Ömer Çelik

Ömer Çelik

Türk siyasetçi ve gazeteci.   Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı'dır. 24. dönem Ak Parti Adana milletvekilidir. TBMM 22.ve 23. dönemlerde de Adana milletvekili olarak TBMM'de görev yapmıştır   Yaşamı 1968 yılında Adana’da dünyaya geldi. Adana Motor Teknik Lisesi'nde başladığı lise öğrenimini Adana Erkek Lisesi'nde tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu ve aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Türkiye'de çoğulculuğun yeni görünümleri (Son dönemdeki çoğulcu toplum modeli tartışmaları) başlıklı yüksek lisans tezini yazarak yüksek lisansını tamamladı (1998).   Bir süre siyaset bilimci ve gazeteci olarak çalıştı. Bilgi ve Hikmet dergisinin Ankara Sorumlusu olarak görev yaptı. Çeşitli dergilerde yazılar yayınladı. Yeni Yüzyıl, Yeni Şafak ve Star gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı.   Siyaset yaşamına Adalet ve Kalkınma Partisi'nde girdi. AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesidir. 2002 yılından bu yana Genel Başkan siyasî danışmanıdır.   22, 23 ve 24. dönem Adana milletvekili olarak yer aldı. Türkiye-ABD Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı seçildi. 2010 yılında Ak Parti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına seçildi.   24 Ocak 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği sonucu Kültür ve Turizm Bakanlığı'na getirildi. Bekar olan Çelik, İngilizce bilmektedir.

Ömer Çelik

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.854 ömer çelik haberi bulunmuştur.
Türk milletini yalnız bırakamazsın
Türk milletini yalnız bırakamazsın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bu seçim benim son seçimim” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz” diye seslendi.
18.03.2024 Gündem
‘Liderin siyasi ömrüne vatandaş karar verir’
‘Liderin siyasi ömrüne vatandaş karar verir’  AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CNNTürk’te açıklamalarda bulundu.
14.03.2024 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten kedi katiline verilen cezayla ilgili açıklama
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten kedi katiline verilen cezayla ilgili açıklama Başakşehir'de yılbaşı gecesi Eros isimli kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan hakkında verilen kararla ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten de bir açıklama geldi.
13.03.2024 Gündem
Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok: Başkent 5 yıl geriye gitti
Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok: Başkent 5 yıl geriye gitti Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok Habertürk'te projelerini açıkladı. Göreve gelir gelmez suya yüzde 50 indirim yapacağını belirten Altınok, Başkent'in 5 yıl geriye gittiğini ve bir 5 yıl daha böyle gidemeyeceğini söyledi.
12.03.2024 Gündem
Bakan Fidan'dan Gazze diplomasisi! Katar ile kritik temas
Bakan Fidan'dan Gazze diplomasisi! Katar ile kritik temas Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile akşam saatlerinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
12.03.2024 Gündem
Murat Kurum: Söz verip o sözleri unutanlardan olmayacağız
Murat Kurum: Söz verip o sözleri unutanlardan olmayacağız AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Bahçelievler'de düzenlenen 'Erzurumlular İle İftar Sofrası' programına katıldı. Programda konuşan Kurum, “31 Mart'ta inşallah hep birlikte İstanbul'umuzu ayağa kaldıracağız. Sizlere layık bir şehir haline getireceğiz. Bunun için çalışacağız, çabalayacağız. Tevazu içerisinde olacağız. Samimi olacağız. Gayret göstereceğiz. Hiçbir zaman kibirli olmayacağız. Hiçbir zaman vatandaşımızdan uzak durmayacağız. Hiçbir zaman sözlerimizi unutmayacağız. İnşallah el birliğiyle İstanbul'umuzu geleceğe hazırlayacağız" dedi.
12.03.2024 Gündem
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten CNN Türk'te önemli açıklamalar
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten CNN Türk'te önemli açıklamalar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik CNN Türk’e açıklamalarda bulunuyor.
