Narın Faydaları

Narın Faydaları

Son dakika narın faydaları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan narın faydaları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan narın faydaları haber sayfamızda...

Narın Faydaları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 66 narın faydaları haberi bulunmuştur.
Vitamin ve mineral deposu! Pek çok besinden 3 kat daha fazla antioksidan içeriyor
Vitamin ve mineral deposu! Pek çok besinden 3 kat daha fazla antioksidan içeriyor Kışın gözde meyvesi nar en faydalı meyveler arasında yer alıyor. Narda; lif, B6, B1, B2, B3, B5, C, E, K vitaminiyle birlikte kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, sodyum, çinko bulunuyor. Nara bu anlamda vitamin ve mineral deposu denilebilir. Pek çok besinden üç kat daha fazla antioksidan içeriyor. Antioksidanlar, vücut hücrelerini serbest radikallerin verdiği hasardan koruyor. “Zengin antioksidan içeriği bulunan nar, diyetlerde de rahatlıkla tüketilebilir” diyen Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. N. Sinem Türkmen, narın faydalarını açıkladı.
11.12.2023 Genel Sağlık
Taneleri kadar suyu ve kabuğu da faydalı
Taneleri kadar suyu ve kabuğu da faydalı Sonbahar ve kış mevsiminin en sevilen meyvelerinden biri olan nar, pazar ve market tezgahlarını renklendiriyor. Narı özel kılan, lezzetinin yanı sıra antioksidan içeriği oldukça yüksek bir meyve olması. Bu özelliğini içeriğinde bulunan ve kırmızı rengi veren polifenoller sağlıyor. Ayrıca lif, protein, C vitamini, K vitamini, folat ve potasyumdan da zengin olması sayesinde sağlığımıza çok önemli katkılarda bulunuyor. Peki taneleri kadar suyu ve kabuğu da adeta şifa deposu olan nar hangi sorunlarda etkili oluyor? Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, narın 7 önemli faydası hakkında bilgi verdi.
16.12.2021 Genel Sağlık
Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir? Elma Sirkesi Neye İyi Gelir, Nasıl Kullanılır?
Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir? Elma Sirkesi Neye İyi Gelir, Nasıl Kullanılır? Mutfakların vazgeçilmezi elma sirkesinin pek çok şeye faydaları vardır. Özellikle salatalara tat vermesi amacıyla kullanılan elma sirkesinin içerisinde bolca mineral ve vitaminler bulunur. Elma sirkesi cilt ve saça iyi gelmesinin yanı sıra bazı hastalıklara faydası bulunur. Başlı başına bir şifa kaynağı olan elma sirkesi enfeksiyonlara karşı korur ve bakterileri yok eder. Son dönemlerde temizlik amaçlı da kullanılan sirkeli su kilo vermeye yardımcı olur. Elma sirkesinin faydaları nelerdir? diyorsanız “Elma sirkesi neye iyi gelir, nasıl kullanılır?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
Muzun Faydaları Nelerdir? Muzun İçerisinde Hangi Vitaminler Var?
Muzun Faydaları Nelerdir? Muzun İçerisinde Hangi Vitaminler Var? En çok tüketilen meyveler arasında yer alan muz ülkemizin Akdeniz Bölgesi'nde yaygın olarak üretilir ve sıcak iklimi seven tropikal bir meyvedir. Muz içerdiği vitamin ve minerallerle insan sağlığına faydaları olan bir besindir. Sevilen bir meyve olmasının yanı sıra kilo vermeye, cilt rahatsızlıklarına, kansere ve kemik sağlığına iyi gelir. Ancak muzun aşırı tüketimi zararlara neden olabilir. Bu yüzden miktarı iyi ayarlanmalıdır. Muzun içerisinde hangi vitaminler var? diyorsanız “Muzun Faydaları Nelerdir?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz?
3.12.2021 Genel Sağlık
Hacamat Faydaları ve Zararları Nelerdir? Hacamat Nedir, Neye İyi Gelir?
Hacamat Faydaları ve Zararları Nelerdir? Hacamat Nedir, Neye İyi Gelir? Hacamat alternatif tıpta oldukça tercih edilen tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Kelime bakımından emmek anlamına gelen hacamat vücudun önemli ve belirli bölgelerinde vakum sayesinde kirli kanın çekilmesidir. Hacamat kafa arkası, omuz, bel, bacak bölgelerine uygulanmaktadır. Stresi azaltarak panik atağa iyi gelen hacamat aynı zamanda bezle grip ve tüm üst solunum yolları ile ilgili hastalıklarda da işe yarar. Ancak hacamat işleminde çok dikkatli olmak gerekir. Yoksa yaradan çok zararları olabilir. Hacamat faydaları ve zararları nelerdir? diyorsanız “Hacamat nedir, neye iyi gelir?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
