Nil Nehri

Nil Nehri

Son dakika nil nehri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan nil nehri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan nil nehri haber sayfamızda...

Nil Nehri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 303 nil nehri haberi bulunmuştur.
Bin 200 yıl boyunca gizli kaldı! Nil'in Venedik'i nasıl sulara gömüldü?
Bin 200 yıl boyunca gizli kaldı! Nil'in Venedik'i nasıl sulara gömüldü? Antik Mısır’a ilişkin arkeolojik çalışmalar elde edilen sonuçlara göre zaman zaman dünya genelinde gündem olabiliyor. Bunun en ilginç örneklerinden biri de İskenderiye kenti açıklarında gerçekleşti. İşte bin 200 yıl boyunca sular altında kalan, yağmacıların bile bulamadığı Thonis-Heracleion kentinin sırrı.
13.04.2024 Yaşam
Mağaradan çıkan günlük bilinenleri altüst etti! 'Piramitleri köleler değil, işçiler yaptı'
Mağaradan çıkan günlük bilinenleri altüst etti! 'Piramitleri köleler değil, işçiler yaptı' Uzaylılar, Masonlar ve unutulmuş bir teknoloji kullanan gizemli medeniyet... Mısır Piramitleri, kimler tarafından inşa edildiğine dair komplo teorileriyle çevrili bir tarihe sahipti. Ancak 4 bin 500 yıl önce bir işçinin tuttuğu günlük, piramitler hakkında tüm bilinenleri altüst etti. Peki, bu parşömenlerde neler anlatılıyordu?
7.03.2024 Yaşam
14 milyon balon balığının ekosisteme girişi engellendi
14 milyon balon balığının ekosisteme girişi engellendi Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı Mahir Kanyılmaz, balon balığıyla mücadelede 2020 yılından bu yana teşvik uygulaması yapıldığını belirterek, "Şu ana kadar balıkçılarımıza 1 milyon 250 bin lira civarında bir destek ödemesi yapıldı ve 185 bin civarında balon balığını teslim aldık.14 milyon adet yeni balon balığı bireyinin ekosisteme girişini engelledik. Eğer bakanlığınız bu çalışmayı yapmamış olsaydı, sahillerimizde, denizlerimizde şu an olduğunun 2-3 katı daha fazla balon balığıyla karşılaşıyor olacaktık" dedi.
11.01.2024 Ekonomi
Genel Kültür Soruları 2024: En Zor, Kolay, Zeka, Mantık, Şaşırtmalı Genel Kültür Soruları ve Cevapları
Genel Kültür Soruları 2024: En Zor, Kolay, Zeka, Mantık, Şaşırtmalı Genel Kültür Soruları ve Cevapları Genel bilgi olarak da adlandırılabilen genel kültür kişinin toplumsal olaylar, tarihe yön veren gelişmeler gibi pek çok etkileşim hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğunu gösteren, bütünsel bir kavramdır. Genel kültür edebiyat, tarih, coğrafya, tarih gibi kavramları içerisine yer alır. KPSS gibi yazılı sınavlarda da karşımıza çıkan genel kültür çoğunlukla toplumlarda öne çıkmış olan ve tarihsel bir akışa da yön vermiş olayların bilinmesi olarak adlandırılabilir. Zor, kolay, eğlenceli, mantık, şaşırtmalı, coğrafya, tarih genel kültür soruları ve cevapları için “Genel Kültür Soruları 2024” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
7.01.2024 Eğitim
Ö ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: Ö Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
Ö ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: Ö Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Anne ve baba adayları için en elzem konulardan birisi de isimlerdir. Bebek bekleyen çiftler cinsiyetin belli olmasının ardından isimler ve anlamları konusunda oldukça derin bir araştırma içerisine girerler. Çocuklarına hayat boyu taşıyacakları isim verirken kulağa hoş gelmesi, nadir bulunan, keşfedilmemiş ve popüler olmasına özen gösterirler. Ancak bunların dışında bebek bekleyen çiftler isimlerin anlamlarına dikkat ederler. Kız isimleri ve anlamları arayışında olan ebeveynler için pek çok seçenek bulunur. Ö harfi ile başlayan kız isimleri ve anlamları nelerdir? “Ö ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
Sudan Hakkında Bilgiler; Sudan Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Sudan Hakkında Bilgiler; Sudan Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Sudan, Afrika kıtasının kuzeydoğusunda yer alır. 1.886.000 kilometre kare yüz ölçümüne sahip olan ülke, Afrika'nın en büyük 3. ülkesidir. Ülke, 2011 yılında ''Güney Sudan'' ve ''Kuzey Sudan'' olarak ikiye bölündü. Sudan'ın nüfusu ne kadar, başkenti neresi? Sizler için derledik.