12.03.2024 Haberler
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten CNN Türk'te önemli açıklamalar: Sahanın ne söylediğini biliyoruz
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten CNN Türk'te önemli açıklamalar: Sahanın ne söylediğini biliyoruz AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik CNN Türk’te önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, "Aday arkadaşlarımızın performansını tek tek çok iyi buluyoruz. Bu açıdan baktığımızda yükselen bir trend olduğunu da görüyoruz" dedi.
12.03.2024 Gündem
AK Parti Yüreğir Belediye Başkan adayı Dr. Halil Nacar projelerini açıkladı
AK Parti Yüreğir Belediye Başkan adayı Dr. Halil Nacar projelerini açıkladı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik ile AK Parti ve MHP Milletvekillerinin de katıldığı lansman ile Cumhur İttifakı AK Parti Yüreğir Belediye Başkan adayı Dr. Halil Nacar, projelerini ‘Yüreğir’e Yakışacak” başlığı altında açıkladı.
11.03.2024 Gündem
AK Parti'nin Adana adayı: Devletimizin tüm kurumlarını buraya getireceğiz
AK Parti'nin Adana adayı: Devletimizin tüm kurumlarını buraya getireceğiz Kozan ve İmamoğlu ilçelerinde seçim ofisi açan AK Parti'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, "Devletimizin tüm kurumlarını buraya getireceğiz" dedi.
11.03.2024 Gündem
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Cumhur İttifakı birlik, beraberlik içinde yoluna devam ediyor
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Cumhur İttifakı birlik, beraberlik içinde yoluna devam ediyor AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik Adana’nın Kozan ilçesinde Cumhur İttifakı Adayı Mustafa Atlı’nın seçim bürosu açılışında 6'lı masayı sert sözlerle eleştirdi.
10.03.2024 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik: Netanyahu yönetiminin açıklamaları yok hükmünde
AK Parti Sözcüsü Çelik: Netanyahu yönetiminin açıklamaları yok hükmünde AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Masum insanların hayatını topluca hedef alan Netanyahu yönetiminin ve katliam şebekesinin, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye aleyhine yaptığı açıklamalar yok hükmündedir." dedi.
10.03.2024 Gündem
‘Bu muhterislerin devrini kapatalım’
‘Bu muhterislerin devrini kapatalım’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin mitinginde “Mersin, lafa gelince mangalda kül bırakmayıp, işe gelince tuğla üstüne tuğla koymayan bu zübük siyasetçi tiplerini sırtında taşımak zorunda değil. Gelin 31 Mart’ta bu kifayetsiz muhterislerin devrini kapatalım” dedi.
8.03.2024 Gündem
Çelik: Vereceğimiz en büyük mesaj belediyelerin hepsine imza atmamızdır
Çelik: Vereceğimiz en büyük mesaj belediyelerin hepsine imza atmamızdır AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yeniden Refah Partisi’nden istifa edip AK Parti’ye geçen Yüreğir İlçe Örgütü üyelerinin katılım törenine katıldı.
29.02.2024 Gündem
'Sıkıntıların üstesinden biz geliriz'
'Sıkıntıların üstesinden biz geliriz' Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşının yeterli olmadığını belirterek “Bu ülkenin asırlık meselelerini nasıl biz çözdüysek bugünkü sıkıntıların üstesinden gelecek olan da yine biziz. Milletimizden sabır ve metanet istiyoruz” dedi.
29.02.2024 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten '28 Şubat' mesajı
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten '28 Şubat' mesajı AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Darbeler ve postmodern darbeler sadece ülkemize kötülük etmek isteyenlerin aracısı olmuştur” dedi.
28.02.2024 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik: ABD'nin Gazze vetosu utanç verici
AK Parti Sözcüsü Çelik: ABD'nin Gazze vetosu utanç verici AK Parti MYK toplantısıyla ilgili Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yapıyor.
