Antalya için 359 proje yapmak 4 yıllık için fazlasıyla iddialı değil mi?
Antalya için 359 proje yapmak 4 yıllık için fazlasıyla iddialı değil mi? Buket Aydın: Antalya için 359 proje yapmak 4 yıllık için fazlasıyla iddialı değil mi? Verdiğiniz sözü tutamamaktan korkmuyor musunuz? Menderes Türel:Bir kere ben şunu çok büyük bir özgüvenle ifade edebilirim. Bizim yaptıklarımız gerçekten yapacaklarımızın teminatı. Bu güne kadar verdiği her sözü yerine getiren bir Belediye Başkanı olmanın onuru ve gururuyla yaşıyorum. Bizim kataloglarımız her seçim dönemi öncesinde yayınlanır. Bu kataloglara baktığınızda bizim sözümüzü ne kadar tutup ne kadar tutmadığımızı halkımız gayet iyi değerlendirir. 2014’te seçimden önce dağıttığım ve “Yapacağım” dediğim hizmetlerin yer aldığı katalogdaki projelerden fazlasını yapmışım. Özellikle biz “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” diyor iken diğer adayların geçmiş seçimlerde dağıttığı kataloğa Antalyalıların bakmasını istiyorum. Birçok projenin hayal olup gerçekleşmediğini görüyoruz. O yüzden 359 projenin hepsi halkımız bize güvendiği taktirde yapacağımız projeler. Hepsinin en ince detayına kadar hesaplarını yaptık. 359 projenin içinde 70.000 kişiye iş imkanı diyoruz. Sadece Boğa Çayı Projesi’nde Antalya’da 10.000 kişi yeni bir iş imkanına kavuşacak. 70.000 kişi derken, 359 projenin hangisinde kaç kişi çalışacaksa bunların hesabını yaparak söylüyoruz. Biz geçmişte Antalya’da 100.000 kişiye iş vaatleri duyduk. Bedava elektrik vaatleri duyduk. Biz ne söylediysek fazlasını yapmış bir iddiayla ortaya çıkıyoruz. Antalya’da bizim yapacağımız hizmeti başka hiç kimse yapamaz. Bunu çok açık ve net söylüyorum. İşte metro, kruvaziyer liman, Boğa Çayı Projesi, sinema stüdyoları diyoruz. Bu kadrolar bizde var ve vizyonumuzla biz bunları her zaman yapabiliriz.
11.09.2019 Televizyon
CHP, İYİ Parti ve HDP arasında Antalya özelinde ittifak var mı?
CHP, İYİ Parti ve HDP arasında Antalya özelinde ittifak var mı? Buket Aydın: CHP, İYİ Parti ve HDP arasında Antalya özelinde ittifak var mı? Menderes Türel:İttifak olduğunu düşünmemem gerek yok çünkü HDP2nin Antalya’da CHP adayını açıkladığını resmi açıklamalarla beyan etti. Bunun biraz geçmişi var. Bir ulusal TV kanalında CHP’li ve HDP’li il başkanlarının bir araya geldiği görüntülerle ortaya çıktı. Bu gösterdiğim fotoğrafta HDP Parti Meclis Üyesi Nihat Akkaya, CHP Antalya il başkanı Ahmet Kumru, CHP İl Sekreteri İlkay Budak, HDP Eski İl Eş Başkanı, HDP Parti Meclis Üyesi, HDP İl Başkanı’nı bu fotoğrafta görüyorsunuz. Bunların hepsi bir pastanede bir araya geldiler. Bir araya gelemezler mi? Elbette ki gelebilirler. Bunda bir sorun yok. Ancak bir araya gelmelerini neden gizliyorlar? Ertesi gün CHP İl Başkanı’nın internet sitesinden yaptığı bir açıklamada şunlar yer alıyor: Biri HDP’nin yönetiminde, diğeri Antalya Eş Başkanı Tanımıyor musunuz? “Tanımıyorum hayatımda ilk defa gördüm” diyor kendisi. İnsan ayıplarını gizler. Ben bunu bir ulusal kanal da söyledikten sonra ertesi günü bu gelişmede bulunan Parti Meclis Üyesi Nihat Akkaya, resmi açıklamayla CHP’yi Antalya’da Büyükşehir’de desteklerini de ifade etti. Ben görüşmelerine değil, görüşmelerini gizlemelerini eleştiriyorum. Bunlar madem sizin için görüşülmesi ayıp kişilerdi de neden görüştünüz? Demokrasi şeffaflıksa her şey vatandaşın gözünün önünde cereyan etmeli. Bunun arkasında ne gibi pazarlıkların döndüğünü bilme gibi bir şansımız yok ancak ben şunu söylüyorum durmuş saat günde iki defa doğruyu gösteriyor. Zamanla bu pazarlıkların arkasında neyin olduğunu göreceğiz. Özellikle Antalya’da böyle bir ittifakın olduğu gizli değil. Bu görüşmeye katılan HDP Parti meclis Üyesi Nihat Akkaya, CHP adayı Sayın Muhittin Böcek’i desteklediklerini de resmen açıkladı.
11.09.2019 Televizyon
Antalya markalaşma yolunda hangi aşamada?
Antalya markalaşma yolunda hangi aşamada? Buket Aydın: Antalya markalaşma yolunda hangi aşamada? Menderes Türel:Biz her konuşmamızda Antalya2ya “Marka Şehir” diyoruz. Antalya hiç şüphesiz ki Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi “Dünya’nın en güzel yeri” Ancak Antalya’ya yapılacak o kadar çok şey var ki. Antalya bugün yabancı konaklamalı turist sayısında dünya üçüncülüğünü kazanmışsa artık markalaşmış demektir. Örneğin Rusya’ya gittiğinizde Rus vatandaşlara “Türkiye’ye gittiniz mi?” diye sorduğunuzda “Hayır. Biz Antalya’ya gittik” diye cevaplıyorlar. Biz Antalya’mızın marka değerini daha da güçlendirmek zorundayız. Antalya’da 3 ay olan turizm sezonu şimdi 9 aya çıktı. Hedefimiz 12 aya çıkartmak ki mevsimlik işsizler de kalsın ve otellerimizde herkes çalışsın. Turizmi 12 aya yayıyor iken ürünümüzü de çeşitlendireceğiz. Antalya’da çok ciddi şekilde av turizmi gerçekleşmeye başladı. Trump’ın oğlu Antalya’ya av yapmaya geldi. Golf turizmi, kongre turizmi, inanç turizmi… Antalya’da Noel Baba var. Antalya’da en çok ziyaret edilen nokta Noel Baba Kilisesi.  Bu kadar çok ürün zenginliği olan bir şehrin marka değerini çok daha güçlendirmemiz lazım. Onun için kruvaziyer limanlar, yat limanları ve film platoları ve onun için kent merkezi düzenlemeleri diyoruz. Bunu yaptığımızda Antalya’yı tutabilene aşk olsun.
11.09.2019 Televizyon

Benzer Haber Etiketleri