Nursel Aydoğan

Nursel Aydoğan

Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır 2 .sıra Adayı.1958 yılında Bursa'nın Yenişehir ilçesinde doğan Aydoğan,Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Bursa Ünilever-İş. Dosan Konserve Fabrikası ile Antalya Hıfzıssıhha Enstitüsü ve Mersin Sağlık Müdürlüğünde gıda mühendisi görevlerinde bulunan Aydoğan, KESK'e bağlı Tüm-Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Tüm-Sağlık Sen) ile Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasında (SES) yöneticilik yaptı. Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği ile Federasyonunda (TUHAD-FED) Genel Başkanlık görevini yapan Aydoğan, Demokratik Toplum Partisi Kurucu Üyesidir. Aydoğan, 2011 yılında Diyarbakır'dan milletvekili seçildi. Orta düzeyde İngilizce bilen Aydoğan, 1 çocuk annesidir.

Nursel Aydoğan

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 346 nursel aydoğan haberi bulunmuştur.
Meclis Başkanı Şentop: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi avantajlıdır
Meclis Başkanı Şentop: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi avantajlıdır TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, hem yasama hem denetim bakımından parlamentonun gücünü artıran bir sistem olduğunu söyledi.
28.10.2020 Siyaset
İşte TBMM’nin ‘dokunulmazlık’ tablosu: 1980’den bu yana 44 vekillik düştü
İşte TBMM’nin ‘dokunulmazlık’ tablosu: 1980’den bu yana 44 vekillik düştü TBMM Başkanlığı, 1980 sonrası parlamentoda vekilliği düşürülenler ile 2002 sonrası dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekillerinin istatistiklerini açıkladı. Buna göre, üçü bu dönem olmak üzere 44 milletvekilinin vekilliği düştü. 2002 yılından bugüne kadar ise bin 135 milletvekili hakkında 5 bin 203 dokunulmazlık dosyası düzenlendi. Sadece bu dönem 184 vekil hakkında bin 86 fezleke hazırlandı.
27.07.2020 Siyaset
Vekil tezkereleri 38 yıldır dönem sonuna bırakılmıyor
Vekil tezkereleri 38 yıldır dönem sonuna bırakılmıyor Bir milletvekilinin seçilmeye engel bir suçtan hüküm giydiğine ilişkin kesinleşen mahkeme kararı hakkında TBMM Başkanlığı’na gelen tezkerenin Genel Kurul’da okutulması ve milletvekilliğinin düşürülmesi 1982’den beri yasama dönemi sonuna bırakılmadı.
10.06.2020 Siyaset
Kesin hüküm giyme nedeniyle milletvekilliğinin düşürülmesi süreci
Kesin hüküm giyme nedeniyle milletvekilliğinin düşürülmesi süreci Milletvekilliğinin düşmesiyle ilgili hükümler, Anayasa ve TBMM İçtüzüğü'nde yer alıyor. Bir milletvekilinin seçilmeye engel bir suçtan hüküm giydiğine ilişkin kesinleşen mahkeme kararı hakkında TBMM Başkanlığına gelen tezkere, Genel Kurulda okunduğu anda milletvekilliği düşüyor.
6.06.2020 Siyaset
11 vekillik düşürüldü 9 isim aday olamıyor
11 vekillik düşürüldü 9 isim aday olamıyor Ak Parti ve MHP’nin seçim tarihini 24 Haziran olarak belirlemesinin ardından partilerin aday belirleme çalışmaları da başladı.
19.04.2018 Gündem
2 HDP'li isim milletvekilliği düşürüldü
2 HDP'li isim milletvekilliği düşürüldü HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın milletvekilliği düşürüldü.
27.02.2018 Siyaset
HDP'li Ferhat Encu'nün milletvekilliği düştü
HDP'li Ferhat Encu'nün milletvekilliği düştü HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu'nun milletvekilliği,  "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan hüküm giydiğine dair mahkeme  kararının kesinleşmesi nedeniyle düştü.
6.02.2018 Siyaset
HDP'li Leyla Zana ile ilgili karar yarın verilecek
HDP'li Leyla Zana ile ilgili karar yarın verilecek HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın "devamsızlık  nedeniyle" milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin rapor, yarın TBMM Genel  Kurulunda görüşülecek.
8.01.2018 Siyaset
Meclis yeniden mesaiye başlıyor
Meclis yeniden mesaiye başlıyor Bütçe görüşmeleri sonrası iki haftalık tatile giren TBMM’de yoğun yasama çalışmalarına yeniden başlanıyor. 23 Aralık 2017 tarihinden itibaren çalışmalarına ara veren TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta denetim yapılacak.
7.01.2018 Siyaset
HDP’li 19 vekile terör fezlekesi
HDP’li 19 vekile terör fezlekesi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 Mayıs 2016’daki Anayasa Komisyonu toplantısını terk ederken TBMM koridorlarında, “terör örgütü propagandası yaptıkları” iddiasıyla 19 HDP milletvekili hakkında fezleke hazırladı.
4.12.2017 Siyaset
HDP'li 19 vekil hakkında fezleke
HDP'li 19 vekil hakkında fezleke Anayasa Komisyonu’nu topluca terk eden ve ‘Biji Serok Apo’ (Yaşasın Apo Başkan), ‘Direne direne kazanacağız’ şeklinde slogan atan ve sözde gerilla marşı olarak bilinen marşı söyleyerek ana binada bulunan grup toplantı salonuna geçen HDP’li vekiller hakkında hazırlanan fezleke TBMM'ye sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.
