Nem

Nem

Son dakika nem haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan nem gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan nem haber sayfamızda...

Nem

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.908 nem haberi bulunmuştur.
İstanbul’dan Uludağ’ı görmek mümkün! Neden her zaman göremediğimizi Adil Tek açıkladı
İstanbul’dan Uludağ’ı görmek mümkün! Neden her zaman göremediğimizi Adil Tek açıkladı Geçtiğimiz bayram haftasında Bostancı’da yaşayan bir kişinin Heybeliada, Yalova ve son olarak Bursa Uludağ’ı görüntülediği video sosyal medyada viral oldu. Peki arada kocaman bir Marmara Denizi varken İstanbul'dan Uludağ'ın zirvelerinin görüntülenmesi nasıl mümkün oldu? Herkesin merak ettiği bu konuyu, Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek’e sorduk.
18.04.2024 Yaşam
Dubai'deki sele bulut tohumlaması mı neden oldu?
Dubai'deki sele bulut tohumlaması mı neden oldu? Dubai’de son 75 yılın en şiddetli yağışlarıyla birlikte büyük sel olayları yaşandı. Ülke genelinde 24 saat içinde yaklaşık 1,5 yıllık yağmur düştü. Bunun ardından da sosyal medyada bulut tohumlamasıyla ilgili yanıltıcı spekülasyonlar dolaşmaya başladı.
18.04.2024 Dünya
Kuru incirin tadı kaçıyor
Kuru incirin tadı kaçıyor Türkiye’den Fransa’ya ihraç edilen kuru incirde normal değerin 11 katı aflatoksin tespit edildi ve iade edildi. Ege İhracatçıları Birliği, aflatoksinin doğa koşullarında oluştuğunu, UV ışığıyla ayıkladıklarını söyledi. Prof. Ayhan Filazi de uygun depolama şartlarına dikkat çekerek, ‘Havadan gelen mantarların toksinleri ürüne yerleşip bu kanserojen maddeleri ortaya çıkarıyor. Karaciğerleri daha çok etkiliyor’ dedi.
16.04.2024 Gündem
Kemalettin Tuğcu hakkında bilinmesi gerekenler
Kemalettin Tuğcu hakkında bilinmesi gerekenler Kemalettin Tuğcu’nun yeğeni gazeteci yazar Nemika Tuğcu, “Sırça Köşkün Masalcısı” adlı kitabında engelli oluşunu bir kusur sayıp 26 yaşına kadar münzevi bir hayat süren yazarın iç dünyasını anlatıyor
14.04.2024 Kültür Sanat
Konyaaltı Sahili'nde tatil yoğunluğu
Konyaaltı Sahili'nde tatil yoğunluğu Antalya'da güneşli havanın tadını çıkarmak isteyenler, soluğu Konyaaltı Sahili'nde aldı. 9 günlük bayram tatili için kente gelenler nedeniyle sahilde yoğunluk oluştu.
7.04.2024 Haberler
Konyaaltı Sahili'nde tatil yoğunluğu
Konyaaltı Sahili'nde tatil yoğunluğu Antalya'da güneşli havanın tadını çıkarmak isteyenler, soluğu Konyaaltı Sahili'nde aldı. 9 günlük bayram tatili için kente gelenler nedeniyle sahilde yoğunluk oluştu.
7.04.2024 Ekonomi
Meyvelerin baş belası: Nem! Çilekleri çürütmeyen mucize çözüm sirke ve soğuk su
Meyvelerin baş belası: Nem! Çilekleri çürütmeyen mucize çözüm sirke ve soğuk su Tatlı, hoş kokulu çilekler gerçek bir yaz meyvesidir. Ancak siz farkına bile varmadan bir anda çürümeye başlarlar. Sizi bu hayal kırıklığından kurtarmak için, çileklerin mümkün olduğunca uzun süre taze kalmasını sağlayacak o formül.
5.04.2024 Püf Noktası
Moskova'da terör saldırısı! Kurtulmuş: Başka bir senaryonun parçası
Moskova'da terör saldırısı! Kurtulmuş: Başka bir senaryonun parçası Moskova’daki terör saldırısıyla ilgili konuşan Meclis Başkanı Kurtulmuş, " Burada da bazı ülkeler ‘vekil ülkeler’ olarak kullanılıyor, başka bir senaryonun parçası haline dönüştürülmeye çalışılıyor." dedi.
