Nedim Şener

Nedim Şener

Türk gazeteci ve yazar.   Yaşamı 1990 yılında İstanbul Üniversitesi'nde, "Uluslararası Ticaret ve Türkiye'nin Dünya Ekonomisine Eklemlenmesi" başlıklı teziyle, iktisat dalında yüksek lisansını tamamladı. Gazeteciliğe 1992 yılında Dünya gazetesinde başladı. 1994 yılında çalışmaya başladığı Milliyet gazetesindeki işine Mayıs 2011'de son verildi. Ocak 2010'dan Mart 2011'e kadar Posta gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Yolsuzluk, terör finansmanlığı, Susurluk olayı, Hrant Dink suikastı, cemaat ve istihbarat konularında kitapları yayımlanmıştır.   3 Mart 2011'de Oda TV'ye yönelik Ergenekon soruşturması kapsamında gazeteci Ahmet Şık ile birlikte gözaltına alınan Şener, tutuklandıktan sonra Silivri Cezaevi'ne konuldu. Ergenekon terör örgütüne yardım ettiği gerekçesiyle yedi yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaktadır. 12 Mart 2012'de tahliye edilmistir. Tahliyesinin ardindan yaptığı araştırmaların bedelini ödetmeye çalıştıklarını ifade ederken, “Hrant için adalet için diyerek cezaevine girdim aynı sözler ile çıkıyorum. Hrant Dink için adalet sağlanmadıkça ne özgürlükten ne güvenlikten bahsedebiliriz. Bundan sonra bütün amacımız Hrant Dink’in kanını yerde bırakmamak olacak. İlk haberim Hrantla ilgili olacak. Gerçek hapsedilemez” dedi.   Kitapları Baba Seni Neden Oraya Koydular? (2012) (Silivri Cezaevi Süreci) Kırmızı Cuma (2011) (Hrant Dink suikastı) İşte Hayatım (2010) (Uğur Dündar biyografisi) Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları (2009) Türkiye'de Farklı Olmak (2009) (Binnaz Toprak, İrfan Bozan ve Tan Morgül ile birlikte) Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gülen ve Cemaat (2009) Hayırsever Terrorist (2006) (Şeyh Yasin El Kadı dosyası) Fırsatlar Ülkesinde Bir Kemal Abi (2005) (Kemal Unakıtan dosyası) Kod Adı: Atilla (2004) (Susurluk olayı) Naylon Holding (2002) Tepeden Tırnağa Yolsuzluk (2001) Uzanlar: Bir Korku İmparatorluğunun Çöküşü (2000) Altın: İstanbul Altın Borsası ve Dünya'daki Örnekleri (1994) Ödülleri 1998, 1999, 2000 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yılın Ekonomi Muhabiri Ödülü 1998 Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü 2002 Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü 2007 Çağdaş Gazeteciler Derneği Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü 2009 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Özgürlüğü Ödülü 2010 Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü 2010 Kemal Sunal Kültür ve Sanat Ödülleri En İyi Yazar Ödülü 2010 Türkiye Yayıncılar Birliği Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülü 2010 Uluslararası Basın Enstitüsü (International Press Institute) Basın Özgürlüğü Kahramanı 2010 PEN İfade Özgürlüğü Ödülü 2012 Kutlu Adalı Onur Ödülü 2013 Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) Uluslararası Basın Özgürlüğü Ödülü

Nedim Şener

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.098 nedim şener haberi bulunmuştur.
Murat Kurum 'İstanbul'a dijital ikiz yapacağız' dedi ve ekledi: 650 bin konutun dönüşümünü sağlayacağız
Murat Kurum 'İstanbul'a dijital ikiz yapacağız' dedi ve ekledi: 650 bin konutun dönüşümünü sağlayacağız Cumhur İttifakı İBB adayı Murat Kurum tvnet ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, İstanbul için projelerini açıklarken merak edilen soruları da yanıtladı. Kurum "İstanbul'da beş yıl içerisinde 650 bin konutun dönüşümünü sağlayacağız. İstanbul'umuzun dijital ikizini oluşturacağız" dedi. İşte o detaylar...