Ayvanın Faydaları Nelerdir? Ayva Neye İyi Gelir?
Ayvanın Faydaları Nelerdir? Ayva Neye İyi Gelir? Gülgiller ailesinden meyve olan ayva tam bir şifa kaynağıdır. Faydaları saymakla bitmeyen ayva pek çok şeye iyi gelmektedir. Kış aylarında sofraların vazgeçilmezi olan ayva vitamin ve mineral deposu olarak sağlığa iyi gelen besinler arasında yer alıyor. Komposto, reçel ve fırında kurutarak da tüketilen ayva tokluk süresini uzatmaktan saçları güçlendirmeye, mide- bağırsak hastalıklarından korumadan cildin genç kalmasına katkı bulunuyor. Ayvanın faydaları nelerdir? diyorsanız “Ayva neye iyi gelir?” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Papatya Çayı Faydaları ve Zararları Nelerdir? Papatya Çayı Neye İyi Gelir?
Papatya Çayı Faydaları ve Zararları Nelerdir? Papatya Çayı Neye İyi Gelir? Papatya çayı siyah çaydan sonra en çok tüketilen çaylar arasında yer alır. Faydaları saymakla bitmeyen papatya çayı, papatya bitkisinin toplanarak kurutulmasından elde edilir. Özellikle regl sancılarına iyi gelen papatya çayının ishali kesici özelliği vardır. Kilo kaybına doğrudan etkisi olduğu kanıtlanmasa da papatya çayının kan şekerini kontrol altında tutma etkisi kilo kontrolü açısından oldukça önemlidir. Papatya çayının bebeklere az miktarda verilmesi gaz çıkarmasına yardımcı olur. Papatya çayını aşırı tüketilmesinin sağlık açısından bazı zararları olabilir. Papatya çayı faydaları ve zararları nelerdir? diyorsanız “Papatya çayı neye iyi gelir?” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
Narın Faydaları Nelerdir? Nar Suyu, Ekşisi ve Kabuğu Neye İyi Gelir?
Narın Faydaları Nelerdir? Nar Suyu, Ekşisi ve Kabuğu Neye İyi Gelir? Sayısız faydası ile bilinen nar içerdiği vitaminler ve minerallerle sağlığa yararı bulunan meyveler arasında yer alır. Günlük olarak sevilerek tüketilen nar alternatif tıpta da yıllarca kullanılmıştır. Meyvenin yanı sıra nar suyu ve nar ekşisi sosu olarak da tüketilir. Nar, kansere karşı koruma sağlarken başta olmak üzere enfeksiyonların ve kronik hastalıkların önlenmesi gibi faydalara sahiptir. Narın faydaları nelerdir? diyorsanız “Nar suyu ve nar ekşisi neye iyi gelir?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
Yüksek tansiyon belirtileri nelerdir? Hipertansiyon tedavi yöntemleri nelerdir?
Yüksek tansiyon belirtileri nelerdir? Hipertansiyon tedavi yöntemleri nelerdir? Toplumda tansiyon hastaları oldukça fazladır. Yüksek tansiyon toplumda başlıca ölüm nedenlerinden biri olarak bilinir. Bundan dolayı yüksek tansiyonu olan hastaların bu hastalığa karşı tedavi yöntemlerini iyi bilmesi gerekir. Yüksek tansiyon tipik belirtileri ile bilinen hastalıklar arasında yer almaktadır. Yüksek tansiyon hastalığı internette son günlerde en çok taratılan hastalıklardan birisi olmuştur. Peki, yüksek tansiyon belirtileri nelerdir? Hipertansiyon tedavi yöntemleri nelerdir? İşte yüksek tansiyon hastalığına dair tüm bilgiler.
5.01.2021 Sağlık
Nar tüketmeden önce bilmeniz gereken 13 önemli detay
Nar tüketmeden önce bilmeniz gereken 13 önemli detay Nar, sonbahar ve kış aylarının en çok tercih edilen meyvelerinden. Gerek taneleri gerekse suyu ile büyük şifa kaynağı olan bu meyve, mükemmel bir C ve K vitamini, iyi bir lif, potasyum, tiamin, folat, manganez ve bakır içeriğine de sahip. Üstelik 1 orta boy nar yaklaşık 100 kalori! Bütün meyveler arasında yüksek antioksidana sahip olan narın; anti-aging (yaşlanma karşıtı), anti-enflamatuar (iltihaplanma karşıtı) ve hücre yenileyici özelliklere sahip olduğunu söylemek gerekiyor. "Narın faydaları nelerdir?" diye soranlardansanız Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, nar ile ilgili bilmeniz gereken 13 önemli detayı sıraladı
Tok tutarak enerjinizi tavan yaptıracak 6 süper besin
Tok tutarak enerjinizi tavan yaptıracak 6 süper besin Havaların soğumasıyla birlikte vücudumuz ısı üretmek için daha fazla çalışıyor. Eğer yeterli şekilde beslenilmezse yorgunluk ve çabuk acıkma kaçınılmaz oluyor. Kışın hem vücudumuzun enerjisini yükseltmeye hem de tok tutmaya yardımcı olan bazı besinler var. Bu besinler aynı zamanda tatlı isteğinin de önüne geçebiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan, kışı enerjik geçirmenizi sağlayacak 6 besini sıraladı