26.03.2024 Gündem
‘Akıllı sulama’ ile yüzde 65 tasarruf
‘Akıllı sulama’ ile yüzde 65 tasarruf Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü, Adana’da 2 bin 400 çiftçinin faydalanabileceği tarımsal sulama ünitelerine entegre ettiği yapay zeka destekli sistemle suyun en fazla kullanıldığı alan olan tarımsal sulamada yüzde 65’e varan tasarruf sağlıyor.
22.03.2024 Ekonomi
Saçları kaşıntıdan kurtarıyor! 10 dakika bekletin, eskisinden daha temiz oluyor
Saçları kaşıntıdan kurtarıyor! 10 dakika bekletin, eskisinden daha temiz oluyor Saç deriniz aslında diğer mevsimlerle karşılaştırıldığında kışın daha çok kaşınır. Soğuk aylarda saç derinizin çok kaşınmasının birkaç nedeni olsa da asıl sebep kuruluktur. Havadaki nem eksikliği ve iç mekan ısıtması kafa derisinde aşırı kuruluğa neden olabilir. Neyse ki, bu kaşıntılardan kurtulmanın basit yolları var.
18.03.2024 Saç Bakımı
Milli Takım'ın EURO 2024'te giyeceği formalar belli oldu
Milli Takım'ın EURO 2024'te giyeceği formalar belli oldu A Milli Takımımızın EURO 2024'te giyeceği formalar ortaya çıktı. İşte detaylar...
18.03.2024 Milli Takım
Ev alamayanın yeni tercihi oldu! Talep patladı, yüzde 400’lük artış!
Ev alamayanın yeni tercihi oldu! Talep patladı, yüzde 400’lük artış! Pandemi ve depremden sonra daha güvenli bir yapıda yaşamayı tercih edenler ve konut fiyatlarındaki artıştan dolayı ev alamayanların gayrimenkul tercihi değişti. Vatandaşın talebinde yüzde 400’lük artış yaşandı. İşte detaylar...
15.03.2024 Ekonomi
Saç dökülmesi türüne göre çözüm önerileri
Saç dökülmesi türüne göre çözüm önerileri PRP, mezoterapi, kök hücre gibi onarıcı tedavi şekilleri genellikle var olan saçları güçlendirmek içindir. Kaybedilmiş saç köklerinin yeniden canlanmasını sağlamaz. Bu nedenle saç ekimi operasyonu saç kaybında uygulanan bir yöntemdir.
12.03.2024 Pazar
Un böceklenirse hemen bunu yapın! Böcekler kokusuna dayanamayıp kaçıyor
Un böceklenirse hemen bunu yapın! Böcekler kokusuna dayanamayıp kaçıyor Hamur işlerinde, yemeklerde ve tatlılarda kullanılan unun zaman zaman böceklendiğini görebilirsiniz. Bu durum hem sağlık hem de hijyen açısından da olumsuzluk yaratır. Bu durumda ununuzu çöpe dökmeden böceklerden kurtulabilirsiniz.
8.03.2024 Püf Noktası
Mirasımız tehdit mi ediliyor?
Mirasımız tehdit mi ediliyor? Ağrı’daki İshak Paşa Sarayı’nda DJ kabini, Kapadokya’da Rave partileri, Yerebatan Sarnıcı’nda moda defilelerî... Tarihi ve doğal güzelliklerimiz tehdit altında mı?
7.03.2024 Kültür Sanat
Fındıkta verim endişesi
Fındıkta verim endişesi Doğu Karadeniz Bölgesinde son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi fındıkta verim endişesine neden oldu.
1.03.2024 Ekonomi
Türkçenin kılavuzunun bilinen tek nüshası
Türkçenin kılavuzunun bilinen tek nüshası Ali Emîrî’nin 1915’te keşfederek yok olmaktan kurtardığı tarihimizin önemli eseri “Divanu Lügati’-Türk”ün bilinen tek nüshası, Millet Yazma Eser Kütüphanesi’nde ziyarete açıldı.
28.02.2024 Kültür Sanat
Zeytinin acısı nasıl alınır? Acı aromasından eser kalmıyor, aylarca taze tutuyor
Zeytinin acısı nasıl alınır? Acı aromasından eser kalmıyor, aylarca taze tutuyor Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan besinler arasında zeytin yer alıyor. Ancak zeytinin acı olması ziyan olmasına sebep oluyor. ‘Zeytinin acısı nasıl alınır?’ diyorsanız bu yöntem tam size göre… Acı aromasından eser kalmıyor ve zeytini aylarca taze tutuyor.
