Oecd

Oecd

Son dakika OECD haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan OECD gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan OECD haber sayfamızda...

Oecd

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.604 oecd haberi bulunmuştur.
İngiltere: Genç nesillere sigara satışını yasaklayan yasa teklifi kabul edildi
İngiltere: Genç nesillere sigara satışını yasaklayan yasa teklifi kabul edildi Sigara satışını yasaklayan yeni yasaya göre şu anda 18 olan sigara satış yaşı her yıl bir yaş artacak.
18.04.2024 Dünya
Plastik kirliliğine dikkat çeken “Sen De Fark Et” belgeselinin lansmanı gerçekleşti
Plastik kirliliğine dikkat çeken “Sen De Fark Et” belgeselinin lansmanı gerçekleşti Yapımcılığını ve yönetmenliğini Engin Altan Düzyatan’ın üstlendiği, dünyada plastik ve mikroplastik kirliliğinin yol açtığı sorunları konu eden “Sen De Fark Et” belgeselinin Türkiye lansmanı gerçekleşti.
17.04.2024 Vitrin
Almanya'ya göre BYD, Çin'den destek aldı
Almanya'ya göre BYD, Çin'den destek aldı Çin'in önde gelen elektrikli araç ve batarya üreticisi BYD'nin en az 3,4 milyar euro doğrudan devlet sübvansiyonu aldığı öne sürüldü.
15.04.2024 Uzmanpara
Bekâr annelere bir nefes olmak için
Bekâr annelere bir nefes olmak için Boşanmaların artması, yalnız ebeveynlik edenlerin sayısını da artırdı. Bekâr Anneler Derneği boşandığı yıllarda hiçbir destek mekanizması bulamayan ve kendi gibi bu dönemden geçen annelere ulaşma çabasıyla yolda.
30.03.2024 Pazar
Bakan Fidan'dan 'kararlıyız' mesajı! 'Eşi benzeri olmayan bir seviyeye ulaştık'
Bakan Fidan'dan 'kararlıyız' mesajı! 'Eşi benzeri olmayan bir seviyeye ulaştık' Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Terörist örgütlerle mücadelemizde eşi benzeri olmayan bir seviyeye ulaştık. Geldiğimiz bu kritik safhada terörün kökünü tamamen kurutmaya kararlıyız” açıklamasında bulundu.
29.03.2024 Gündem
Takeda, kanserle mücadelede değer temelli sağlık sistemini destekliyor
Takeda, kanserle mücadelede değer temelli sağlık sistemini destekliyor Takeda, Türkiye’de kadın sağlığı konusunda önemli bir adım atarak meme kanseri bakımı iyileştirmeleri için Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (UNITAR) ile iş birliği yapıyor!
30.03.2024 Advertorial
Bakan Özhaseki: Sıfır atık ile ekonomiye 185 milyar TL kazandırdık
Bakan Özhaseki: Sıfır atık ile ekonomiye 185 milyar TL kazandırdık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde 2017 yılında başlatılan ve Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde bir dünya markası hâline gelen “Sıfır Atık Hareketi,” Birleşmiş Milletler tarafından (BM) “30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü” ilan edilmesiyle bu yıl da dünyanın dört bir tarafında önemli isimlerin katıldığı kutlama etkinlikleri düzenlendi.
29.03.2024 Ekonomi
Dünya 2 milyar ton atığı sırtında taşıyor
Dünya 2 milyar ton atığı sırtında taşıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, bu yıl ikincisi kutlanacak 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla BM, OECD, UNESCO, Türkiye’nin daimi temsilcilikleri, UNEP ve dış misyonlarda düzenlenecek etkinliklere video mesaj gönderdi.
28.03.2024 Gündem
Türkiye'nin 'Sıfır Atık Projesi'ne BM'den övgü! 'Kararı kabul etmeye teşvik etti'
Türkiye'nin 'Sıfır Atık Projesi'ne BM'den övgü! 'Kararı kabul etmeye teşvik etti' New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde düzenlenen '30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü' etkinliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın liderliğindeki 'sıfır atık' projesinin önemine vurgu yapıldı.
