Yüzlerce kiliseyi soyan hırsızlar yakalandı
Yüzlerce kiliseyi soyan hırsızlar yakalandı 636 kiliseden bin 500'ü aşkın çek çalan Romanya uyruklu hırsızlar, ABD'nin Florida eyaletine başlı pek çok şehirde yaptıkları soygunların ardından yakalandı.
31.05.2021 Dünya
Bursa'da TSK için üretilen nanoteknolojik kumaşları çalan suç örgütüne operasyon
Bursa'da TSK için üretilen nanoteknolojik kumaşları çalan suç örgütüne operasyon Bursa'da, organize suç örgütü kurarak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için özel olarak üretilen nanoteknolojik askeri kamuflaj kumaşlarını çaldığı iddiasıyla 6 şüpheli gözaltına alındı.
6.12.2019 Gündem
Almanya açıkladı! Toplam zarar 691 milyon euro zarar...
Almanya açıkladı! Toplam zarar 691 milyon euro zarar... Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, 2018'de organize suçlardan kaynaklanan toplam zararın 691 milyon euro olduğunu söyledi.
24.09.2019 Dünya
Amsterdam uyuşturucu ile mücadeleyi 'kaybetti'
Amsterdam uyuşturucu ile mücadeleyi 'kaybetti' Resmi rapora göre, Hollanda'nın başkentinde görev yapan polisler uyuşturucu ticareti çevresinde dönen organize suçlarla mücadeleyi tamamen terk etti.
28.08.2019 Dünya
İstanbul'da organize suç örgütü operasyonu
İstanbul'da organize suç örgütü operasyonu Bağcılar'da, bir dernekte bulunanların para ve cep telefonlarını silah tehdidiyle gasbettiği iddiasıyla yakalanan 6 kişiden 5'i tutuklandı. Alınan bilgiye göre, 11 Şubat'ta Çınar Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir dernekte bulunanların para ve cep telefonlarının yüzleri maskeli silahlı kişilerce gasbedilmesiyle ilgili Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, benzer suçlardan emniyette kaydı bulunan 9 şüpheliyi tespit etti. Polis belirlediği adreslere düzenlediği eş zamanlı operasyonda 6 şüpheliyi yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i tutuklandı.
11.09.2019 Haberler
Sarallar çetesine operasyon kamerada
Sarallar çetesine operasyon kamerada 'Sarallar’ adlı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 14 şüpheliden 11’i tutuklandı. Alınan bilgiye göre; Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgüt kurmak, örgüte üye olmak, yağma, tehdit ve kasten yaralama suçlarına karıştığı tespit edilen ‘Sarallar’ adlı yeraltı örgütüne yönelik 8 Şubat tarihinde operasyon düzenlemiş, 18 ayrı adrese yapılan baskınlarda 14 şüpheli yakalanmıştı. Yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan aralarında örgüt lideri S.S.Saral ile birlikte O.S, Ü.S.S, M.O.O, H.C, Y.C, A.C.Ö, G.A, İ.A, G.İ, Z.D, MP, M.G. ve H.Ç.’nin de olduğu 14 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 11’i tutuklandı. 3 şüpheli ise ‘adli kontrol’ şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
11.09.2019 Yaşam
Karabük'te organize suç örgütüne operasyon
Karabük'te organize suç örgütüne operasyon Karabük'te, vatandaşlara zorla senet imzalatıp, haraç kestikleri belirlenen organize suç örgütüne yönelik düzenelen 'Gölge' isimli operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Örgüt üyelerinin liderlerine 'Gölge', haraç kesecekleri yere 'mantolama', uyuşturucuya 'yeşil sabun', mermiye 'leblebi', silahlara 'harç makinesi' diyerek aralarında şifreli konuştukları belirlendi. Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, kentte birçok vatandaşın mağduriyet yaşamalarına sebep oldukları tespit edilen kişilere yönelik çalışma başlattı. 3 ay süren fiziki ve teknik takip sonucu şüphelilerin organize suç örgütü kurarak vatandaşları silah zoruyla tehdit edip zorla senet imzalattıkları, haraç kestikleri belirlendi. Örgüt üyelerinin polise yakalanmamak için ise liderlerine 'Gölge', haraç kesecekleri yere 'mantolama', uyuşturucuya 'yeşil sabun', mermiye 'leblebi', silahlara 'harç makinesi' gibi kelimeler kullanarak aralarında şifreli konuştukları belirlendi. Karabük, İstanbul, Bursa, Rize, Yalova ve Van'da düzenlenen 'Gölge' isimli operasyonda örgüt lideri Salih K. ile birlikte F.G., E.B., N.Y., M.T., H.T., U.Y., S.K. ve M.M. gözaltına alındı. Operasyonda 7 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız otomatik tüfek, silahlara ait 99 mermi ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. Silahla yaralama, maddi menfaat elde etmek, zorla çek senet imzalatmak, baskı silahla tehdit, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, uyuşturucu ve uyarıcı madde bulundurmak ve kullanmak suçlarını gerçekleştirdikleri belirlenen 9 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
11.09.2019 Yaşam
7 ilde organize suç örgütüne operasyon: 32 gözaltı
7 ilde organize suç örgütüne operasyon: 32 gözaltı İstanbul merkezli 7 ilde organize suç örgütüne yönelik operasyonda 32 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, organize suç örgütü bünyesinde faaliyet yürüttükleri iddia edilen şüphelilerin yakalanması için İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon başlattı. İstanbul başta olmak üzere Çanakkale, Kocaeli, Van, Kars, Kayseri ve Samsun’da 62 adrese sabah saatlerinde başlatılan operasyonlarda ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘kurulan örgüte üye olmak’, ‘parada sahtecilik’ suçları ile ilgili K.C. isimli şahsın örgüt liderliğini yaptığı ve 14’ü örgüt kurucusu ve yöneticisi 37’si örgüt üyesi olmak üzere toplam 51 şüpheliden 32’si yakalandı. Devam eden operasyonlar kapsamında 23 zanlının yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Adreslerde yapılan aramalarda, şüphelilerden yaklaşık 5 milyon 200 bin lira sahte para, 2 pompalı tüfek, 2 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait çok sayıda mermi, 150 adet uyuşturucu hap, çok sayıda sahte kimlik ve ehliyet ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesine götürüldü. Zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri