OY NASIL KULLANILIR? YSK'dan oy kullanım adımları: 31 Mart oy kullanırken seçmen kağıdı gerekli mi, zorunlu mu? Yerel seçimde oy pusulası nasıl katlanır, nasıl oy verilir?
OY NASIL KULLANILIR? YSK'dan oy kullanım adımları: 31 Mart oy kullanırken seçmen kağıdı gerekli mi, zorunlu mu? Yerel seçimde oy pusulası nasıl katlanır, nasıl oy verilir? Mahalli İdareler Seçimi, 31 Mart Pazar günü gerçekleşiyor. Seçmen yerel yöneticileri seçmek üzere sandık başına giderek tercihlerini yapıyor. YSK yerel seçim takvimine göre oy verme işlemleri sabahın erken saatlerinde başladı. Ancak ilk kez oy kullanacak seçmenler ''Nasıl oy kullanacağım, oy pusulası nasıl katlanır?'' sorularına yanıt arıyor.
31.03.2024 Bilgi Rehberi
Oy nasıl kullanılır, seçimde nasıl oy kullanacağım? Oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler
Oy nasıl kullanılır, seçimde nasıl oy kullanacağım? Oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde milyonlarca vatandaş oy kullanacak. Pazar günü sabah saatlerinde başlayacak oy kullanma işlemi için sandık başına gidecek olan vatandaşlar oy kullanırken dikkat edilmesi gereken noktaları araştırıyor. Peki, oy nasıl kullanılır?
13.05.2023 Bilgi Rehberi
Saat kaça kadar oy kullanılacak? İstanbul seçimi için oy kullanma saatleri
Saat kaça kadar oy kullanılacak? İstanbul seçimi için oy kullanma saatleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yenileme Seçimi için vatandaşlar saat arayışa koyuldu. 08:00'da başlayan oy kullanma süreci ne zaman sona erecek?
23.06.2019 Gündem
Nasıl oy kullanılacak? Saat kaça kadar oy kullanılacak?
Nasıl oy kullanılacak? Saat kaça kadar oy kullanılacak? Beklenen gün geldi ve yerel seçimler bugün başladı. Oy kullanmaya gitmeden önce vatandaşlar, nasıl oy kullanacağını araştırıyor. Peki hangi durumlarda oylar geçersiz sayılıyor? Vatandaşlar arasında bir diğer merak konusu ise 'saat kaça kadar oy kullanılacak?'
31.03.2019 Gündem
Okuma yazma bilmeyenler oy kullanırken yardım alabilir mi?
Okuma yazma bilmeyenler oy kullanırken yardım alabilir mi? 31 Mart'ta oy kullanacak milyonlarca seçmen nerede ve nasıl oy kullanacaklarını merak ediyor. Peki, okuma yazma bilmeyen vatandaşlar nasıl oy kullanacak? Oy verme sırasında yardım alabilecekler mi?
27.02.2019 Gündem