Nazım Hikmet Ran Kimdir? Kısaca Hayatı, Şiirleri Ve Eserleri
Nazım Hikmet Ran Kimdir? Kısaca Hayatı, Şiirleri Ve Eserleri 1901 yılında Selanik'te dünyaya gözlerini açan Nazım Hikmet, 40 gün daha büyük görünmemesi için 1902 doğumlu şeklinde anılmıştır. Türk Edebiyatının usta şairi, 3 Haziran 1963 yılında hayatını kaybetmiştir. Nazım Hikmet kimdir, eserleri nelerdir, kısaca şiirleri nasıldır sorularının yanıtlarını sizler için derledik.
17.06.2020 Eğitim
Nazım Hikmet Ran 57. ölüm yıl dönümünde anılıyor! Nazım Hikmet Ran kimdir?
Nazım Hikmet Ran 57. ölüm yıl dönümünde anılıyor! Nazım Hikmet Ran kimdir? Türk Edebiyatının önde gelen şairleri arasında yer alan Nazım Hikmet Ran ölümünün üzerinden geçen 57 yılın ardından sevenleri ve edebiyata, şiire gönül verenler tarafından anılıyor. 20 Kasım 1901'de Selanik'te dünyaya gelen Nazım Hikmet Ran'ın şiire olan sevgisi vali olan dedesine kadar dayanıyor. Lise yıllarında yazmaya başladığı şiirler ile adından söz ettirmeye başlayan usta şaire ilk övgü edebiyat öğretmeni Yahya Kemal tarafından verilmişti. İşte Nazım Hikmet Ran kimdir sorusunun yanıtı ve hayatı hakkında merak edilenler...
3.06.2020 Gündem
Nazım Hikmet Ran kimdir? Nazım Hikmet ne zaman öldü?
Nazım Hikmet Ran kimdir? Nazım Hikmet ne zaman öldü? Nazım Hikmet Ran ya da kısaca bilinen adıyla Nazım Hikmet 15 Ocak 1902 yılında dünyaya geldi. Kariyerine birçok şiir ve roman kitabı sığdıran Nazım Hikmet Ran 20. yüzyılın en gözde şairleri arasında yer almaktadır. Hayatının büyük bölümü yurt dışında ve sürgünde geçen Nazım Hikmet bir dönem Türk vatandaşlığından çıkarılsa da 2009 yılındaki Bakanlar Kurulu kararı ile yeniden Türk Vatandaşlığına alınmıştır. Peki Nazım Hikmet Ran kimdir, ne zaman öldü?
15.01.2020 Gündem