Narın faydaları nelerdir?
Narın faydaları nelerdir? Beslenme ve Diyet Uzmanı Hazal Çatırtan Çobanoğlu özellikle narın suyunu sıkıp içmek yerine bir büyük narın yarısını tüketmenin çok daha fazla fayda sağladığını belirtip, narın bilinmeyen faydalarını açıkladı.
Yavuz Dizdar açıkladı: ‘’Narın iyi gelmediği bir şey yok!’’
Yavuz Dizdar açıkladı: ‘’Narın iyi gelmediği bir şey yok!’’ Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, narın bir besinden öte tıbbi bitkiler sınıfına girdiğine dikkat çekerek, "Narın iyi gelmediği bir şey yok. Kalp, dolaşım, bağışıklık, beyin, bilinen bütün sistemleri olumlu etkiliyor. Sperm sayısını ve kalitesini artırıyor" dedi.
15.10.2018 Genel Sağlık
Narın yeni bir faydası ortaya çıktı!
Narın yeni bir faydası ortaya çıktı! Uzman diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, nar tüketmenin o ölümcül sağlık sorununu önlediğini açıkladı.
Çay ve nar cilt kanserini önleyebiliyor
Çay ve nar cilt kanserini önleyebiliyor Doğru ve doğal beslenme sağlıklı bir yaşamın sürdürülebilmesinin en önemli faktörüdür. Kanser vakalarının artmaya başladığı son yıllarda özellikle cilt kanserine karşı çayın ve narın etkili olabileceğini biliyor muydunuz?
17.01.2018 Sağlık
Narın faydaları
Narın faydaları Narın faydalarını hepimiz artık az çok biiiyoruz. Ancak sürekli narın vücudumuza genel olarak faydalarından bahsediliyor. Bizde sizler için narın cilde olan faydalarını, narın cinselliğe olan faydalarını araştırıp derledik. Narın faydaları hakkında henüz bilgi sahibi değilseniz size vereceğimiz bilgileri dikkatlice okumanızı tavsiye ediyoruz.
25.10.2017 Diyet
Dağ çileği ve tatlı narda talep patlaması
Dağ çileği ve tatlı narda talep patlaması Sarıgöllü fide satıcısı Muzaffer Özkan, ilçeye ilk kez getirdiği dağ çileği ve çekirdeksiz tatlı nar fidanlarının kısa sürede satıldığını ve çok sayıda talep olduğunu belirtti.
28.12.2016 Ekonomi
Nar kabuğu meyvesinden daha faydalı
Nar kabuğu meyvesinden daha faydalı Nar, sağlığa sayısız faydasıyla bilinen mucizevi bir meyvedir. Yıllardır sağlıklı bir yaşam sürmek ve hastalıklara çare olması için nar meyvesi tüketilmektedir. Peki, narın meyvesi kadar kabuğunun da faydalı olduğunu biliyor muydunuz?
20.03.2017 Alternatif Tıp
Bir avuç nar kalbe iyi gelir
Bir avuç nar kalbe iyi gelir İçerdiği C vitamini, potasyum ve magnezyum gibi minerallerle sayısız faydası olan nar, sahip olduğu lezzetinin yanında birçok kanser türüne karşı koruyucu özelliğe sahip olurken, uzmanlar, kalp dostu olan narın günde bir avuç yenmesini öneriyor.
Narın mucizevi faydaları
Narın mucizevi faydaları İçerdiği C, K ve B vitaminleri, demir, magnezyum, fosfor, potasyum ve saymakla bitmeyen diğer besleyicilerle nar birçok hastalığa iyi geliyor. İşte narın mucizevi faydaları...
3.03.2016 Alternatif Tıp
Narın tanesi de, suyu da, kabuğu da faydalı
Narın tanesi de, suyu da, kabuğu da faydalı DİYETİSYEN Esra Kula, potasyum ve demir minerali ile C vitamini açısından çok zengin olan B1, B2 vitaminleri, kalsiyum ve fosfor mineralleri de içeren Nar’ın, tanesinin, suyunun ve kabuğunun da faydalı olduğunu bildirdi.
Nar, spermleri arttırıyor
Nar, spermleri arttırıyor Doç. Dr. Barış Öztürk, sürdürülebilir sağlıklı yaşam için antioksidan kaynağı Nar’ın tüm özelliklerinin yanında “sperm kalitesini arttırıcı” ve “Alzheimer hastalığına karşı önleyici” özelliklerine dikkat çekti.
Her gün nar yemek gripten koruyor
Her gün nar yemek gripten koruyor Grip yüksek ateş, baş ağrısı, yaygın vücut ağrısıyla yaşam kalitesini düşürüyor. Peki gribe yakalanmamak, gripten korunmak için neler yapmak gerekiyor? Emsey Hospital’dan İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Songül Özer konuyla ilgili görüşlerini paylaşıyor.
Hurma ve nar karışımı mucizesi
Hurma ve nar karışımı mucizesi Yarım bardak nar suyu ve bir avuç hurmanın kalp sağlığına iyi geldiği açıklandı.
Kansere karşı her gün 1 avuç nar
Kansere karşı her gün 1 avuç nar Bereketin sembolü haline gelmiş olan nar meyvesinin gizemini çözmeye hazır mısınız?

Benzer Haber Etiketleri

Narın Faydaları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.