5.02.2024 Gündem
2. Bağcılar Kitap Fuarı kapılarını açtı
2. Bağcılar Kitap Fuarı kapılarını açtı Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Bağcılar Kitap Fuarı, bugün kapılarını kitapseverlere açtı. 9 gün sürecek fuarda 58 yayınevi kitaplarını sergilerken tanınmış yazarlar söyleşi yapacak.
3.06.2023 Kültür Sanat
Sağlık sistemini FETÖ mü sabote ediyor? Nedim Şener'den çarpıcı yorum
Sağlık sistemini FETÖ mü sabote ediyor? Nedim Şener'den çarpıcı yorum Muğla'da doktor Tahir Tarımer, uzman çavuşun saldırısına uğradığını iddia ederek şikayetçi olmuştu. Fakat olayda bir darp olmadığı görüntülerle ortaya çıkmıştı. Doktor Tahir Tarımer FETÖ soruşturmasından açığa alındı. Peki sağlık sistemi FETÖ tarafından sabote mi ediliyor? Gazeteci Nedim Şener dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
23.07.2022 Haberler
Sağlık sistemini FETÖ mü sabote ediyor? Nedim Şener'den çarpıcı yorum
Sağlık sistemini FETÖ mü sabote ediyor? Nedim Şener'den çarpıcı yorum Muğla'da doktor Tahir Tarımer, uzman çavuşun saldırısına uğradığını iddia ederek şikayetçi olmuştu. Fakat olayda bir darp olmadığı görüntülerle ortaya çıkmıştı. Doktor Tahir Tarımer FETÖ soruşturmasından açığa alındı. Peki sağlık sistemi FETÖ tarafından sabote mi ediliyor? Gazeteci Nedim Şener dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
23.07.2022 Gündem
Son Dakika: RTÜK, HDP'nin çeşitli kanallar hakkındaki şikayetlerini haklı bulmadı
Son Dakika: RTÜK, HDP'nin çeşitli kanallar hakkındaki şikayetlerini haklı bulmadı Gelen son dakika haberine göre; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), çeşitli kanallar hakkında dilekçeler veren Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) şikayetlerini haklı bulmadı.
23.03.2021 Gündem
Son dakika: Uzmanlardan 'müjde'  'Türkiye'nin birçok konuda eli daha da rahatlayacak'
Son dakika: Uzmanlardan 'müjde' 'Türkiye'nin birçok konuda eli daha da rahatlayacak' Son dakika haberlerine göre... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın merakla beklenen müjdeyi açıklamasına dakikalar kala CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirmelerde bulunan konuklar, müjdeyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin bulacağı gaz dengeleri değiştireceği belirtilirken Türkiye'nin birçok konuda eli daha da rahat olacağı açıklandı.
21.08.2020 Gündem
Beşiktaş’ta 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı
Beşiktaş’ta 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı Beşiktaş’ta ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün dördüncü yıl dönümü için resmi tören düzenlendi. Beşiktaş Belediyesi’nin desteği ve Beşiktaş Kaymakamlığı’nın koordinasyonuyla düzenlenen törende Beşiktaş’ta hayatını kaybeden şehitler dualarla anıldı. Milli birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı törene Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile şehit aileleri ve yakınları katıldı.
16.07.2020 Gündem
Ercüment Ovalı: Tüm dünya çalışmalarımızı 23 Nisan'da görecek
Ercüment Ovalı: Tüm dünya çalışmalarımızı 23 Nisan'da görecek Corona virüs aşısı geliştirmek için ekibiyle birlikte laboratuvarda kendini karantinaya alan Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan Türkiye'yi heyecanlandıran yeni bir açıklama daha geldi. Ovalı, “Sadece bir ay içinde tüm dünya çalışmalarımızla nereye vardığımızı 23 Nisan’da görecek” açıklamasını yaptı.