4.12.2017 Siyaset
Mahkeme 3 HDP'li ile ilgili kovuşturmayı erteledi
Mahkeme 3 HDP'li ile ilgili kovuşturmayı erteledi Siirt' te HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan ve vekilliği düşürülen Nursel Aydoğan davasında kovuşturmanın ertelenmesine karar verildi.
10.10.2017 Siyaset
HDP'li Besime Konca'nın milletvekilliği düşürüldü
HDP'li Besime Konca'nın milletvekilliği düşürüldü HDP Siirt Milletvekili Besime Konca'nın milletvekilliği, TBMM Genel Kurulu'nda düşürüldü. Yeni yasama yılının ilk Meclis Genel Kurulu'nda HDP Siirt Milletvekili Besime Konca'nın vekilliğinin düşürülmesi için hazırlanan Başbakanlık tezkeresi okundu. 'Örgüt propagandası yapmak' suçundan hakkında 2,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası gerekçe gösterilerek, Konca'nın milletvekilliği düşürüldü. Daha önce de Figen Yüksekdağ, Nursel Aydoğan, Tuğba Hezer Öztürk ve Faysal Sarıyıldız'ın milletvekilliği düşürülmüştü.
11.09.2019 Haberler
HDP'li Besime Konca'nın milletvekilliği düşürüldü
HDP'li Besime Konca'nın milletvekilliği düşürüldü HDP Siirt Milletvekili Besime Konca'nın milletvekilliği, TBMM Genel Kurulu'nda düşürüldü.
3.10.2017 Siyaset
Öztürk ve Sarıyıldız’ın vekillikleri düşürüldü
Öztürk ve Sarıyıldız’ın vekillikleri düşürüldü HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ile HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın milletvekillikleri “devamsızlık” nedeniyle düşürüldü ve TBMM’nin üye sayısı 546’ya indi. Daha önce de HDP Van Milletvekili Figen Yüksekdağ ile HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’ın vekillikleri haklarındaki kesinleşmiş yargı kararı nedeniyle düşürülmüştü.
27.07.2017 Siyaset
HDP'li Tuğba Hezer ve Faysal Sarıyıldız'ın vekilliği düşürüldü!
HDP'li Tuğba Hezer ve Faysal Sarıyıldız'ın vekilliği düşürüldü! HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın milletvekilliği TBMM Genel Kurulunda yapılan oylama sonucunda düşürüldü.
27.07.2017 Siyaset
HDP’li Sarıyıldız ve Hezer’e ihraç yolu
HDP’li Sarıyıldız ve Hezer’e ihraç yolu HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ ve Nursel Aydoğan’ın hapis cezaları nedeniyle milletvekilliklerinin düşürülmesinin ardından HDP Van Milletvekili Tuba Hezer Öztürk ve Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın da, “devamsızlık” gerekçesiyle TBMM üyeliğinden çıkarılmalarının yolu açıldı.
24.05.2017 Siyaset
HDP’li Aydoğan’ın vekilliği düşürüldü
HDP’li Aydoğan’ın vekilliği düşürüldü HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’ın milletvekilliği, Anayasa’nın 84’üncü maddesi, ikinci fıkrası gereğince bilgiye sunulan kesinleşmiş mahkeme kararıyla düşürüldü.
9.05.2017 Siyaset
Nursel Aydoğan'ın milletvekilliği düştü
Nursel Aydoğan'ın milletvekilliği düştü HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın milletvekilliği kesinleşen hapis cezası nedeniyle düşürüldü.Karar TBMM'de okundu
11.09.2019 Haberler
Son dakika... HDP'li o ismin vekilliği düşürüldü! Hapis cezası
Son dakika... HDP'li o ismin vekilliği düşürüldü! Hapis cezası HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın milletvekilliği kesinleşen hapis cezası nedeniyle düşürüldü.Karar TBMM'de okundu.
9.05.2017 Siyaset
HDP'li Nursel Aydoğan için tutuklama kararı verildi
HDP'li Nursel Aydoğan için tutuklama kararı verildi HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın yargılandığı davada yeniden tutuklanmasına karar verildi.
2.05.2017 Siyaset
HDP: AİHM’ye de  AYM’ye de gideceğiz
HDP: AİHM’ye de AYM’ye de gideceğiz Referandum ihlal raporunu açıklayan HDP Sözcüsü Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, cumhuriyet tarihin en şaibeli seçiminin yapıldığını ileri sürdü.
21.04.2017 Siyaset
HDP Milletvekili Aydoğan tahliye edildi
HDP Milletvekili Aydoğan tahliye edildi Diyarbakır'da tutuklu yargılanan HDP Milletvekili Nursel Aydoğan, bugün görülen davada adli kontrol kararıyla tahliye edildi.
21.04.2017 Gündem
HDP'li Nursel Aydoğan'ın cezası onandı
HDP'li Nursel Aydoğan'ın cezası onandı HDP'nin tutuklu Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'a verilen 4 yıl, 8 ay, 7 günlük hapis cezası, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı.
23.03.2017 Siyaset
HDP’li Ayhan Bilgen serbest bırakıldı
HDP’li Ayhan Bilgen serbest bırakıldı TBMM’de bir defaya mahsus milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasından sonra haklarında soruşturma ve davalar bulunan milletvekillerine yönelik başlatılan yargılama süreçlerinde 4 Kasım 20016 tarihinden itibaren HDP’li 59 milletvekilinden 26’sı gözaltına alındı.
29.01.2017 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Nursel Aydoğan ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.