Mukteda Es-Sadr

Mukteda Es-Sadr

Son dakika Mukteda Es-Sadr haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Mukteda Es-Sadr gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Mukteda Es-Sadr haber sayfamızda...

Mukteda Es-Sadr

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 169 mukteda es-sadr haberi bulunmuştur.
Bu kez de Danimarka!
Bu kez de Danimarka! İsveç’in ardından bu kez de Danimarka’da, Irak Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakılması büyük tepkilere neden oldu. Irak’ta gösteriler düzenlenirken güvenlik güçleri müdahale etti...
23.07.2023 Dünya
Irak'ta, İsveç Büyükelçiliği'ne saldırı düzenlendi
Irak'ta, İsveç Büyükelçiliği'ne saldırı düzenlendi Irak'ın başkenti Bağdat'ta bulunan İsveç Büyükelçiliği binasına saldırı düzenlendi.
20.07.2023 Dünya
Bağdat'ta göstericiler İsveç Büyükelçiliğini bastı
Bağdat'ta göstericiler İsveç Büyükelçiliğini bastı İsveç'te Kur'an yakılmasına tepki gösteren Iraklı siyasi lider Mukteda es-Sadr'ın çağrısı üzerine yüzlerce Iraklı, Bağdat'ta bulunan İsveç Büyükelçiliğinin önüne geldi.
29.06.2023 Haberler
Bağdat'ta göstericiler İsveç Büyükelçiliğini bastı
Bağdat'ta göstericiler İsveç Büyükelçiliğini bastı Iraklı siyasi lider Mukteda es-Sadr'ın çağrısı üzerine yüzlerce Iraklı, Bağdat'ta bulunan İsveç Büyükelçiliğinin önünde toplandı.
29.06.2023 Dünya
Iraklı Türkmenlerden çözüm önerisi
Iraklı Türkmenlerden çözüm önerisi Irak Türkmen Cephesi, ülkede Sadr Grubu lideri Mukteda es-Sadr’ın taraftarlarınca başlatılan ve iki gün süren kanlı olayların ardından, yakın zamanda hazırladığı duruma ilişkin çözüm önerilerini paylaştı.
2.09.2022 Dünya
Türkmenler tedirgin! Irak hala barut fıçısı gibi
Türkmenler tedirgin! Irak hala barut fıçısı gibi Irak’ta iki gün süren gösteriler, Şii lider Mukteda Es-Sadr’ın siyasetten çekileceğini açıklamasıyla sona ermiş gibi görünürken, Milliyet’in görüşlerine başvurduğu uzmanlar, bunu inandırıcı bulmuyor. Türkmenler, Bağdat'ta ne olursa olsun Türkmeneli bölgesi ve güvenliğinin federal hükümette kalmasını talep ediyor.
1.09.2022 Dünya
‘Batsın böyle devrim’
‘Batsın böyle devrim’ Irak’ta siyaseti bıraktığını açıklayan Sadr, çıkan olayların büyümesi üzerine taraftarlarına geri çekilme çağrısı yaptı. “Batsın böyle devrim” diyen Sadr, Irak halkından özür diledi.
31.08.2022 Dünya
Irak'ta Sadr çağrı yaptı, taraftarları hükümet binalarının etrafından ayrılıyor
Irak'ta Sadr çağrı yaptı, taraftarları hükümet binalarının etrafından ayrılıyor Şii liderin siyaseti bıraktığını açıklamasıyla başlayan ve yaklaşık 24 saatte en az 30 can kaybına yol açan çatışmalar, şimdilik dindi.
30.08.2022 Dünya
Irak'ta Sadr'ın destekçileri güvenlik güçleriyle çatıştı: En az 20 ölü
Irak'ta Sadr'ın destekçileri güvenlik güçleriyle çatıştı: En az 20 ölü Son kez siyaseti bıraktığını açıklayan Şii liderin taraftarları başta Bağdat'taki Yeşil Bölge olmak üzere birçok şehirde polisle çatışıyor.
30.08.2022 Haberler
Irak'ta Sadr'ın destekçileri güvenlik güçleriyle çatıştı: En az 20 ölü
Irak'ta Sadr'ın destekçileri güvenlik güçleriyle çatıştı: En az 20 ölü Son kez siyaseti bıraktığını açıklayan Şii liderin taraftarları başta Bağdat'taki Yeşil Bölge olmak üzere birçok şehirde polisle çatışıyor.
30.08.2022 Dünya
Irak’ta siyasi gerilim: Sadr siyaseti bıraktı!
Irak’ta siyasi gerilim: Sadr siyaseti bıraktı! Irak’ın en önemli dini ve siyasi figürlerinden Mukteda es-Sadr, dün siyaseti tamamen bıraktığını açıkladı. Ülkedeki siyasi gerilim yeni bir boyuta taşınırken, çıkan olaylarda can kayıpları yaşandı.
30.08.2022 Dünya
Sadr siyaseti bıraktı, Bağdat karıştı
Sadr siyaseti bıraktı, Bağdat karıştı Irak siyasetinde uzun yıllardır etkinliğini kaybetmeyen Şii lider Mukteda es Sadr yayınladığı sosyal medya mesajıyla politika sahnesinden çekildiğini açıkladı. Kararın duyulmasıyla başkent Bağdat'taki hükümet sarayı Sadr destekçilerinin baskınına uğradı.
29.08.2022 Haberler
Sadr siyaseti bıraktı, Bağdat karıştı