15.04.2020 Gündem
Hilmi Özkök'ten CNN Türk canlı yayınında namaz itirafı
Hilmi Özkök'ten CNN Türk canlı yayınında namaz itirafı Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, bugünkü köşe yazısında CNN Türk yayınına bağlanan 24. Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün ilk kez açıkladığı sırrını kaleme aldı. Hilmi Özkök yayında gizli gizli namaz kıldığını açıkladı.
17.02.2020 Gündem
FETÖ'cü Hakan Şükür'ü FETÖ'cüler dolandırmış!
FETÖ'cü Hakan Şükür'ü FETÖ'cüler dolandırmış! Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, FETÖ'cü Hakan Şükür'ün Amerika'da ömrünü verdiği FETÖ'cüler tarafından 2 milyon dolar dolandırıldığını yazdı.
20.01.2020 Gündem
'Onu yok saymak ayıp olmuyor mu'
'Onu yok saymak ayıp olmuyor mu' Hürriyet yazarı Nedim Şener, Selahattin Demirtaş’ın yazdığı oyunu izlemeyen giden Canan Kaftancıoğlu, Selvi Kılıçdaroğlu, Başak Demirtaş ve Dilek İmamoğlu'nun ardından, fotoğraftaki beşinci kadının da gözden kaçmaması gerektiğini yazarak, "Peki onu yok saymak ayıp olmuyor mu?" diye sordu.
17.01.2020 Siyaset
15 Temmuz darbe girişiminin 3. yılı!
15 Temmuz darbe girişiminin 3. yılı! FETÖ'nün sinsice devletin tüm kılcal damarlarına sızarak devletin silahlarını millete doğrulttuğu, demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedeflediği darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçti.
15.07.2019 Gündem
15 Temmuz darbe girişiminin 3. yılı!
15 Temmuz darbe girişiminin 3. yılı! FETÖ'nün sinsice devletin tüm kılcal damarlarına sızarak devletin silahlarını millete doğrulttuğu, demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedeflediği darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçti.
15.07.2019 Gündem
Türkiye'nin en karanlık ve kanlı gecesinde yaşananlar
Türkiye'nin en karanlık ve kanlı gecesinde yaşananlar Devletin tüm kılcal damarlarına sinsice sızan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz akşamı devletin silahlarını millete doğrultmasının üzerinden 3 yıl geçti.
13.07.2019 Gündem
Mahir Ünal'dan önemli mesajlar: 'Ahlaki sorun İmamoğlu ile görüştüğünü söylemeyip Yıldırım ile görüşmemesi'
Mahir Ünal'dan önemli mesajlar: 'Ahlaki sorun İmamoğlu ile görüştüğünü söylemeyip Yıldırım ile görüşmemesi' AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, CNN TÜRK'te açıklamalarda bulundu. Ünal açıklamasında, "Biz moderatör adaylarla görüşsün dedik. Ama burada asıl sorun şu. Binali Yıldırım bey ile görüşmedi. Buradaki ahlaki sorun, Ekrem İmamoğlu ile görüştüğünü söylememesi ve Binali Yıldırım ile görüşmemesi" dedi.
19.06.2019 Siyaset
Küçükkaya, Yıldırım’la görüşse ne olurdu?
Küçükkaya, Yıldırım’la görüşse ne olurdu? Ortak canlı yayın öncesi moderatör İsmail Küçükkaya ve CHP İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu'nun otelde bir araya gelmesi tartışılmaya devam ediyor.
19.06.2019 Siyaset
Demirören Medya Grubu’na 5 ödül
Demirören Medya Grubu’na 5 ödül Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası tarafından verilen 9. İbrahim Keresteci basın ödülleri, dün akşam TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı törende sahiplerini buldu.
