Okul Başarısı

Okul Başarısı

Son dakika okul başarısı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan okul başarısı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan okul başarısı haber sayfamızda...

Okul Başarısı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.037 okul başarısı haberi bulunmuştur.
Çocuklarda başarıyı 10'a katlıyor! Okula bu meyveyle gönderin, süper zihin açıcı
Çocuklarda başarıyı 10'a katlıyor! Okula bu meyveyle gönderin, süper zihin açıcı Özellikle çocuklar için zihin açıcı takviyeler büyük önem taşıyor. Hafıza güçlendirici meyveler okul başarısı için önemli. İşte gelişimi destekleyen, hafızayı güçlendiren o yiyecek.
18.12.2023 Genel Sağlık
Beslenme çantalarına obezite uyarısı! 'Çocuklarınıza alternatif oluşturun'
Beslenme çantalarına obezite uyarısı! 'Çocuklarınıza alternatif oluşturun' Günümüzde insanlık için en tehlikeli rahatsızlıkların başında obezite geliyor. Çocukluk çağı obezite oranlarının korkutucu boyuta ulaştığını belirten uzmanlar, çocukların beslenme çantalarının sağlıklı ürünlerden oluşması konusunda uyarıyor.
23.09.2023 Genel Sağlık
Her 4 çocuktan 1’i uzağı göremiyor! Miyopi okul başarısını düşürüyor: 5 sinyali var
Her 4 çocuktan 1’i uzağı göremiyor! Miyopi okul başarısını düşürüyor: 5 sinyali var Son yıllarda çocuklarda miyopi bir başka deyişle uzağı net görememe sorununda ciddi artış yaşandığını söyleyen Prof. Dr. Muhsin Eraslan, miyopinin 5 önemli sinyalini açıkladı.
5.09.2023 Genel Sağlık
TBMM Başkanı Şentop: Bu çocuklarımız, aileleri ve milletimiz için büyük bir nimettir
TBMM Başkanı Şentop: Bu çocuklarımız, aileleri ve milletimiz için büyük bir nimettir Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, "Cumhurbaşkanımızın direktifleri ve sahiplenmesiyle ilk defa Konya'da hafızlık proje imam hatip fikri gelişti. Böylece okul başarısı yüksek öğrencileri ve ailelerini de kuran öğretiminin ezberini içine katabilmek mümkün olmuştur. Okul hayatıyla hafızlık birlikte yürütülmeye başlanmıştır. Bu çocuklarımız, aileleri ve milletimiz için büyük bir nimettir" dedi.
2.12.2022 Gündem
Roketin isabet ettiği okulun içi görüntülendi
Roketin isabet ettiği okulun içi görüntülendi Terör örgütü YPG/PKK tarafından Gaziantep'in Karkamış ilçesine yapılan roketli saldırıda hedef olan Kocatepe İlköğretim Okulu'nun biyoloji laboratuvarı kullanılmaz hale geldi. Okul, saldırının ardından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
21.11.2022 Gündem
Frekans tıbbı: Bioregülasyon tedavisi
Frekans tıbbı: Bioregülasyon tedavisi Albert Einstein der ki “Hayatta her şey titreşimden ibarettir.” Frekans da sıklık anlamına gelen bir kelimeden türetilmiştir ve titreşimin sıklığını ifade eder.
11.11.2022 Cadde
Sıcaklarda sağlıklı beslenme önerileri
Sıcaklarda sağlıklı beslenme önerileri Hava sıcaklıklarının ülke genelinde artışa geçtiği bu günlerde sağlık için beslenmeye de dikkat etmek gerekiyor. Beslenme açısından bazı küçük değişiklikler yapılarak serinlik veren ve rahatlama sağlayan çözümler üretilebileceğini söyleyen Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, sağlık sorunlarını en aza indirmek için önerilerde bulundu.
8.08.2022 Sağlık
El, yüz ve koltuk altındaki aşırı terlemenin çözümü var mı?
El, yüz ve koltuk altındaki aşırı terlemenin çözümü var mı? Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte terleme sorunu baş gösterirken, aşırı terleme (hiperhidrozis) problemi olanlarda ise sıcak havalar tam anlamıyla kabusa dönüyor. Peki terleme bir hastalık belirtisi mi? Tedavisi var mı? Son dönemde sıkça uygulanan cerrahi yöntemler özellikle bölgesel terleme tedavisine çözüm sunuyor mu? Konuyla ilgili tüm bilinmesi gerekenleri Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Özkan Demirhan anlattı.
18.04.2022 Genel Sağlık
Horlama, öğrenme güçlüklerine neden olabilir
