Nuriye Gülmen

Nuriye Gülmen

Son dakika Nuriye Gülmen haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Nuriye Gülmen gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Nuriye Gülmen haber sayfamızda...

Nuriye Gülmen

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 100 nuriye gülmen haberi bulunmuştur.
Berkin Elvan’ın annesine tazminat
Berkin Elvan’ın annesine tazminat Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan’ın katıldığı bir eylemde kolunun kırılmasının ardından, olayın etkili şekilde soruşturulmadığına kanaat getirerek Elvan’a 20 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti.
21.09.2022 Siyaset
Emekli hâkim anne  oğlunun avukatı oldu
Emekli hâkim anne oğlunun avukatı oldu Yasa dışı terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu gerekçesiyle 10 yıl 6 ay hapis cezası alan ve 2 yıl 8 aydır tutuklu olan avukat Aytaç Ünsal, cezaevinde ölüm orucuna girdi.
29.05.2020 Gündem
İçişleri Bakanı Soylu’dan TBMM’deki terör girişimi ile ilgili önemli açıklamalar
İçişleri Bakanı Soylu’dan TBMM’deki terör girişimi ile ilgili önemli açıklamalar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir TV kanalında TBMM’de yakalanan DHCKP-C’li teröristlerle ilgili açıklamalarda bulunarak, “Oradaki kişinin daha önce Mahmut Tanal’la bir bağlantısı var, olabilir milletvekilidir çağırmış olabilir. Çocuğun telefonunda Mahmut Tanal’ın telefonu aranmış. Başka milletvekilleri de aranmış. Ama aranabilir” dedi.
16.05.2019 Siyaset
AİHM’den 24 başvuruya ret kararı
AİHM’den 24 başvuruya ret kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), 15 Temmuz 2016’dan sonra tedbiren tahliye talepli yapılan yaklaşık 30 başvuruda hükümetten bilgi istedi. Mahkeme, Adalet Bakanlığı’nca verilen bilgiler sonucu, incelemelerini tamamladığı 24 başvuruda, tedbiren tahliye talebinin reddedilmesine karar verdi.
9.08.2018 Gündem
Nuriye Gülmen gözaltına alındı
Nuriye Gülmen gözaltına alındı OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile kamu görevinden ihraç edilen, işine dönmek için açlık grevi yapan ve 6...
7.07.2018 Gündem
Nuriye Gülmen gözaltına alındı
Nuriye Gülmen gözaltına alındı Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan kanun  hükmünde kararname (KHK) ile kamu görevinden ihraç edilen ve işine dönmek için  bir süre açlık grevi yapan Nuriye Gülmen, hakkında arama kararı bulunduğu  gerekçesiyle gözaltına alındı.
6.07.2018 Gündem
Göktepe’nin  ablasına dava
Göktepe’nin ablasına dava KHK ile ihraç edildikleri işlerine dönebilmek için başladıkları açlık grevi eylemini sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işlerine iadesi için İstanbul’da basın açıklaması yapan 33 kişi hakkında dava açıldı. Sanıklar arasında, gözaltında işkenceyle öldürülen gazeteci Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe de yer aldı.
14.01.2018 Gündem
Bir yıl böyle geçti
Bir yıl böyle geçti 2017’ye DAEŞ’in Reina katliamıyla giren Türkiye, yıl boyunca teröre birçok kurban verdi. Polis memuru Fethi Sekin, öğretmen Şenay Aybüke Yalçın ile Necmettin Yılmaz ve lise öğrencisi Eren Bülbül, terör olaylarında simgeleşen kayıplar oldu 2017’de siyasetin gündemi yoğundu. Anayasa değişikliği referandumu, Avrupa ülkeleri ile yaşanan kriz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 979 gün sonra genel başkan olması, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü siyasete damga vurdu
31.12.2017 Gündem
‘Açlık grevi tek başına suç değil’
‘Açlık grevi tek başına suç değil’ 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çıkarıldıkları mesleklerine geri dönebilmek için açlık grevine başlayan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yargılandığı davanın gerekçeli kararı tamamlandı.
22.12.2017 Gündem
Komisyon yargılamaları süren dosyaları da değerlendirecek
Komisyon yargılamaları süren dosyaları da değerlendirecek KHK ile ihraç edilenlerin başvurularını inceleyen OHAL Komisyonu’nun ilk kararını yakında vereceği bildirildi. Komisyon yargılamaları sürenlerin başvurularını da karara bağlayacak
13.12.2017 Gündem
Gülmen’e 6 yıl 3 ay hapis ve tahliye
Gülmen’e 6 yıl 3 ay hapis ve tahliye KHK ile kamu görevinden ihraç edilen, işlerine dönmek amacıyla açlık grevi yapan Nuriye Gülmen örgüt üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezası verilerek, tahliye edildi.
1.12.2017 Gündem
Son dakika: Nuriye Gülmen ile Semih Özakça hakkında flaş karar
Son dakika: Nuriye Gülmen ile Semih Özakça hakkında flaş karar Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, Nuriye Gülmen'in tahliyesine, Semih Özakça'nın ise üzerini atılı suçlardan beraatine karar verdi.
1.12.2017 Gündem