11.01.2019 Gündem
Binali Yıldırım: Basın, milletin gözü, kulağıdır
Binali Yıldırım: Basın, milletin gözü, kulağıdır TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, basının milletin gözü, kulağı olduğunu, millet adına ülkeyi yönetenleri denetlediğini ve bunun bütün demokrasilerde bulunduğunu  belirterek, "Demokrasinin, çok sesliliğin savunucusudur basın. Türkiye'de basının  bu manada son derece dinamik ve özgür olduğunu biliyorum. Basın özgürlüğü  konusunda ülkemize yapılan saldırıları da doğrusu kabul etmek mümkün değildir.  Burada bir çifte standardın olduğunu hep gördük." dedi.
10.01.2019 Gündem
Binali Yıldırım: Basın, milletin gözü, kulağıdır
Binali Yıldırım: Basın, milletin gözü, kulağıdır TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, basının milletin gözü, kulağı olduğunu, millet adına ülkeyi yönetenleri denetlediğini ve bunun bütün demokrasilerde bulunduğunu  belirterek, "Demokrasinin, çok sesliliğin savunucusudur basın. Türkiye'de basının  bu manada son derece dinamik ve özgür olduğunu biliyorum. Basın özgürlüğü  konusunda ülkemize yapılan saldırıları da doğrusu kabul etmek mümkün değildir.  Burada bir çifte standardın olduğunu hep gördük." dedi.
10.01.2019 Gündem
Nedim Şener "FETÖMETRE"yi anlattı
Nedim Şener "FETÖMETRE"yi anlattı CNN TÜRK'te Buket Aydın'la '40' programının konuğu olan gazeteci Nedim Şener, FETÖ ile mücadelede kullanılan "FETÖMETRE"yi anlattı. Nedim Şener, FETÖMETRE'yi şöyle açıkladı: "Bir kişinin aldığı terfiler, yurt dışı görevler, dil sınavlarına giriş sınavları, geldiği okul, ByLock kullanıp kullanmadığı, Bank Asya'da hesap açıp açmadığı, himmet yapıp yapmadığı, katalogdan evlilik yapıp yapmadığı, çocuklarını okuttukları okullar... Bunlardan birkaç tanesi üst üste gelirse sizin FETÖ'cü olduğunuz hakkında bir şüphe çıkacak. FETÖMETRE durduk yere bir kişiye uygulanan sistem değil, bir adli soruşturma sırasında ismi çıkacak, o kişiyle ilgili bu kriterler tutuyorsa o kişiyle ilgili bilgi sunulacak nitekim savcılıklar da TSK'ya gönderdikleri yazılarda kişiler hakkında bu tür bilgiler istiyor. FETÖ 40 yıldır TSK'nın içinde örgütleniyor, birbirleri arasında inanılmaz dayanışmaları var."
11.09.2019 Televizyon
Nedim Şener'in muhalif tavrı yumuşadı mı?
Nedim Şener'in muhalif tavrı yumuşadı mı? Gazeteci Nedim Şener, CNN TÜRK'te Buket Aydın'ın sunduğu 40 programına konuk oldu. Şener kendisine yönelik "Muhalif tavrı yumuşadı" eleştirilerine yanıt verdi. Buket Aydın, Nedim Şener'e yönelik eleştirilerle ilgili soru sordu, "Cezaevinden çıktıktan sonra muhalif tavrınız yumuşadı mı?" dedi. Şener ise kendini hiçbir zaman muhalif olarak tanımlamadığını ifade ederek şöyle konuştu: "Ben kendimi hiçbir zaman muhalif olarak konumlandırmadım, gazeteci olarak konumlandırdım. Ben siyasi bir figür değilim. Böyle gazetecilik de vardır ama benim yapmak istediğim gazetecilik olgusal gazetecilik. Ben gerçek kimin işine yarar diye bakmayan bir insanım. Gerçek AK Parti'li de olsun CHP'li de olsun HDP'li de olsun hiç fark etmez. O gerçek kendini savunacak konumda güçlü olacak ve insanlar sadece o gerçeği görecekler. Benim derdim soruşturmacı gazetecilik, insanların reddedemeyeceği gerçekleri ortaya koymak. Ben bugüne kadar hiçbir siyasi partinin toplantısına katılmadım, hiçbir siyasi örgütün içinde bulunmadım. Legal illegal hiçbir grubun içinde olmadım. Beni tanıyanlar bir siyasi figür olmadığımı sadece salt bir gazeteci onun da altında sadece muhabir olduğumu bilirler. Böyle bir tavır değişikliği bende yok. İlgilendiğim konulara bakıyorlarsa eğer, ben 2007'den beri Hrant Dink cinayeti ve bunun arkasındaki FETÖ'nün kötülüklerini anlatmaya çalıştım. 17- 25 Aralık, MİT Müsteşarı'nın tutuklanma girişimi ardından 15 Temmuz kanlı darbe girişimine kadar hep bunun uyarısını yapmaya çalıştım. Bugün de köşe yazılarımda bunları anlatmaya çalışıyorum."