3.01.2024 Dünya
Mısır Hakkında Bilgiler; Mısır Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Mısır Hakkında Bilgiler; Mısır Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Dünya üzerinde kurulmuş pek çok ülke bulunmaktadır. Bu ülkelerden birisi de Mısır'dır. Kökeni 7000 yıllık bir medeniyete dayanan Mısır Antik Çağın en büyük uygarlıklarından birisidir. Peki Mısır bayrağı anlamı, 2024 nüfusu, başkenti, para birimi ve saat farkı nedir? Sizlere Mısır ülkesi hakkında bilgileri detaylıca açıkladık.
2.01.2024 Tatil
Bir miladi yıl daha biterken
Bir miladi yıl daha biterken Miladi takvim Dünya’nın Güneş etrafındaki dönüş süresi olan 365 gün 6 saatlik zamanı “1 yıl” kabul etti. Günümüzde, Türkiye’de de Cumhuriyet dönemiyle birlikte kabul edilen takvim, Papa 13.Gregoryen’in Güneş esaslı Miladi takvimidir.
31.12.2023 Dünya
Hazreti Musa’nın sırrı ‘gelgit’ miydi?
Hazreti Musa’nın sırrı ‘gelgit’ miydi? Yeni araştırmaya göre, Musa peygamberin ve kendisine inananların Kızıldeniz’i ikiye ayırarak geçmesi mucize değil, “gelgit”ten kaynaklanan meteorolojik bir olay olabilir!
27.12.2023 Dünya
Nilsu İsminin Anlamı Nedir? Nilsu Ne Demek, Ne Anlama Gelir?
Nilsu İsminin Anlamı Nedir? Nilsu Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Nilsu sıklıkla kız çocukları için sıklıkla kullanılan isimler arasındadır. Özellikle kullanım anlamı bakımından oldukça önem taşıyan kelimeler arasında yer almaktadır. Bu bakımdan Nilsu isminin anlamı nedir? Nilsu ne demek, ne anlama gelir öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sizin için Nilsu isminin anlamı nedir? Nilsu ne demek, ne anlama gelir detaylarıyla derledik.
25.09.2023 Eğitim
Dimyat Nedir? Dimyat Şehri Nerede, Hangi Ülkede?
Dimyat Nedir? Dimyat Şehri Nerede, Hangi Ülkede? Dünyada pek çok farklı şehirler bulunmaktadır. Bunlardan birisi de Dimyat olmaktadır. Dimyat bir il olmakla beraber nerede ve hangi ülkede olduğu da merak konusudur. Peki Dimyat nedir? Dimyat şehri nerede, hangi ülkede? İşte, Dimyat hakkında merak edilen tüm detaylar.
25.04.2023 Tatil
Sergüzeşt - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı
Sergüzeşt - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı Türk edebiyatında özellikle belirli dönemlerde belirgin ayrılıklar ve farklılıklar içeren eserler de olmuştur. Bunlar hala daha günümüzde derslerde bahsedilir ve öğrencilere okumaları için de verilir. Sergüzeşt kitabi hakkında merak edilenler.
11.04.2023 Eğitim
Sudan sebeplerle çıkabilecek savaşlar
Sudan sebeplerle çıkabilecek savaşlar BM verilerine göre dünyada her yıl 1.4 milyon kişi susuzluktan veya pis su kullanımından hayatını kaybediyor. Su tüketimi gün geçtikçe artıyor, kaynaklar da ters orantılı ilerliyor​.