27.03.2024 Gündem
Bakan Tekin: Fiziki altyapıda dünya ortalamalarını yakaladık
Bakan Tekin: Fiziki altyapıda dünya ortalamalarını yakaladık Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Türkiye’nin tamamında Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milli eğitim-öğretime ilişkin fiziki altyapı itibariyle dünya ortalamalarını yakalamış durumdayız” dedi.
20.03.2024 Eğitim
Dünya Mutluluk Raporu ortaya koydu: Gençler mutsuzlaşıyor
Dünya Mutluluk Raporu ortaya koydu: Gençler mutsuzlaşıyor İngiltere, Avrupa, ABD ve Avustralya'daki 15-24 yaş arası gençleri baz alarak hazırlanan Dünya Mutluluk Raporu'na göre, gençlerin giderek daha fazla mutsuz oldukları bildirildi. Raporda, gençler ve yaşlılar arasındaki ekonomik eşitsizliğin, eğitim, beceri eğitimi ve uygun fiyatlı konut sorununun da gençlerin mutsuzluğunda etkili olduğu aktarıldı. Yanı sıra, sosyal medyanın gençlerde özsaygının azalmasında ve gençlerin refahının düşmesinde büyük etkisi olduğuna dikkat çekildi.
20.03.2024 Dünya
Damar yolu ile verilen serumda mikroplastik çıktı
Damar yolu ile verilen serumda mikroplastik çıktı Adana Çukurova Üniversitesi ile Danimarka Roskilde Üniversitesi'nde görevli akademisyenler, ortak çalışma ile tıbbi tedavilerde kullanılan serumları inceleyip, 1 litrelik serumlarda 65 adet mikroplastik olduğunu tespit etti. Prof. Dr. Sedat Gündoğdu, "Bu çalışmayla damar yolu ile verilen sıvıların doğrudan mikroplastik maruziyetine neden olduğunu ortaya koyduk" dedi.
18.03.2024 Haberler
Serumlar tek tek incelendi... Endişelendiren sonuç
Serumlar tek tek incelendi... Endişelendiren sonuç  Adana Çukurova Üniversitesi ile Danimarka Roskilde Üniversitesi'nde görevli akademisyenler, ortak çalışma ile tıbbi tedavilerde kullanılan serumları inceleyip, 1 litrelik serumlarda 65 adet mikroplastik olduğunu tespit etti.
17.03.2024 Gündem
İTO Başkanı Avdagiç'ten asgari ücret ve mesai saatleriyle ilgili açıklama
İTO Başkanı Avdagiç'ten asgari ücret ve mesai saatleriyle ilgili açıklama İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, milyonlarca çalışanın merakla beklediği 'asgari ücrete ara zam gelecek mi' sorusuna cevap verdi. Avdagiç "Enflasyonu aşağıya çekeceksek; hiçbir şeye dokunmadan, hiç kimsenin konfor alanına giriş yapmadan bunu dünyada başaran hiçbir ülke yok. Enflasyonu düşürmenin belli kuralları, kaideleri, konseptleri var" dedi.
11.03.2024 Ekonomi
Kadın emeğine dikkat çeken proje: Eşitlik cepte başlar
Kadın emeğine dikkat çeken proje: Eşitlik cepte başlar Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) "Küresel Ücret Raporu 2022/23 verilerine göre Türkiye, OECD ülkeleri arasında kadın erkek arasında yüzde 17,4 ile en yüksek saatlik kazanç farkı olan 5. ülke konumunda. OECD verilerine göre ise ülkemizde aynı iş ve pozisyona sahip kadınlar erkeklere göre %20 daha az kazanıyor.