11.09.2019 Televizyon
Nedim Şener siyasete girecek mi?
Nedim Şener siyasete girecek mi? CNN TÜRK'te Buket Aydın'ın sunduğu 40 programına konuk olan gazeteci Nedim Şener, "Siyasete girmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna yanıt verdi. "Öyle bir düşüncem hiç olmadı. Bugüne kadar da hiç teklif gelmedi, geleceğini de zannetmiyorum" diyen Şener, şunları söyledi: "Siyaseti ne zaman istedim biliyor musunuz? Kemal Kılıçdaroğlu bir gün miting meydanında toplananlara 'Nazlı Ilıcak burada.' diyor ve slogan attırıyor. Hemen CHP Milletvekili Dursun Çiçek'e mesaj attım. Dedim ki 'Bugün milletvekili olmak isterdim.' 'Neden?' dedi. 'İstifa etmek için.' dedim. Eğer orada vicdanen o tepkiyi veremiyorsanız, siyasete girmenin bir anlamı yok. Gerçekten sırf bunu dediği için o genel başkanı cezalandırmak adına, o gün istifa etmek için milletvekili olmak isterdim. Bu duygularda olan adama hiç kimse de zaten siyaset teklif etmez. Karşılığı olan bir şey değil."
11.09.2019 Televizyon
Buket Aydın sordu Nedim Şener cevapladı! Muhalif tavrı yumuşadı mı?
Buket Aydın sordu Nedim Şener cevapladı! Muhalif tavrı yumuşadı mı? Gazeteci Nedim Şener, CNN TÜRK'te Buket Aydın'ın sunduğu 40 programına konuk oldu. Şener kendisine yönelik "Muhalif tavrı yumuşadı" eleştirilerine yanıt verdi.
7.11.2018 Gündem
Buket Aydın sordu Nedim Şener cevapladı! Muhalif tavrı yumuşadı mı?
Buket Aydın sordu Nedim Şener cevapladı! Muhalif tavrı yumuşadı mı? Gazeteci Nedim Şener, CNN TÜRK'te Buket Aydın'ın sunduğu 40 programına konuk oldu. Şener kendisine yönelik "Muhalif tavrı yumuşadı" eleştirilerine yanıt verdi.
7.11.2018 Gündem
Buket Aydın ile '40'ın konuğu Nedim Şener
Buket Aydın ile '40'ın konuğu Nedim Şener CNN TÜRK’te, 7 Kasım Çarşamba günü saat 21.00’de, Buket Aydın'ın sunduğu '40'a, Gazeteci Nedim Şener konuk olacak. Buket Aydın, gazeteci Nedim Şener’e de 40 cesur soru soracak, 40 cesur yanıt alacak.Geçtiğimiz haftanın en çok izlenilen programı olan '40' bu hafta da gündeme damgasını vuracak. Gazeteci Nedim Şener’in cesur açıklamaları Çarşamba saat 21:00’de Buket Aydın’ın sunduğu 40’ta olacak. '40'ta, sorulmayan sorulacak, konuşulmayan konuşulacak ve yanıtlanması gereken 40 soru konuğa yöneltilecek. Konuğun her soru için iki dakikası olacak.
11.09.2019 Televizyon

Benzer Haber Etiketleri

Nedim Şener ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.