖTV muafiyetli araç alacaklar dikkat! Artık daha yüksek fiyatlı araçlar da alınabilecek Engelli araç alımlarında ÖTV muafiyet üst limitleri de artırıldı. 2024'te daha yüksek fiyata olan araçlar da ÖTV muafiyeti ile alınabilecek. 2023 yılında 1 milyon 4 bin 200 lira olan engelli araç üst limiti, 2024 yılında 1 milyon 591 bin 200 TL'ye çıkarıldı. ÖTV muafiyetli araçların limitleri de yüzde 58.46 oranında artırılmış oldu. İşte detaylar...
30.12.2023 Ekonomi
Son dakika: Çok sayıda kişiyi ilgilendiriyor! Veraset, intikal ve esnaf vergileri istisna tutarları belli oldu
Son dakika: Çok sayıda kişiyi ilgilendiriyor! Veraset, intikal ve esnaf vergileri istisna tutarları belli oldu Vergiden muaf esnaflığın kapsamı genişletilerek, evlerde imal ettiği ürünleri internet ve benzeri platformlarda satanlar da muafiyet kapsamına geçirilmişti. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile muafiyet limiti değişti.
30.12.2023 Ekonomi
TZOB Başkanı Bayraktar'dan SGK primleri ile ilgili açıklama
TZOB Başkanı Bayraktar'dan SGK primleri ile ilgili açıklama Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “SGK primleri daha makul ve ödenebilir seviyeye çekilmeli, prim ödeme gün sayısı 15 güne indirilmelidir. Diğer sigortalılar 7 bin 200 gün, yani 20 yıl prim ödemesi yaparak emekli olabiliyorken, üreticilerimiz 9 bin gün yani 25 yıl prim ödeyerek emekli olabiliyor. Bu hakkaniyetsizlik bir an önce giderilmelidir” dedi.
29.12.2023 Ekonomi
Değerli kağıtların bedelleri yükseltildi
Değerli kağıtların bedelleri yükseltildi Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğle değerli kağıtların 2024 yılında uygulanacak satış bedelleri duyuruldu.
29.12.2023 Ekonomi
Resmi Gazete'de yayımlandı: Yeni kimlik, pasaport ve ehliyet ücretleri değişiyor
Resmi Gazete'de yayımlandı: Yeni kimlik, pasaport ve ehliyet ücretleri değişiyor Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği ile değerli kağıtlardaki fiyatlar yeniden belirlendi. Kimlik kartları 130 lira, sürücü belgeleri 990 lira, pasaport defteri 790 liraya yükseldi.
28.12.2023 Haberler
Resmi Gazete'de yayımlandı: Yeni kimlik, pasaport ve ehliyet ücretleri değişiyor
Resmi Gazete'de yayımlandı: Yeni kimlik, pasaport ve ehliyet ücretleri değişiyor Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği ile değerli kağıtlardaki fiyatlar yeniden belirlendi. Kimlik kartları 130 lira, sürücü belgeleri 990 lira, pasaport defteri 790 liraya yükseldi.
28.12.2023 Ekonomi
İnsan neden küfreder? Araştırmadan çıkan en ilginç sonuç
İnsan neden küfreder? Araştırmadan çıkan en ilginç sonuç Küfür konusunda tez yazan Hilal Ekşi, küfrün okulda, sokakta, internette ve ailede öğrenildiğini belirtiyor. Erkeklerin güç göstermek, kadınların da erkeklerle eşit konumda olmak için küfrettiğini vurgulayan Ekşi, küfrün arkadaşa hitap etme biçimini aldığını söylüyor​​​​​​​.
27.12.2023 Gündem
Uygulamaya itiraz etti, emsal oldu! Hastaneye gitmeden askerlikten muaf tutuldu
Uygulamaya itiraz etti, emsal oldu! Hastaneye gitmeden askerlikten muaf tutuldu Engelli oğlunun, askerlikten muaf tutulması işlemleri sürecinde hastaneye sevk edilerek, yeni bir rapor talep edilmesine karşı çıkan avukat baba Saygın Çelebi, Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) başvurdu. KDK'nın Milli Savunma Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucunda, başvurucu babanın oğlunun yüzde 94 oranındaki genel sağlık raporu onaylanarak, askerlikten muaf tutulma işlemleri tamamlandı.
22.12.2023 Gündem
VİZESİZ GİDİLECEK YUNAN ADALARI: 📌 Yunan adalarına vize muafiyeti ne zaman başlayacak, vizesiz muafiyeti hangi 10 Yunan adasına gelecek? Yunan adalarına vize kalktı mı?
VİZESİZ GİDİLECEK YUNAN ADALARI: 📌 Yunan adalarına vize muafiyeti ne zaman başlayacak, vizesiz muafiyeti hangi 10 Yunan adasına gelecek? Yunan adalarına vize kalktı mı? 10 Yunan adasına 7 günlük vizesiz seyahat ile ilgili detaylar gündemde araştırılan konular arasında yer alıyor. Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Erdoğan ile görüşmesinde Türk vatandaşlarının 10 Yunan adasına 7 gün vizesiz seyahat etmesi konusunu görüştüklerini ifade etti. Seyehatseverler ise vize muafiyet ve 10 Yunan adasını araştırıyorlar. Peki Yunan adalarına vize muafiyeti ne zaman başlayacak, vizesi gezilecek 10 Yunan adası hangileri?
9.12.2023 Bilgi Rehberi
7 gün vizesiz seyahate destek
7 gün vizesiz seyahate destek ATİNA ziyareti sırasında Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin yeniden canlandırılması amacıyla vize konusunda daha yakın bir iş birliği konusunu ele aldıklarını belirtti. Görüşmede açıklanan 10 Yunan adasında Türk vatandaşlarının 7 gün vizesiz seyahat etmesi konusuna ilişkin değerlendirmede bulunan turizmciler, gelişmeleri olumlu bulduklarını belirtip, bunun iki ülkenin kardeşlik bağını güçlendireceğini ifade etti.
8.12.2023 Ekonomi
Hangi Yunan adalarına kapıda vize uygulaması olacak? Yunan adalarına Vize muafiyeti ne zaman başlayacak, tarih belli oldu mu? 10 ada için 7 günlük vize muafiyeti
Hangi Yunan adalarına kapıda vize uygulaması olacak? Yunan adalarına Vize muafiyeti ne zaman başlayacak, tarih belli oldu mu? 10 ada için 7 günlük vize muafiyeti Atina ziyaretinde ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Miçotakis'in açıklamaları arasında yer alan Yunan adalarına 7 gün vize muafiyeti verileceğine yönelik mesaj seyahatseverler tarafından büyük heyecan ile karşılandı. Peki Yunan adalarına 7 günlük vize muafiyeti için tarih verildi mi?
8.12.2023 Bilgi Rehberi

Benzer Haber Etiketleri

Muafiyet ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.