27.02.2024 Püf Noktası
Türk kahvesi çabuk bayatlıyorsa yanlış saklıyorsunuz demektir! 1-2 adet atınca aylarca taze kalıyor
Türk kahvesi çabuk bayatlıyorsa yanlış saklıyorsunuz demektir! 1-2 adet atınca aylarca taze kalıyor Türk kahvesi, Türk kültürünün önemli bir parçasıdır ve özellikle kahve tutkunları tarafından çok sevilir. Ancak, Türk kahvesinin tazeliğini korumak bazen zor olabilir ve doğru saklama yöntemlerine dikkat etmek önemlidir.
26.02.2024 Püf Noktası
Mercimeği haşladıktan sonra suyunu sakın dökmeyin! Ne işe yaradığını duyunca mest olacaksınız
Mercimeği haşladıktan sonra suyunu sakın dökmeyin! Ne işe yaradığını duyunca mest olacaksınız Besleyici baklagillerden olan mercimek faydaları saymakla bitmeyen bir besin kaynağıdır. Özellikle kültürümüzde çorba şeklinde oldukça fazla tüketilir. Ancak mercimeğin kendisi kadar suyu da bir o kadar şifa kaynağıymış. İlk haşlama suyunu ziyan etmemek gerekiyormuş.
24.02.2024 Püf Noktası
Kış ayında çamaşırları 1 saate kurutuyor! Hızlı çamaşır kurutma taktiği
Kış ayında çamaşırları 1 saate kurutuyor! Hızlı çamaşır kurutma taktiği Kış aylarında çamaşırları hızlı bir şekilde kurutma, soğuk hava ve düşük nem seviyeleri nedeniyle genellikle zorlu bir görev olabilir. Ancak, bazı etkili teknikler ve taktiklerle, çamaşırlarınızı kısa sürede kurutmanız mümkündür. İşte hızlı çamaşır kurutma için kullanabileceğiniz bazı yöntemler ve ipuçları…
23.02.2024 Püf Noktası
Parkelerinizin rengi soluksa temizleme suyuna 1 çay bardağı ekleyin! Mat görüntüyü ortadan kaldırıyor
Parkelerinizin rengi soluksa temizleme suyuna 1 çay bardağı ekleyin! Mat görüntüyü ortadan kaldırıyor Parkeler, evimizin atmosferini belirleyen önemli unsurlardan biridir. Doğal ve sıcak bir görünüm sunmalarıyla bilinirler. Ancak zamanla, parkelerde solgunluk veya matlık gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Bu durum, genellikle yanlış temizlik yöntemleri veya yetersiz bakım nedeniyle oluşur. Neyse ki, bir çözüm var!
21.02.2024 Püf Noktası
Fayans aralarındaki derzleri sakız gibi yapan formül! 5 dakikada ne varsa söküyor
Fayans aralarındaki derzleri sakız gibi yapan formül! 5 dakikada ne varsa söküyor Fayans araları zamanla nem, kir ve küf nedeniyle sararmaya başlayabilir. Renk ve görüntü kirliliği yaratan bu durumu önlemek için farklı doğal yöntemler mevcut. İşte deneyebileceğiniz kurtarıcı formüller.
19.02.2024 Püf Noktası
‘Hem çocuk yaptım hem hit şarkı’
‘Hem çocuk yaptım hem hit şarkı’ Etliye sütlüye karışmadan, gündemde kalmak için rakipleriyle polemiğe girmeden, yıldız olmak ve öyle kalmak herkesin harcı değil… Bengü, müzik listelerinde yedi hafta bir numarada kalan ve Altın Plak kazandığı ilk albümü “İki Melek”i çıkardığında 2009 yılıydı.
17.02.2024 Pazar
Sedir küpüyle güveye son! Ayak kokusuna birebir, kötü kokuları giderir
Sedir küpüyle güveye son! Ayak kokusuna birebir, kötü kokuları giderir Dolaplarınızda güve ve nem problemi yaşıyorsanız ve bu konu giderek çözümsüz bir hal aldıysa çözüm oldukça basit. Yalnızca birkaç hamleyle bu sorununuzdan kurtulabilirsiniz. Nasıl mı? Sedir küpleriyle.
11.02.2024 Püf Noktası

Benzer Haber Etiketleri

Nem ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.