26.02.2024 Haberler
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten muhalefete tepki: Oy istemeden önce halka hesap vermeliler
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten muhalefete tepki: Oy istemeden önce halka hesap vermeliler AK Parti MYK toplantısıyla ilgili Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. Sözcü Çelik yaptığı açıklamada, "Altılı, yedili masaya destek veren genel başkanların ve parti yönetimlerinin vatandaşlarımıza bir özür borcu vardır." dedi. ABD'nin Gazze için veto kararına tepki gösteren Çelik, "Eğer uluslararası sistem, uluslararası hukuk ve uluslararası kurumlar bunu durduramıyorlarsa o zaman hiçbir işe yaramıyorlar demektir." ifadelerini kullandı.
26.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Daha ne müjdeler vereceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Daha ne müjdeler vereceğiz Adana'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayiine ilişkin yeni mesajlar verdi. Dünyanın KAAN'ı konuştuğunu ifade eden Erdoğan, yeni müjdelerin sinyalini verdi.
25.02.2024 Gündem
AK Parti'li Çelik'ten 6'lı masa sözleri: Milletten özür borcu var
AK Parti'li Çelik'ten 6'lı masa sözleri: Milletten özür borcu var AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "6’lı ve 7’li masayı oluşturan bütün genel başkanların önce çıkıp yerel seçimler için oy istemekten önce milletten özür dilemesi ve bu özrünü de içtenlikle açıklamayla ortaya koyması gerekir." açıklamasını yaptı.
24.02.2024 Gündem
İstanbul'da AK Parti programına saldırıda yeni görüntü
İstanbul'da AK Parti programına saldırıda yeni görüntü Yerel seçimlere kısa bir süre kala İstanbul’da AK Parti başkan adayının etkinliğine plakasız araçtan uzun namlulu silahlar ve tabancalarla 17 kez ateş açılırken, olaya ilişkin yeni görüntüler de ortaya çıktı.
11.02.2024 Gündem
Demokrasiye hain saldırı! İstanbul'da plakasız beyaz cipten kurşun yağdırıldı
Demokrasiye hain saldırı! İstanbul'da plakasız beyaz cipten kurşun yağdırıldı Yerel seçimlere kısa bir süre kala İstanbul’da AK Parti başkan adayının etkinliğine uzun namlulu silahlar ve tabancalarla 17 kez ateş açıldı.
11.02.2024 Gündem
Ömer Çelik: Türkiye her zaman olduğu gibi bu seçim sürecini de başarıyla tamamlayacaktır
Ömer Çelik: Türkiye her zaman olduğu gibi bu seçim sürecini de başarıyla tamamlayacaktır AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi yaralandı. AK Parti Sözcüsü Çelik, " Emniyetimiz işin başındadır. Türkiye her zaman olduğu gibi bu seçim sürecini de başarıyla tamamlayacaktır." dedi. AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi yaralandı. AK Parti Sözcüsü Çelik, " Emniyetimiz işin başındadır. Türkiye her zaman olduğu gibi bu seçim sürecini de başarıyla tamamlayacaktır." dedi. AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi yaralandı. AK Parti Sözcüsü Çelik, " Emniyetimiz işin başındadır. Türkiye her zaman olduğu gibi bu seçim sürecini de başarıyla tamamlayacaktır." dedi. AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi yaralandı. AK Parti Sözcüsü Çelik, " Emniyetimiz işin başındadır. Türkiye her zaman olduğu gibi bu seçim sürecini de başarıyla tamamlayacaktır." dedi.
10.02.2024 Haberler
Son dakika: AK Parti programına silahlı saldırı! 1 kişi yaralandı
Son dakika: AK Parti programına silahlı saldırı! 1 kişi yaralandı AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi yaralandı. Saldırıyla ilgili peş peşe açıklama yapıldı.
10.02.2024 Gündem
Bakan Güler'in acı günü
Bakan Güler'in acı günü Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in babası Fikret Güler, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
10.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ömer Çelik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.