8.03.2024 Ekonomi
Kadınların hedefi her alanda yüzde 50
Kadınların hedefi her alanda yüzde 50 Kadınların iş dünyasında temsil oranını ve etkinliğini artırmayı amaçlayan DEİK Kadın Platformu kuruldu. Platform Başkanı Ebru Özdemir, “Her alanda yüzde 50 bizler için kritik eşik. Bu seviyeye gelene kadar, kadınları savunmamız ve desteklememiz gerekiyor” dedi.
8.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek: Hedefimiz kadının iş gücüne katılım oranını yüzde 40’a çıkarmak
Bakan Şimşek: Hedefimiz kadının iş gücüne katılım oranını yüzde 40’a çıkarmak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması'nın ödül törenine katıldı.
5.03.2024 Ekonomi
Türkiye, 2023’te yüzde 4.5 büyüdü
Türkiye, 2023’te yüzde 4.5 büyüdü Türkiye ekonomisi, 2023 yılında yüzde 4.5 büyüdü. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “2024 yılında, net dış talebin büyümeye pozitif katkı verdiği ılımlı ve dengeli bir büyüme bekliyoruz” dedi.
1.03.2024 Ekonomi
Cevdet Yılmaz’dan büyüme rakamlarına ilişkin açıklama
Cevdet Yılmaz’dan büyüme rakamlarına ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Siyasi istikrar ve güven içinde ekonomimizde öngörülebilirliğin sağlandığı bir ortamda büyüme performansımızı 14 çeyrektir kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.
29.02.2024 Ekonomi
Goldman Sachs petrol tahminini revize etti
Goldman Sachs petrol tahminini revize etti Goldman Sachs, brent petrol için fiyat tahminini 87 dolar/varile çıkardı.
26.02.2024 Uzmanpara
OECD bölgesi ılımlı büyümesini sürdürdü
OECD bölgesi ılımlı büyümesini sürdürdü OECD bölgesi ekonomisi 2023 yılının son çeyreğinde ılımlı büyümesini sürdürdü.
21.02.2024 Uzmanpara
YÖK açıkladı: Üniversitelerdeki kız öğrenci oranı yüzde 51,7'ye yükseldi
YÖK açıkladı: Üniversitelerdeki kız öğrenci oranı yüzde 51,7'ye yükseldi Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerdeki 7 milyon 503 bin 181 öğrenciden 3 milyon 879 bin 512'sinin kızlardan, 3 milyon 623 bin 669'unun ise erkeklerden oluştuğunu ve böylece 2024'te üniversitelerdeki kız öğrenci oranının yüzde 51,7'ye yükseldiğini duyurdu.
11.02.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu: "94,3 milyon geniş bant internet abone sayısına ulaştık"
Bakan Uraloğlu: "94,3 milyon geniş bant internet abone sayısına ulaştık" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ülkeler ve kıtalar arası internet otobanlarına olan ihtiyacın öngörülenin de ötesinde arttığını kaydederek, "Bugün yaklaşık 19,5 milyonu sabit abone, 74,8 milyonu mobil abone olmak üzere toplam 94,3 milyon genişbant internet abone sayısına ulaştık. Şu anda toplam fiber uzunluğumuz yaklaşık 550 bin kilometre ve fiber altyapı uzunluğumuzu bu yıl 600 bin kilometreye, 2028 yılına kadar da 850 bin kilometreye çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.
9.02.2024 Ekonomi
Öğretmenin ‘tatil’ine taktılar! Kaç saat çalışıyorlar?
Öğretmenin ‘tatil’ine taktılar! Kaç saat çalışıyorlar? Öğretmenler çok tatil yaptığı için eleştiriliyor ancak çalışma saatleri yurt dışındaki meslektaşlarıyla hemen hemen aynı. Çalışma süresi Türkiye’de 1.576 saatken OECD ülkeleri ortalaması 1.543.
9.02.2024 Eğitim
Şirketlerde çifte vergi endişesi
Şirketlerde çifte vergi endişesi EY (Ernst & Young), 2024 Uluslararası Vergi ve Transfer Fiyatlandırması Araştırmasının sonuçlarını yayımladı.
8.02.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Oecd ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.