Horlama, öğrenme güçlüklerine neden olabilir Çocuğunuz gün içerisinde yorgun ve uykulu mu? Okulda konsantre olmakta sorun yaşıyor mu? Geceleri yatağını ıslatıyor mu? Bu sorulara cevabınız ‘evet’ ise şikayetlerin temelinde geniz eti ve bademcikler olabilir. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Salim Yüce, horlamaya ve ağzı açık uyumaya sebep olan hastalıklar ve etkileri konusunda bilgi verdi.
14.12.2021 Çocuk Sağlığı
Okulda gözlük kullanılması başarıyı azaltır mı?
Okulda gözlük kullanılması başarıyı azaltır mı? Pandemi nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır uzaktan eğitim ile bilgisayar ve tablette eskiye göre daha fazla vakit geçirmeye alışan öğrenciler, okullara gitmeye başladı. Op. Dr. Deniz Marangoz, yüz yüze eğitimin yeniden başlamasıyla bu günlerde tahtayı göremediğini söyleyerek göz muayenesine gelen çocuk ve genç sayısının arttığını söyledi.
16.09.2021 Çocuk Sağlığı
Okuldaki gizli tehlike! Koronavirüsü gölgede bıraktı
Okuldaki gizli tehlike! Koronavirüsü gölgede bıraktı Yüz yüze eğitimin başlamasıyla milyonlarca velinin aklında koronavirüse karşı alınması gereken tedbirler ilk sırada. Oysa okullarda çocukları bekleyen bir diğer tehlike ise beslenme çantalarında... Uzmanlar, "ilerleyen dönemde genlerde bozulmalara sebep olduğunu" söyledikleri riske karşı velileri uyarıyor.
28.02.2022 Gündem
Çocukların anlama kapasiteleri için su miktarı çok önemli!
Çocukların anlama kapasiteleri için su miktarı çok önemli! Diyetisyen Neslihan Öztürk, başarılı bir eğitim ve öğretim yılının geçmesi için çocukların çok iyi beslenmesi gerektiğini belirterek "Aşıları yaptırmak, çok iyi beslenmek, çocuklarımızın bilişsel kapasitelerini artıracak ve hastalanmalarını önleyecek" dedi. Öztürk, çocukların anlama kapasiteleri için içtikleri su miktarının da çok önemli olduğunu söyledi.
9.09.2021 Çocuk Sağlığı
Milli Eğitim Bakanlığı çarpıcı araştırmayı paylaştı! Akademik başarıyı etkiliyor
Milli Eğitim Bakanlığı çarpıcı araştırmayı paylaştı! Akademik başarıyı etkiliyor Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), OECD Sosyal ve Duyusal Beceriler Araştırması'nın sonuçlarını paylaştı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütünce (OECD) 2019'de başlatılan çalışma, sosyal ve duygusal becerileri odağına alan ilk uluslararası araştırma, Türkiye de araştırmanın ilk döngüsüne katılan 9 ülkeden biri oldu.
7.09.2021 Gündem
Çocuklarda uyku apnesine dikkat!
Çocuklarda uyku apnesine dikkat! Çocuklarda tıkayıcı uyku apnesi sendromunun tedavi edilmesi önem taşıyor. Çünkü tedavi edilmeyen sorun, çocukların hem yaşam kalitesini hem de okul başarısını olumsuz etkiliyor. Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Bahadır Baykal konu ile ilgili bilgiler verdi.
7.09.2021 Çocuk Sağlığı
‘Kahvaltı yapılmazsa okul başarısı düşer’
‘Kahvaltı yapılmazsa okul başarısı düşer’ Sağlık Bakanlığı, yarın yüzyüze başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesi, okul çağı (6-12) ve adolesan dönem (12-18) yaş grubundaki çocuklar ile velilerine yönelik “kahvaltı” uyarısı yaptı.
5.09.2021 Gündem
Sınav kaygısı ile baş etmenin yolları
Sınav kaygısı ile baş etmenin yolları Hayatımızda pek çok değişikliğe neden olan koronavirüs salgını sırasında özellikle sınava hazırlanan gençler, uzaktan eğitimin sürecinin de tabloya eklenmesi ile daha fazla stres ve kaygı yaşadı. Tüm bunlar beraberinde akademik becerilerde ve başarıda sorunlara neden oldu. Sınav kaygısının  çocuğun günlük yaşamını, okul başarısını etkilediğini belirten Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Seher Akbaş sınava girecek gençlerin ailelerine önemli tavsiyelerde bulundu.
23.06.2021 Çocuk Sağlığı
'Kelime hazinesinde farkındalık artmalı'
'Kelime hazinesinde farkındalık artmalı' Ebeveyn ve Öğretmenlerin Gözünden Çocukların Kelime Hazinesi Araştırması’na göre, öğretmenlerin yüzde 76’sı okul öncesi çocukların kelime hazinesinin gelişmesi gerektiğini belirtiyor.
23.04.2021 Eğitim
Dil Ve Konuşma Terapisti Ne İş Yapar? Konuşma Terapisi Nasıl Yapılır?