Savcının tahliye talebine rağmen tutukluluğa devam
Savcının tahliye talebine rağmen tutukluluğa devam OHAL KHK’sı ile kamu görevinden ihraç edilen ve göreve iade gerekçesiyle açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından yargılanmalarına Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.
27.11.2017 Gündem
Nuriye Gülmen'in tahliye talibi reddedildi
Nuriye Gülmen'in tahliye talibi reddedildi Savcı, açlık grevindeki Nuriye Gülmen'in tahliyesini istedi. Mahkeme talebi "kuvvetli suç şüphesi" ve "atılı suçun mahiyeti" gerekçesiyle reddetti.
27.11.2017 Gündem
Nuriye Gülmen'in tutukluluk halinin devamına karar verildi
Nuriye Gülmen'in tutukluluk halinin devamına karar verildi KHK ile ihraç edildikten sonra açlık grevine başlayan, ardından tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakçanın yargılandığı davada ara karar verildi. Mahkeme, Akademisyen Nuriye Gülmen'in tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 27 Kasım tarihine erteledi.
11.09.2019 Haberler
Nuriye Gülmen'in tutukluluk halinin devamına karar verildi
Nuriye Gülmen'in tutukluluk halinin devamına karar verildi KHK ile ihraç edildikten sonra açlık grevine başlayan, ardından tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakçanın yargılandığı davada ara karar verildi. Mahkeme, Akademisyen Nuriye Gülmen'in tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 27 Kasım tarihine erteledi.
17.11.2017 Gündem
Savcı, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın hapsini istedi
Savcı, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın hapsini istedi Savcı, Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'nın "silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan cezalandırılmasını istedi.
17.11.2017 Gündem
DHKP-C'nin memur yapılanmasının Türkiye sorumlusu yakalandı
DHKP-C'nin memur yapılanmasının Türkiye sorumlusu yakalandı Ankara'da DHKP-C'nin  kuryesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Yeter Gönül Aydın'ın, terör örgütü  bünyesindeki Devrimci Memur Hareketi (DMH)-Kamu Emekçileri Cephesi'nin (KEC)  Türkiye sorumlusu olduğu tespit edildi.
10.11.2017 Gündem
Ankara'da eylem yasağı 3 ay uzatıldı
Ankara'da eylem yasağı 3 ay uzatıldı Ankara Valiliği, kentte eylem yasağı kararını 3 ay daha uzattı.
2.11.2017 Gündem
Dilekçe gelsin inceleyeceğiz
Dilekçe gelsin inceleyeceğiz Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Başkanı Şeref Malkoç, önceki gün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, KDK bütçesi üzerindeki görüşmelerde, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
1.11.2017 Siyaset
‘Ülkelerine bir tek mülteci almayanlar bize akıl öğretecekler’
‘Ülkelerine bir tek mülteci almayanlar bize akıl öğretecekler’ Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, önceki gün Meclis’teki bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
1.11.2017 Siyaset
Başbakan Yardımcısı Akdağ'dan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça çıkışı
Başbakan Yardımcısı Akdağ'dan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça çıkışı Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın durumlarına ilişkin, "Sağlık Bakanlığımız bu vatandaşlarımızı çok yakından takip ediyor. Hukukun kendisine verdiği çerçevede müdahale etme imkanını buluyorlar. Müdahale edilmeye çalışıldığında, 'Siz nasıl müdahale edersiniz bunlara' itirazları ile karşılaşıyoruz. 'Bunların ölmelerine göz göre göre müsaade etmeyin' diyen çevrelerden geliyor bu itirazlar. Aslında bu iki insanın hayatını düşünen herkesin buradaki fiile son verilmesi için onları teşvik etmesi lazım" ifadelerini kullandı.
1.11.2017 Siyaset
"Büyükada" davası başladı
"Büyükada" davası başladı Büyükada'da yapılan toplantıya ilişkin aralarında  yabancı uyrukluların da bulunduğu 8'i tutuklu 11 sanığın "silahlı terör örgütüne  üye olma" ve "silahlı terör örgütüne yardım etme" suçlarından 15'er yıla kadar  hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.
25.10.2017 Gündem
Özakça’ya ev hapsiyle tahliye
Özakça’ya ev hapsiyle tahliye OHAL KHK’sıyla meslekten ihraç edilen, işlerine dönmek amacıyla açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın yargılandığı davada, 2007’den bu yana terör örgütü DHKP/C içinde faaliyette bulunduğunu belirten Berk Ercan tanıklık yaptı.
20.10.2017 Gündem
Semih Özakça'ya tahliye, Nuriye Gülmen'e ise…
Semih Özakça'ya tahliye, Nuriye Gülmen'e ise… Açlık grevi yapan tutuklu Semih Özakça hakkında mahkemeden tahliye kararı verildi. Nuriye Gülmen hakkında ise tutukluluğa devam kararı çıktı.
20.10.2017 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Nuriye Gülmen ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.