Sadr siyaseti bıraktı, Bağdat karıştı Irak siyasetinde uzun yıllardır etkinliğini kaybetmeyen Şii lider Mukteda es Sadr yayınladığı sosyal medya mesajıyla politika sahnesinden çekildiğini açıkladı. Kararın duyulmasıyla başkent Bağdat'taki hükümet sarayı Sadr destekçilerinin baskınına uğradı.
29.08.2022 Dünya
Bağdat’ta karşı grup da sokağa çıktı
Bağdat’ta karşı grup da sokağa çıktı Irak’ta yaşanan siyasi kriz ve Mukteda es-Sadr destekçilerinin Meclis’teki oturma eylemleri devam ederken, karşıt görüşteki İran destekli grupların siyasi ittifakı “Şii Koordinasyon Çerçevesi”nin çağrısıyla sokağa çıkan göstericiler de parlamento yakınlarında protestolara başladı.
2.08.2022 Dünya
Sadr’ın destekçileri meclisten çıkmıyor
Sadr’ın destekçileri meclisten çıkmıyor Irak’ın başkenti Bağdat’ta yer alan Yeşil Bölge’deki meclis binasını, önceki gün ikinci kez basan Şii lider Mukteda es Sadr’ın destekçileri, burada adeta kamp kurdu.
1.08.2022 Dünya
Irak'ta son durum! Meclis oturumları askıya alındı, resmi kurumlar tatil edildi
Irak'ta son durum! Meclis oturumları askıya alındı, resmi kurumlar tatil edildi Irak Meclisi Başkanı Muhammed el-Halbusi, meclis binasının Sadr Grubu destekçileri tarafından basılmasının ardından oturumların askıya alındığını duyurdu.
30.07.2022 Dünya
Irak’ta gizli ses kaydı gerginliği
Irak’ta gizli ses kaydı gerginliği Irak’ın eski Başbakanı Nuri el Maliki’nin, ülkenin önemli Şii lideri Mukteda es-Sadr’a yönelik eleştiri ve hakaretler içerdiği iddia edilen konuşmasının bulunduğu gizli kaydın basına sızdırılması, ülke siyasetini karıştırdı.
19.07.2022 Dünya
İran, Erbil'i balistik füzeyle vurdu
İran, Erbil'i balistik füzeyle vurdu Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) merkezi Erbil'e önceki gece balistik füze ile saldırı gerçekleştirildi.
14.03.2022 Dünya
Irak'ta seçimin nihai sonuçları açıklandı
Irak'ta seçimin nihai sonuçları açıklandı Irak'ta Ekim ayında yapılan seçimin nihai sonuçlarına göre Bağdat, Musul, Erbil, Kerkük ve Basra olmak üzere toplam 5 sandalyede değişiklik oldu.
30.11.2021 Dünya
Irak'ta siyasi kriz tırmanıyor
Irak'ta siyasi kriz tırmanıyor Seçimi kazanan ile kaybeden Şii parti ve grupları arasındaki bölünme tehlikeli bir sürece evrilirken Türkmenler Kerkük'te çözüm için eski başbakanlardan Haydar el-İbadi'nin yeniden başbakan olmasını istiyor.
30.11.2021 Gündem
Irak'ta seçim sonuçlarına itiraz süreci başladı
Irak'ta seçim sonuçlarına itiraz süreci başladı Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, 10 Ekim'de yapılan erken genel seçimin sonuçlarına ilişkin itiraz sürecinin başladığını duyurdu.
12.10.2021 Dünya
Son dakika: Irak'ta seçim sonucu belli oldu! Birinci parti...
Son dakika: Irak'ta seçim sonucu belli oldu! Birinci parti... Son dakika haberine göre; Irak’ta, kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Mecliste 73 sandalye elde eden Sadr Grubu birinci parti oldu.
11.10.2021 Dünya
Irak, ilk kez eski başbakan ve cumhurbaşkanlarının aday olmadığı bir seçime gidiyor
Irak, ilk kez eski başbakan ve cumhurbaşkanlarının aday olmadığı bir seçime gidiyor Irak'ta 2003 sonrası görev yapan eski başbakan ve cumhurbaşkanlarının 10 Ekim'de gerçekleştirilecek genel seçimlerde aday olmaması sebebiyle siyasette bir ilk yaşanıyor.
20.09.2021 Dünya
Irak’taki seçimlere ‘erteleme’ ihtimali
Irak’taki seçimlere ‘erteleme’ ihtimali Irak’ta genel seçimlerde birinci çıkan Şii dini lider Mukteda es Sadr’ın desteklediği Sairun Hareketi ve 24 siyasi oluşumun 10 Ekim’de yapılması kararlaştırılan erken genel seçimden çekilmesi, ülkede siyasi krize neden oldu. Sadr hareketini seçime katılması için ikna turları sürerken seçimin ertelenmesi ihtimali artıyor.
23.08.2021 Dünya
Irak’ta erken genel seçim çıkmaza girdi
Irak’ta erken genel seçim çıkmaza girdi Irak’ta genel seçimlerde birinci çıkan Şii dini lider Mukteda es Sadr’ın desteklediği Sairun Hareketi’nin 10 Ekim’de yapılması beklenen erken genel seçimden çekilmesi dengeleri değiştirdi. Sairun hareketi ile birlikte 24 oluşumun çekilme kararı alması, seçimleri çıkmaza soktu. Seçimlerin ertelenmesi yönünde tartışma başladı.
9.08.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Mukteda Es-Sadr ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.