Dil Ve Konuşma Terapisti Ne İş Yapar? Konuşma Terapisi Nasıl Yapılır? İletişim insanların kendilerini ifade etmeleri için kullandıkları en önemli araçtır. Kendimizi ifade etmek, ikna etmek, duygu aktarmak ve bilgi vermek için iletişime ihtiyaç vardır. Ama iletişimin anlaşılır ve sağlıklı olması gerekir. Ancak bu şekilde kişiler kendilerini iyi ve mutlu hissederler. Dil ve konuşma terapisi bu noktada sorunu olan çocuklar ve yetişkinler için sunulan bir hizmettir. İşte, tüm detaylar.
25.02.2021 Sağlık
Dil Ve Konuşma Terapisti Ne İş Yapar? Konuşma Terapisi Nasıl Yapılır?
Dil Ve Konuşma Terapisti Ne İş Yapar? Konuşma Terapisi Nasıl Yapılır? İletişim insanların kendilerini ifade etmeleri için kullandıkları en önemli araçtır. Kendimizi ifade etmek, ikna etmek, duygu aktarmak ve bilgi vermek için iletişime ihtiyaç vardır. Ama iletişimin anlaşılır ve sağlıklı olması gerekir. Ancak bu şekilde kişiler kendilerini iyi ve mutlu hissederler. Dil ve konuşma terapisi bu noktada sorunu olan çocuklar ve yetişkinler için sunulan bir hizmettir. İşte, tüm detaylar.
17.02.2021 Sağlık
Çocukluk çağında işitme tarama testleri yaptırmanın önemi
Çocukluk çağında işitme tarama testleri yaptırmanın önemi Çocuklarda işitme kayıplarının önlenmesinde aşamada uygulanacak tarama testleri kritik önem taşıyor. Doğumdan hemen sonra tarama testleriyle olası işitme anahtarları; sosyal izolasyon, okul başarısı ve dil gelişimi gibi problemleri en aza indirmek mümkün hale geliyor. Odyolog Seda Başkurt, işitme tarama testleri ile ilgili bilinmesi gerekenleri sıraladı. İşitme tarama testi ne zaman yapılır? İşitme kaybı tedavisi nasıl olur? İşte cevabı...
10.02.2021 Çocuk Sağlığı
Pandemi stresi karneleri nasıl etkiledi?
Pandemi stresi karneleri nasıl etkiledi? Koronavirüsün hem okula devamı olumsuz etkilediğini hem de kaygı nedeniyle çocuk ve gençlerde dikkatini bozarak ders başarısının düşmesine neden olduğunu söyleyen Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Çağlar, "Belli süreler evde izole kalmak aslında çocuklar için çok büyük bir stres kaynağı ve olağanüstü bir durumdur. Bu da okul başarısının düşmesine neden oldu" dedi
5.02.2021 Çocuk Sağlığı
Son dakika... Bakan Soylu'dan 'Boğaziçi Üniversitesi' açıklaması: Tuzağa düşmeyin
Son dakika... Bakan Soylu'dan 'Boğaziçi Üniversitesi' açıklaması: Tuzağa düşmeyin Gelen son dakika haberine göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Boğaziçi Üniversitesindeki eylemlere ilişkin öğrencileri uyararak, "Hayatta hiç bir başarının altında imzası olmayan, bir ajansın elinde oyuncak olan, solcu bile olamayan kart siyasetçilerin tuzağına düşmeyin" dedi.
2.02.2021 Siyaset
Sakın ihmal etmeyin! Çocukların zihinsel gelişimini etkiliyor
Sakın ihmal etmeyin! Çocukların zihinsel gelişimini etkiliyor Sağlıklı beslenmek insan yaşamında önemli bir yere sahiptir. Özellikle de çocukların hem gelişimini hem de okuldaki başarısını büyük ölçüde etkiliyor. Yeterli ve zengin beslenemeyen çocuklarda kansızlık ortaya çıkıyor. Buna bağlı olarak da çocuğun okul başarısı olumsuz etkileniyor. Çocuklarda kansızlığın önemli sorunlara neden olabileceğini belirten Çocuk Sağlığı ve Uzmanı Dr. Ersin Sarı hastalıkla ilgili önemli bilgiler verdi.
2.02.2021 Çocuk Sağlığı
Siber zorbalık
Siber zorbalık Çocuğunuzun okul başarısı düştüyse, uyku düzeni bozulduysa, önündeki ekranın görünmesine izin vermiyorsa siber zorbalıktan şüphe edebilirsiniz. Pandemi nedeniyle okula gidemeyen, zamanının çoğunu bilgisayar ve cep telefonlarında geçiren çocuklar için en büyük tehlike siber zorbalık. Ancak birçok çocuk, internet kullanımı engellenir diye yaşadığı bu sorunu ailesine dahi anlatmıyor.
13.01.2021 Eğitim
İzmir’de tekrar görmeye başladı
İzmir’de tekrar görmeye başladı Dünyada her 25 bin bebekten birinde görülen Goldenhar Sendromu adlı göz hastalığıyla dünyaya gelen Berkay Kızılkaya (8), İzmir’de yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.
26.12.2020 Ege

Benzer Haber Etiketleri

Okul Başarısı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.