26.03.2023 Gündem
Dünya konuşuyor! Türkiye'nin Karadeniz hamlesi Doğu Akdeniz'de denklemi değiştirdi
Dünya konuşuyor! Türkiye'nin Karadeniz hamlesi Doğu Akdeniz'de denklemi değiştirdi Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun 10 yıl sonra Kahire'ye gitmesi, beklendiği gibi dünya medyasında geniş şekilde yer aldı. Amerikan resmi yayın kuruluşu VOA, açılan yeni sayfadaki Karadeniz etkisini gözden kaçmayacak şekilde ortaya koydu.
19.03.2023 Dünya
Antik Mısır mezarlarında timsah kafaları bulundu!
Antik Mısır mezarlarında timsah kafaları bulundu! Arkeologlar, Mısır'ın Luksor kentinde Nil Nehri'nin batı kıyısında yer alan Hatşepsut Tapınağı'nın yakınındaki iki mezarda çarpıcı bir keşif yaptı.
9.01.2023 Dünya
Nil Nehri'ne devrilen kamyondan atlayan sürücü ölümden döndü
Nil Nehri'ne devrilen kamyondan atlayan sürücü ölümden döndü Sudan'ın kuzeyinde, Nil Nehri'ne devrilen kamyondan son anda atlayan sürücü, ölümden kıl payı kurtuldu.
30.11.2022 Haberler
Sudan'daki sel felaketinde can kaybı 134'e yükseldi
Sudan'daki sel felaketinde can kaybı 134'e yükseldi Sudan’da şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 134'e yükseldi.
16.09.2022 Dünya
Taşları uzaylı değil Mısırlı taşımış
Taşları uzaylı değil Mısırlı taşımış  Mısır’da 4 bin yıl önce Giza Piramitleri’nin yapımında kullanılan dev taş blokları uzaylıların taşıdığı söyleniyordu. Ama taşların Nil Nehri’nin kolunda teknelerle taşındığı ortaya çıktı.
3.09.2022 Dünya
Büyük gizem çözülüyor: Dev taşları işte böyle taşımışlar!
Büyük gizem çözülüyor: Dev taşları işte böyle taşımışlar! Keops Piramidi tamamlandıktan hemen sonra 2,3 milyondan fazla büyük taş bloğa sahipti. Büyük Piramit veya Khufu Piramidi diye de bilinen Keops, dünyanın 7 harikasından biri olup, bu 7 harika içinde bugüne ulaşan tek eser.
31.08.2022 Dünya
Sudan'da sel felaketi! Binlerce ev yıkıldı can kaybı artıyor...
Sudan'da sel felaketi! Binlerce ev yıkıldı can kaybı artıyor... Sudan’da şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 99’a yükseldi.
28.08.2022 Dünya
Sudan'da sel felaketi! Can kaybı artıyor OHAL ilan edildi
Sudan'da sel felaketi! Can kaybı artıyor OHAL ilan edildi Sudan’da şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen seller nedeniyle can kaybı 80’e yükselirken, Bakanlar Kurulu, Nil Nehri, Gezira, Beyaz Nil, Batı Kordofan, Güney Darfur ve Kassala eyaletlerinde OHAL ilan etti.
21.08.2022 Dünya
Sudan’ı sel vurdu: 51 ölü, 24 yaralı
Sudan’ı sel vurdu: 51 ölü, 24 yaralı Sudan’da şiddetli yağışların sele neden olması sonucu 51 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi ise yaralandı.
13.08.2022 Dünya
Nil Nehri’nde yolcu gemisi kontrolden çıktı
Nil Nehri’nde yolcu gemisi kontrolden çıktı Mısır’da Nil Nehri’nde kontrolden çıkan yolcu gemisi limanda duran diğer teknelere çarptı.
26.07.2022 Haberler
Nil Nehri’nde yolcu gemisi kontrolden çıktı
Nil Nehri’nde yolcu gemisi kontrolden çıktı Mısır’da Nil Nehri’nde kontrolden çıkan yolcu gemisi limanda duran diğer teknelere çarptı.
26.07.2022 Dünya
80 köylüyü yiyen 'ölümsüz canavar!'
80 köylüyü yiyen 'ölümsüz canavar!' Kıtanın en büyük gölünde teknelerin altında yüzüp sudan zıplayan altı metrelik deve, bir 'terör' lakabı bile takıldı. Şu anda 75 yaşındaki canavar, 17 yıldır damızlık olarak kullanılıyor.
17.07.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Nil Nehri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.